PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Alcatraz 1x13 - Tommy Madsen

GTVSBot
27 Μαρτίου 2012, 04:00
Σειρά : Alcatraz
Σαιζόν : 1
Επεισόδιο : 13
Τίτλος : Tommy Madsen

Κανάλι : FOX
Πρώτη Προβολή : 26/03/2012

Περίληψη :

Πληροφορίες έρχονται στο φως και ζωές κινδυνεύουν καθώς η Rebecca συνεχίζει την ανηλεή καταδίωξη του Tommy Madsen.

kKKK
27 Μαρτίου 2012, 11:57
Απογοήτευση. 40 λεπτά ροκάνιζαν το χρόνο και τελικά δεν μας είπαν τίποτα. Ναι η πόρτα άνοιξε και μέσα υπήρχαν μηχανήματα που υποδείκνυαν ότι υπήρχε γνώση του τί θα συμβεί. So What; Κανείς μας δεν πίστευε το αντίθετο. Ο παππούς της ξανθιάς ήταν μέσα στα πράγματα. Λες και δεν το ξέραμε. Δεν δεσμεύτηκαν καν με το να μας πούν αν ο διευθυντής είναι ή όχι πίσω απ' όλα και στο σήμερα.

Γενικά υπήρχε μια αντιμετώπιση 2004 σε μιά σειρά του 2012. Δε βρισκόμαστε στην 1η σεζόν του λοστ για να βγάζουν τέτοια season finale. Αλλά ακόμα κι εκεί να βρισκόμαστε, αν τα νούμερα ήταν τόσο χαμηλά και οι πιθανότητα για 2η σεζόν μικρή ως ελάχιστη, θα φρόντιζαν στο season finale να κλείσουν κάποια sub plot.

Αν ήταν κάποιο άλλο επεισόδιο μπορεί και να μου άρεσε αλλά μιλάμε για το φινάλε.
Ακόμη και η τελευταία σκηνή δεν λειτούργησε ως wtf. Απο τη στιγμή που η ιστορία με το πώς πέθαναν οι γονείς της ξανθιάς δεν λύθηκε, οι πιθανότητες να έχει όντως πεθάνει είναι ελάχιστες.

Ελπίζω το fox να μην επιβραβεύσει με 2η σεζόν την αρπακολίστικη διάθεση των συγγραφέων της σειράς.

lapo
28 Μαρτίου 2012, 00:49
παντως αν και αυτη την σειρα την τελειωσουν ετσι με cliffhanger οπως αλλες θα ειναι για τα σιδερα.

Vampironi
28 Μαρτίου 2012, 00:50
Σαν επεισόδιο ήταν καλό αλλά σαν επεισόδιο που είναι κατά πάσα πιθανότητα το Series Finale δεν μου άρεσε γιατί δεν απαντήθηκε τίποτα.
Ήθελα να ξέρα οι δημιουργοί/σεναριογράφοι είναι τόσο σίγουροι ότι θα πάρουν 2η season και έδωσαν τέτοιο τέλος?
Από το 6ο επεισόδιο και μετά τα νούμερα είναι κάτω από 2 στο demo που σημαίνει ακύρωση. Εκτός και αν το FOX έχει σκοπό να το βάλει Παρασκευή στη θέση του Fringe ή να δώσει από 13 επεισόδια στο καθένα και να μοιραστούν την ίδια ζώνη.
Περίμενα περισσότερα..

xecubotos
28 Μαρτίου 2012, 10:21
Για serial Finale δεν άξιζε μια......... ίσως κι εμείς έχουμε γίνει πολύ απαιτητηκοί ή οι σεναριογράφοι πολύ προβλεπόμενοι!

Εβλεπα την ροή και ήξερα από πριν τι θα δω! Με το που μπήκαν στο δωμάτιο και αποκαλύφθηκαν τα μηχανήματα είπα όκ πάμε να δούμε ποιος θα εμφανιστεί από το παρελθόν....... και ουπς νάσουτος!

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα η Ξανθούλα να πεθάνει αλλά με το αίμα ξέρω ότι θα βρεθεί λύση!fact

kKKK
28 Μαρτίου 2012, 16:10
Για serial Finale δεν άξιζε μια......... ίσως κι εμείς έχουμε γίνει πολύ απαιτητηκοί ή οι σεναριογράφοι πολύ προβλεπόμενοι!

Σαφώς και εμείς έχουμε δεί πολλές σειρές αλλά νομίζω ότι οι σειρές μυθολογίας στην Αμερική έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινάει απ' το ότι δεν υπάρχει σχέδιασμός της σειράς. Φτιάχνουν έναν πιλότο με ένα έξυπνο κόνσεπτ και κάποιο μυστήριο, πετάνε και κάποια wtf στοιχεία και αφού πάρουν το οκ, απλά προσπαθούν να κρατηθούν στον αέρα για όσο πιο πολλά χρόνια γίνεται.
Μ' αυτή τη λογική ο οποιοσδήποτε απο εμάς μπορεί να κάτσει και να σκεφτεί έναν πιλότο.
Για μένα θα έπρεπε η φιλοσοφία αυτή να αλλάξει. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν οι σειρές μυθολογίας να παίζονται στα καλωδιακά μόνο και τα ελεύθερα κανάλια να ασχολούνται μόνο με procedural και ιατρικά σήριαλ.

Συγκεκριμένα το Alcatraz είχε και πρόβλημα με το κόνσεπτ του. Ο κρατούμενος της βδομάδας ήταν χαζό κόνσεπτ. Αν το έκαναν για 3-4 επεισόδια και μετά έβρισκαν κάτι νέο και πιο έξυπνο, μπορεί να με κρατούσε περισσότερο.

Btw τα νούμερα των τελευταίων επεισοδίων ήταν τα χαμηλότερα της σεζόν (4,7Μ και 1,5 στο demo) οπότε δεν πιστεύω ότι θα πάρει 2η σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα η Ξανθούλα να πεθάνει αλλά με το αίμα ξέρω ότι θα βρεθεί λύση!fact

Κι εμένα όταν είδα τη σκηνή του μαχαιρώματος αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Σκέφτηκα ότι στο μαχαίρι υπήρχε ήδη αίμα απο τον παππού σαν "δώρο" για την εγγονή.

liakanel
29 Μαρτίου 2012, 01:13
Σκατε ολε....ξεκινανε μια σειρα και την χαλανε!!

Δεν με ενθουσιασε..ελαχιστες απαντησεις, περισσοτερες ερωτησεις...

Δεν μπορει να στεριωσει σειρα sci-fi!! Για να δουμε αν θα ανανεωθει!

smallville
29 Μαρτίου 2012, 02:14
Αν η σειρά πάρει το οκ για 2η σαιζόν, θα είναι έγκλημα.
Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου το φινάλε.

Btw πρόσεξε κανείς το παρακάτω;
Δείτε το ταμπελάκι με το όνομα:lol:

http://thumbnails65.imagebam.com/18208/0863ea182074018.jpg (http://www.imagebam.com/image/0863ea182074018)

kKKK
29 Μαρτίου 2012, 02:25
Όντως. Είχα κάνει pause και γελούσα. Και του μοιάζει κιόλας.

nikos-kom
29 Μαρτίου 2012, 04:13
αν και στην αρχη ημουν απο αυτους που τους αρεσε αρκετα και ηλπιζε να παει καλα,
δυστυχως εξελιχτηκε σε πατατα και χιλιο παιγμενα σεναρια.Με τραβηξε αρκετα το ολο alcatraz theme για αυτο και ειχα χαρει στην αρχη.Κριμα.
RIP Alcatraz

jerry
29 Μαρτίου 2012, 14:26
πιο καλό μου φάνηκε το 1χ12 παρά το φινάλε...

Γενικά η σειρά δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου (και κανενός νομίζω).

freedoom
29 Μαρτίου 2012, 14:33
Κρίμα, πολύ κρίμα και η σειρά κάπως ανέβαινε στα τελευταία επεισόδια.
Δεν ήταν φινάλε αυτό για ολόκληρη σαιζόν, δε μας έδωσαν τίποτα καινούριο, παρά μόνο το tracking system!
Ουάου, εδώ μιλάμε για χρονικά άλματα κι αυτοί μας αποκάλυψαν ότι με τον άργυρο στο αίμα τους παρακολουθούσαν! Πού είναι επιτέλους αυτός ο διευθυντής που τον βλέπουμε να μεγαλουργεί το 1960-1963 και είναι άφαντος σήμερα, ενώ φαίνεται να είναι πίσω από όλα;;
Και σιγά το cliffhanger στο τέλος. Μπαμ κάνει με το σούπερ ντούπερ αίμα που κυκλοφορεί στην πιάτσα, ότι θα ξυπνήσει όπου να ναι.

Ελπίζω το fox να μην επιβραβεύσει με 2η σεζόν την αρπακολίστικη διάθεση των συγγραφέων της σειράς.

Το Fox παραπέει, αρχής γενομένης της μεταχείρισης του Fringe, με τις αλλαγές ώρας, την αβεβαιότητα για τη συνέχεια κτλ.
Αφού δεν τα υποστηρίζει τα sci fi shows, τι πάει και βγάζει καινούρια;;

johny f
29 Μαρτίου 2012, 18:26
Το Fox παραπέει, αρχής γενομένης της μεταχείρισης του Fringe, με τις αλλαγές ώρας, την αβεβαιότητα για τη συνέχεια κτλ.
Αφού δεν τα υποστηρίζει τα sci fi shows, τι πάει και βγάζει καινούρια;;

να αγιασει το στομα σου freedom.οχι τιποτα αλλα αν ακυρωσει και το fringe και το alcatraz μετα το terra nova θα κανει ρεκορ 3 στα 3 που θα ξεπερναει και το syfy.....:mad:
οχι τιποτα αλλα το ειχα σε εκτιμηση παλια λογω x-files.:innocent:

smallville
29 Μαρτίου 2012, 18:53
Όποιος δημιουργός σέβεται τον εαυτό του, δεν πρέπει να πηγαίνει στο Fox.

mihalis13
29 Μαρτίου 2012, 22:41
Γενικά έμεινα ευχαριστημένος απο τη σειρά (μετα απο lost kai prison δεν έχω βρει καμμια ενδιαφέρουσα) μου αρέσει πολυ η υπόθεση(αλκατραζ,άλματα στο χρόνο κλπ)
Πραγματικά αν δεν ήταν και τα επεισόδια τύπου κακός-σκοτώνει-τον πιάνουμε
Θα ήταν τέλεια η σειρά για μένα.Τα flashbacks πάντως ήταν τα πιο ενδιαφέροντα για μένα.Ελπιζω να συνεχιστεί και του χρόνου

tasoskratos
30 Μαρτίου 2012, 07:31
Γενικά υπήρχε μια αντιμετώπιση 2004 σε μιά σειρά του 2012.

Τι άλλο να γράψω και τι άλλο να πω?
Μέσα σε μία πρόταση τα είπες ΟΛΑ!
και μαμώ τις παρομοιώσεις:respect:

...όποιος πει ότι, στο τέλος, δεν περίμενε η νεαρά ξανθιά να ανοίξει τα μάτια της ψεύδεται ασυστόλως:innocent:

goggits
31 Μαρτίου 2012, 00:02
Αν ήταν ένα απλό επεισόδιο θα έλεγα ok αρκετά καλό επεισόδιο, αλλά όταν πρόκειται για Season ή και Series Finale περιμένω κάτι καλύτερο και να πάρω κάποιες απαντήσεις πέρα από αυτές που μας έδωσαν που και αυτές οι περισσότερες ήταν προφανείς...:mad:
Οσο για το τέλος αν πάει για 2η σαιζόν σίγουρα η Ρεμπέκα θα ζήσει τελικά εξαιτίας του αίματος του παππού της...

Jane1
31 Μαρτίου 2012, 01:55
Μεγάλη απογοήτευση το φινάλε της σεζόν (πόσο μάλλον αν είναι το φινάλε της σειράς), περίμενα τουλάχιστον στο τέλος να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, αλλά τίποτα, :thumbdown γεννήθηκαν ακόμα περισσότερες απορίες.
Γενικότερα από όλη τη σεζόν μόνο 1-2 επεισόδια άξιζαν αλλά και πάλι δεν τα έλεγες άριστα. Καλύτερα να την κόψουν από τώρα, με τέτοια φινάλε δεν πρόκειται να πάρουμε απαντήσεις ποτέ. Ας αδειάσει το χώρο για καμία άλλη σειρά.

sheik
1 Απριλίου 2012, 16:20
Να'ναι καλα οι αμερικανοι που μας χαριζουν ωραιες σειρες και ομορφες στιγμες εδω και τοσα χρονια, αλλα το εχουν παραχεσει ρε φιλε στον τροπο που δουλευει το ολο πραγμα. Δε σεβονται στο ελαχιστο το κοινο τους, μας θεωρουν ολους μαλακες και αργοσχολους.

Οτι ειπε ο Κκκκ ισχυει. Βγαλε εστω ενα πλανο ΜΙΑΣ σαιζον, με τα 2 τελευταια επεισοδια να δουλευουν σαν μπαλαντερ. Αν δεις οτι στην πορεια πας καλα, ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΟΥ με το γαμωFox και το καθε γαμωFox και ρωτα "πως το βλεπετε, θα συνεχισουμε του χρονου"?

Αν ναι, χωσε cliffhangers και οτι σκατα αλλο θελεις. Αν οχι, φροντισε στα 2 τελευταια επεισοδια, να σεβαστεις τους "ηλιθιους" που σε βλεπαν και επενδυσαν χρονο και σου εδωσαν χρημα, να κλεισεις και να ραψεις οσα μπορεις. Δεν ειπα ολα, δεν γινεται αυτο, διοτι αν εχεις μια ιδεα, σκορπας εδω κι εκει στοιχεια και subplots τα οποια θα τα συνεχισεις σε μετεπειτα σαιζον ωστε να δεσει ομορφα. Αλλα σε καποια πραγματα, δωσε μια ιδεα closure.

Το Αλκατραζ(και τοσες αλλες σειρες) δεν κανουν ουτε καν αυτο. Σε φλομωνουν στα ανοιχτα μετωπα και στα cliffhangers και μαθαινεις το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ οτι ξερεις φιλαρακι, δε θα συνεχιστει.Βρε αι σιχτιρ!

Σαν επεισοδιο παντως, πολυ καλο με αγαπημενη στιγμη το κυνηγητο με τα αμαξια, ωραιο, αγωνιωδες και ομορφα σκηνοθετημενο.

blackys88b
3 Απριλίου 2012, 04:20
θα συμφωνησω και εγω...σαν ενα επεισοδιο ηταν πολυ καλο αλλα σαν series finale ηταν πολυ μετριο...ακομα μια σειρα που μας αφηνει χωρις απαντησεις...και θα το ξαναπω και εδω, χιλιες φορες το Terra Nova να βλεπω τους δεινοσαυρους μου με ολα τα κλισε που το κατηγορουσαν οτι ειχε παρα αυτο..!!!

gio25
3 Απριλίου 2012, 11:52
Ως επεισοδιο καλουτσικο.Ως season ή πιθανοτατα series finale,χαλια,πανω κατω στο επιπεδο ολης της σειρας.
Σοβαρα ομως παιδες,περιμενατε να φτιαξουν κατι καλυτερο?Αν ενημερωνοταν απο νωρις οτι δεν περπαταει το πραγμα,μπορει,αλλα εδω χρειαστηκαν 3 μηνες για να μαθουν οι Terra Nova οτι κοβονται.Η λογικη τους ηταν "υποθετουμε εξ'αρχης οτι θα παρουμε ok για δευτερη,και αμα δεν την παρουμε,κλαιν μαιν".

...ότι οι σειρές μυθολογίας στην Αμερική έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινάει απ' το ότι δεν υπάρχει σχέδιασμός της σειράς.

Σωστο.Αυτο ειναι το μισο προβλημα.Το αλλα μισο ειναι οτι ο μεσος (Αμερικανος) θεατης δεν τις μπορει τις μυθολογικες.Ο casual(γιατι αυτον μετρανε τα ratings) γουσταρει το βραδακι που καθετε στην tv να βλεπει κατι ενα 40λεπτο να περναει η ωρα και μην ζαλιζει το κεφαλι του,να θυμαται προσωπα και καταστασεις.Γουσταρει να βλεπει τον καλο μπατσο να πιανει το καθαρμα,τον καλο γιατρο να σωζει τον καλο ασθενη,για να αισθανεται και ο ιδιος ασφαλης.
Κακα τα ψεμματα,αυτου του ειδους οι σειρες ειναι για τα αρρωστακια(με την καλη εννοια),οποτε οντως η λυση ειναι να πηγαινουν στα cable.
Και φυσικα δεν φταει μονο το Fox(παρα τις πολλες χαζαμαρες που εχει κανει).

Εν κατακλειδι,δεν απογοητευτηκα απο τη σειρα,γιατι ποτε δεν περιμενα πολλα.Αν,παρ'ελπιδα,συνεχισει του χρονου,θα ηθελα ριζικη αλλαγη του concept,με half-season order.

jack1987
10 Απριλίου 2012, 08:35
Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους φίλους.Για εμένα εκεί που έχανε η σειρά είναι ότι από το πρώτο επεισόδιο μέχρι και αυτό δεν μου έδινε την εντύπωση ότι κάτι πραγματικά σημαντικό συνέβη στη φυλακή το '63.Μου έδινε την εντύπωση ότι απλά βρέθηκε ένας τρελάρας αρχιφύλακας (κατά την άποψη μου η πιο σωστή επιλογή ηθοποιού απ΄όλους τους ρόλους της σειράς) και με κάποιους τρελάρες γιατρούς άρχισαν να κάνουν πειράματα στους κρατουμένους.Ένας λόγος που ενίσχυε αυτή την άποψη μου ήταν και οι κρατούμενοι που βλέπαμε κάθε εβδομάδα,οι οποίοι είτε προσπαθούσαν να λύσουν προσωπικά τους θέματα από το παρελθόν είτε συνέχιζαν την εγκληματική τους δράση χωρίς να δείχνουν ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό που θα σε βάλει στο τρυπάκι του τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτά τα πειράματα.Ήταν λοιπόν σαν μια κλασσική αστυνομική σειρά(που τόσες υπάρχουν και φέτος και μάλιστα καλύτερες) με την διαφορά ότι οι εγκληματίες προέρχονταν από το παρελθόν.Από την στιγμή που κινήθηκαν με αυτή την λογική θα έπρεπε τουλάχιστον οι ιστορίες να ήταν καλύτερες.

Το καλύτερο θα ήταν να επικεντρωθούν στο βασικό θέμα της σειράς και να μην μας δείχνουν κάθε εβδομάδα ανούσιες ιστορίες.Έτσι πιστεύω ότι θα αποκτούσε και μια μεγαλύτερη βάση κοινού