PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Πρόβλημα με συγχρονισμό ρούτερ



gk 41
28 Αυγούστου 2007, 21:20
Γεια σας..θα ηθελα την γνωμη-βοηθεια σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω με την adsl γραμμη μου..ειχα ζητησει αναβαθμιση στην αλτεκ απο 768 σε 4096 κ χτες με ειδοποιησαν οτι η αναβαθμιση ολοκληρωθηκε..το ρουτερ ομως(zyxel P-660H),παρα τα αρκετα restart και το 1 reset συνεχιζει να συγχρονιζει στα 768.Επικοινωνησα με την αλτεκ κ μου ειπαν οτι αυτοι βλεπουν οκ την γραμμη μου στα 4 κ να δηλωσω βλαβη στον οτε,οπως κ εκανα.Ενας τεχνικος της αλτεκ μου ειπε το ενδεχομενο να εχει προβλημα οχι η γραμμη μου,κατι το οποιο δεν πιστευω οτι θα μαθω απο τον οτε πριν την αλλη εβδομαδα,αλλα το zyxel,να μην δεχεται για καποιο λογο την αναβαθμιση(κατι το οποιο δεν το καταλαβα αφου συμφωνα με τις οδηγιες αντεχει adsl+2 κ μεχρι 24mbps.)Σας εχει τυχει κατι παρομοιο ειτε με κακο συγχρονισμο της γραμμης σας ειτε καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο ρουτερ?

Tigran
28 Αυγούστου 2007, 21:46
κατά 99% και χωρίς να είμαι ειδικός, η Altec σου λέει ψέμματα. Αποκλείεται να σου δίνουν 4096 και εσυ να πέρνεις 768. Δοκίμασε να κάνεις ένα download από κάποιον server για να δεις τι ταχύττητες πιάνεις. Μερικές φορές σου λέει ότι συγχρονίζεσαι στα 768 ενώ είσαι πολύ παραπάνω. Αν τελικά όμως διαπιστώσεις, ότι τρέχεις στα 768, τότε η Altec σου πουλάει μούφα. Δεν έχει γίνει ακόμα η ενεργοποίηση της ταχύτητάς σου και αποφεύγουν να στο πούν.
Αυτά είναι άποψή μου, σύμφωνα με τα λίγα που έχω διαβάσει για παρόμοιες καταστάσεις.
Για πιο ακριβή στοιχεία call wiki-digekas! :-P

geodlord7
28 Αυγούστου 2007, 22:07
Mpes EDO (http://www.speedtest.net/)
kai kane test tin taxitita sou.Tha sou tin vgalei me polu akrivia.Kai an parameienei 768 opos eipe kai o Tigran, se koroideuoun psilo-gazi!

gk 41
28 Αυγούστου 2007, 22:17
768 παραμενει..μαλλον με δουλευουν εκει στην αλτεκ μου φαινεται..απο τις 8/8 τους εχω στειλει την αιτηση για αναβαθμιση..20 μερες μετα μου πετανε κ την κλασικη ατακα ''εμεις ειμαστε ενταξει-για ολα φταιει ο οτε''..δεν με πειραζει τοσο το ποτε θα γινει η αναβαθμιση,αλλα να μην με δουλευουν κιολας..

mamra_best
28 Αυγούστου 2007, 22:28
Το ιδιο ειχε παθει και ενας γνωστος μου με συνδεση απο 768 σε 1ΜΒ. Η forthnet εβλεπε κανονικα 1ΜΒ αλλα εχει 768. Και οντως ειχε γινει λαθος απο τον ΟΤΕ. Μαλλον εχουν δικιο, αλλα στην περιπτωση που σου λεω, η 4νετ δηλωνει τη βλαβη. Ετσι και σε σενα πρεπει ο παροχος σου να δηλωσει τη βλαβη στον ΟΤΕ και οχι εσυ (που τους πληρωνεις κανονικα).Απαιτησε την!

Αν ηταν 4ΜΒ η συνδεση σου ειναι πολυ περιεργο να συγχρονιζει στα 768 ακριβως.

digekas
28 Αυγούστου 2007, 22:38
Και μένα μου φαίνεται κάπως παράξενο να είναι η γραμμή στα 4Μbps και το router να είναι στα 768Κbps, δήλωσε στον OTE βλάβη και πες τους ότι ενώ σου έχουν πει ότι έγινε η αλλαγή στο dslam, στο router σου δεν την βλέπεις.

Υ.Γ. Κόψτε το δούλεμα με τα wiki γιατί ή που θα αρχίσω τα infractions ή που θα ανοίξω 0800-digekas hot-line, lol, (δεν έχει τηλ. σεξ ακόμα, είναι στα προσεχώς :lol:).
Υ.Γ.2 Τώρα που το ξανασκέφτομαι όσες κυρίες ή αγοράκια του forum θέλουν να βγάλουν μερικά έξτρα ας στείλουν pm στον Tigran που θα κρατάει το ταμείο :P :lol:

Υ.Γ.3 Μέχρι να καταλήξω με το hotline, με πρόλαβε ο mamra_best.

gk 41
28 Αυγούστου 2007, 22:53
Δηλωσα το μεσημερι την βλαβη στον οτε,μου ειπαν οτι θα το κοιταξουν μεσα σε 48 ωρες κ θα με ενημερωσουν..θα επρεπε κανονικα να το δηλωσει η αλτεκ,αλλα οπως μου ειπε ενας ''ευγενεστατος''-βαριεμαι που ζω- ''τεχνικος'' τους..''εγω βλεπω οτι απο εμας εισαι ενταξει,παρε κ δηλωσε την βλαβη εσυ στον οτε''..:mad:

mamra_best
28 Αυγούστου 2007, 22:59
gk καλυτερα να ασχοληθεις εσυ με το θεμα τελικα, γιατι αν δεν τον ακουσες και πολυ προθυμο καλα χριστουγεννα τα 4ΜΒ. Προσπαθησε να βγαλεις ακρη μονος σου και αν ολα πανε καλα δεν χανεις να γραψεις και ενα αρθρακι σε καποιο περιοδικο πληροφορικης την ολη αντιμετωπιση. Ετσι για το γ@μωτο.

Thanasis159
28 Αυγούστου 2007, 23:01
Μια πρόταση μόνο και από εμένα... Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα το ρούτερ; Δεν δοκιμάζεις και με κανένα άλλο, από φίλους, συγγενείς κτλ, μήπως βρεις την ρίζα του κακού;

gk 41
28 Αυγούστου 2007, 23:16
Aν κ τα ρουτερ της zyxel απο ο,τι εχω διαβασει δεν παρουσιαζουν τετοιο προβλημα αλλα ποτε δεν ξερει κανεις τι ''κολλημα'' μπορει να επαθε,θα περιμενω μεχρι κ αυριο-μεθαυριο τι θα μου πει ο οτε κ μετα θα δοκιμασω καποιο αλλο ρουτερ..

tonypapadovic
29 Αυγούστου 2007, 00:56
Εγώ θα δοκίμαζα εξ' αρχής άλλο router.
Έπειτα μάλλον η γραμμή θα έχει πρόβλημα.
Όμως η ALTEC έχει υποχρέωση να κάνει ότι χρειάζεται.
Παρόμοιο πρόβλημα φίλου μου, η ΝΕΤΟΝΕ τα έκανε όλα.
Μόλις τους πεις ότι έχεις θείο δικηγόρο ή δεν ξέρω γω τι, αμέσως θα στο έφτιαχνε ο -βαριέμαι-που-ζω- υπάλληλος.
Α, και επιπλέον, να τους πρήξεις στον ΟΤΕ, γιατί όταν πρόκειται για άλλο παροχέα, γκουχ γκουχ δεν δίνουν και πολύ σημασία γκουχ γκουχ

great
29 Αυγούστου 2007, 10:01
Γεια σας..θα ηθελα την γνωμη-βοηθεια σας σε ενα προβλημα που αντιμετωπιζω με την adsl γραμμη μου..ειχα ζητησει αναβαθμιση στην αλτεκ απο 768 σε 4096 κ χτες με ειδοποιησαν οτι η αναβαθμιση ολοκληρωθηκε..το ρουτερ ομως(zyxel P-660H),παρα τα αρκετα restart και το 1 reset συνεχιζει να συγχρονιζει στα 768.Επικοινωνησα με την αλτεκ κ μου ειπαν οτι αυτοι βλεπουν οκ την γραμμη μου στα 4 κ να δηλωσω βλαβη στον οτε,οπως κ εκανα.Ενας τεχνικος της αλτεκ μου ειπε το ενδεχομενο να εχει προβλημα οχι η γραμμη μου,κατι το οποιο δεν πιστευω οτι θα μαθω απο τον οτε πριν την αλλη εβδομαδα,αλλα το zyxel,να μην δεχεται για καποιο λογο την αναβαθμιση(κατι το οποιο δεν το καταλαβα αφου συμφωνα με τις οδηγιες αντεχει adsl+2 κ μεχρι 24mbps.)Σας εχει τυχει κατι παρομοιο ειτε με κακο συγχρονισμο της γραμμης σας ειτε καποιο προβλημα με το συγκεκριμενο ρουτερ?


να ρωτήσω κάτι...
είσαι μέσα από το δίκτυο του ΟΤΕ κανονικά ???
γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν αρκεί μονο να ζητήσεις την αναβάθμιση από τον provider σου αλλα και και την αναβάθμιση της γραμμής σου από τον ΟΤΕ.

δηλαδή κάποιος που είναι ας πούμε στην HOL με 768 αυτό σημαίνει ότι είναι και στον ΟΤΕ με 768. Εάν θέλει να την κάνει 1024 θα πρέπει να πάρει και την HOL και τον ΟΤΕ τηλέφωνο για να γίνει η αναβάθμιση.

εάν λέω μπούρδες συγχωρέστε με, δεν έχω πιει ακόμα καφέ!

Tigran
29 Αυγούστου 2007, 14:28
Αυτά που αναφέρεις great, θεωρητικά είναι δουλειά του Provider να τα κάνει.

great
29 Αυγούστου 2007, 14:58
Αυτά που αναφέρεις great, θεωρητικά είναι δουλειά του Provider να τα κάνει.
οχι
εάν η αίτηση της DSL έχει γίνει ξεχωριστά ή δεν έχει γίνει μέσα από τον provider τότε υπεύθυνος είναι ο χρηστης.
Στην HOL συγκεκριμένα που ήθελα να κάνω αναβάθμιση μου είχαν πει ότι από την στιγμή που δεν έχει γίνει μέσα από την εταιρεία τους η αίτηση για το DSL (δεν μιλάω για την συνδρομή, μονο DSL γραμμή εννοώ) τότε πρέπει εγώ να πάρω να κάνω την διαδικασία.

brazdas
30 Αυγούστου 2007, 17:22
Φίλε great σε αυτό που λες θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, με όλο τον σεβασμό!
Εγώ είχα κάνει ξεχωριστά τις διαδικασίες αλλά μου είπαν ότι για την αναβάθμιση τα αναλαμβάνει όλα ο Provider χωρίς να κάνω εγώ τίποτα. Δηλαδή είναι δική τους δουλειά να ενημερώσουν τον ΟΤΕ για οτιδήποτε πρόκειται να γίνει. Τώρα βέβαια από provider σε provider υπάρχει διαφορά έτσι; Οπότε οι απόψεις διίστανται :):)

Οπότε φίλε gk 41 εγώ θα σου πρότεινα να επιμένεις και να επικοινωνήσεις και με την Άλτεκ και με τον ΟΤΕ για άμεση επίλυση του προβλήματος, Απ' τη στιγμή που πληρώνεις απαιτείς να σε εξυπηρετήσουν το ταχύτερο δυνατό!

gk 41
30 Αυγούστου 2007, 19:22
Με πηραν σημερα απο τον οτε κ μου ειπαν οτι η γραμμη μου ειχε προβλημα,αλλα απο τις 2.15 εχει διορθωθει..εμενα παντως το ρουτερ,μετα κ απο νεο reset,συνεχιζει να συγχρονιζει στα 768..αυριο θα ξαναπαρω την αλτεκ να δουμε τι θα γινει..:mad:

brazdas
30 Αυγούστου 2007, 20:51
Αφού επικοινώνησαν απ' τον ΟΤΕ είσαι καλυμμένος από εκεί. Οπότε πάει να πει ότι κάτι παίζει με την Άλτεκ. Μήπως έπεσες σε κανέναν "αγράμματο" και σου είπε ότι είναι όλα εντάξει; Πιεσέ τους μέχρι να βρεις λύση.
Σαν τελευταία τελευταία πράξη, αλλάζεις ρούτερ!

great
31 Αυγούστου 2007, 10:11
Φίλε great σε αυτό που λες θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, με όλο τον σεβασμό!
Εγώ είχα κάνει ξεχωριστά τις διαδικασίες αλλά μου είπαν ότι για την αναβάθμιση τα αναλαμβάνει όλα ο Provider χωρίς να κάνω εγώ τίποτα. Δηλαδή είναι δική τους δουλειά να ενημερώσουν τον ΟΤΕ για οτιδήποτε πρόκειται να γίνει. Τώρα βέβαια από provider σε provider υπάρχει διαφορά έτσι; Οπότε οι απόψεις διίστανται :):)


κοίτα αν υπολογίσεις το μπάχαλο που γίνετε με τους providers και τον ΟΤΕ και τον κάθε τυχαίο στα support πολύ πιθανόν να ισχύουν και τα δυο που λέμε !!!
Εγώ απλά ανέφερα τι μου είπαν όταν τους είχα πάρει τηλέφωνο...σιγά μην μάθουμε ποτε τι πραγματικά ισχύει :lol:

gk 41
3 Σεπτεμβρίου 2007, 14:36
Ξαναπηραν σημερα απο τον οτε κ μου ειπαν οτι αυτοι βλεπουν την γραμμη αναβαθμισμενη σε 4 κ πως το μοναδικο που μπορουν να κανουν πλεον ειναι να με παραπεμψουν σε καποιο συνεργειο τους, το οποιο θα μιλησει μαζι μου για το ποτε θα περασει..ξαναπηρα κ την αλτεκ κ αυτοι μου ειπαν οτι εχει γινει η αναβαθμιση κ πως φταιει ο οτε..εβαλα κ το ρουτερ ενος φιλου μου αλλα κ αυτο δειχνει 768.Το αποκορυφωμα ηταν πριν λιγο που με πηραν τηλ απο την αλτεκ να μου πουν για τα περιπου 40 ευρω,ως εφαπαξ ποσο αναβαθμισης ,που πρεπει να πληρωσω..:mad: