Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Alcatraz 1x08 - The Ames Brothers
GTVSBot
27 Φεβρουαρίου 2012, 19:09
Σειρά : Alcatraz
Σαιζόν : 1
Επεισόδιο : 8
Τίτλος : The Ames Brothers
Κανάλι : FOX
Πρώτη Προβολή : 05/03/2012
Περίληψη :
O Κλαρενς Μοντγκόμερι ήταν ο μοναδικός αθώος τρόφιμος του Αλκατράζ. Όταν επιστρέφει όμως παρανομεί και η ομάδα προσπαθεί να τον πιάσει...
thalai2201
29 Φεβρουαρίου 2012, 15:46
το επεισόδιο δεν προσθετει κατι στην μυθολογια της σειρας αλλα μονο οταν ξεκιναει εκει που αναφερει τι εχει γινει στα προηγουμενα δειχνει εναν διαλογο αναμεσα στους δυο γιατρους με την γιατρινα να ζηταει τον λογο απο τον γιατρο ποια ειναι η αιτια που κανει μυστικα πειραματα στουε φυλακισμενους (προσωπικα δεν θυμαμαι να εχει γινει ποτε τετοιος διαλογος) κατα τα αλλα στεκεται μονο του ακομα και σαν επεισοδιο του Castle
Gosva
29 Φεβρουαρίου 2012, 18:02
Η αρίθμηση της σειράς δεν αλλάζει πάντως.
Θα δούμε πρώτα το 9-10 και μετά θα κάνουμε flash back
στο 8 και συνεχίζουμε με το 11. Τι μόνο αυτοί θα πηγαινοέρχονται;
Προσθέτει ψίχουλα στην μυθολογία της σειράς αλλά δεν θα μας χαλάσει να τα μάθουμε αργότερα.
ΕDIT by greekie.
Αφαίρεση αναφοράς σε υπότιτλους.
kKKK
29 Φεβρουαρίου 2012, 21:14
Το είδα το επεισόδιο και μου άρεσε. Νομίζω ότι θα κάνουν χαζομάρα αν δείξουν πρώτα το 9 και το 10 σε κόσμο που δεν είδε το 8ο. Εκτός κι αν τα 9 και 10 δεν έχουν καμία σχέση με την κεντρική ιστορία και είναι καραμπινάτα φίλερς. Ή αυτό ή το έχουν δεδομένο ότι η σειρά θα κοπεί εκεί στο fox και δεν ασχολούνται και πολύ πολύ.
Για το επεισόδιο τώρα. Μου άρεσε η ιστορία με τον μαύρο αλλά πιο πολύ μου άρεσε που μας επιβεβαίωσαν ότι γινόταν πειράματα στο Αλκατράζ. Και ποιός άλλος θα κρυβόταν πίσω απο αυτά; Ο Διευθυντής φυσικά. Επίσης καθώς φαίνεται ο επαναπρογραμματισμός των κρατουμένων που επιστρέφουν στο παρόν, γίνεται με τη μέθοδο που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο γιατρός της φυλακής. Άραγε αυτός και ο Διευθυντής κρύβονται πίσω από ότι συμβαίνει και στο σήμερα;
Πάντως η όλη φάση με τα πειράματα και την πλύση εγκεφάλου μου θύμισε πολύ lost.
Vampironi
1 Μαρτίου 2012, 01:18
Βρήκα αδιάφορη την ιστορία αυτού του κρατούμενου. Ειδικά στο παρόν λείπει και πάλι η αγωνία.Τουλάχιστον από τo flashback,που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον,μάθαμε για τα πειράματα που έκαναν στους κρατούμενους μετά από εντολή του διευθυντή.
vagelis66
1 Μαρτίου 2012, 04:00
Εντάξει μάθαμε ότι τους έκαναν πειράματα.Κάτι είναι και αυτό.Το πείραμα που του έκαναν μου θύμισε κουρδιστό πορτοκάλι χωρίς τα γαμάτα εργαλεία για να κρατάνε τα μάτια του ανοιχτά δυστυχώς!κάνανε τη δουλειά με φτωχό ζιλοτέιπ.
Πάντως εξαντλείται σιγά σιγά η υπομονή μου με τη σειρά , δεν είναι μόνο ότι δε μαθαίνουμε πολλά για τη βασική υπόθεση, έτσι και αλλιώς δεν είχα τέτοιες προσδοκίες από τόσο νωρίς , αλλά τουλάχιστον περιμένω οι υποθέσεις του κάθε επεισοδίου να βελτιώνονται , δυστυχώς όμως αυτές γίνονται όλο και πιο βαρετές.
Τι να πω μακάρι να το προσέξουν λίγο παραπάνω γιατί έχει προοπτικές η σειρά.
Chiras365
1 Μαρτίου 2012, 10:01
Οι αναδρομες στο παρελθον ειναι ελκυστικοτατες και πολυ ατμοσφαιρικες.Ο ηθοποιος που παιζει τον Διοικητη των φυλακων ειναι πολυ καλος στον ρολο του και δινει ρεσιταλ πραγματικα.Το επεισοδιο,εκτος απο το γεγονος οτι μαθαμε για τα πειραματα και για το οτι ο παππους της ειναι κατα καποιον τροπο ξεχωριστος,ητανε παλι μετριο και οπως φαινεται και τα επομενα 2 στα ιδια μηκη κυματος θα κυμανθουν
sheik
1 Μαρτίου 2012, 23:27
Χαλια. Πρεπει να ανεβασει στροφες η σειρα και δεν εννοω μοναχα στο μυθολογικο κομματι. Μοναδικος χαρακτηρας με ενδιαφερον ειναι ο διευθυντης. Αντε και ο Χιουγκο που 1-2 φορες σε κανει να χαμογελας. Ολοι οι υπολοιποι παντελως αδιαφοροι. Μηδεν εξελιξη, μηδεν background. Ξοδευουν τοσο χρονο στο να μας δωσουν το υποβαθρο καθε 63αρη καθε φορα και δεν μας δειχνουν το σημαντικοτερο, λεπτομερειες και στοιχεια που αφορουν τους πρωταγωνιστες. Να δεθουμε λιγο, να τους φερουν πιο κοντα μας. 8 επεισοδια και προσωπικα -ειλικρινα- δεν ξερω πως λενε την πρωταγωνιστρια. Μονο τον Σοτο και την Σενγκουπτα θυμαμαι.
darko_wicked
2 Μαρτίου 2012, 00:24
το επεισόδιο δεν προσθετει κατι στην μυθολογια της σειρας αλλα μονο οταν ξεκιναει εκει που αναφερει τι εχει γινει στα προηγουμενα δειχνει εναν διαλογο αναμεσα στους δυο γιατρους με την γιατρινα να ζηταει τον λογο απο τον γιατρο ποια ειναι η αιτια που κανει μυστικα πειραματα στουε φυλακισμενους (προσωπικα δεν θυμαμαι να εχει γινει ποτε τετοιος διαλογος) κατα τα αλλα στεκεται μονο του ακομα και σαν επεισοδιο του Castle
έχει γίνει ο διάλογος στο #6
kKKK
2 Μαρτίου 2012, 00:27
Για μένα το λάθος της σειράς είναι το κόνσεπτ της. Νομίζω ότι δεν έπρεπε να είναι procedural αλλά καθαρά σειρά μυθολογίας. Το στύλ ο 63άρης της βδομάδας απο την αρχή φαινόταν ότι δεν θα περπατήσει. Έτσι πως είναι το κόνσεπτ νομίζω ότι πέρα απο το season finale, επεισόδια σαν το σημερινό είναι ό,τι περισσότερο μπορούμε να περιμένουμε.
xecubotos
2 Μαρτίου 2012, 01:25
Τελικά μόνο σε εμένα άρεσε το επεισόδιο?
Σε αντίθεση από άλλα επεισόδια η υπόθεση ήταν μια χαρά!
Μάθαμε ότι τους έκαναν πλύση εγκεφάλου!
Μάθαμε επίσης ότι η Ινδή τους εμαθε να κάνουν πλύση (?!)
Την πήρε την τεχνική ο ιατρός με τον διευθυντή και την χρησιμοποιούν για να καθοδηγούν τους φυλακισμένους!
Γνωριζαν ότι ήταν αθωος αλλά αδιαφορήσαν για το σκοπό τους!
Ο Ρει το γνώριζε επίσης και 50 χρόνια μετά αποφάσισε να πιάσουν τον κανονικό δολοφόνο! (λαλακία των παραγωγών? ηλιθιότητα του σεναρίου? ή είχε κι αυτό το σκοπό του?)
Μαθαμε επίσης ότι στην Αμερική κάνανε πειράματα στους φυλακισμένους!ο Χιουγκο ξαφνιάστηκε που το κάνανε και στο Αλκατραζ?(λαλακία των παραγωγών? ηλιθιότητα του σεναρίου? ή είχε κι αυτό το σκοπό του?)
Παντως για όσους ξενερώσανε με το επεισόδιο εγώ γιατί είδα ότι ουσιαστικά έχουν απαντήσει τα πάντα εκτός από το ταξίδι στο χρόνο?
Συνοψίζοντας λοιπόν έχουμε το Αλκατράζ όπου ο διευθυντής κάνει πειράματα με το αίμα και πλύση εγκεφάλου στους κρατουμένους του.
Και το ερωτημα που μένει να απαντηθεί είναι για πιο λόγο με το παράδοξο της υπόθεσης ότι η λύση θα απαντηθεί 50 χρόνια μετά!
πριν 7 επεισόδια μπορούσε να πει κάποιος με σιγουριά ότι αυτό συνέβαινε?
johny f
2 Μαρτίου 2012, 04:00
xecubotos:συμφωνω σ'αυτα που λες,βεβαια οντως παρουσιαζονται σε ενα procedurial περιβαλλον,ομως ειναι πολυ σημαντικο που αναφερεται σε μια αμερικανικη σειρα το διαβοητο προγραμμα mk-ultra με το ονομα του.ΑΝ ειχαν και κανα Ντουκοβνι και καμμια Αντερσον στους αναλογους ρολους θα μπορουσε να γινει πανηγυρι...Ιδωμεν.
tasoskratos
2 Μαρτίου 2012, 07:32
Πάντως η όλη φάση με τα πειράματα και την πλύση εγκεφάλου μου θύμισε πολύ lost.
Γιατί δεν γίνεσαι πιο σαφής? Room 23!
Εγώ βρήκα κάτι ενδιαφέρον το οποίο είναι αυτό
Την πήρε την τεχνική ο ιατρός με τον διευθυντή και την χρησιμοποιούν για να καθοδηγούν τους φυλακισμένους!
...με κάποιο σκοπό, ο οποίος πιθανόν να αποκαλυφτεί στο season finale.
Επειδή η σειρά, επειτρέψτε μου να πω, βαδίζει σε αργούς ρυθμούς κάλλιστα με μια σκηνή μπορεί να μας βάλει στην πρίζα. Όσο δεν μαθαίνουμε που είναι, τι κάνει και τι σχεδιάζει ο Διευθυντής....
Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε λιγάκι υπομονή:)
constadine
2 Μαρτίου 2012, 08:24
Δεν μου άρεσε το επεισόδιο ,μου φάνηκε αδιάφορο .
Θα συμφωνήσω ,με αυτό που διάβασα πιο πριν για το Διοικητή, είναι ο μόνος που έχει ενδιαφέρον στη σειρά .
xecubotos
2 Μαρτίου 2012, 09:19
Γιατί δεν γίνεσαι πιο σαφής? Room 23!
Εγώ βρήκα κάτι ενδιαφέρον το οποίο είναι αυτό
:offtopic: βεβαια στο Lost δεν μάθαμε ποτέ γιατί χρησιμοποιούσαν το Room 23 εντέλει και τι σχέση είχε με το τέλος του:offtopic:
Tώρα στα του Alcatraz επειδή αναφερομαστε στο mk-ultra πάλι δεν απαντάει το ταξίδι στο χρόνο γιατί δεν νομίζω ότι οι πειραματισμοί του εγκεφάλου είχαν τέτοια αποτελέσματα!
Εκτός κι αν η ραδιενέργεια στο αίμα ουσιαστικά δεν τους αφήνει να γεράσουν και ουσιαστικά είναι σε κατάσταση Nιρβανα για 50 χρόνια κι όχι ότι ταξιδέψανε στο χρόνο.
π.χ μια θεωρία μήπως στο δωμάτιο τελικά ήταν τίποτα κάψουλες που απλά κοιμόντουσαν!
gio25
2 Μαρτίου 2012, 12:21
Καλουτσικο μου φανηκε.
Παντως αν τα καλοσκεφτουμε μας εχουν ριξει αρκετα για 8 επεισοδια.Αλλα ειναι αυτο το αχαρο procedural που δεν σε αφηνει να το ευχαριστηθεις,και με υποτυπωδη,για να μην πω μηδαμινη αναπτυξη χαρακτηρων.Και με το αχαρο procedural εννοω ετσι οπως το εχουν κανει, γιατι π.χ και το PoI ή το Fringe procedural ειναι αλλα εκει σε κραταει.
Χιλιες φορες να ηταν καθαρα μυθολογικη οπως λεει ο kKKK και να τελειωνε σε μια σεζον.
π.χ μια θεωρία μήπως στο δωμάτιο τελικά ήταν τίποτα κάψουλες που απλά κοιμόντουσαν!
Χμμμ,καποιο ειδος cryogenic stasis chamber?Ναι,θα μπορουσε...
smallville
6 Μαρτίου 2012, 15:10
Ενδιαφέρον επεισόδιο. Δεν μου άρεσε αυτό που έκαναν στον Κλάρενς.
blackys88b
6 Μαρτίου 2012, 23:04
Αρκετα καλο επεισοδιο, οι σκηνες στην φυλακη ηταν πολυ ενδιαφερον...!!
freedoom
7 Μαρτίου 2012, 18:26
Μάθαμε για τα πειράματα, βλέπουμε πιο πολύ το ρόλο του αρχιγιατρού και του διευθυντή, οπότε κάτι είναι κι αυτό.
Πράγματι οι αναδρομές στο παρελθόν είναι πολύ ατμοσφαιρικές και ο ηθοποιός που υποδύεται τον διευθυντή είναι πολύ καλός.
Εξακολουθεί να μη μ αρέσει το concept των επεισοδίων, το οποίο ελπίζω ν' αλλάξει σύντομα, με τις περισσότερες απαντήσεις που θ' αρχίσουν να μας δίνουν. Ειδάλλως, θα έχουμε να κάνουμε με μια σειρά που τα επεισόδιά της είναι καρμπόν, απλά με διαφορετικό εγκληματία κάθε φορά!