PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Πρόγραμμα για μείωση ταχύτητας στο Ίντερνετ



linkin
7 Ιανουαρίου 2008, 23:57
κατ'αρχας 1000 συγνωμη που δημιουργησα νεο τοπιk αλλα το εκανα για να το δουν ολο και περισσοτεροι.τρωω disconnect καθε 10 λεπτα και δεν προλαβαινω να πω για το καραγκιοζιλικι του οτε!!!!

ακουστε τι προβλημα εχω.πηρα το πακετο για 24mbps του οτε και περιμενα την ενεργοποιηση του ωσπου σημερα με πηρε μια κοπελα τηλεφωνο απο την οτενετ και μου λεει πως το router moy δεν συγχρονιζει ουτε στα 8 mbps και θα αναγκαστουν να βαλουν την ταχυτητα στα 4 mbps!!!!

τωρα εχω δοκιμαστικα την ταχυτητα στα 8 mbps αλλα οπως προειπα εχω πολλα disconnects.αυτα συμβαινουν(εχω την εντυπωση) πως αυτα συμβαινουν οταν πουσαρω την συνδεση.ισχυει αυτο??????

ψαχνω λοιπον ενα προγραμμα που να περιοριζει την συνδεση κατα ενα ποσοστο(10% πχ) ωστε αυτη να μην πουσαρεται και να μην μου κοβεται η συνδεση,υπαρχει καποιο τετοιο προγραμμα???

ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας

dimath
8 Ιανουαρίου 2008, 00:09
Ένα αφελές ίσως ερώτημα, είναι γιατί δεν πέρνεις άλλο router; :???:
Εκτός και αν είναι πρόβλημα γραμμής και όχι router.

Στο ερώτημά σου τώρα. Μπορείς να βάλεις το netlimiter, όπου μπορείς να του βάλεις έναν "κόφτη" ουσιαστικά, στο πόσα kb/s θα κάνεις download και upload.

Το έχεις τσεκάρει ότι είναι αυτό το πρόβλημα; Δηλαδή το άφησες για παράδειγμα μισή ώρα και δεν έκανε disconnect και όταν πήγες να κατεβάσεις ένα αρχείο με full speed έκανε disconnect αμέσως;

tolis_01
8 Ιανουαρίου 2008, 00:24
Δεν νομίζω να βοηθήσει κάποιο πρόγραμμα. Το ρούτερ θα εξακολουθεί να κουμπώνει στην ίδια ταχύτητα.
Δεν μπορούν απ'τον οτε να σου αυξήσουν λίγο το margin όπως κάνουν στην forthnet? (πέφτει φυσικά η ταχύτητα και μ'αυτό, αλλά όχι και στο μισό).
Έχει το ρούτερ σου επιλογή να δουλεύει σε g.dmt mode αντί για adsl2+?

brazdas
8 Ιανουαρίου 2008, 00:24
Δεν νομίζω ότι λύση στο πρόβλημά σου θα είναι να βάλεις πρόγραμμα που να σου κρατάει χαμηλά την ταχύτητα. Έχεις πακέτο για τα 24Mbps έτσι δεν είναι; Απ' την στιγμή που έχεις αυτό το πακέτο νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις το παν για να πιάνεις τις ταχύτητες που πρέπει και όχι να κοιτάξεις να την χαμηλώσεις. Δηλαδή τι θέλω να πω. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό από μέρους του ΟΤΕ να σου παίρνει τηλέφωνο και να σου λέει τις μ@λ@κίες που σου είπε, ότι το ρούτερ δεν συγχρονίζει και λοιπά. Αν δεν συγχρονίζει να στο αλλάξουν και να βάλουν ένα που να συγχρονίζει. Αλλιώς μπορείς να το κάνεις εσύ αυτό. Να πάρεις ένα άλλο ρούτερ που είναι για ADSL 2+ και να είσαι εντάξει. Αλλά θα σου έλεγα να το ζητήσεις απ' τον ΟΤΕ, μήπως και γίνει τίποτα!
Έλεγξε επίσης αν όντως το ρούτερ που σου δώσαν είναι για τέτοιες συνδέσεις, μήπως σου παίξαν κι εκεί καμιά π....! Αλλίως μπορείς να δοκιμάσεις και ένα firmaware update του ρούτερ μήπως και λυθεί το πρόβλημα!

linkin
8 Ιανουαρίου 2008, 00:49
kat'arxin euxaristo gia tis apantiseis sas!!

dimath,to router pou mou edose o ote einai kainourio,asirmato,baudtec opote den nomizo pos ftaiei to router....kai nai,osi ora to eixa apla ''stand buy'' den eixe problima,otan piga na katebaso kati,otan xtipise 800 kbps efage to disconnect.




tolis,ti einai to margin kai ti akribos mporo na tous zitiso???ti einai to g,dmt mode kai pos mporei na boithisei??

brazdas to router pou mou edosan leei adsl2+ mprosta opote den nomizo na min einai simbato.



2 paratiriseis:a)mou eipan auti oti tha kanoun ipobathmisi tis sindesis mou oste na plirono 4 i 8.
b)den estiasan sto pos ftaiei to router alla pos den mporei na sigxronistei me auti tin taxitita epidi eimai makria apo to dslam!!!(kai eimai arketa konta)emena apo tin alli mou fainetai periergo.pos den mporoun na mou dosoun auti tin taxitita otan.....mou tin dinoun!!!!!pos ginetai auto?dokimasa na katebaso kapoia pragmata kai pragmatika i taxitita einai giro sta 8 mbps???pos lipoun mou lene oti den mporoun na mou dosoun 8 mbps otan mou ta dinoun?????

Nik_sgr
8 Ιανουαρίου 2008, 00:57
Μια αλλη προταση ειναι το FLASHGET και ρυθμιζεις την ταχυτητα σου αλλα και επανασυνδεεται μονος του οταν εχεις disconnect και σβηνει το pc οταν τελειωσει το κατεβασμα. Μονον για υπνο δεν σε παει... Παντως εγω πιστευω οτι φταιει η γραμμη του οτε.

tolis_01
8 Ιανουαρίου 2008, 01:00
Αν έχεις όρεξη διάβασε αυτό (http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205) κι αυτό (http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=158820).
Το noise margin είναι το πειθώριο θορύβου/ταχύτητας που έχει η γραμμή σου. Συνήθως για 24άρες συνδέσεις παίζεις κοντά στα 6db. Αν πέσεις παρακάτω έχεις αποσυνδέσεις. Αν παρόλα αυτά έχεις αποσυνδέσεις ζητάς να στο αυξήσουν λίγο (όταν αυξάνει το margin, μειώνεται η ταχύτητα συγχρονισμού).
Το g.dmt, δεν θυμάμαι κι εγώ σίγουρα, νομίζω είναι το mode για λειτουργία απλής adsl γραμμής (όχι adsl2+). Καμιά φορά αν συνδέεσαι με g.dmt και όχι με adsl2+ γίνεται πιο ανεκτικό στον θόρυβο και σταματάνε οι αποσυνδέσεις.
Το πόσο μακριά είσαι απ'το dslam πως το είδες? Πάντως, για να έχεις αποσυνδέσεις στα 8Mbit μάλλον είσαι μακριά.

brazdas
8 Ιανουαρίου 2008, 01:01
Τι να σου πω ρε φίλε linkin;; Μήπως θα πρέπει να επιμείνεις και άλλο; Να "απειλήσεις";:lol:
Λέω τώρα!!

jkainmosni
8 Ιανουαρίου 2008, 01:06
Η δική μου εκτίμηση είναι πως δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη με τις εταιρίες που προσφέρουν "γρήγορο" internet.. π.χ. έχω το γρήγορο πακέτο της Vodafone, και και τον πρώτο καιρό ήταν εντελώς χάλια.. τώρα κατεβάζω με 1200+ Mbps.. Οστόσο όταν μετράω την ταχύτητα της σύνδεσης μου στο speedtest.net, μου δίνει γύρω στα 8Mb.. ότι να' ναι..!!
Θέλω να πω πως ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουνε τι δίνουν στους πελάτες τους, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι πως οι συνδέσεις των 24Μb, στο 90% των περιπτώσεων είναι πλασματικές..

tolis_01
8 Ιανουαρίου 2008, 01:10
Οστόσο όταν μετράω την ταχύτητα της σύνδεσης μου στο speedtest.net, μου δίνει γύρω στα 8Mb.. ότι να' ναι..!!


Καλά, αυτό δεν λέει κάτι. Τα speedtests (ναι, όλα :P ) είναι ο χειρότερος τρόπος να μετρήσεις μια adsl2+ σύνδεση ;)
ftp και download manager ftw.

linkin
8 Ιανουαρίου 2008, 01:32
tolis se euthia grammi eimai se apostasi ligoteri tou enos xlm apo to katastima tou ote ara kai to dslam!den mporoun dld na mou dosoun kan 8 mbps????dld ta 24 poios tha ta pairnei???autos pou exei spiti akribos dipla apo to dslam??

brazdas kati tetoio tha ginei!!!

Alex1_kgr
8 Ιανουαρίου 2008, 10:17
tolis se euthia grammi eimai se apostasi ligoteri tou enos xlm apo to katastima tou ote ara kai to dslam!den mporoun dld na mou dosoun kan 8 mbps????dld ta 24 poios tha ta pairnei???autos pou exei spiti akribos dipla apo to dslam??

brazdas kati tetoio tha ginei!!!

Eisai sigouros oti to dslam einai sto katastima tou ote?
Ki egw me ti forthnet to idio provlima exw edw kai 3 mines alla fragko den exoun dei mexri twra kai oute prokeite na doun an den ftiaksoun ti sindesi...
O enas(forthnet) rixnei to mpalaki ston allon(ote) kai to antistrofo.
An kai oi 2 texnikoi eipan oti kati den paei kala me ti grammi.
Ena bravo pantws stin Forthnet pou anevase to upload tis sto 1mb!

OzzyMan
8 Ιανουαρίου 2008, 11:19
Παντως στο θεμα του disconnect...linkin σηγουρεψου πως το router που σου εδωσαν δεν ειναι χαλασμενο. Το ιδιο περιπου προβλημα ειχα και εγω με τη forthnet και τελικα ηταν το router! Παλιοτερα οταν ειχα otenet και isdn γραμμη το netmod μου χαλασε πανω απο 3 φορες, και στις 3 φορες το αντικατεστησαν με μεταχειρισμενο.

ΠΟΤΕ ξανα στον ΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:thumbdown :thumbdown :thumbdown :whip: :whip: :whip:

savvasferrari
8 Ιανουαρίου 2008, 12:05
Ακριβώς αυτό που λέει ο ozzyman κάνε. Μάλλον φταίει το router, δοκίμασε ένα άλλο και δες. Άμα και πάλι κάνει disconnect, φτάει η γραμμή και πες στον πΟΤΕ να την ελέγξει;)

linkin
8 Ιανουαρίου 2008, 12:06
nai file mou,to dslam einai sto katastima tou ote kai distixos apoklio na ftaiei to router giati kateuthian afou milisa me tous texnikous sto tilefono prin kan tous po to otidipote mou eipan pos exei problima kai pos den sigxronizei oute sta 8 kai pos den einai katholou stathero

FH16
8 Ιανουαρίου 2008, 12:12
dokimase kanena antikerauniko filtro sthn grami, mpori na boh8isi. Poles fores to problima einai sthn hlektrologiki mas egkatastasi, px an sto spiti sou exeis 8ermosisoreutes kai mesa apo to kanali pou pernoun reuma oi 8ermosisoreutes perna kai to thlefono tote thn ekatses :P . episis kai ta pola thlefona se mia grammi dimiourgoun problima, auto pou 8elo na po einai kane kai ena chek ston xoro sou mipos kati pah straba.

savvasferrari
8 Ιανουαρίου 2008, 12:28
Τότε φταίει ο πΟΤΕ! Κάντους μια σκηνή και θα δεις πως θα τρέξουν!

OzzyMan
8 Ιανουαρίου 2008, 12:54
Εφοσον φταιει η γραμμη κοιτα να αποζημιωθεις και να μην πληρωνεις 4αρα η 8αρα συνδεση στην τιμη της 24αρας (αν βεβαιως δεν το φτιαξουν εγκαιρως)!
Αλλιως πες τους να μην διαφημηζουν ταχητητες που δεν υποστηριζουν!
Ελεος πια με το internet στην Ελλαδα! Αυτος ο πΟΤΕ μας εχει μαμησει!:mad:

Sorry για το ξεσπασμα:)

savvasferrari
8 Ιανουαρίου 2008, 14:20
Καλά έκανες, γι' αυτό κι εγώ έβαλα Forthnet κι ησύχασα:D

linkin
8 Ιανουαρίου 2008, 14:56
ti na po ki ego re paidia gia ksespasmata??????eleos!tha pao na tous deiro!en telei ebala 4 mbps kai ap'oti fainetai douleuei kala...

digekas
10 Ιανουαρίου 2008, 05:50
Σε πρώτη φάση διάβασε τα ποστ που σου προτείνει tolis_01 για να μπεις στο πνεύμα των μεγεθών καθώς και να καταλάβεις τι είναι το κάθε τι, στην συνέχεια δες από τις πληροφορίες που δίνει το modem/router σου τι amplification κάνει και αν αυτό δικαιολογείται από την απόσταση σου από τον ote (υπάρχει και calculator στο ποστ που σε παρέπεμψε) αν δεις ότι έχεις μεγάλο amplifiacation το οποίο δεν δικαιολογείται από την απόσταση τότε αν δεν οφείλεται σε κάποια κακή σύνδεση στο καφαο του οτε τότε (το πιο πιθανό) είναι να έχεις εσύ κακή γραμμή στην εγκατάσταση σου ή να έχει κάποιο πρόβλημα το φίλτρο σου.

Παλιά είχα και εγώ αρκετά disconnects αλλά άλλαξα την γραμμή και επέστρεψε στα φυσιολογικά της η γραμμή μέχρι που μια μέρα ήρθαν τα πάνω κάτω, έφαγα τον κόσμο να δω τι φταίει, τελικά κάποιος είχε βγάλει το φίλτρο από το τηλέφωνο γιατί έκανε δοκιμές σε ένα νέο ασύρματο και όταν το ξαναέβαλε το σύνδεσε ανάποδα. :lol: