PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : FNL Γενική Συζήτηση (Spoilers up-to-date)

koudoulis
28 Ιανουαρίου 2008, 13:14
Εδώ μπορείτε να λέτε τι σας αρέσει από τη σειρά, τι δεν σας αρέσει και γενικά ποια είναι η συνολική σας εικόνα από τη σειρά μέχρι στιγμής.

Το θέμα αποσπάστηκε από το thread του τελευταίου επισοδείου, ώστε να μιλάμε ελεύθερα και on topic για την σειρά

αντε να τα πω να τα βγάλω απο μέσα μου.

λοιπόν, η σειρά δεν είναι για τα πανηγύρια. είναι πραγματικά κακή. σε όλα τα επίπεδα. από χαρακτήρες , σενάριο, σκηνοθεσία , ηθοποιούς. Ειναι για την ακρίβεια εξοργιστικά κακή. Περυσι δεν ήταν τέλεια αλλά είχε κάποια στοιχεία που την διέσωζαν. Είχε το foootball, είχε την ιστορία του Τζέησον, είχε τον κόουτς που ήταν σημείο αναφοράς.Μέσα απ΄όλα αυτά είπαν μια καλή ιστορία. Πάλι με τα δικά τους (πολλές φορές ηλίθια) στάνταρ αλλά είχε μια ροή και ένα ενδιαφέρον. Όλος ο αγώνας του Τζέησον και ο χαρακτήρας του Χερκ ήταν μια καλογραμένη ιστορία ενηλικίωσης. Στην δεύτερη σεζόν ότι χτίσανε πολύ απλά το πέταξαν. Είπαν και φαίνεται καθαρά: τι πουλάει; θα βάλουμε όλα τα ωραία αγόρια και κορίτσια μας να τραβιούνται, θα ασχολούνται όλη μέρα με τις (πολύ σημαντικές :P) σχέσεις μεταξύ 16χρονων και έτσι θα βλέπουν όλα τα αμερικανάκια που πάνε στο γυμνάσιο και θέλουν να παίξουν football και να γίνουν μαζορέτες αντίστοιχα. Ο κόουτς που ήταν και ο πρωταγωνιστής της σειράς περιορίζεται σε ένα ρόλο του αυστηρού πατέρα.
Περσι η σειρα είχε τρεις πρωταγωνιστές - τον Ερικ Τειλορ, τον Τζέισον Στριτ και τον Ματ Σάρασεν. Δεν μπορέις να έχεις παραπάνω πρωταγωνιστές έαν θες να κρατήσεις το σενάριο από το να γίνει μια ασαφής μπούρδα. Ο ένας κυνηγούσε το όνειρο του να γίνει Head Coach, ο άλλος αντιμετώπιζε την οδύσσεια του τραυματισμού του και ο Ματ ήταν η τυπική , αλλά προσφιλής, ιστορία του παιδιού που άρπαξε την ευκαιρία και απέδειξε την αξία του. Όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι δευτερεύοντες. Αυτό δεν είναι εξ ορισμού κακό. το αντιθετο μάλιστα. Εφόσον έχουν σκιαγραφηθεί καλά παίζουν παρα πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ή αποτυχία της σειράς. Ε ξαφνικά στην δεύτερη σεζόν έγιναν άλλοι πρωταγωνιστές. δεεεεεεεεεν με νοιαζει αν γουστάρει άλλον η τζούλι, δεν θέλω να βλέπω 37 λεπτά την γυναίκα του κόουτς σε κάθε επεισόδιο, δεν θέλω να μας σπάνε τα νεύρα με τον Ρίγγινς και την Λάιλα και αν θα γαμηθούνε - δεν με νοιαζει, δεν με νοιάζει εάν η Λάιλα βρήκε τον Χριστό , δεν με νοιάζει εάν η μάνα της Λάιλα βρήκε γκόμενο ( για όνομα του θεού - την μάνα της λάιλα την είχε δείξει 28 δευτερολεπτα στην πρώτη σεζόν και την πληρώνουν ακόμη και τον Χερκ που ήταν και γαμώ τους χαρακτήρες απλά τον κόψανε. ) Και επίσης Ο Ριγγινς ΔΕΝ είναι γαμάτος χαρακτήρας , ούτε φοβερός ηθοποιός. Είναι ένας 25χρονος που παίζει τον 17χρονο που πήγε με την γκόμενα του καλύτερου του φίλου ενώ αυτός ψυχοραγούσε στο νοσοκομείο. Γενικώς είναι και λίγο χαζούλης αλλά ήταν χρήσιμος σαν δευτερεύων χαρακτήρας. Όσο για την ερμηνεία είναι φανερό ότι ο τύπος παίζει τον εαυτό του και καταλαβαίνω εάν αρέσει στο γυναικείο φύλο γιατί είναι αντικειμενικά πολύ ωραίος (και λιγο κόπανος, αν ήθελα να γίνω κακός) αλλά μεχρι εκεί.

ένα τελευταίο , φίλε Πυρσός εάν πιστεύεις ότι αυτή η σειρά έιναι πράγματι εγχειρίδιο για τις ανθρώπινες σχέσεις ... είναι ανησυχητικό. Στο FNL πλεον απεικονίζονται το πως θα ήθελαν οι δημιουργοί της σειράς να είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις στις πόλεις του αμερικανικού νότου. όχι οι σχέσεις δεν είναι έτσι μα δεν υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι - ούτε εκεί μα ούτε κι εδώ. Και αν κανείς το ξέχασε θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για παιδιά που υποτίθεται ότι είναι στην αντίστοιχη Δευτέρα και Τρίτη Λυκείου. (Κι ας έχουν πάει με την μιση ομάδα και μετα ανακαλύπτουν τον Χριστό)

ουφ αυτά.

brazdas
28 Ιανουαρίου 2008, 13:53
Φίλε koudoulis, αν και εκτός θέματος αν δεν κάνω λάθος, ο καθένας έχει την άποψή του και μπορεί να την εκφράσει ελεύθερα, έτσι; Σε άλλους αρέσει η σειρά, ενώ σε άλλους όχι και ένας από αυτούς θα είσαι σίγουρα εσύ, σύμφωνα με το ποστ σου :grin: Δεν είναι ανάγκη όμως να κρίνουμε και μάλιστα να κατακρίνουμε τον άλλο για τις απόψεις του. Το ίδιο ισχύει και για τον Arhok, όπως είδα παραπάνω. Έκφράστε την άποψή σας, όσο κακή και αν αυτή είναι για την σειρά, αλλά μην κατακρίνετε τον άλλο για την δική του άποψη.
Πάντως, φίλε koudouli σε αυτά που λες, με άλλα συμφωνώ και με άλλα δεν συμφωνώ, αλλά εγώ αυτό που θα πρότεινα θα ήταν να γίνεται η έκφραση των απόψεων με πιο κόσμιο τρόπο και να μην χρησιμοποιούνται "κακιές" λέξεις. Τουλάχιστον, αντικατέστησε μερικά γράμματα με σύμβολα;)
Όποια "διαμάχη" υπήρξε να μην συνεχιστεί εδώ (και γενικά καθόλου), γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι αυτό το θέμα του θέματος;) :):)

koudoulis
28 Ιανουαρίου 2008, 14:11
brazdas,
το ξέρω ότι είναι λιγο εκτός θέματος αλλά νομίζω οτι δεν αξιζε να κάνω ξεχωριστό τόπικ ή να ποστάρω στο review και να δημιουργηθει ολόκληρο θέμα. εξεφρασα μια μικρή δυσφορία εδώ και όποιος θέλει να το συζητησουμε. Επίσης δεν κρίνω κανέναν για τις απόψεις του , νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο.

PyrSos_
28 Ιανουαρίου 2008, 14:58
Δικαιούμαι να απαντήσω όσο κι εκτός θέματος και να είμαι. Αν κρίνετε κατάλληλο banάρετε με.
Λοιπόν, αν και δε γουστάρω να απολογούμαι γιατί "είπα" το ένα και γιατί το άλλο, θα το κάνω. Όταν αναφερόμουν στις διαπροσωπικές σχέσεις εννοούσα τη σχέση του coach με τη γυναίκα του, με την κόρη του, τους αθλητές του, του Smash με τη μητέρα του και δε ξέρω αν ξεχνάω καμία.
Δε γνωρίζω την ηλικία σας για να καταλάβω και σε τι παραστάσεις αναφέρεστε, αλλά ειδικά η σχέση του coach με τη γυναίκα του, προσωπικά με εντυπωσιάζει για την ηρεμία και το σεβασμό τα οποία διέπουν όλες τις συζητήσεις τους. Πολύ σοβαρά θέματα τα συζητούν με ολύμπια ηρεμία. Εμένα αυτό με διδάσκει όσο κι αν εσείς το βρίσκετε αδιάφορο κι εξωπραγματικό. Έχω το δικαίωμα να έχω άποψη;
Να πω τώρα εγώ με τη σειρά μου ότι είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το γεγονός ότι χαρακτηρίζετε ασήμαντες τις σχέσεις των εφήβων; Να αρχίσω να λέω ότι όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια κι όσοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν δε θα καταλάβουν ποτέ; Η κάθε ηλικία είναι σημαντική τότε που τη ζεις. Θα 'θελα να σας δω ως γονείς τι θα λέτε στο ερωτευμένο ή απογοητευμένο ερωτικά έφηβο παιδί σας. Πως θα το καθοδηγείτε αν τύχει να έχει την ευλογία να είναι πολύ ικανό σε κάτι ώστε να μη χάσει τη μπάλα...
Αν εσείς βρίσκετε ανόητες κι εξωπραγματικές κάποιες σειρές απορώ πρώτον γιατί τις βλέπετε, εκτός κι αν δεν τις βλέπετε και τα λέτε κουτουρού και δεύτερον πως γίνεται να σχολιάζετε και κάτι που δε σας αρέσει; Για την αντίθετη άποψη; Μετά μ'αρέσει που ξέρετε και τα σημαντικά πράγματα στη ζωή...
Κρατήστε τις ανησυχίες και τους χαρακτηρισμούς για την πάρτι σας κι αφήστε τους υπολοίπους να κάνουν παιχνίδι... Υπάρχει πάντα καιρός να μάθετε κι εσείς κάτι...

Ζητώ συγγνώμη από το μεταφραστή του επεισοδίου ταυτόχρονα και δημιουργού του συγκεκριμένου thread για την έκβαση του, σε ότι αφορά το δικό μου μέρος της ευθύνης.

alexdeli
28 Ιανουαρίου 2008, 15:15
Δεν χρειάζεται να απολογείσαι, φιλε PyrSos_. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όσο για αυτά που λες, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Ο koudoulis έχει αυτή την άποψη. Απολύτως σεβαστή αν και διαφωνούμε κάθετα. Αλλά, πλέον δεν βλέπει τη σειρά, κι ούτε βαθμολογεί τα επεισόδια, είναι σωστή η όλη του συμπεριφορά γενικώς.
Εμένα η σειρά αυτή μου βγάζει κάτι διαφορετικό από όλες τις υπόλοιπες. Δεν είναι μια σειρά τύπου ΟC π.χ, εδώ υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα στους νέους και στις οικογένειές του (θέματα υγείας, συγγενείς στρατευμένοι σε άλλες ηπείρους κτλ) και το πιο σημαντικό: περνάει σωστά μηνύματα στον τηλεθεατή. Έτσι το βλέπω εγώ.

alexdeli
28 Ιανουαρίου 2008, 18:48
Εδώ μπορείτε να λέτε τι σας αρέσει από τη σειρά, τι δεν σας αρέσει και γενικά ποια είναι η συνολική σας εικόνα από τη σειρά μέχρι στιγμής.

Mem_88
28 Ιανουαρίου 2008, 18:51
Mpravo alex!! POLY POLY XRHSIMO THREAD!!!:clapping::clapping::clapping:\

9/10apo emena to FNL yperoxh seira!!!!

tsabasid
28 Ιανουαρίου 2008, 18:57
Βασικά είναι thread, και όχι threat(απειλή).:P

Mem_88
28 Ιανουαρίου 2008, 18:59
Βασικά είναι thread, και όχι threat(απειλή).:P
Aplh viasini tsabasid! :respect:

savvas999
28 Ιανουαρίου 2008, 19:01
Η 1η σεζόν ήταν άψογη από κάθε πλευρά
Η 2η σεζόν δυστυχώς άρχισε άσχημα και σιγά σιγά βελτιώθηκε (ειδικά με το κορυφαίο 2x10)

Πιστεύω είναι πολύ καλό το επίπεδο ηθοποιίας όπως και πολύ καλοφτιαγμένοι οι χαρακτήρες! Η σειρά περνάει πολλά μηνύματα στο καθένα μας. Κάθε επεισόδιο έχει κάτι να σου προσφέρει, όχι απλά στην υπόθεση του έργου αλλά γενικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή.

FNL :respect: :respect: :respect:

panoslost
28 Ιανουαρίου 2008, 19:19
ρε, η σειρά ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!!

Tigran
28 Ιανουαρίου 2008, 23:09
FNL FOREVER REEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

WORDS ARE PERITA!!!!!!!!!!

iasonkolak
28 Ιανουαρίου 2008, 23:34
paw ton bandi me ta xilia!!!!!!!!!!!

sofia24
28 Ιανουαρίου 2008, 23:37
Η σειρά με κέρδισε απ'το πρώτο επεισόδιο!!Πως δεν την είχα προσέξει πιο νωρίς?!Ντροπή μου:whip::grin:
Σχεδόν όλα τα επεισόδια της πρώτης σαιζόν ήταν τέλεια.Απ'την δεύτερη είχαμε και κάποια μέτρια,αλλά δεν έχω χάσει το ενδιαφέρον μου.:PΑφήστε που έχω ερωτευτεί τον προπονητή και τον Τιμ!:oops:
Πολλά πολλά :respect:

sheppard
28 Ιανουαρίου 2008, 23:43
Αφήστε που έχω ερωτευτεί τον προπονητή και τον Τιμ!:oops:

:lol: :lol: :lol: Ταιριάζουμε απόλυτα!

alexdeli
28 Ιανουαρίου 2008, 23:46
Koρίτσια, διαλέχτε από έναν και πάρτε.

Εμείς τα αγόρια τα έχουμε ξεκαθαρίσει αυτά.:grin:

sheppard
28 Ιανουαρίου 2008, 23:46
Δύσκολη απόφαση Άλεξ... Δύσκολη.

Άντε εγώ, λόγω ηλικίας, να πάρω τον coach!

sofia24
28 Ιανουαρίου 2008, 23:51
Άντε και γω λόγω ηλικίας να πάρω τον Τιμ!!!Θα φάω πολύ κέρατο λέτε??:???::lol:

sheppard
28 Ιανουαρίου 2008, 23:56
Χαλαράάάά :lol:

sofia24
29 Ιανουαρίου 2008, 00:02
Χαλαράάάά :lol:
:cry3::cry3::cry3::cry3::cry3::cry3::cry3:

careless
29 Ιανουαρίου 2008, 00:08
Εγώ θα πάρω τον Matt που δεν τον θέλει καμία άλλη :P

twinky
29 Ιανουαρίου 2008, 00:11
+1 για Tim και από μένα..Ξύλο θα πέσει μου φαίνεται.. :P

panoslost
29 Ιανουαρίου 2008, 00:12
δώστε Νοέλ στον λαό!!!!!!!

sofia24
29 Ιανουαρίου 2008, 00:19
Εγώ θα πάρω τον Matt που δεν τον θέλει καμία άλλη :P
Στον Ματ το μόνο που μ'αρέσει είναι αυτός ο ξεχωριστός τρόπος μου μιλάει,έχει πολύ πλάκα!:yes:

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 01:23
Όπως είδατε για να μπουν και τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στο episode thread έκανα κάτι αλχημείες lol

Τουλάχιστον είναι όλα μαζί τώρα :???: :lol:

Chrisb
29 Ιανουαρίου 2008, 01:46
Άντε και γω λόγω ηλικίας να πάρω τον Τιμ!!!Θα φάω πολύ κέρατο λέτε??:???::lol:

+1 για Tim και από μένα..Ξύλο θα πέσει μου φαίνεται.. :P

Μπα δε χρειάζεται να δαρθείτε, νομίζω ο Τιμ μπορεί να χαρίσει την κορμάρα του* και στις δυο! Και ταυτόχρονα άμα λάχει.... Ατςςςς

* (θα έβαζα άλλο ρήμα αλλά δε σας ξέρω - μη μου παρεξηγηθείτε :grin:)

SebastianF13
29 Ιανουαρίου 2008, 07:41
Κόρη coach για μένα, αν δεν την έχει προλάβει κανείς.
A, και πιο πολλή μπααααααααάλα!
(άσχετο, αλλά πολύ μου τη σπάει αυτή η Μεξικάνα που τσοντάρανε δίπλα στον Ματ και χαίρομαι που φεύγει. Αυτή η τύπισσα έχει τα χειρότερα story arcs στην ιστορία των teen-dramas [βλ. One Tree Hill])

eirinaki
29 Ιανουαρίου 2008, 13:18
+1 για τον Ματ από μένα (sorry careless:innocent: )

Έχω ξαναδηλώσει ότι το fnl είναι από τις ομορφότερες νεανικές σειρές...
Η πρώτη season ήταν απλά καταπληκτική, τα επεισόδια ήταν όλα ένα κι ένα...
Όσο για την δεύτερη season εγώ δεν απογοητεύτηκα τόσο αν και ομολογουμένως έχασε λίγο τη μαγεία της πρώτης... Πάντως στα 2-3 τελευταία επεισόδια έχει επανακάμψει...

Και εφόσον είμαστε σε γενική συζήτηση να πω κι ένα γενικό μπράβο στη μεταφραστική ομάδα:thumbsup1 , ειδίκα με αυτόν τον Ματ περισσότερο μάντευα παρά καταλάβαινα τι έλεγε...

iasonkolak
29 Ιανουαρίου 2008, 15:49
layla i i gomena tou smash pio wraia??idou i aporeia

brazdas
29 Ιανουαρίου 2008, 16:41
iasonkolak, από μένα Λάιλα και πιστεύω με διαφορά!

dimath
29 Ιανουαρίου 2008, 16:59
Όλα αυτά τα θέματα και οι καταστάσεις που τίθενται στα παιδιά αυτά, σας φαίνονται αληθοφανή; Μιλάμε για παιδιά λυκείου 15-17 χρονών.

Δεν ξέρω, στην Αμερική ίσως αυτά να είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά όταν πήγαινα λύκειο, δεν είχαν καμία σχέση αυτά που βλέπω στη σειρά με αυτά που έβλεπα τότε γύρω μου.

Και επιπλέον όλα αυτά συμβαίνουν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όχι στο χάος μιας μεγαλούπολης όπου βρίσκεις κάθε καρυδιάς καρύδι.

Την ερώτηση δεν την κάνω για να πάρω απαντήσεις του στυλ "Καλά ρε φίλε, μια σειρά βλέπεις, τι περιμένεις δηλαδή να δείξουν;". Την κάνω για να δω αν μόνο εγώ ζούσα σε τόσο "ήρεμο" κόσμο. Σας έχουν/είχαν τύχει ανάλογες περιπτώσεις σε εσάς ή σε φίλους σας, σε αυτή την ηλικία;

Η σειρά πάντως μ' αρέσει. Το 45λεπτο περνάει ευχάριστα.

savvas999
29 Ιανουαρίου 2008, 17:31
Την ερώτηση δεν την κάνω για να πάρω απαντήσεις του στυλ "Καλά ρε φίλε, μια σειρά βλέπεις, τι περιμένεις δηλαδή να δείξουν;". Την κάνω για να δω αν μόνο εγώ ζούσα σε τόσο "ήρεμο" κόσμο. Σας έχουν/είχαν τύχει ανάλογες περιπτώσεις σε εσάς ή σε φίλους σας, σε αυτή την ηλικία;

Καλά ρε φίλε, μια σειρά βλέπεις, τι περιμένεις δηλαδή να δείξουν; :grin::grin::P

Σοβαρά τώρα μερικά γεγονότα όντως δεν είναι και τόσο αληθοφανή, ή τουλάχιστον για εμάς. (Δεν ξέρω στην Αμερική τι συμβαίνει..)
Αλλά υπάρχουν άλλα πολλά θέματα που είναι αρκετά ρεαλιστικά ;) [Κόουτς-Τζούλι-Μαμά, Χωρισμός γωνιών Λάιλα κλπ]

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 17:34
Κατ'εμέ ο λόγος για τον οποίον έβαλαν Λυκειόπαιδα στη σειρά και όχι μεγαλύτερης ηλικίας, ειναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ. Ποιοί βλέπουν περισσότερο τέτοιες σειρές; Τα λυκειόπαιδα. Εκεί αποσκοπούν και αυτοί λοιπόν. Πάντως εγώ τη σειρά τη βλέπω σα να έχει να κάνει με 20άριδες+. Αν σκεφτώ έστω και για μια στιγμή οτι ειναι 16-17, ξενερώνω μονομιάς.

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 17:52
Εγώ πιστεύω ότι η σειρά είναι πολύ ρεαλιστική, ή για να είμαι πιο σωστός πολύ πιο ρεαλιστική από άλλες "νεανικές", όπως το OC που μπορώ να εκφέρω άποψη.
Για το OTH επιφυλάσσομαι αν και απ'όσα επεισόδια έχω δει, και σε σχέση με αυτό, έχω την ίδια άποψη.

Όπως και να έχει.
dimath, έχεις δίκιο ότι εμείς δεν έχουμε ζήσει κάτι τέτοιο, αλλά είναι φυσιολογικό βέβαια. Άλλες συνήθειες, άλλα ήθη, άλλες συμπεριφορές.
(Αν και πραγματικά αυτά που γίνονται τώρα στα γυμνάσια και στα λύκεια είναι απίστευτα.)
Θα μου πεις, και γιατί δεν σκέφτεσαι το ίδιο και για το OTH και το OC;
Νομίζω ότι είναι σαφώς διαφορετικές περιπτώσεις. Είναι τι σου βγάζει η κάθε σειρά.
Αρκετά με συγκρίσεις όμως, δεν έχει τόση άμεση σχέση με το θέμα.
Εμένα, αρκετές από τις σχέσεις αναπτύχθηκαν πολύ φυσιολογικά, όπως θα έπρεπε (κατά την γνώμη μου).

Πχ. έχουμε δει τις αντιδράσεις των γονιών για την σχέση Τζούλι-Ματ. Επίσης είδαμε και τις δικές τους αντιδράσεις, που δεν ξέραν τι να κάνουν και που παν τα 4. Εκείνο το arc μου είχε φανεί πολύ αληθοφανές, σίγουρα.

Για πες τις περιπτώσεις που σου φάνηκαν μη αληθοφανείς, έτσι κουβέντα να κάνουμε :)

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 17:57
Ε Εντάξει ρε Τόνυ. Τώρα να πηγαίνει ο Τιμ(υποτιθέμενος 17χρονος - 2α Λυκείου) με μια μητέρα με παιδί...Είναι λίγο too much. Σίγουρα ειναι ωραίος, σίγουρα ειναι ελκυστικός(δεν ειμαι γκέι απλά αντικειμενικός) αλλά λίγο απίθανο να γινόταν αυτό στην πραγματικότητα.

Το θέμα ειναι όμως, οτι οι περισσότεροι κρίνουμε σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε για την ελληνική πραγματικότητα. Καλώς ή κακώς, στο εξωτερικό(και οχι μόνο Αμερική) οι έφηβοι ειναι πιο "free", όπως θα ειναι και εδώ σε μερικά χρόνια.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 18:04
Όλα αυτά τα θέματα και οι καταστάσεις που τίθενται στα παιδιά αυτά, σας φαίνονται αληθοφανή;

Για να σου γυρίσω λοιπόν την ερώτηση εσένα σου φαίνονται ψεύτικα; Όλα;
Ο φίλος Σάβας παραπάνω σου ανέφερε και κάποια "αληθαφανή". Θα πρόσθετα τη φάση του Smash με τη μητέρα του, το άγχος της πρώτης φοράς, το ατύχημα του Jason, το μεγάλωμα ενός μωρού, έτσι στα γρήγορα.
Φυσικά υπάρχουν και κάποια στοιχεία της αμερικανικής επαρχίας που δεν αντιλαμβανόμαστε στο έπακρο, πχ το θέμα ρατσισμού, αν και κάτι έχουμε αρχίσει να ψιλιαζόμαστε γι' αυτό και στη χώρα μας.
Προσωπικά ποτέ δεν απαίτησα από μια σειρά να μου αποδώσει την πραγματικότητα γιατί τότε δε θα ανήκε στις σειρές αλλά στα ντοκιμαντέρ... Δε συμμερίζομαι όμως ότι η συγκεκριμένη σειρά είναι εντελώς εξωπραγματική.

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 18:06
Κι εδώ είναι ήδη free, δυστυχώς...
Πόσο ήμασταν στην 1η λυκείου;
Γιατί έμαθα τι γινόταν κατά την διάρκεια των καταλήψεων στο λύκειο που πήγαινα και δεν τα πίστευα...

Όσο για τον Tim, οκ.
Αν και πάλι 17άρης με 30άρα - 35άρα δεν είναι απίστευτο (με αυτά που βλέπουν τα μάτια πια). Ότι είναι too much, δεν το αμφισβητώ φίλε.

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 18:15
Δυστυχώς η τηλεόραση λειτουργεί σαν πρότυπο και πάντα ειναι ένα βήμα "μπροστά" ως προς τις μ@λ@κίες. Αυτό εννοούμε όταν λέμε οτι η τηλεόραση κάνει κακό. Π.χ. αν είσαι στο 1, η τηλεόραση σε παει στο 2. Όταν φτάσεις στο 5 όμως που θα έχεις πατήσει τη λευκή γραμμή, η τηλεόραση θα σε πάει στο 6 και θα αρχίσει να σου περνάει αρνητικά πρότυπα.
Το FNL καλώς ή κακώς, όσο ευχάριστη σειρά κι αν ειναι, εγώ την αδελφή μου που ειναι 16 δεν θα την άφηνα να το δει. Όλοι μέσα κάνουν μ@λ@κίες και στο τέλος τους κάνει όλους να φαίνονται καλοί/σωστοί και ότι έχουν δίκιο. Αυτό τι εντύπωση θα δώσει σε ένα παιδί 16 χρονών; Ότι "κανε εσυ οτι να'ναι και στο τέλος θα το βρείς το δίκιο σου ακόμη κι αν δε προσπαθήσεις καθόλου". Δυστυχώς όμως η ζωή ειναι πολύ σκληρή και χωρίς υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν ξεπερνιέται κανένα πρόβλημα.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 18:21
Όλοι μέσα κάνουν μ@λ@κίες και στο τέλος τους κάνει όλους να φαίνονται καλοί/σωστοί και ότι έχουν δίκιο. Αυτό τι εντύπωση θα δώσει σε ένα παιδί 16 χρονών; Ότι "κανε εσυ οτι να'ναι και στο τέλος θα το βρείς το δίκιο σου ακόμη κι αν δε προσπαθήσεις καθόλου".

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού της σειράς είναι ότι οι πρωταγωνιστές της αναγνωρίζουν τα λάθη τους και ζητούν ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Αυτό εμένα με διδάσκει. Λάθη όλοι θα κάνουμε στη ζωή μας, Το θέμα είναι πως τα αντιμετωπίζουμε και πρώτα ως προς τις συνέπειες στο συνάνθρωπό μας!

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 18:29
Σε όλες τις σειρές και ταινίες ζητάνε συγνώμη και στο τέλος ξανακάνουν τα ίδια λάθη. Το ίδιο γίνεται και στο FNL.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 18:33
Οπότε γιατί να μη δει ειδικά το FNL η αδερφή σου; Θα την άφηνες δλδ να δει το Dirty Dancing κι όχι το FNL;
Πέρα από αυτό όμως, ξεκινήσαμε σχολιάζοντας πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι η σειρά. Μάλλον καταλήγουμε ότι αρκετά κοντά βρίσκεται...

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 18:41
Το κακό με το FNL ειναι οτι μπερδεύει την πραγματικότητα με την υπερβολή και εκεί ειναι που σου περνάει λάθος πρότυπα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Αυτός ειναι ο χειρότερος συνδυασμός. Ενώ αν για παράδειγμα δεις το Prison Break, όσο σκληρές σκηνές και να σου δείχνει, ειναι μακριά από την δική σου πραγματικότητα οπότε δεν τίθεται θέμα "προτύπου".

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 18:45
Μα δεν καταλαβαίνω, δεν συμφωνώ ότι περνά λάθος πρότυπα.
Ποιο πρότυπο περνάει;
Τον Τιμ; Τον Σμας; Την Λάιλα; Την Τάιρα;

Δείχνει πως είναι κάποια παιδιά. Είναι σειρά χαρακτήρων. Όλοι τους έχουν μειονεκτήματα, κάποιοι από αυτούς έχουν και πλεονεκτήματα.
Όλοι κάνουν λάθη, και πάντα υπάρχουν συνέπειες.

Δ
Το FNL καλώς ή κακώς, όσο ευχάριστη σειρά κι αν ειναι, εγώ την αδελφή μου που ειναι 16 δεν θα την άφηνα να το δει. Όλοι μέσα κάνουν μ@λ@κίες και στο τέλος τους κάνει όλους να φαίνονται καλοί/σωστοί και ότι έχουν δίκιο. Αυτό τι εντύπωση θα δώσει σε ένα παιδί 16 χρονών; Ότι "κανε εσυ οτι να'ναι και στο τέλος θα το βρείς το δίκιο σου ακόμη κι αν δε προσπαθήσεις καθόλου".

Με αυτό δεν συμφωνώ.

Δυστυχώς όμως η ζωή ειναι πολύ σκληρή και χωρίς υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν ξεπερνιέται κανένα πρόβλημα.

Σε αυτό βέβαια δεν θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκιο.

koudoulis
29 Ιανουαρίου 2008, 18:49
οπως προείπα και μένα δεν μου φαίνονται ρεαλιστικά. Τόσο οι αντιδράσεις όσο και η εξέλιξη των χαρακτήρων. Ειδικά στην δεύτερη σεζόν μου δίνοταν η εντύπωση ότι οι χαρακτήρες έκαναν ότι βόλευε τους συγγραφείς παρά το τι ταίριαζε στον χαρακτήρα τους από όσα ξέραμε μέχρι εκέινη την στιγμή. Μέγα παράδειγμα η Τζούλι και ο Λάντρυ. Η Τζούλι ήταν ένα ήσυχο κοριτσάκι που διάβαζε Melville στον πρώτο κύκλο και στο ξαφνικά στον δεύτερο δεν σταματούσε τις βλακείες. Θα μου πείτε ότι πέρασε σοκ που έφυγε ο πατέρας της. Εντάξει ούτε χώρισαν, ούτε πέθανε. Ηταν αρκετά συγκροτημένη στον πρώτο κύκλο ώστε να ανταπεξέλθει. Εμένα πιο πολύ μου φάνηκε ότι θέλανε οι συγγραφείς να υμνήσουν τον θεσμό της οικογένειας και πως πρέπει να μείνει ενωμένη. Αλλα αμα δε σε στηρίζει το σενάριο καταντάει γρήγορα γελοίο . Ο Λάντρυ απο κει που ήταν geek με ιδεολογία (τον λατρευα στην πρώτη σεζόν) σε 2-3 επεισόδια κατέληξε να παίζει στην ομάδα football. Τα άλλα με τον φόνο δεν με ενδιαφέρουν αν και τα θεωρώ ατυχή επιλογή για σεναριακή τροπή.

Επίσης το γεγονός ότι περνάει μηνύματα είναι ένα άλλο προβληματάκι. Το έκανε και στην πρώτη σεζόν αλλά αδιαφορούσα γιατί α)ήταν σε μικρότερη κλίμακα και β) ήταν διασκεδαστικότατη κατα τα άλλα η σειρά. Είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν θα έβλεπα μια σειρά για να προσλάβω μηνύματα. Και σίγουρα δε θ αφηνα το παιδί μου να την δει. Με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτά που λένε είναι από ηλίθια εώς εξοργιστικά. Ηλίθια νοοτροπία των αμερικάνων που παρουσιάζει το σεξ με ένα πουριτανικό τρόπο και αντί να αναδεικνύει τα προβλήματα στα σχολεία τους τα στολίζει με φρουφρου κι αρώματα. Η εντύπωση μου μετά την πρώτη σεζόν ήταν χαρακτηριστικά, ειδικά για την οικογένεια Τεηλορ, ότι πρόκειται για πραγματικά καλούς ανθρώπους αλλά με πολύ μπερδεμένες προτεραιότητες. Η μόνη ιστορία που ήταν άξια προσοχής ήταν η απεικόνιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες κυρίως μέσω του χαρακτήρα του Χερκ και την εξέλιξη του Στριτ.
Και δε θα πω τιποτα για τη Λάιλα που από την αρχή αυτά που κάνει δεν γίνονται ούτε από άτομο με τριχασμένη προσωπικότητα εθισμένου στο κρακ.

edit: όση ώρα έγραφα , ειπώθηκαν πολλά σχετικά . εγώ είμαι με τον Tigran (γι όλα υπάρχει πρώτη φορά). θα τα διαβάσω και θα επανέλθω

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 18:56
Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχουν σημεία -κάποια χτυπητά, κάποια λιγότερο χτυπητά- που είναι έκδηλη η νοοτροπία των αμερικανών και δει της περιοχής του Τέξας.

Για το σεξ, αυτή τη στιγμή πιστεύω τα πράγματα είναι χειρότερα στα δικά μας λύκεια και αντιμετωπίζονται ακόμη πιο λανθασμένα από αυτό που βλέπουμε εκεί. Συγκριτικά πάντα.

Η Τζούλι είναι ένα κοριτσάκι 15 χρονών περίπου.
Σαφώς και είναι φυσιολογική η τροπή του χαρακτήρα της που είναι στην εφηβεία.
Δεν χρειαζόταν καν κάποια αφορμή (όπως η φυγή του πατέρα της ή η γέννηση της Γκρέισι) ώστε μια κοπέλα να γίνει έτσι.
Τα παραδείγματα είναι πολλά στην καθημερινότητα μας.

Όσο για τον Λάντρυ, δεν θα διαφωνήσω τόσο, αν και πάλι προσωπικά δεν με χάλασε πολύ.

Όσο γιαυτό,

Και δε θα πω τιποτα για τη Λάιλα που από την αρχή αυτά που κάνει δεν γίνονται ούτε από άτομο με τριχασμένη προσωπικότητα εθισμένου στο κρακ.

Συμφωνώ απόλυτα.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 18:59
Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για σειρά κι όχι για ντοκιμαντέρ. Αν θέλαμε να δούμε την πραγματικότητα στα αμερικάνικα σχολεία θα βλέπαμε σίγουρα κάτι άλλο ή θα πηγαίναμε να σπουδάσουμε εκεί.
Τώρα να αναλωθώ σε ανάλυση χαρακτήρων δε θα το κάνω. Αλλά η φράση ότι το Prison Break είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητά μας, επιβεβαιώνει εμμέσως ότι το FNL είναι πιο κοντά σ' αυτή! Και τα μηνύματα όπως θέλει ο καθένας τα εκλαμβάνει. Εγώ κρατώ πολλά από αυτά ως θετικά!

savvas999
29 Ιανουαρίου 2008, 19:03
θα συμφωνήσω με τόνυ και pyrsos.

φίλε koudoulis είναι τόσο παράξενη ή ολη κατάσταση με την Τζούλι? Σκέψου απλά τι κάνουν οι "δικές" μας νεαρές (15-16 χρονών)
Όσο για τον Λάντρυ έχεις δίκαιο. Δυστυχώς κάπου το παρατραβήξανε. Για υπόθεση σειράς όμως είναι μια χαρά

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 19:07
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι PyrSos, αλλά σίγουρα δεν είσαι κάτω από 20(διόρθωσέ με αν κάνω λάθος). Προφανώς έχεις την ικανότητα να παρακολουθείς κάτι και να κρατάς τα θετικά του. Ένα παιδί στην εφηβεία όμως, δε μπορεί και εκεί ειναι το πρόβλημα. Και γενικά ένα παιδί στην εφηβεί είναι εκ του φυσικού δύσκολο να ξεχωρίσει το σωστό και το λάθος. Όταν λοιπόν του πλασάρουν την πραγματικότητα με δόσεις υπερβολής(που δεν θα το καταλάβει φυσικά), αυτόματα του περνάνε πρότυπα που σε συνθήκες συζήτησης δεν θα τα δεχόταν.
Πολύ "Άγιες" τις θεωρείτε τις Αμερικάνικες σειρές και μου φαίνεται παράξενο. Ανέκαθεν οι Αμερικάνικες παραγωγές είχαν προπαγανδιστικό στοιχείο και πάντα αποσκοπούσαν κάπου. Δεν καταλαβαίνω γιατι το FNL πρέπει να θεωρείτε εξαίρεση.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 19:13
Με την ίδια λογική φίλε μου κανείς νέος δε θα έπρεπε να παρακολουθεί ειδήσεις ή να διαβάζει εφημερίδες... Νομίζω αδικείς τους 16χρονους. Αυτό που λες ίσως να ισχύει για μικρότερες ηλικίες.
Φυσικά δεν αποτελεί πρότυπο ο Smash που πήρε αναβολικά αλλά άλλο μήνυμα πιστεύω πως πέρασε η σειρά. Ένα μικρό παράδειγμα...
Όσο για την ηλικία, είμαι αρκετά πάνω από τα 20...

koudoulis
29 Ιανουαρίου 2008, 19:18
Για το σεξ, αυτή τη στιγμή πιστεύω τα πράγματα είναι χειρότερα στα δικά μας λύκεια και αντιμετωπίζονται ακόμη πιο λανθασμένα από αυτό που βλέπουμε εκεί. Συγκριτικά πάντα.

πως είναι καλύτερα ρε τόνυ. που η Λάιλα , 16 χρονών, τα χει με τον Τζέισον και οι γονείς της καμαρώνουν που κανονίζει την κόρη τους ο quarterback. Που θεωρούν λογικό να είναι τα κοριτσάκια τους μαζορέτες και είναι και politically incorrect να τους πεις ότι υποτιμούν τον εαυτό τους? Που τα σχολεία τους καταστρέφουν την όποια διαφορετικότητα μετατρέποντας όλα τα παιδιά σε ένα κοπάδι. Ποία θα είναι η πριγκίπισα του χορού και ποιος πετάει την μπάλα πιο μακριά; αυτά είναι που πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά; από 13 χρονών μπάινουν σε ένα τριπάκι και αρρωστημένη νοοτροπία. Μετά μεγαλώνουν και βλέπουν american idol και ψηφίζουν Μπους.
δεν λέω ότι εδώ είμαστε τέλεια , και τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν χειροτερέψει αισθητά από ότι υποψιάζομαι, καθότι είναι πλέον 7 χρόνια που τελείωσα το λύκειο. όμως όταν εγώ ήμουν στο σχολείο ήμασταν παιδιά και όχι μπέβερλυ χιλς.

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 19:19
Απλά λεω οτι η περίοδος της εφηβείας ειναι παράξενη περίοδος και για αυτό οι περισσότεροι που θέλουν να πουλήσουν στοχεύουν εκεί. Βλέπε δισκογραφικές/σινεμά/τηλεοπτικές σειρές(είτε ελληνικές είτε ξένες).
Όταν πας να κάνεις δίσκο το πρώτο πράγμα που ακούς ειναι "Αν πιάσει στους έφηβους τότε ειναι σίγουρη επιτυχία".

Βγήκε η μόδα των emo, ποιοί την ακολούθησαν πρώτοι;

Δεν είναι οτι αδικώ τους έφηβους, απλά επειδή δεν έχει πολλά χρόνια που την πέρασα αυτή τη φάση, μπορώ να καταλάβω πόσο εύκολο ειναι να επηρεαστείς από αυτά που σου πλασάρουν.
Δεν αδικώ, αλλά αναγνωρίζω μια πραγματική κατάσταση. Αν δεν υπήρχαν τα πρότυπα της τηλεόρασης(τα ξενα κυρίως), δεν πιστεύω τώρα να μιλούσαμε για τα όργια που γίνονται στα σχολεία. Αυτά τα παιδιά κάπου τα είδαν αυτά και τα κάνουν. Δεν ξύπνησαν μια μέρα και τους ήρθε "φώτηση".

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 19:23
Πάντως σίγουρα δεν τα είδαν στο FNL! Ανοίγεις άλλο τεράστιο θέμα και δε δύναμαι να σε ακολουθήσω... Καλό απόγευμα!

koudoulis
29 Ιανουαρίου 2008, 19:24
φίλε koudoulis είναι τόσο παράξενη ή ολη κατάσταση με την Τζούλι? Σκέψου απλά τι κάνουν οι "δικές" μας νεαρές (15-16 χρονών)

τι κάνουν? ξέρω πολλά κοριτσάκια σε αυτή την ηλικία καθότι τόσο είναι η αδερφή μου. άλλα είναι εντάξει , άλλα έιναι κακομαθημένα. όταν ένα κοριτσάκι έχει μεγαλώσει με αρχές σαν αυτές που τις έδωσαν εδώ για παραδειγμα οι Τέηλορ δεν γίνεται σε ένα καλοκαίρι να γίνει ούτε emo ούτε trendy. να αλλάξει αλλά σε αληθοφανή πλαίσια. αυτό λεω απλώς.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 19:28
Μα τι έκανε ρε συ στην τελική η July; Της άρεσε ένας μεγαλύτερός της και ήρθε σε κάποια σύγκρουση με τη μάνα της. Μη ξεχνάς ότι ήταν και μοναχοκόρη και η έλευση της δεύτερης της στέρησε κάποια από την προσοχή των γονιών της... Εξωπραγματικό είναι αυτό;

koudoulis
29 Ιανουαρίου 2008, 19:32
Με την ίδια λογική φίλε μου κανείς νέος δε θα έπρεπε να παρακολουθεί ειδήσεις ή να διαβάζει εφημερίδες... Νομίζω αδικείς τους 16χρονους. Αυτό που λες ίσως να ισχύει για μικρότερες ηλικίες.
Φυσικά δεν αποτελεί πρότυπο ο Smash που πήρε αναβολικά αλλά άλλο μήνυμα πιστεύω πως πέρασε η σειρά. Ένα μικρό παράδειγμα...
Όσο για την ηλικία, είμαι αρκετά πάνω από τα 20...

ναι , εντάξει . ωραίο μήνυμα να μην παίρνεις αναβολικά! συμφωνώ.
δε σου φαίνεται λίγο παράξενο και λίγο υποκριτικό ότι μιλάμε για παιδιά που στόχο έχουν να μπουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα football που τα αναβολικά τα χουν για πρωινό. Μιλάμε για την μεγαλύτερη αθλητική βιομηχανία του κόσμου.Φουτμπολ, Μπάσκετ, Στίβο και δεν έχουν καν σοβαρό ντοπιγκ κοντρόλ. Πολύ ωραία τα λένε - Ο Θεός αγαπάει το football, να σται τώρα καλά παιδιά και μόλις γίνεται επαγγελματίες θα σας τραβάμε τις ενέσεις με φυσοκάλαμα. - Με τέτοια μηνύματα Κεντέρηδες φτιάχνεις και όχι ανθρώπους

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 19:33
Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι PyrSos, αλλά σίγουρα δεν είσαι κάτω από 20(διόρθωσέ με αν κάνω λάθος). Προφανώς έχεις την ικανότητα να παρακολουθείς κάτι και να κρατάς τα θετικά του. Ένα παιδί στην εφηβεία όμως, δε μπορεί και εκεί ειναι το πρόβλημα. Και γενικά ένα παιδί στην εφηβεί είναι εκ του φυσικού δύσκολο να ξεχωρίσει το σωστό και το λάθος. Όταν λοιπόν του πλασάρουν την πραγματικότητα με δόσεις υπερβολής(που δεν θα το καταλάβει φυσικά), αυτόματα του περνάνε πρότυπα που σε συνθήκες συζήτησης δεν θα τα δεχόταν.
Πολύ "Άγιες" τις θεωρείτε τις Αμερικάνικες σειρές και μου φαίνεται παράξενο. Ανέκαθεν οι Αμερικάνικες παραγωγές είχαν προπαγανδιστικό στοιχείο και πάντα αποσκοπούσαν κάπου. Δεν καταλαβαίνω γιατι το FNL πρέπει να θεωρείτε εξαίρεση.

Ξεκινώντας από το τέλος, όχι Tig, δεν τις θεωρώ άγιες.
Προωπικά δεν περίμενα ποτέ παρακολουθώντας μια αμερικάνικη σειρά να μου δώσει κάτι.
Αλλά θυμάμαι τον εαυτό όταν έβλεπα ακόμη και Dawsons Creek ή πιο μετά OC ή ακόμα και τα πρώτα χρόνια Smallville που ήταν στα 14 (!) υποτίθεται οι πρωταγωνιστές που γελούσα με αυτά που γινόντουσαν (και περιγράφει πιο κάτω και ο koudoyulis) και ας ήμουν πολύ μικρότερος. Αυτήν την ικανότητα να ξεχωρίζεις κάποια πράγματα πιστεύω ότι την έχουν πολλά 16άχρονα.
Αν δεν υπάρχει σωστή παιδεία από το σπίτι φυσικά και η κατάσταση θα είναι έτσι όπως την περιγράφεις για ένα 16χρονο (αλλά προφανώς αυτό είναι άλλο θέμα-πολύ μεγαλύτερο).

πως είναι καλύτερα ρε τόνυ. που η Λάιλα , 16 χρονών, τα χει με τον Τζέισον και οι γονείς της καμαρώνουν που κανονίζει την κόρη τους ο quarterback. Που θεωρούν λογικό να είναι τα κοριτσάκια τους μαζορέτες και είναι και politically incorrect να τους πεις ότι υποτιμούν τον εαυτό τους? Που τα σχολεία τους καταστρέφουν την όποια διαφορετικότητα μετατρέποντας όλα τα παιδιά σε ένα κοπάδι. Ποία θα είναι η πριγκίπισα του χορού και ποιος πετάει την μπάλα πιο μακριά; αυτά είναι που πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά; από 13 χρονών μπάινουν σε ένα τριπάκι και αρρωστημένη νοοτροπία. Μετά μεγαλώνουν και βλέπουν american idol και ψηφίζουν Μπους.
δεν λέω ότι εδώ είμαστε τέλεια , και τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν χειροτερέψει αισθητά από ότι υποψιάζομαι, καθότι είναι πλέον 7 χρόνια που τελείωσα το λύκειο. όμως όταν εγώ ήμουν στο σχολείο ήμασταν παιδιά και όχι μπέβερλυ χιλς.

Μαζί σου με τα χίλια για τα περισσότερα. Αυτό το φυσιολογικό για τα αμερικάνικα δρώμενα είναι ότι ναναι. Συμφωνώ. Ειδικά για την Λάιλα όπως λες, το είπα από πριν.
Απλά δεν είναι όλη η σειρά αυτό μόνο (αν και είναι μεγάλο μέρος-δεν το αμφισβητώ). Όμως είναι σαφώς πιο ρεαλιστικές οι αντιδράσεις των αγοριών της ομάδας, τα όνειρά τους κ.λπ. κ.λπ.

Αυτό για το σχολείο, άστο, ειλικρινά. Εννοείται πως δεν στο λέω ειρωνικά, απλά έχουν ξεφύγει.

Απλά λεω οτι η περίοδος της εφηβείας ειναι παράξενη περίοδος και για αυτό οι περισσότεροι που θέλουν να πουλήσουν στοχεύουν εκεί. Βλέπε δισκογραφικές/σινεμά/τηλεοπτικές σειρές(είτε ελληνικές είτε ξένες).
Όταν πας να κάνεις δίσκο το πρώτο πράγμα που ακούς ειναι "Αν πιάσει στους έφηβους τότε ειναι σίγουρη επιτυχία".

Αυτή η σειρά όμως δεν έχει επιτυχία Tigran, αν το καλοσκεφτείς.
Δεν την δέχτηκαν οι αμερικανοί. Τους έπεσε βαριά :lol:

Δεν είναι οτι αδικώ τους έφηβους, απλά επειδή δεν έχει πολλά χρόνια που την πέρασα αυτή τη φάση, μπορώ να καταλάβω πόσο εύκολο ειναι να επηρεαστείς από αυτά που σου πλασάρουν.
Δεν αδικώ, αλλά αναγνωρίζω μια πραγματική κατάσταση. Αν δεν υπήρχαν τα πρότυπα της τηλεόρασης(τα ξενα κυρίως), δεν πιστεύω τώρα να μιλούσαμε για τα όργια που γίνονται στα σχολεία. Αυτά τα παιδιά κάπου τα είδαν αυτά και τα κάνουν. Δεν ξύπνησαν μια μέρα και τους ήρθε "φώτηση".

E δεν νομίζω πως για τα όργια που γίνονται στα σχολεία αλλά και τέλος πάντων η όλη κατάσταση της εφηβείας στην χώρα μας ευθύνονται τα πρότυπα που περνάνε τα ξένα μέσα και οι ξένες σειρές.

δε σου φαίνεται λίγο παράξενο και λίγο υποκριτικό ότι μιλάμε για παιδιά που στόχο έχουν να μπουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα football που τα αναβολικά τα χουν για πρωινό. Μιλάμε για την μεγαλύτερη αθλητική βιομηχανία του κόσμου.Φουτμπολ, Μπάσκετ, Στίβο και δεν έχουν καν σοβαρό ντοπιγκ κοντρόλ. Πολύ ωραία τα λένε - Ο Θεός αγαπάει το football, να σται τώρα καλά παιδιά και μόλις γίνεται επαγγελματίες θα σας τραβάμε τις ενέσεις με φυσοκάλαμα. - Με τέτοια μηνύματα Κεντέρηδες φτιάχνεις και όχι ανθρώπους

Νομίζω ότι είναι λίγο υποθετικό αυτό.
Έτσι όπως το θέτεις, ναι είναι υποκριτικό.
Αλλά η ίδια η σειρά αμφιβάλλω αν θα μας δείξει κάτι διαφορετικό στο μέλλον, αν πχ. ο Σμας τα καταφέρει και πάει στο FNL.

savvas999
29 Ιανουαρίου 2008, 19:37

μα ρε παιδιά δεν είναι χαζά τα 16χρονα.;)
Και εγώ στο κάτω κάτω 17 και κάτι χρονών είμαι. Και είμαι σε θέση να καταλάβω απόλυτα το τι μηνύματα πρέπει να πέρνω από την σειρά και τι να μην πέρνω.
Τι δηλαδή, επειδή πχ σκότωσε ο Λάντρυ, πρέπει να το κάνω κι εγώ αυτό? Σειρά είναι :thumbsup1

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 19:39
Και τι να κάνει η σειρά δλδ να τα βάλει με όλη αυτή τη βιομηχανία που λες; Απλά πρόβαλε το αυτονόητο... Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σας τελικά με τη σειρά; Τι μου λες τώρα δλδ, ότι επειδή ένα ελάχιστο ποσοστό των παιδιών που ασχολούνται με σχολικό αθλητισμό θα γίνουν επαγγελματίες κι επειδή εκεί ισχύουν άλλα δεν πρέπει να καταπιαστεί με το θέμα αυτό η σειρά; Το πρότυπο μια χαρά το προβάλλει. Από πότε διεκδίκησε τον τίτλο του ιεραποστόλου η σειρά; Δεν καταλαβαίνω...

koudoulis
29 Ιανουαρίου 2008, 19:46
Μα τι έκανε ρε συ στην τελική η July; Της άρεσε ένας μεγαλύτερός της και ήρθε σε κάποια σύγκρουση με τη μάνα της. Μη ξεχνάς ότι ήταν και μοναχοκόρη και η έλευση της δεύτερης της στέρησε κάποια από την προσοχή των γονιών της... Εξωπραγματικό είναι αυτό;
ναι εξωπραγματικό είναι. και δεν έκανε μονο αυτά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. 16 χρονών να αποκτήσεις αδερφάκι και να φέρεσαι έτσι δεν γίνεται. και δεν γίνεται απο τη μία να λες
Με την ίδια λογική φίλε μου κανείς νέος δε θα έπρεπε να παρακολουθεί ειδήσεις ή να διαβάζει εφημερίδες... Νομίζω αδικείς τους 16χρονους. Αυτό που λες ίσως να ισχύει για μικρότερες ηλικίες. και από την άλλη ότι εχασε την προσοχή των γονιών και ξέφυγε.

Αλλά η ίδια η σειρά αμφιβάλλω αν θα μας δείξει κάτι διαφορετικό στο μέλλον, αν πχ. ο Σμας τα καταφέρει και πάει στο FNL.
φυσικά και δεν θα δείξει. γι αυτό είναι υποκριτικό. το ξέρουν αλλά είτε σφυρίζουν κλέφτικα ή δεν τους νοιαζει. όπως με όλα τα προβλήματα στην κοινωνία τους

Ο/η koudoulis έγραψε μετά από 6 λεπτό(ά) και 4 δευτερόλεπτο(α)...

Και τι να κάνει η σειρά δλδ να τα βάλει με όλη αυτή τη βιομηχανία που λες; Απλά πρόβαλε το αυτονόητο... Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημά σας τελικά με τη σειρά; Τι μου λες τώρα δλδ, ότι επειδή ένα ελάχιστο ποσοστό των παιδιών που ασχολούνται με σχολικό αθλητισμό θα γίνουν επαγγελματίες κι επειδή εκεί ισχύουν άλλα δεν πρέπει να καταπιαστεί με το θέμα αυτό η σειρά; Το πρότυπο μια χαρά το προβάλλει. Από πότε διεκδίκησε τον τίτλο του ιεραποστόλου η σειρά; Δεν καταλαβαίνω...

μα δεν είναι το προβλημα τα δεκαεξάρονα που πήγαιναν σχολείο και απόφάσισαν να ντοπαριστούν. το πρόβλημα είναι η αθλητική τους βιομηχανία. γι αυτό άρχισαν να παίρνουν φάρμακα από μικρές ηλικίες. το πρότυπο που προβάλει είναι ενα τίποτα. μια επιφανειακή μπούρδα που ασχολείτε με τα αποτελέσματα του προβλήματος. και κάπως έτσι είναι όλα τα προτυπα που προτάσσουν . και το παραδειγμα με το ντοπινγκ δεν το διάλεξα εγώ, εσύ το είπες πρώτος.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 19:56
Όταν το κυρίαρχο γνώρισμα της εφηβείας είναι να κάνεις κάτι για να ξεχωρίσεις, αυτά που έκανε η July ήταν απολύτως φυσιολογικά. Δεν είπα ότι ήταν ο αποκλειστικός λόγος αυτός που ξέφυγε η July, απλά συνέβαλε κι αυτό... Φίλε μου, η άποψη μου για τη σειρά είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σου και ούτε θα με πείσεις, ούτε θα σε πείσω... Και τη χειρότερη σειρά όλων των εποχών να τη θεωρείς είναι καθαρά δική σου άποψη. Και για να επαναλάβω το moto της σειράς:
Clear eyes, Full hearts, Can't loose!

Tigran
29 Ιανουαρίου 2008, 20:01
Κανείς δε προσπαθεί να πείσει κανέναν PyrSos. Μάλλον το έχεις πάρει λίγο λάθος.. Τίθεται ένα θέμα και πάνω σε αυτό συζητάμε. Κάθε συζήτηση και διαφωνία για καλό. Σου λέω τις απόψεις μου, μου λες τις απόψεις σου και ο καθένας στο τέλος βγάζει τα συμπεράσματά του. Αν σταματήσουμε να συζητάμε και ο καθένας έχει τη δική του άποψη και δεν ακούει τις άλλες, ζήτω που καήκαμε.
Το ότι βγάζει σε αδιέξοδο επειδή δε μπορούμε να συμφωνήσουμε, ειναι επειδή υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα και υπέρ και κατά της σειράς.

alexdeli
29 Ιανουαρίου 2008, 20:05
Στα περισσότερα συμφωνώ με τον PyrSos_. Δεν λέω ότι ο άλλος πχ έχει άδικο, απλά έτσι τη βλέπω κι εγώ τη σειρά, από αυτήν τη σκοπιά.

Στο NFL, tony, στο FNL βρίσκεται ήδη! :P

dimath
29 Ιανουαρίου 2008, 20:08
3 ώρες έλειψα και γεμίσατε 3 σελίδες με σεντόνια. :lol:

Άναψε λίγο την κουβέντα η ερώτηση. Εσείς βέβαια την πήγατε και 2 βήματα πιο πέρα.

Σε τι να πρωτοαπαντήσω τώρα... :???:

Η ερώτηση (που τουλάχιστον ξεκίνησε την κουβέντα) δεν έχει καμία σχέση με το γιατί την βλέπω, αν είναι καλή η σειρά, αν είναι πιο αληθοφανείς από άλλες ή αν είναι ντοκυμαντερ κτλ. Η ερώτηση είναι αν συμβαίνουν αυτά ή μπορούν να συμβούν στην πραγματικότητα, σε μια παρέα από λυκειόπαιδα μιας μικρής πόλης. Αν ήταν να δείξουν ντοκυμαντέρ με την ζωή μου, ούτε εγώ δεν θα την έβλεπα!

Όπως είπα, σε μένα δεν μου έχουν τύχει τέτοιες καταστάσεις. Βέβαια, 7 χρόνια έχουν περάσει από τότε που τελείωσα το λύκειο. Προφανώς έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το θέμα είναι πόσο.

Μου φαίνονται όλα μη αληθοφανή; Προφανώς και όχι.
Από τις λίγες περιπτώσεις ατόμου που θα μπορούσε να υπάρχει και στο δικό μου λύκειο, είναι η Julie. Κοπέλα που ξέφυγε, που κολλάει στον καθηγητή της, που άρχισε να κάνει μλκίες επειδή την πρόσεξε κάποιος και είδε ότι έχει πέραση.

Από την άλλη έχουμε κάποιες άλλες ιστορίες όπως πχ ο riggins, ένας αλκοολικός που μένει μόνος με τον αδερφό του, είχε σχέση με μια αρκετά μεγαλύτερη με παιδί. Ο matt μένει με την γιαγιά του, την φροντίζει, δουλεύει παράλληλα και έγινε ξαφνικά το αστέρι του football. Ο smash έχει σχέση με την άλλη 1 μήνα(δεν ξέρω πόσο είναι, αλλά νομίζω 2-3 επεισόδια είναι που "τα 'χουν") και πηγαίνουν να φάνε οικογενειακώς για να γνωρίσουν τα πεθερικά. Ο jason πάει στο εξωτερικό (Μεξικό) μόνος του για να κάνει εγχείρηση. Ο Landry με τον φόνο και την παράδοσή του στην αστυνομία. Η Layla, κοπέλα που κεράτωσε με τον κολλητό του, τον ανάπηρο φίλο της που έλεγαν ότι θα παντρευτούν και τώρα έγινε θεούσα. Αναφέρομαι μόνο για τα παιδιά όπως βλέπετε.

ΥΓ. Χαίρομαι που βλέπω μια συζήτηση με "ένταση" και δυνατά επιχειρήματα, χωρίς όμως να παρεκτρεπόμαστε. :)

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 20:22
Το λάθος φίλε Tigran είναι να προσπαθούμε να μιλήσουμε για ένα θέμα και να μπαίνουν στο τραπέζι πολλά άλλα. Εκεί αναφέρομαι σε προσπάθεια να με πείσει ο άλλος. Σχολίασα αποκλειστικά αν είναι εξωπραγματική η σειρά και μπήκε εμβόλιμο το θέμα των προτύπων, της αντίληψης των 16χρονων, η αμερικανική κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, η αθλητική βιομηχανία κτλ... Γίνεται έτσι συζήτηση;

Το ότι έγινε ξαφνικά αστέρι του football θα σου αναφέρω μόνο την περίπτωση του τερματοφύλακα της εθνικής ελλάδος που ήταν στον πάγκο για πάρα πολλά χρόνια!
Η επίσκεψη για να γνωρίσουν τα πεθερικά όπως τη λες, όντως έγινε νωρίς αλλά ακριβώς γι' αυτό το λόγο έγινε νωρίς, για να πούνε στα παιδιά να την τελειώσουν!
Σε κάποια θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά επαναλαμβάνω: Είναι σειρά ρε παιδιά, τι άλλο θα περιμένατε δλδ;

JaBa
29 Ιανουαρίου 2008, 20:49
No offense στον koudoulis αλλά αν δεν μου αρέσει μια σειρά σταματάω να την βλέπω δεν ξεκινάω θέμα σχετικό γιατί δεν μου αρέσει. Φυσικά και όλα είναι θέμα γόυστου και σέβομαι την άποψη σου αλλά αυτή είναι η γνωμη μου.

PS: Friday Night Rules! Mακάρι οι σειρές που απευθύονονται σε νεανικό κοινό να είχαν την ωρημότητα της συγκεκριμένης σειράς...

dimath
29 Ιανουαρίου 2008, 20:54
Μια μικρή διόρθωση JaBa, δεν το ξεκίνησε το θέμα ο koudoulis. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα των αλχημειών του Tony. Τα πρώτα 5 post ήταν αρχικά στο review για το τελευταίο επεισόδιο του FNL.

Και εγώ συμφωνώ ότι είναι από τα καλύτερα teen-drama, με πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, που δεν περιορίζονται μόνο στο ποιος θα τα φτιάξει με ποιόν.

JaBa
29 Ιανουαρίου 2008, 20:56
ΟΚ, τότε το παίρνω πίσω.

Arhok
29 Ιανουαρίου 2008, 20:57
re file jaba den einai kako na peis na tin apopsi sou gia mia seira pou den sou aresei pia...

JaBa
29 Ιανουαρίου 2008, 21:02
Φυσικά και δεν είναι...

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 21:11
Προς αποφυγήν περαιτέρω παρεξηγήσεων, έβαλα άλλο ένα σχολιάκι στο πρώτο ποστ.
Παιδιά δεν μπορούσε να γίνει άμεσα αλλιώς και να υπάρχουν και τα posts από το θέμα του Alex (λόγω χρονολογικής σειράς).

Φυσικά και η συζήτηση είναι αυτή που πρέπει και όχι όπως δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει σε άλλα threads άλλων σειρών.
Το ότι δεν συμφωνούμε σε όλα δεν είναι κακό φυσικά.

dimath, από τις ιστορίες που αναφέρεις, διαφωνώ για την περίπτωση της σχέσης του Σμας και αυτήν του Ματ (που δείχνει κατ'εμέ πολύ ωραία την αντιμετώπιση της κατάστασης που περιγράφεις).

dimath
29 Ιανουαρίου 2008, 21:20
dimath, από τις ιστορίες που αναφέρεις, διαφωνώ για την περίπτωση της σχέσης του Σμας και αυτήν του Ματ (που δείχνει κατ'εμέ πολύ ωραία την αντιμετώπιση της κατάστασης που περιγράφεις).

Έχεις δίκιο. Οι συγκεκριμένες δεν είναι τραβηγμένες, αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο στα 17 μου, να γνωρίζω κάποια τόσο λίγο και να πάω με την οικογένειά μου να φάμε σπίτι της. Είναι κάτι που θα έφερνε και εμένα, αλλά πιστεύω και την κοπέλα σε ιδιαίτερα άβολη και δύσκολη θέση. Αυτό όμως είναι θέμα του πως έχει μάθει ο καθένας μας.

tonypapadovic
29 Ιανουαρίου 2008, 21:25
Α συμφωνώ, προσωπικά το ίδιο δύσκολο μου φαίνεται :)

Όμως συμβαίνει και πάντα μου έκανε εντύπωση, είναι όπως το λες, όπως έχει μάθει ο καθένας, πως αντιδρούν οι οικογένειες κ.λπ.

PyrSos_
29 Ιανουαρίου 2008, 21:56
Επαναλαμβάνω ότι η συνεύρεση έγινε μετά από πρόσκληση των γονιών της κοπέλας για να τους πουν να τελειώνουν! Δεν ήταν φυσιολογική εξέλιξη... Οπότε δεν έχει να κάνει με το πως έχει μάθει ο καθένας.

dimath
29 Ιανουαρίου 2008, 22:27
Δεν το είχα διαβάσει PyrSos_ στο προηγούμενο post σου γιατί το έκανες edit αργότερα. Την ξέχασα την συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

panoslost
30 Ιανουαρίου 2008, 10:01
εγώ δεν ξέρω τι λέτε αλλά δεν κάθομαι να μπω και σε πολύ βαθυστόχαστες σκέψεις.περνάω πολύ ευχάριστα ένα 40λεπτο χωρίς σκοτούρες και βλέπω και ωραίες γυναίκες! :oops: :oops: ότι μηνύματα είχα να πάρω τα πήρα στη σωστή ηλικία και όταν ήμουν έφηβος!τώρα εγέρασα!! :lol: :lol: :lol: :lol:

άσχετο αλλά έχουμε επεισόδειο την παρασκευή???

brazdas
30 Ιανουαρίου 2008, 12:04
Άντε ρε Πάνο, να γιάσει το στόμα σου. Συμφωνώ μαζί σου ρε φίλε!! Τα είπες πολύ ωραία :grin: :)
Την Παρασκευή όπως όλα δείχνουν κανονικά επεισόδιο!!

alexdeli
30 Ιανουαρίου 2008, 13:11
άσχετο αλλά έχουμε επεισόδειο την παρασκευή???

Δες και το promo εδώ (http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?p=338927#post338927).

panoslost
30 Ιανουαρίου 2008, 16:44
den to vlepw alex!!!to vrady tha dw to 12!! kai mehri tin kiriaki tha dw kai to 13!paw siga siga gia na min pathw elliptiki mania!!(ti leksie eipa wre?? :lol: )

panoslost
31 Ιανουαρίου 2008, 13:02
mporei kapoios na valei ta noumera tis seiras ana epeisodeio kai gia tis 2 sezon???

Masta Killah
2 Φεβρουαρίου 2008, 18:29
Τι μίλφ τσίμπισε ρε ο Rig... στο 01x19 είμαι, συγχωρέστε με για το Off-Topic...:p

dimath
3 Φεβρουαρίου 2008, 03:31
mporei kapoios na valei ta noumera tis seiras ana epeisodeio kai gia tis 2 sezon???

http://img90.imageshack.us/img90/4736/11ah1.jpg

Masta Killah
3 Φεβρουαρίου 2008, 04:01
http://img90.imageshack.us/img90/4736/11ah1.jpg

Ms Excel ? :P:P:P

TheSpecialOne
16 Απριλίου 2012, 00:10
Ξεθάφτινγκ.. ρε μάγκες αυτόν τον Ρίγγινς ποιoς τον πρωωθεί :???: Πρωταγωνιστής σε τρεις υπερπαραγωγές σε έναν χρόνο !

lerris
16 Απριλίου 2012, 05:59
Απ' ό,τι ξέρω, ανέβηκε σταδιακά. Αρχικά σε σειρές, σε καμιά teen ταινιούλα, αλλά μετά το snakes on a plane και το Wolverine εκτοξεύτηκαν οι μετοχές του. ;)

jakegate7
16 Σεπτεμβρίου 2012, 00:05
Μόλις την τέλειωσα, ένα έχω να πω μονο "CLEAR EYES. FULL HEARTS. CAN'T LOSE!" :)

t0ny3
19 Μαρτίου 2013, 05:06
Τα χαρτομαντηλα πανε κι ερχονται... Ηδη μου λειπει! :cry::cry:

Απλα δειτε την, δεν ειναι αλλη μια χαζοτινειτζερ σειρα.

AG37AylK1_s
Ab9uvJIjS8E

greekie
19 Μαρτίου 2013, 20:20
Είδες το φως και εσύ.
Άξιος:thumbsup1