PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Συνδεση στο Ιντερνετ απο Laptop



chch
23 Σεπτεμβρίου 2007, 22:33
Χρειαζομαι τα φωτα σας!!!!!!!!!!!!
Ο αδελφος μου θα παρει λαπτοπ σε λιγες μερες και θα πρεπει να βαλει συνδεση στο ιντερνετ.
Εγω εχω ηδη στο pc μου μια οτενετ 768 συνδεση!!!
Η απορια μου ειναι με ποιους τροπους (αν υπαρχουν) μπορουμε να μοιραστουμε την συνδεση μου!! Εγω σκεφτηκα φτιαχνοντας ενα τοπικο δικτυο μεταξυ του pc και του λαπτοπ.:oops:
Μια αλλη ιδεα που ειχα ειναι αν γινεται απο δευτερη πριζα του οτε που εχω στο σπιτι να γινει ανεξαρτητη συνδεση και να μοιραζομαστε ξεχωριστα την συνδεση!!

Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω αν τεχνικα ολα αυτα ειναι εφικτα και τι χρειαζεται


Γιαυτο θελω τις ιδεες σας και τις γνωσεις σας!!!!!!!!!!!!

crais
23 Σεπτεμβρίου 2007, 22:37
2 συνδεσεις ταυτοχρονα δεν μπορουν να γίνουν.

κανεις τοπικο δικτυο με ένα ρουτεράκι και αν ειναι και ασυεματο ακομα καλυτερα για να μην μπλέκει το λαπτοπ με καλώδια

chch
23 Σεπτεμβρίου 2007, 22:41
Δηλαδη παιρνω ενα ασυρματο router για το λαπτοπ και κανω τοπικο δικτυο?? Ως τι αποσταση πρεπει να ειναι τα δυο pc αν ειναι το ενα στο πανω και το αλλο στο κατω οροφο ειναι καλα????

mamra_best
23 Σεπτεμβρίου 2007, 22:59
Συμφωνω με crais.

Το ρουτερ θα συνδεθει στο σταθερο Η/Υ (εκτος και εαν θα τον συνδεσεις και αυτον με ασυρματο, οποτε αλλαζει) και θα εκπεμπει απο εκεινο το σημειο. Μετα, το εαν θα πιανει ο φορητος παιζουν διαφορα ρολο, οπως το ρουτερ, λαπτοπ και γενικοτερα ο χωρος. Αλλα συνηθως πιανει αρκετα μακρια, δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

crais
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:05
περνεις το ασυρματο ρουτερ και συνδεεις με ethernet το pc σου και το laptop ασύρματα. μεσα στο σπιτι δεν παιζει να υπαρχει προβλημα. έχουν μεγάλη εμβέλεια

Thanasis159
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:07
Tα προείπαν οι συνάδελφοι! Ένα ασύρματο router και είσαι άρχοντας! Πολύ καλό και οικονομικό είναι αυτό (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615103)!

chch
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:08
Kατι διαφορετικο δεν παιζει να μπορω να κανω?????Οχι οτι με χαλαει αυτη η λυση αλλα να ξερω αν εχω και αλλες επιλογες????8)

crais
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:12
άλλη λύση αλλα πιο ηλήθια ειναι να συνδεσεισ απευθειας τους 2 υπολογιστες με καλοδιο ethernet και στις ρυθμισεις της συνδεσεις του pc σου εχει κάπου να μοιραζετε η συνδεση μεσω δυκτιου αλλα για να μπαινει το λαπτοπ στο ιντερνετ πρεπει να εχεις ανοιχτο το δικό σου pc

Thanasis159
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:12
Aν έχεις router μπορείς να το κάνεις με καλώδια!

chch
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:14
Aν έχεις router μπορείς να το κάνεις με καλώδια!

Στο pc μου εχω modem!!Πειραζει??:oops::oops:


άλλη λύση αλλα πιο ηλήθια ειναι να συνδεσεισ απευθειας τους 2 υπολογιστες με καλοδιο ethernet και στις ρυθμισεις της συνδεσεις του pc σου εχει κάπου να μοιραζετε η συνδεση μεσω δυκτιου αλλα για να μπαινει το λαπτοπ στο ιντερνετ πρεπει να εχεις ανοιχτο το δικό σου pc

Ναι εχεις δικιο δεν ειναι και τοσο καλη ιδεα η πρωτη σου ηταν καλυτερη

crais
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:21
επεισης αφου εχεις μοντεμ μπορεισ να παρεις ενα ethernet hub (20 ?) συνδεεις το μοντεμ στο hub και απο το hub συνδεεις τους 2 υπολογιστές.

chch
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:26
επεισης αφου εχεις μοντεμ μπορεισ να παρεις ενα ethernet hub (20 ?) συνδεεις το μοντεμ στο hub και απο το hub συνδεεις τους 2 υπολογιστές.

Αυτο ειναι καλο και οικονομικο:thumbsup1:thumbsup1:thumbsup1:thumbsup1

Ασυρματα να μαντεψω δεν γινεται ζηταω πολλα ε??????Μονο με router????

H αληθεια ειναι οτι ειμαι ψιλοασχετος με τετοιου ειδους συνδεσμολογιες για αυτο sorry αν ρωταω βλακιες ή τα ιδια και τα ιδια!!:oops::oops:

crais
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:27
οχι ασυρματα μονο με wifi router

το παραπανω που σου ειπα γίνεται μονο σε ethernet modem και οχι σε usb modem

mamra_best
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:27
Το hub με το μοντεμ πως; :???:

Παρε το ασυρματο ρουτερακι και μην το ψαχνεις και πολυ. Εαν θες κατι για παραπερα, κανε αναβαθμιση την 768. ;)

geodlord7
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:30
Eγω σου προτεινω ενα ρουτερ το οποιο να προσεξεις να ειναι RANGE MAX ωστε να πιανει σε μεγαλη αποσταση.Το βαζεις σε ενα μερος του σπιτιου που βγαινει η γραμμη ΟΤΕ και θα εχεις ιντερνετ απο ολο το σπιτι!!Με 100 ευρωπουλακια θα το εχεις.

crais
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:30
Το hub με το μοντεμ πως; :???:



αν εχει εξοδο ethernet γινετε...


α ναι οντως η 768 θα ειναι πολυ λιγη σε δυκτιο

chch
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:31
οχι ασυρματα μονο με wifi router

το παραπανω που σου ειπα γίνεται μονο σε ethernet modem και οχι σε usb modem

Αρα εγω που εχω usb modem πρεπει να βαλω router!!! To πιασα

Thanks guyssssss:clapping::):clapping::):thumbsup1

mamra_best
23 Σεπτεμβρίου 2007, 23:34
Και αυτο που προτεινε ο Thanasis καλο ειναι. Εγω το ειχα στησει σε ενα γραφειο στον πρωτο και επιανε στο αυτοκινητο απο κατω, καμια 30αρα μετρα. Βεβαια, οτι πληρωσεις παιρνεις. Αναλογα με τα οικονομικα σου, θα ξοδεψεις 60-100 ευρω περιπου.

brazdas
24 Σεπτεμβρίου 2007, 00:19
Από προσωπική εμπειρία, εγώ έχω ένα ρούτερ που το έχω συνδεμένο με το PC με ethernet. Έχω και έναν φορητό, ο οποίος έχει κάρτα δικτύου ενσωματωμένη και υποστηρίζει και ασύρματη σύνδεση. Οπότε το μόνο που κάνω είναι να ενεργοποιώ απ' το ρούτερ το ασύρματο δίκτυο και είμαι έτοιμος να μπω στο ίντερνετ και από τον φορητό.
Το σήμα είναι δυνατό και μιλάμε για απόσταση γύρω στα 1ο με 15 μέτρα και παρεμβάλλονται τοίχοι!! Οπότε και εγώ θα σου πρότεινα ότι η περίπτωση του ασύρματου δικτύου είναι η καλύτερη!

spyros13 gwf
24 Σεπτεμβρίου 2007, 00:21
Kαι εγω την δημιουργια ασυρματου δικτυου θα σου προτεινα.

GVC666
24 Σεπτεμβρίου 2007, 01:27
Nomizo oti me router i diktio tha gnei mono kai oxi me tin idia grammi
http://img214.imageshack.us/my.php?image=puppetjk4.jpg

digekas
24 Σεπτεμβρίου 2007, 02:38
Tα προείπαν οι συνάδελφοι! Ένα ασύρματο router και είσαι άρχοντας! Πολύ καλό και οικονομικό είναι αυτό (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615103)!

Θα συμφωνήσω απόλυτα, αυτό το router είναι και adsl modem οπότε θα συνδέσεις την γραμμή του τηλεφώνου σε αυτό και αν δεν θέλεις να έχει καθόλου καλώδια θα πάρεις ένα wifi usb adaptor που θα βάλεις στον σταθερό και όλοι θα έχετε ασύρματη διασύνδεση μεταξύ σας. Όλος τυχαίως αυτό έχω παραγγείλει και περιμένω να μου το φέρουν, λογικά αύριο το πολύ μεθαύριο θα το έχω οπότε αν χρειαστείς βοήθεια με άνοιγμα πορτών και ρυθμήσεις εδώ θα είμαι. :)

Αν αποφασίσεις να πάρεις κάποιο άλλο, πρόσεξε να υποστηρίζει κρυπτογράφηση wpa2.

Αν πάλι θέλεις να μεταφέρεις μεγάλες ποσότητες δεδομένων γρήγορα από τον σταθερό στον φορητό μπορείς να πάρεις ένα gigabit switch και να του δώσεις να καταλάβει, βέβαια όλα θα πρέπει να συνδεθούν με καλώδια των οποίων η απόσταση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100m. Αν και νομίζω ότι το wifi από θέμα ταχύτητας (τοπικά) θα σε καλύψει αφού σε ότι αφορά το internet είναι 50+ φορές γρηγορότερο, απλά αν πάρεις καλώδια ethernet φρόντισε να είναι cat-5e και άνω ώστε να υποστηρίζουν 1 GB/s ώστε όταν στο μέλλον αλλάξεις router να μην σου βγουν σε αχρηστία.

john_poulis
24 Σεπτεμβρίου 2007, 09:37
Μπορείς να κάνεις και κάτι πιο εύκολο. Να κάνεις αίτηση και για δεύτερη σύνδεση στο internet στον οτε. Τότε θα έχει ο καθένας τη δικιά του. Που είναι το πρόβλημα;

tsabasid
24 Σεπτεμβρίου 2007, 11:15
Μπορείς να κάνεις και κάτι πιο εύκολο. Να κάνεις αίτηση και για δεύτερη σύνδεση στο internet στον οτε. Τότε θα έχει ο καθένας τη δικιά του. Που είναι το πρόβλημα;

lol ρε συ. Δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη λύση κυρίως για λόγους οικονομικούς και άλλους.

tonypapadovic
24 Σεπτεμβρίου 2007, 11:18
Ε, ναι τότε θα γίνει οικονομικό το θέμα

john_poulis
24 Σεπτεμβρίου 2007, 11:26
Αντί να κάνεις όμως αλχημείες και άλλες φτηνοπατέντες και να καταλήξει (αν καταλήξει..) ο κάθε υπολογιστής με αμελητέα ταχύτητα, θα μπορούσες να ξανασκεφτείς τη λύση της δεύτερης γραμμής.

chch
24 Σεπτεμβρίου 2007, 11:36
Για δευτερη γραμμη δεν θα χρειαστω να κανω αιτηση και για νεο νουμερο σταθερου???



Θα συμφωνήσω απόλυτα, αυτό το router είναι και adsl modem οπότε θα συνδέσεις την γραμμή του τηλεφώνου σε αυτό και αν δεν θέλεις να έχει καθόλου καλώδια θα πάρεις ένα wifi usb adaptor που θα βάλεις στον σταθερό και όλοι θα έχετε ασύρματη διασύνδεση μεταξύ σας. Όλος τυχαίως αυτό έχω παραγγείλει και περιμένω να μου το φέρουν, λογικά αύριο το πολύ μεθαύριο θα το έχω οπότε αν χρειαστείς βοήθεια με άνοιγμα πορτών και ρυθμήσεις εδώ θα είμαι. :)

Οκ αν το παρω το ιδιο θα σου στειλω πμ για να με κατατοπισεις!!!!Thanks

Thanasis159
24 Σεπτεμβρίου 2007, 11:53
Για να βοηθήσω λίγο ακόμα τα παιδιά που έχουν τα router αυτό αλλά και τον chch που θέλει να το πάρει παραθέτω αυτό (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=69192)! Θα πάρετε μια πρώτη ιδέα!

tonypapadovic
24 Σεπτεμβρίου 2007, 11:55
Ε, τότε θα πρέπει να σκεφτεί άλλα πράγματα, όπως να αλλάξει πάροχο γιατί με 10,15,20 mpbs θα του φτάνουν και θα του περισσεύουν ακόμη και για παραπάνω από 2 υπολογιστές αντί να κάνει δύο γραμμές στον ΟΤΕ για παράδειγμα.

Επιπλέον, δεν είναι ούτε αλχημεία, ούτε φτηνοπατέντα να θέλει να διαμοιράζει την ταχύτητα.

tsabasid
24 Σεπτεμβρίου 2007, 12:05
Αυτό το Router που παρέθεσε ο Θανάσης το έχω κι εγώ εδώ και πολύ καιρό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Για τις δυνατότητές του επίσης η τιμή του είναι αρκετά καλή και κυμαίνεται νομίζω στα 70-75 ευρώ.

efakidaraki
24 Σεπτεμβρίου 2007, 12:15
Εγώ πάντως (έχω ενσύρματο ρούτερ), έχω συνδέσει το pc με usb και το laptop με ethernet και δουλεύει μια χαρά! Με μόντεμ πάντως δεν νομίζω να κάνεις δουλειά...

chch
24 Σεπτεμβρίου 2007, 12:22
Εγώ πάντως (έχω ενσύρματο ρούτερ), έχω συνδέσει το pc με usb και το laptop με ethernet και δουλεύει μια χαρά! Με μόντεμ πάντως δεν νομίζω να κάνεις δουλειά...

Τι ενοοεις με modem δεν θα κανω δουλεια????Αν βαλω router το modem δεν το χρειαζομαι σωστα???

Thanasis159
24 Σεπτεμβρίου 2007, 12:24
Τα περισσότερα router, όπως αυτό που έγραψα πριν, είναι και modem. Άρα δεν θα χρειάζεσαι αυτό που έχεις ήδη!

lfc1969
24 Σεπτεμβρίου 2007, 17:12
φιλε εχω ενα pc και ενα laptop και ο router εχει συνδεθει με το pc με ethernet και το laptop εχει ασυρματη συνδεση, δουλευουν αψογα και τα δυο σε σπιτι 150τμ.
αν θελεις κανει κοινοχρηστους και ολους τους δισκους σε pc και laptop για να ανταλασεται και ευκολα αρχεια.

efakidaraki
24 Σεπτεμβρίου 2007, 17:51
@chch ναι αν πάρεις router το modem δεν θα το χρειάζεσαι..

chch
24 Σεπτεμβρίου 2007, 18:04
φιλε εχω ενα pc και ενα laptop και ο router εχει συνδεθει με το pc με ethernet και το laptop εχει ασυρματη συνδεση, δουλευουν αψογα και τα δυο σε σπιτι 150τμ.
αν θελεις κανει κοινοχρηστους και ολους τους δισκους σε pc και laptop για να ανταλασεται και ευκολα αρχεια.

Mετα απο οτι μου ειπαν τα παιδια παραπανω και εγω αυτο ακριβως θα κανω!!!!!! Τhanks guyssssss