Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Terra Nova 1x03 - "Instinct"
dimath
4 Οκτωβρίου 2011, 12:35
14337
Η περίληψη είναι η εξής (όσοι δεν θέλετε να ξέρετε τίποτα για το επεισόδιο μην την διαβάσετε):
Όταν η Τέρα Νόβα δέχεται επίθεση από μια ομάδα Πτερόσαυρων, ο Τζιμ κι ο Τέιλορ πρέπει να βρουν τρόπο να σώσουν τον καταυλισμό. Η Ελίζαμπεθ ανακαλύπτει ότι ένας παλιός της έρωτας ζει στη Τέρα Νόβα και μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη στρατολόγησή της. Η Σκάι προσπαθεί να κάνει τον Τζος να νοιώσει σαν στο σπίτι του, ενώ ο Ρέινολντς γίνεται προστατευτικός με την Μάντι.
Διαβάστε τα παρακάτω οπωσδήποτε πριν ποστάρετε:
1. Το παρόν θέμα είναι SPOILER TAG-FREE. Από το πρώτο post η συζήτηση μπορεί να κυλάει ελεύθερα και να ΜΗΝ χρησιμοποιούνται spoiler tags. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗREAD ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.
2. Οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τους υπότιτλους θα διαγράφεται και ο χρήστης θα τιμωρείται. Για περισσότερα, δείτε την ανακοίνωση, εδώ (http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=24611).
3. Οποιαδήποτε αναφορά σε torrents ή οποιαδήποτε άλλη μορφή παράνομου download θα διαγράφεται και, αν κριθεί απαραίτητο, ο χρήστης θα τιμωρείται.
4. Προσέξτε τις εκφράσεις σας και πάντα να ποστάρετε με σεβασμό στα υπόλοιπα μέλη, ασχέτως αν συμφωνείτε με τις απόψεις τους ή όχι. Τέτοια φαινόμενα θα τιμωρούνται αυστηρά. Επίσης απαγορεύεται αυστηρά το chatting και το spamming στο thread. Πείτε την άποψή σας ελεύθερα και κόσμια, αλλά μην επαναλαμβάνεστε και αφήστε και τα υπόλοιπα μέλη να απαντήσουν, χωρίς να μονοπωλείτε το θέμα με τα δικά σας posts. Τέτοια posts θα διαγράφονται ΧΩΡΙΣ προειδοποίηση.
5. Η συζήτηση θα αφορά το επεισόδιο αυτό και όχι τα επόμενα.
6. Δεν επιτρέπεται να δίνετε link υποτίτλων, σε οποιαδήποτε γλώσσα κι αν είναι αυτοί.
7. Τέλος, να κάνετε report οποιοδήποτε ποστ αντιτίθεται στους κανόνες του site αλλά και στους παραπάνω, και θα διορθωθεί μόλις είναι εφικτό.
xena
4 Οκτωβρίου 2011, 22:13
μια χαρα επεισοδειο ηταν νομιζο οτι θα την συνεχισω να την βλεπω και ελπιζω να εχει πολλα επεισοδεια ακομα ξερει κανεισ ποσα?
TinaX
4 Οκτωβρίου 2011, 22:21
καλουτσικο το επεισοδιο..ο τειλορ αντιπαθεστατος:thumbdown ειναι ο χαρακτηρας ετσι... ειναι ο ηθοποιος...δεν ξερω
Σε γενικες γραμμες μου αρεσει η σειρα απλα θα ηθελα πιο πολυ δραση και λιγοτερο δραμα
tasoskratos
4 Οκτωβρίου 2011, 22:32
οκ, πάμε για το επόμενο (και πολλά έγραψα).
solonlakis
4 Οκτωβρίου 2011, 22:49
Ψιλοαπογοήτευση :???: παρά τις χιτσκοκικές καταβολές του το σημερινό επεισόδιο (Χίτσκοκ.1963. "Τα πουλιά")!
Αυτό δεν ήταν ούτε καν οικογενειακό ShiFi αλλά ShiFi σαπουνόπερα!
Ελπίζω το παρόν επεισόδιο να αποτελεί εξαίρεση και να δούμε περισσότερη δράση στα επόμενα.
Από την άλλη βέβαια έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να καθίσεις και να το δεις άνετα με τα παιδιά σου χωρίς να φοβάσαι πως θα πεταχτεί από το πουθενά καμιά γυμνόστηθη :lol:! Και νομίζω ότι ακριβώς εκεί, στο οικογενειακό κοινό, στοχεύουν οι παραγωγοί της σειράς. Ας μην ξεχνάμε ότι στο Αμέρικα οι οικογενειακές ταινίες κάνουν τρελές εισπράξεις. Προσωπικά θα το ήθελα πολύ ποιο ενήλικο αλλά τι να κάνουμε...:(
TinaX
4 Οκτωβρίου 2011, 23:11
ετσι πιστευω κι εγω...να γινει πιο σοβαρο...με καλυτερες ατακες, περισσοτερη δραση, ποικιλια σε προιστορικα πλασματα..λιγοτερο σαπουνοπερα!!!
blackys88b
5 Οκτωβρίου 2011, 01:52
εμενα μου αρεσει...ειναι family αλλα οκ...εχει τη δραση του...ισως να ηθελα λιγο περισσοτερη...αλλα και παλι...στα πλην το οτι δεν ειχαμε ουτε sixers ουτε σχηματα..
T.GhosT
5 Οκτωβρίου 2011, 02:52
Μια χαρα το επισοδειο!! Νομιζω τα ειχε ολα!! Το μονο που ηθελα και εγω παραπανω να εχει, ειναι οι Σιξερς και τα σχεδια στους βραχους! Αλλα νταξει 3ο επισοδειο ειναι ακομα, σιγα μν μας δωσους ολες τις απαντησεις στο πιατο!!
kKKK
5 Οκτωβρίου 2011, 03:35
Το μικρό σπίτι στην Terra Nova με περισσότερο σαπούνι. Τελικά δε με ψήνει η σειρά. Θα δώ ένα δυό ακόμα επεισόδια και αν δεν καλυτερέψει μπορεί να την κόψω.
tasoskratos
5 Οκτωβρίου 2011, 07:56
Το μικρό σπίτι στην Terra Nova με περισσότερο σαπούνι.
:lol: :lol: :lol:
Χαλλλαρά.
Κάτσαμε κι εμείς και ψάχναμε τα μυστήρια της σειράς:( :grin: .
Το θέμα είναι άλλο. Ξέρω ότι η 1η σεζόν έχει μόνο 10 επεισόδια (εκτός εάν κάνω λάθος) και στο 3ο είδαμε τα πουλιά του Χίτσοκ, που πολύ σωστά ανέφερε κάποιος πιο πάνω.
Ας το και αυτό, εκείνο που που παρατηρώ είναι το ύφος του Τέιλορ.
Λες και είναι βγαλμένος από κάποιες άλλες εποχές που ήμουν πιτσιρικάς και ενθουσιαζόμουν με τέτοιους μάτσο τύπους, του στυλ <<εγώ είμαι και κανένας άλλος, μαμάω και δέρνω>>.
Τέλος έχω μια απορία.
Τις στρατιωτικές στολές από τον Μιχαλη Ρακιτζή τις δανείστηκαν?
great
5 Οκτωβρίου 2011, 10:18
Δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν ξέρω εάν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε filler γιατί δεν υπάρχει μια ιστορία...δηλαδή έτσι θα πηγαίνει ?
περίμενα κάτι παραπάνω με μια κεντρική πλοκή
tasoskratos
5 Οκτωβρίου 2011, 10:50
Α τώρα που το θυμήθηκα.
Να φανταστώ ότι η κοινωνία λειτουργεί κανονικά, δηλαδή δουλεύεις, πληρώνεσαι και από πάρεις terra (την νομισματική τους μονάδα) πας στην αγορά και ψωνίζεις κλπ κλπ.
Ας το αφήσουμε πίσω το επεισόδιο με τα πουλιά και τους κολλεγιακούς έρωτες.
Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε την σύνδεση που υπάρχει με την Γη. Αφού στέλνουν λίστες κλπ κλπ, ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε πως επικοινωνούν με τους ΄΄απέξω΄΄.
Επίσης,
βλέπουμε ότι διαθέτουν υψηλή τεχνολογία, την οποία προφανώς μετέφεραν από το ΄΄σήμερα΄΄ της Γης.
Θα έπρεπε λοιπόν και η προστασία του καταυλισμού να ήταν η ανάλογη. Πάντως βλέποντας κάτι ΄΄στρογγυλά΄΄, ανά τακτά διαστήματα πάνω στον φράχτη, που πήγε το μυαλό μου? Μετά όμως είδα ότι τα ανήσυχα νιάτα την κοπάνησαν άνετα, χωρίς η ωραία της παρέας να βάλει κανένα κωδικό:)
Η όλη ιστορία έχει ενδιαφέρον, αλλά μάλον θα πρέπει να κάνουμε αρκετή υπομονή...
Ας μας πετούσαν κανένα ΄΄κοκαλάκι΄΄ προς το τέλος του επεισοδίου και θα κάναμε γαργάρα και τις ζήλιες του ΄΄μπαμπά΄΄ και τις μαγκιές του ΄΄πλανητάρχη΄΄.
Ετσι ρε παιδί μου για να'χαμε με κάτι να ασχολούμαστε όλη την εβδομάδα.:D
TinaX
5 Οκτωβρίου 2011, 11:22
Τέλος έχω μια απορία.
Τις στρατιωτικές στολές από τον Μιχαλη Ρακιτζή τις δανείστηκαν?
:lol: :lol:
Vampironi
5 Οκτωβρίου 2011, 13:25
Το πρώτο μισό του επεισοδίου ήταν αδιάφορο. Το δεύτερο μισό μου άρεσε που είχε δράση ακόμη κι αν δεν είδαμε ούτε sixers ούτε προχώρησε καθόλου το story που είδαμε στη πρεμιέρα.
Ακόμη και ένα τέτοιο επεισόδιο το βλέπεις ευχάριστα αρκεί να μην το παρακάνουν γιατί η σεζόν έχει μόνο 13 επεισόδια και θα καταντήσει βαρετή.
Filmfreak
5 Οκτωβρίου 2011, 13:36
Μέτριο το συγκεκριμένο. Το στόρι δεν προχώρησε, γενικότερα δεν ασχολήθηκε με τίποτα το ιδιαίτερο και ώρες ώρες γίνεται πολύ απλοϊκό. Ελπίζω σε καλύτερα παρακάτω γιατί πιστεύω έχει προοπτικές αν κρίνω από τον πιλότο.
liakanel
5 Οκτωβρίου 2011, 14:16
Καλο επεισοδιο...δεν ειναι κακη η σειρα, την βρισκω καλογυρισμενη και τα συγκεκριμενα εφε για εβδομαδιαια σειρα ειναι πολυ καλα οσο ψευτικα κι αν φαινονται μερικες φορες!
Απο κει και περα το σεναριο πιστευω θα εχει να κανει με δεινοσαυρακια που θα τους επιτιθενται/με Σιξερς που θα τους επιτιθενται και την ζωη τους εκει...
Αυτο που με χαλασε ηταν που απο την μια στιγμη στην αλλη ο Σανον εγινε το δεξι του στρατηγου!!
Υστερα τα ρομαντζα με τα παιδια ειναι γλυκουλικα...και λιγο διαφορετικα...!
Ειδωμεν!
SaPiLaS
5 Οκτωβρίου 2011, 14:26
Mια χαρά το βρήκα το επεισόδιο,πέρασε νεράκι.
Πάντως εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως η σειρά θα εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό.
Αρχή είναι ακόμα,οπότε δεν μου κάνει εντύπωση που επικεντρώνεται στην οικογένεια και που έχει λίγο σαπούνι,εξάλλου δεν έχουμε να κάνουμε με τίποτα "χαμένους"...:P
Πιστεύω πως σιγά σιγά θα ξεφύγει απο αυτό που βλέπουμε τώρα και θ'αρχίσει για τα καλά η περιπέτεια.
smallville
5 Οκτωβρίου 2011, 15:41
Πολύ καλό το επεισόδιο.
Μου φαίνεται πως η σειρά αν έχει περισσότερα αυτοτελή επεισόδια χωρίς αναφορές σε συνωμοσίες και όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν καλύτερη.
great
5 Οκτωβρίου 2011, 16:20
Πολύ καλό το επεισόδιο.
Μου φαίνεται πως η σειρά αν έχει περισσότερα αυτοτελή επεισόδια χωρίς αναφορές σε συνωμοσίες και όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν καλύτερη.
Εμένα από την άλλη αν το πάει έτσι θα με χαλάσει πάρα πολύ. Δεν θέλω να δω άλλη μια σειρά στυλ procedural με διαφορετικά θέματα κάθε φορά, διαφορετικό τέρας που θα αντιμετωπίζουν ή δεν ξέρω και εγώ καταστάσεις εκείνης της εποχής...θέλω ένα δυνατό arc story να χτίσει πάνω του.
dimath
5 Οκτωβρίου 2011, 16:25
Οικογενειακή σειρά απ' ότι φαίνεται, με τα καλά και τα κακά που αυτό συνεπάγεται.
Θα την παρακολουθώ στο χαλαρό για να περνάει ευχάριστα ένα 45λεπτο.
TheSpecialOne
5 Οκτωβρίου 2011, 16:26
Τσάμπα τα λεφτά, απορώ με ποιά λογική έκαναν τέτοια επέμδυση σε ένα σενάριο τόσο βλακεία....:???: Πρέπει να πάρουν μαθήματα από το HBO για το πως κάνεις τηλεόραση.
dgts
5 Οκτωβρίου 2011, 20:05
Μόλις το είδα και εγώ λοιπόν και αφού διάβασα όλα τα posts σειρά μου να πω τη γνώμη μου!
Καταρχήν να πω πως και μένα δε μου πολυάρεσε σαν τα 2 πρώτα που ξετρελάθηκα καθώς (λογικό ίσως) "οφείλαν" να είναι πιο "δυνατά" επεισόδια ώστε να τραβήξουν όσο το δυνατόν περισσότερους τηλεθεατές!
Σε αυτό το σημείο όμως να κάνω μια σύγκριση με την αγαπημένη μου σειρά Lost η οποία τι πρώτο,τι δεύτερο, τι 23ο ήταν κάθε επεισόδιο ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΡΑ. (Αυτό για μερικούς που πετούσαν μπιχτές για την καλύτερη σειρά που είδαμε ποτέ;) )
Γυρίζω πάλι στο συγκεκριμένο επεισόδιο και παρατηρώ οτι πολύ νωρίς μας παρουσίασαν τον ανταγωνιστή ίσως και μελλοντικό εραστή της γυναίκας του τυπά που μ'αρέσει πολύ:???: :???:
Δε μπορώ ακόμα να καταλάβω το γιατί, εγώ θα προτιμούσα αυτό το ανταγωνιστικό story να μας το παρουσίαζαν σε μερικά επεισόδια μετά..
Κατα τα άλλα, τα πουλιά ωραίο θέμα αλλά... με ξενέρωσε λίγο έτσι όπως το χτίσανε και το δέσανε το σημερινό στόρυ γιατί η τακτική που ακολουθήσανε μου έκανε λίγο σειρά "αυτοτελών" επεισοδίων που με ξενερώνουν όσο τίποτα άλλο!! (γι αυτό εξάλλου σταμάτησα να παρακολουθώ Supernatural Fringe κτλ)
Θέλω να πιστεύω και εύχομαι πως το κάθε επεισόδιο θα συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με το επόμενο (όπως το Lost ας πούμε) ώστε να έχεις κάποια αγωνία για να έρθει η επόμενη εβδομάδα να δεις την συνέχεια...
Αυτά.. με λίγα λόγια μέτριο σχετικά με τα 2 πρώτα..
Τα λέμε ;) ;) ;)
tasoskratos
5 Οκτωβρίου 2011, 22:06
Μια απλή σκέψη χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα περισσότερο για τη σειρά.
Από το πρώτο επεισόδιο και όχι άδικα κάναμε κάποιες συγκρίσεις με το Lost.
Ζούγκλα, αφίξεις σε άγνωστο τόπο, ταξίδι στο χρόνο, καταυλισμός, ομάδα εκτός καταυλισμού τύπου hostilies, σχεδιαγράμματα, μυστικά, φτάχτες και γενικά είδαμε πολλά ΄΄γνωστά΄΄ στοιχεία.
Φαντάζομαι ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που τα παραητρήσαμε όλα αυτά. Εκτός από όλους τους άλλους, πρώτοι και καλύτεροι που τα ξέρανε θα ήταν αυτοί που δημιούργησαν την σειρά.
Είδατε ότι αμέσως μας κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί? για όλα αυτά που προανέφερα.
Οι δημιουργοί όμως, όπως πιστεύω, δεν θα ήθελαν να κάνουν μια σειρά τύπου Lost και τι εννοώ.
Επειδή ΄΄το είδαν το έργο΄΄, θα ήξεραν πάρα πολύ καλά ότι εάν...αμέσως δεν θα ήταν λίγοι εκείνοι που θα έλεγαν <<ωχ πάλι τα ίδια, βρε δε να πάνε...>>.
Αντίθετα θα ήθελαν το Terra Nova να κάτσει να το δει όλη η οικογένεια.
Εφτιαξαν λοιπόν μία σειρά που είναι μεν για πίτσα και ποπ κορν, αλλά έριξαν και τα στοιχεία εκείνα που αποτελούσαν το αλατοπίπερο.
Τώρα, το θέμα ποιό είναι.
Ποιός είναι ο σκοπός τους? να κάθονται τα παιδάκια να βλέπουν τους δεινόσαυρους, τα άτακτα αγοράκια και κοριτσάκια και τον μάτσο μαν Τέιλορ να δίνει διαταγές δεξια & αριστερά και να συμπεριφέρεται λες και είναι ο Τζακ Νόρις μαζί με Ράμπο & Εξολοθρευτή ή να μας βάλουν και πάλι στην μπρίζα για να ψάχνουμε ΄πίσω από ποιό καταράκτη υπάρχει μυστική σπηλιά και όλα τα υπόλοιπα ΄΄γνωστά΄΄.
Εάν η απάντηση είναι και τα 2, τότε θα πρέπει να φτιάξουν σωστά την αναλογία και ας κρατήσει όσες σεζόν θέλουν.
Εμάς δώσε μας ενδιαφέρουσες σειρές και ήμαστε μια χαρά.
Τα ανάλατα μας πειράζουν.:)
dimath
5 Οκτωβρίου 2011, 23:06
Το Lost με το Terra Nova έχουν τόση σχέση όσο η ομελέτα με το κέικ. Επειδή και τα δυο έχουν αυγά, δεν σημαίνει ότι μοιάζουν ή ότι είναι ίδια. Το Lost ήταν 80% μυστήριο και 20% τα υπόλοιπα. Το Terra Nova (φαίνεται να) είναι 10% μυστήριο και 90% τα υπόλοιπα.
Όποιος το συνεχίζει με την ελπίδα ότι θα δει "κάτι σαν Lost", νομίζω θα απογοητευτεί οικτρά στο τέλος.
goggits
6 Οκτωβρίου 2011, 00:45
Μου άρεσε αρκετά το επεισόδιο... Είχε αρκετή αγωνία και τα πουλιά είχαν ενδιαφέρον σαν πλάσματα... Πάντως πέρασε πολύ ευχάριστα το 40λεπτο αν και δεν είχε ούτε τουε sixers αλλά ούτε τα σχήματα στους βράχους που τέλειωσε το προηούμενο επεισόδιο...
tasoskratos
6 Οκτωβρίου 2011, 08:01
Terra Nova (φαίνεται να) είναι 10% μυστήριο και 90% τα υπόλοιπα.
Μια απλή σκέψη χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα περισσότερο για τη σειρά.
Όποιος το συνεχίζει με την ελπίδα ότι θα δει "κάτι σαν Lost", νομίζω θα απογοητευτεί οικτρά στο τέλος.
...και αυτό νομίζω ότι είναι ο καλύτερος επίλογος
gigi
6 Οκτωβρίου 2011, 10:47
Εγω το κοβω, αν θελω να το το σπιτι στο λιβαδι μπορω να βρω τα επεισοδια, δεν ειναι αναγκη να προσθεσω και δεινοσαυρους μεσα σ'αυτο, ιδιως οταν οι δεινοσαυροι μοιαζουν και κακοσχεδιασμενα κινουμενα σχεδια.
m0rpheas
6 Οκτωβρίου 2011, 11:20
Ως μεμονωμένο επεισόδιο ήταν αρκετά καλό. Σίγουρα περιμέναμε όλοι να δοθεί κάποια συνέχεια στα μυστήρια του πιλότου κι επομένως είχαμε υψηλότερες προσδοκίες, αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι είναι πιο οικογενειακή η σειρά.
Για τη συνέχεια, όσο το οικογενειακό στοιχείο μένει σε ανεκτά επίπεδα θα είναι ένα ευχάριστο 45λεπτο στην εβδομάδα. Μόλις αρχίσει να γίνεται πραγματικά ενοχλητικό (όπως συμβαίνει συνήθως...) τότε θα πάρει θέση στον κάδο.
Filmfreak
6 Οκτωβρίου 2011, 12:42
Από την άλλη υπάρχει και η μερίδα που το βλέπει με την ελπίδα ότι δεν θα δει κάτι σαν το Lost.
morani
6 Οκτωβρίου 2011, 19:22
κάτι πήγε να μας πεί το Pilot,αλλά το 3το επεισόδιο σκέτη απογοήτευση!Δε νομίζω να ξανασχοληθώ με τη σειρά.
p270
6 Οκτωβρίου 2011, 20:04
απλα μετριο εγω τουλαχιστον αν και δεν εχουμε δει τα υπολοιπα επισοδεια θα την εκοβα την σειρα εδω εκοψαν το καπρικα υπαρχει περιπτωσει να ανανεωσει και για αλλη σεζον αν και στην συνεχεια το παει ετσι ;
οσο γα τους χαρακτηρες απλα ρηχοι για να μην πω τιποτε αλλο
blackys88b
6 Οκτωβρίου 2011, 20:18
To Caprica δεν το κοψανε επειδη δεν ενθουσιαζε...το κοψανε γιατι τα νουμερα του επεσαν κατα 50%. Η τηλεθεαση του Terra εμεινε σταθερη και αν συνεχισει ετσι ειναι πολυ πιθανον να ανανεωθει...!!