PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Alcatraz 1x05 - Guy Hastings

GTVSBot
7 Φεβρουαρίου 2012, 03:00
Σειρά : Alcatraz
Σαιζόν : 1
Επεισόδιο : 5
Τίτλος : Guy Hastings

Κανάλι : FOX
Πρώτη Προβολή : 06/02/2012

Περίληψη :

Ένας παλιός φύλακας του Alcatraz επανεμφανίζεται και ενώ κατά βάση είναι καλός άνθρωπος του ζητείται να κάνει κάποια όχι και τόσο καλά πράγματα.

kKKK
7 Φεβρουαρίου 2012, 18:58
Καλούτσικο το επεισόδιο. Μου άρεσε που εστίασε στο παρελθόν του Ρέι και που μάθαμε ότι ο παππούς της ξανθιάς το έσκασε απο τους "απαγωγείς".
Ομολογώ βέβαια ότι περίμενα κάποιες παραπάνω απαντήσεις για το γιατί ο παππούς είναι τόσο σημαντικός (γιατί πέρα απο το ότι το έσκασε, φαινόταν στα φλασμπάκ των προηγούμενων επεισοδίων να γνωρίζει πράγματα).
Επίσης θα ήθελα λίγο παραπάνω Χιούγκο, γιατί στο σημερινό επεισόδιο ήταν γλάστρα.

Κατα τα άλλα η σειρά συνεχίζει χαλαρα και ακόμη δεν έχει καταφέρει να με ψήσει αλλά βλέπεται ευχάριστα.

jerry
7 Φεβρουαρίου 2012, 19:00
Μου τη δίνει το τσούκου-τσούκου

Vampironi
7 Φεβρουαρίου 2012, 21:22
Μου άρεσε λίγο παραπάνω από τα προηγούμενα γιατί μάθαμε κάποια πράγματα κατα τη διάρκεια του επεισοδίου και όχι μόνο στα τελευταία λεπτά.
Θα μπορούσαν να δώσουν πιο σημαντικές πληροφορίες αλλά αυτό περιμένω να γίνει από το 10ο και μετά (τελικά η season θα έχει 13 επεισόδια).

xecubotos
7 Φεβρουαρίου 2012, 23:35
Μια χαρά ήταν το επεισόδιο σήμερα σε σχέση με τα προηγούμενα!

Τουλάχιστον ειχε ουσία αυτό που βλέπαμε και 5 επεισόδια αυτό λέω! Δεν με πειράζει να κυνηγάνε εναν δραπέτη αλλά να έχει σκοπό αυτό το κυνηγητό κι όχι ανούσια και φλίαρα τρεξίματα απλά για να περάσουν 40 λεπτά πιανοντάς τον στο τέλος!

Τουλάχιστον καταλάβαμε ότι μπήκανε σε πείραμα....... ! Παντως εμένα μου έχει κολλήσει πείραμα στυλ φιλαδέλφειας! Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι έρχονται πολύ cool στην νεα εποχή αν ισχυει κάτι τέτοιο!

Αυτό που με παραξένεψε επίσης είναι η ατάκα του φύλακα στο σπίτι του Θείου που είπε 50 χρόνια δεν ζούσα πουθενά........ και οι μνήμες πήγαν κατευθείαν σε φάντασμα!Εεεε όχι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΩ ΠΑΛΙ!

Και το μεγάλο ερώτημα........ ο παππους της πως καταφέρνει και ζει τόσο καιρό?! Για άστεγο και χωρίς πόρους πάντως που τον παρουσιάσανε σήμερα τον είδα σε πολύ καλή κατάσταση!

Οσο για την αργή ροή μάλλον περιμένουν να δουν πως θα πάει! Αν ξεκινήσει από τώρα να δίνει απαντήσεις θα έχει πρόβλημα στην διαχείριση έτσι και συνεχιστεί κι άλλη σεζόν. Πως θα παιξουν με τα φιλεράκια αργότερα!?χαχα

Παντως ακόμα δεν έχει μπει στην κατηγορία αναμένω με αγωνία το επόμενο και οι ηθοποιοί δεν πιστεύω να ήταν και πρώτοι στην τάξη στην δραματική σχολή!

blackys88b
8 Φεβρουαρίου 2012, 02:43
Ακομα ενα αρκετα καλο επεισοδιο για τη σειρα, αυτη τη φορα ειχαμε φυλακα αντι για καταδικο...ωραια η ιστορια, που συνδιαζεται με τους αλλους που μας εδειξαν μεχρι τωρα, να δουμε τι πειραμα ηταν και γιατι ειχαμε αυτα τα αποτελεσματα...

tasoskratos
8 Φεβρουαρίου 2012, 07:33
Παντως εμένα μου έχει κολλήσει πείραμα στυλ φιλαδέλφειας!

Αρχισες τις θεωρείες πάλι?:D

Ομολογώ βέβαια ότι περίμενα κάποιες παραπάνω απαντήσεις για το γιατί ο παππούς είναι τόσο σημαντικός

Πολύ βιάζεσαι:D
Δεν συνήθισες ακόμη το να έχουμε κάποιον ΄΄σημαντικό΄΄?

Μια χαρούλα ήταν το επεισόδιο. Το εμπεδώσαμε ότι προχωράμε σιγά σιγά αλλά σταθερά και το αυτό που χρήζει σχολιασμού (εάν υπάρχει η όρεξη!!!) είναι η ατάκα του Νηλ περί σεισμικής δραστηριότητας!

constadine
8 Φεβρουαρίου 2012, 09:32
Και εμένα μου άρεσε περισσότερο το επεισόδιο σε σχέση με τα προηγούμενα.

xecubotos
8 Φεβρουαρίου 2012, 10:00
είναι η ατάκα του Νηλ περί σεισμικής δραστηριότητας!

εντάξει λογικό είναι να το συνδιάσουν με φυσικό φαίνόμενο σε αυτό που έχει γίνει.

εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο.

tasoskratos
8 Φεβρουαρίου 2012, 12:55
εντάξει λογικό είναι να το συνδιάσουν με φυσικό φαίνόμενο σε αυτό που έχει γίνει.

Δε νομίζω, ασχέτως εάν ο Σαμ Νηλ το ανέφερε. Από αυτά που είδαμε έως τώρα στημένη ήταν η δουλειά. Κάτι σκαρώνανε τότε, τα μεγάλα κεφάλια του Αλκατράζ.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τους 63 που είδαμε μέχρι τώρα, κάποιους τους σκότωσε κάποιους, τους φυλάκισε.
Φαίνετε ότι κάτι συμβαίνει με τον παππού της ξανθούλας, αλλά νομίζω πως συμφωνούμε όλοι ότι η σεζόν θα κλείσει με κάτι ΄΄μεγάλο΄΄, έτσι για να μας βάλουν στην μπρίζα.

gio25
8 Φεβρουαρίου 2012, 13:09
Πολυ καλο το επεισοδιο,και σε σχεση με τα προηγουμενα μας εριξαν αρκετες πληροφοριες.

Συμφωνω με Τασο οτι το πιο ενδιαφερον ηταν τα περι σεισμικης δραστηριοτητας.
Ελπιζω να συνεχισει οπως σε αυτο το επ,δηλαδη να μαθαινουμε εστω και λιγα σε καθε ενα.Να ριξουμε και καμια θεωρια(γιατι οι κακες συνηθειες δεν κοβονται;))

Παντως ειχα μια απορια απο τον πιλοτο:Την εξαφανιση των κρατουμενων την καλυψαν οτι μεταφερθηκαν σε αλλη φυλακη,τι εγινε με τους φυλακες?
Αντε για τους 8 ειπαν οτι εγινε ατυχημα,αντε πες 5-6 δεν ειχαν οικογενειες οποτε κανενα προβλημα,με τους υπολοιπους?Αν θυμαμαι καλα οι φύλακες ηταν καμια 40ρια.

freedoom
8 Φεβρουαρίου 2012, 14:08
Καλό επεισόδιο μιας και μάθαμε κάποια στοιχεία παραπάνω. Αποκαλύφτηκε η ταυτότητα του πραγματικού, πλέον θείου, της Μπέκα και μάθαμε ότι ο "παππούς" έχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους 63.
Ο Σαμ Νηλ το παίζει βαρύς κι ασήκωτος, αλλά του πάει ο ρόλος και βγάζει ένα γέλιο. Ειδικά στο "Not that" μετά το μονόλογο του Soto για το τι θα πούνε στην κόρη του Χέιστινγκς.:)
Διάβασα παραπάνω ότι η σαιζόν θα έχει 13 επεισόδια, οπότε έγκαιρα, άρχισαν να μας δίνουν περισσότερα στοιχεία του σεναρίου.
Σε γενικές γραμμές πάντως δε με κερδίζει, τη βλέπω για να περάσει η ώρα.

tasoskratos
8 Φεβρουαρίου 2012, 15:03
Σε γενικές γραμμές πάντως δε με κερδίζει, τη βλέπω για να περάσει η ώρα.

:offtopic:
Κάπου το είχαμ εξανασυζητήσει και δεν θυμάμαι εάν ήταν σε παλαιότερο σχολιασμό επεισοδίου ή σε σχολιασμό κάποιας άλλης σειράς.
Είναι ΄΄κοινό μυστικό΄΄ ότι υπάρχει μία επιφύλαξη/φοβία κλπ κλπ, σε ότι αφορά τέτοιου είδους σειρές.
Όλοι κρατάμε μικρό καλάθι, τις βλέπουμε με πιο ελαφριά την καρδία, συγκρίνουμε κλπ.
δεν είμαι από αυτούς που βλέπουν πολλές πολλές σειρές, αλλά δεν είμαι και από αυτούς που βλέπεουν 1-2 την εβδομάδα. Αυτό το λέω για τον εξής λόγο.
Θεωρώ ότι στην μεταLost εποχή, από τις ΄΄ανάλογες΄΄ σειρές που εμφανίστηκαν στην tv, αυτή που συζητήσαμε κάπως με περισσότερο ενδιαφέρον και συνεχίζουμε να το κάνουμε, είναι το Fringe.
Το FF που ξεκίνησε στο καπάκι μετα το Lost κάτι πήγε να κάνει αλλά...δεν, άσε που το κόψανε.
Το Event και αυτό είχε ένα Α ενδιαφέρον, πάει κι αυτό νωρίς νωρίς...
Το V μας άφησε με μια εκπληκτική τελευταία σκηνή, αν και δεν το συγκρίνω με τα προηγούμενα λόγω θέματος, αλλά δυστυχώς το κόψανε.
Ο JJ όπου πλέον βάλει την υπογραφή του, αυτόματα το κοινό (σαν κι εμάς) ανασκουμπώνεται.
<,Ωπα, τι θα μας δείξει πάλι, έτσι θα μας αφήσει καιοι γνωστές κουβέντες...>>
Για το terra Nova δεν θα μιλήσω γιατί, ούτε ξέρω εάν θα το συνεχίσουν, αλλά και να το κάνουν, δεν μπαίνει ούτε σε διπλανό ντουρβά με τα προηγούμενα.
2 νέες σειρές που βλέπω, παραητρώ ότι η ιστορία τους ξετιλίγεται με τον ίδιο τρόπο.
Person Of Interest & Alcatraz ψιλομοιάζουν και καταλαβαίνεται στο που μοιάζουν.
Ας αφήσουμε το πρώτο και πάμε στο 2ο.
Διάβαζα σήμερα στο Facebook το σχόλιο μιας φίλης που έλεγε ΄΄όταν μεγαλώσει το Alcatraz θέλει να γίνει Lost΄΄!
καταλαβαίνετε λοιπόν τι συμβαίνει.
Για μένα η σειρά έχει θέμα και πολύ καλό μάλιστα διότι δεν ξέρουμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση. Νομίζω καλύτερα θα ήταν εάν έλεγα, (όχι τι μπορεί να κρύβεται) μέχρι που μπορούν να το φτάσουν το θέμα.
προς το παρόν μια χαρά πάμε. Την βλέπουμε για να περάσει η ώρα.

goggits
8 Φεβρουαρίου 2012, 15:34
Αρκετά καλό επεισόδιο και μας έδωσαν περισσότερες απαντήσεις από τα προηγούμενα...
Ο παππούς τελικά της πρωταγωνίστριας παίζει μάλλον μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό το κυνηγητό και στην εξαφάνιση...
Επίσης αυτό που μου άρεσε στο επεισόδιο ήταν ότι ψάχνανε για έναν φύλακα και όχι για φυλακισμένο όπως στα προηγούμενα...:P
Εχω μια απορία αυτή που είχαν πυροβολήσει στο νοσοκομείο γιατί δεν μας την δείχνουν καθόλου αλλά ούτε καν την αναφέρουν???:???: :???:

xecubotos
8 Φεβρουαρίου 2012, 16:16
Δε νομίζω, ασχέτως εάν ο Σαμ Νηλ το ανέφερε. Από αυτά που είδαμε έως τώρα στημένη ήταν η δουλειά. Κάτι σκαρώνανε τότε, τα μεγάλα κεφάλια του Αλκατράζ.

Εγώ εννούσα για το φυσικό φαινόμενο!Οχι ότι δεν ήταν στημένο!
Βέβαια έχω κολλήσει με την φιλαδέλφεια για αυτό ίσως και πάει συνέχεια το μυαλό μου εκεί!

Με λίγα λόγια

Πειραμα στο Αλκατραζ!

Επιτυχία της εξαφάνισης αλλά Αποτυχία ελέγχου (σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα το μυαλό μου πάει
1.μπορεί να ήταν σαμποτάζ
2. λάθος υπολογισμούς
3.ο παππους της μικρής έκλεψε καμια λυχνία ή ήταν γκουρού στους υπολογιστές και εκμεταλεύτηκε το πείραμα για να αποδράσει

Οπως και στο πείραμα της φιλαδέλφεια όταν άνοιξε η "πύλη" είχαμε κεραυνούς και βροχές. Τωρα ο jj είπε να ασχοληθεί με τους σεισμούς

Βεβαια όλα αυτά δεν μπορούν να απαντήσουν τι ήταν στο δευτερο υπόγειο και γιατί οι τύποι έρχονται μετά από 50 χρόνια καβάλα στο άλογο να κόψουνε κεφάλια!:twisted:

Ο/η xecubotos έγραψε μετά από 8 λεπτό(ά) και 28 δευτερόλεπτο(α)...

Παντως ειχα μια απορια απο τον πιλοτο:Την εξαφανιση των κρατουμενων την καλυψαν οτι μεταφερθηκαν σε αλλη φυλακη,τι εγινε με τους φυλακες?.

Καλά δεν είναι μόνο οι φύλακες! όπως είδες έχουν επιστρέψει και οι ιατροί!

Δηλαδή είδικά για τον Χιουγκο με προβληματίζει που δεν έχει στην έρευνα του ότι κάπου εχει αναφερθεί ότι στο Αλκατράζ αρρώστησαν 10 φύλακες, εξαφάνιση ιατρών κτλ κτλ!

Ειδικά εκείνη την εποχή τα ουρμπαν στορης ήταν πολύ της μόδας και τέτοια θέματα πουλάγανε!

Επίσης ρε παιδιά διορθώστε με! μέχρι χτες ξέραμε ότι ψάχνανε 63?!!! γιατί σχολιάζαμε για 203? και ότι θέλανε 10 σεζόν αν μας δείχνανε έναν κάθε φορά?

gio25
8 Φεβρουαρίου 2012, 17:44
Καλά δεν είναι μόνο οι φύλακες! όπως είδες έχουν επιστρέψει και οι ιατροί!

Δηλαδή είδικά για τον Χιουγκο με προβληματίζει που δεν έχει στην έρευνα του ότι κάπου εχει αναφερθεί ότι στο Αλκατράζ αρρώστησαν 10 φύλακες, εξαφάνιση ιατρών κτλ κτλ!

Ειδικά εκείνη την εποχή τα ουρμπαν στορης ήταν πολύ της μόδας και τέτοια θέματα πουλάγανε!

Επίσης ρε παιδιά διορθώστε με! μέχρι χτες ξέραμε ότι ψάχνανε 63?!!! γιατί σχολιάζαμε για 203? και ότι θέλανε 10 σεζόν αν μας δείχνανε έναν κάθε φορά?

Αυτο εννοω φιλε xecubotos,για τους κρατουμενους η δικαιολογια ηταν ενιαια και καλυπτε την αληθοφανεια για να το φαει η κοινη γνωμη.Για τους δεσμοφυλακες,οπως και για τους γιατρους(να βαλω και τον warden μεσα?) η κοινη γνωμη δεν νομιζω να πολυ ενδιαφεροταν,οποτε η αμερικανικη κυβερνηση ειχε μονο να λογοδοτησει στις οικογενειες τους.Για μερικους το εκανε,για τους υπολοιπους τι μουφα εριξε?

Και φυσικα εδω μπαινει το ερωτημα τι σοι ερευνα εκανε ο συμπαθεστατος Hugo.
Παντως ειμαι πεπεισμενος οι δοκτορες(Σεγκουπτα και Μπορεγκαρντ) ειχαν ενεργη αναμειξη στο πειραμα(αν ηταν τετοιο).

Και για τους 63 που λες,επειδη μπερδευτηκε και η αδερφη μου με αυτο:δεν εξαφανιστηκαν 63 ανθρωποι,ηταν πολλοι περισσοτεροι,τους λεμε 63 επειδη εξαφανιστηκαν το 1963

xecubotos
8 Φεβρουαρίου 2012, 18:42
Και για τους 63 που λες,επειδη μπερδευτηκε και η αδερφη μου με αυτο:δεν εξαφανιστηκαν 63 ανθρωποι,ηταν πολλοι περισσοτεροι,τους λεμε 63 επειδη εξαφανιστηκαν το 1963

Κι εγώ είπα είναι λάθος της μετάφρασης γιατί δεν έλεγε του 63 αλλά οι 63! Μετά είδα και τις φωτογραφίες στην αίθουσα να έχουν λιγοστέψει δραματικά και προβληματίστηκα!

Πάντως εδώ που τα λέμε ο jj μας έχει συνηθίσει να κάνει reset δεν το έχει και σε τίποτα!:P

είναι ικανός να σου πεί ότι στο τελος να σου πει ότι ήταν 4 όλοι όλοι αρκεί να του βγει το στόρυ!χαχα

tasoskratos
8 Φεβρουαρίου 2012, 20:24
Εγώ εννούσα για το φυσικό φαινόμενο!Οχι ότι δεν ήταν στημένο!

Θα συμφωνείς ότι JJ και αυτά τα 2 που γράφεις δεν πάνε μαζί!:)
Εάν μάλιστα ακολουθήσουμε τη ΄΄γνωστή οδό΄΄ πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε...το λιγότερο για ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή (OMG)
Δηλαδή το πρώτο τυράκι το πέταξαν.

Στην εισαγωγή μιλάει για 300 τόσους κρατούμενους.
Μετά μιλάει για 63 ΄΄καθάρματα΄΄!
Λέω εγώ τώρα με το πονηρό μου το μυαλό. Ξέρεις τι κάνεις με έναν ΄΄στρατό΄΄ από 63 καθάρματα?
Έως τώρα ξέρουμε ότι αυτα τα καθάρματα, αλλά και πρόσφατα ο φύλακας, βγαίνουν εχοντας κάποιες εντολές αλλά...αλλά δεν ξέρουν που ήταν τόσα χρόνια. Από που πήραν εντολες δεν ξέρουμε. Ίσως να μην ξέρουν ούτε αυτοί. Επίσης, Διευθυντές, γιατροί και πιθανόν κάποιοι άλλοι, εκείνη την εποχή κάτι κάνανε. Μόνοι τους δε νομίζω. Δηλαδή εάν εμφανιστούν ξαφνικά και τίποτα μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα εκπλαγώ.Προς το παρόν η ιστορία ξεκινάει από την στιγμή που ο νεαρός Νηλ μαζί την παλιοσειρά τον άλλο φύλακα μπάινουν στο άδειο Αλκατράζ και ο άλλος κάτι βλέπει.
Τι έγινε από εκεί και πέρα, σκοτάδι. Αυτό ίσως το δούμε και μετά μας πουν ΄΄ραντεβου τον Σεπτέμβρη΄΄.
Επίσης, ο Νηλ ενεργεί μόνος του ή έχει κάποιους από πίσω του, διότι ολόκληρο εργαστήριο μέσα στο Αλκατράζ, επιστήμονες να δουλεύουν κλπ κλπ, ε κάτι συμβαίνει. Κάποιος διαθέτει τα κεφάλαια. Φαίνεται όμως ότι ο Νηλ ξέρει τι ψάχνει και φυσικά όλο και κάτι θα ξέρει διότι ήταν τότε...
Αυτός που είναι ο μπαλαντέρ είναι ο Χιούγκο (πλέον αγαπητέ Χόρχε έμεινες Χιούγκο, ότι και να κάνεις, όσα κιλά και εάν βάλεις ακόμη).
Ολόκληρη έρευνα έκανε, τόσα στοιχεία έχει, εύχομαι να μην μπήκε μόνο ως ΄΄κράχτης΄΄ (ολόκληρος Νο1 ήταν άλλωστε, άσχετα εάν από πίσω τη δουλειά την έκανε ο κύριος πάνω αριστερά).:D :D :D
Τι να κάνω ρε παιδιά? Κολλήματα είναι αυτά.

kKKK
8 Φεβρουαρίου 2012, 20:35
Η συγκάλυψη του 1963 μου φαίνεται φυσιολογική. Σε μια χώρα 300 εκ ανθρώπων σε μια εποχή που κατα βάση τα νέα μαθαίνονται απο τις εφημερίδες, οι οποίες ελέγχονται απο την εκάστοτε κυβέρνηση με πρόφαση τον Ψυχρό Πόλεμο, το να χαθούν κάποιοι άνθρωποι είναι όσο μεγάλο θεμα θέλει να το κάνει η κάθε κυβέρνηση.

xecubotos
8 Φεβρουαρίου 2012, 23:05
Δηλαδή εάν εμφανιστούν ξαφνικά και τίποτα μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα εκπλαγώ.

Μα ο Ονήλ δεν είναι της κυβέρνησης? Νομίζω ότι το project είναι ήδη κυβερνητικό και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση να μας δείξουν.

Κάτι έκανε η κυβέρνηση το 63 και θέλει τώρα να το διορθώσει. (φαίνεται οι γκάφες του Σεμπτεβρη έχουν πέρασει!:P )

Εντάξει ας μην είμαστε κι εμείς τόσο απαιτητικοί! Τα ευκόλως εννοούμενα καλό είναι να τα παραλήπουν και να μας δείχνουν ουσία....... έστω και με αργούς ρυθμούς!

tasoskratos
9 Φεβρουαρίου 2012, 07:56
Μα ο Ονήλ δεν είναι της κυβέρνησης? Νομίζω ότι το project είναι ήδη κυβερνητικό και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση να μας δείξουν.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν πολυθυμάμαι, πρέπει να ξαναδώ το πρώτο επεισόδιο, αν και πρέπει να έχεις δίκαιο. Νομίζω είχε δείξει ταυτότητα FBI, ή κάτι είχε πει η ξανθούλα του στυλ <<μας την πέσαν οι κυβερνητικοί>>.

Εντάξει ας μην είμαστε κι εμείς τόσο απαιτητικοί!

Σωστά αλλά να, κάτι να εχουμε να συζητάμε:)

smallville
9 Φεβρουαρίου 2012, 15:36
Ωραίο επεισόδιο. Μου άρεσαν γι' ακόμα μια φορά τα flash backs που αφορούσαν τον Ρέι.

m0rpheas
9 Φεβρουαρίου 2012, 22:50
Επιτέλους, το πρώτο καλό επεισόδιο της σειράς. Έριξε παραπάνω φως στη μυθολογία και μας έβαλε έστω και λίγο στο κόλπο. Η ιστορία του φύλακα σαφώς πιο ενδιαφέρουσα απ' τη μονοτονία που είχαν οι ιστορίες των κρατουμένων.

Άντε να δούμε τι θα γίνει...

xecubotos
10 Φεβρουαρίου 2012, 16:33
Η ιστορία του φύλακα σαφώς πιο ενδιαφέρουσα απ' τη μονοτονία που είχαν οι ιστορίες των κρατουμένων.

Άντε να δούμε τι θα γίνει...

Σε αυτό δεν έχεις άδικο! γιατί στους δραπέτες ήξερες και το τέλος!ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ!

ενώ με τον φύλακα δεν μπορούσες να σκεφτείς τι θα γίνει!

shaq
13 Φεβρουαρίου 2012, 23:20
Mάλλον θα διαφωνήσω με τις γνώμες που εκφράστηκαν μέχρι στιγμής. Για μένα το επεισόδιο ήταν κακό, για αυτό και ψήφισα ''χάλια''.

Σίγουρα, η σειρά είναι καλογυρισμένη, έχει ωραίο σκηνικό, ενδιαφέρουσα μουσική (που κάτι που θυμίζει πάντως), για αυτό και παρότι δεν με έπεισε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αποφάσισα να της δώσω μια ευκαιρία.

Αλλά υπάρχουν δύο πολύ βασικά σημεία, τα οποία θεωρώ τεράστιες αδυναμίες της σειράς είναι:
1. Μου φαίνεται κωμικοτραγικό, ενώ ξέρουν σε ποιο κοινό απευθύνονται, να χρησιμοποιούν στην περιγραφή του καταζητούμενου για την ημέρα της εξαφάνισης τη φράση "μία μολυσματική ασθένεια έπληξε όλες τις οικογένειες και την άλλη μέρα ήταν όλοι νεκροί κλπ" ή τον όρο jump ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο. Τουλάχιστον λίγη πρωτοτυπία δε θα έβλαπτε, ποιος ο λόγος της επανάληψης???
2. Στο κομμάτι της καταδίωξης, μου χτυπάνε τόσο έντονα ορισμένα σημεία, που δεν μπορώ να τα παραβλέψω. Δηλαδή είναι δυνατόν ενώ έχουν πλέον βρει τη σύνδεση του Ρέι με τον παππού της ξανθιάς και έχουν ήδη δει ότι ο Γκάι έψαχνε για αυτόν, να μην έχουν βάλει μία ομάδα να παρακολουθεί το μπαρ του Ρέι??????Η πιθανότητα να πέρναγε μία βόλτα για ένα ποτάκι ο παππούς ήταν αμελητέα για αυτούς ??

Γενικότερα, το μοτίβο μου μοιάζει προβλέψιμο και επαναλαμβανόμενο, δεν μπορεί σε κάθε επεισόδιο να ξέρεις ότι άντε το πολύ τα τελευταία 5 λεπτά να προσφέρουν κάτι στη μυθολογία.
Ενδεικτικό του πόσο αναμενόμενα είναι όλα, είναι το γεγονός ότι σε μία σειρά που επενδύει στο κομμάτι της φαντασίας και των θεωριών έχουμε φτάσει μόλις τις 3 σελίδες σχολιασμού....

xecubotos
13 Φεβρουαρίου 2012, 23:50
να μην έχουν βάλει μία ομάδα να παρακολουθεί το μπαρ του Ρέι??????Η πιθανότητα να πέρναγε μία βόλτα για ένα ποτάκι ο παππούς ήταν αμελητέα για αυτούς ??

Σε αυτό θα διαφωνήσω...... πρέπει να έρθεις στην Αμερικάνικη λογική του σήριαλ!

Το ένα επιχείρημα είναι ότι υποτίθεται ότι τώρα μάθαμε για τον Ρει και τον παππού! Οι του Αλκατραζ δεν ξέρανε ότι ήταν αδέρφια! Εδώ δεν το ήξερε η ανηψιά του!

Τώρα για την παρακολούθηση μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά αν το καλοσκεφτείς είναι πιο λογικό να μην τον παρακολουθούν!

Σύμφωνα με τον Ρει η υπόθεση έχει ανοίξει σίγουρα εδώ και 13 χρόνια! οπερ σημαίνει ότι αν πριν 13 χρόνια είχανε βάλει να τον παρακολουθούν δεν νομίζω ότι θα το κάνουν και μια ζωή αν και πότε θα φανεί ο δραπέτης. Κάποια στιγμή θα κόπηκε στο μπατζετ.

Το δεύτερο επιχείρημα είναι ότι η ομάδα είναι μυστική και ήδη αποτελείται από λίγα άτομα.... οπότε λίγο δύσκολο να διαθέτουν άτομα για παρακολούθηση από το ΝΥPD.

Πρέπει λίγο να έρχεσαι και στα τοπικιστικά δεδομένα.... π.χ αν το σήριαλ γύριζόταν στην Ελλάδα δεν θα γινόταν παρακολούθηση γιατί τα ασφαλίτικα αμάξια δεν θα είχαν βενζίνη και η Ξανθιά θα ήταν σε εφεδρεία! Και το διαθέσιμο προσωπικο για παρακολούθηση θα φύλαγε υπουργούς και δεν θα είχαν άτομα να διαθέσουν για επιστημονικές γελοιότητες!:lol: :P

Πιστεύεις ότι ένα Αμερικανάκι στο αντίστοιχο αμερικάνικο φορουμ δεν θα είχε σχόλιο σαν το δικό σου?:offtopic: