PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Western Digital HDTV media player

brazdas
2 Οκτωβρίου 2014, 20:28
Παίδες καλησπέρα.

Πρόσφατα μου έστειλε ο αδερφός το παραπάνω μηχάνημα για να συνδέσω με εξωτερικό σκληρό δίσκο (western digital 500GB) και να παρακολουθώ ταινίες και όλα τα γνωστά! Το θέμα, όμως, είναι πως το μηχάνημα άλλοτε αναγνωρίζει τον σκληρό και άλλοτε δεν τον βλέπει καν. Χωρίς κάποιον προφανή λόγο!

Όταν τα σύνδεσα για πρώτη φορά όλα έπαιξαν μια χαρά.

Παρατήρησα όμως το εξής: όταν έχω συνδεμένο σκληρό και μηχάνημα και κλείσω το ρεύμα, μετά το ξανανοίξω και βάλω μπροστά το μηχάνημα, δεν αναγνωρίζει πλέον τον σκληρό και βέβαια δεν παίζει τίποτα. Το μηχάνημα δουλεύει κανονικά, απλά δεν αναγνωρίζει τον σκληρό.
Αφου αποσυνδέσω το μηχάνημα και συνδέσω τον σκληρό σε άλλη συσκευή, (πάλι μέσω USB σε Blu Ray), παίζει κανονικά (αναγνωρίζεται ο σκληρός), ύστερα το ξανασυνδέω με το media player, το βάζω να δουλέψει και, όλως περιέργως, παιζει μια χαρά, αφού βέβαια μας ζορίσει και πάλι λόγο.

Να αναφέρω πως στον αδερφό έπαιζε μια χαρά το μηχάνημα, εκτός απ'τις λίγες φορές που κολλούσε, πράγμα το οποίο λυνόταν με ένα Hard Reset (ως τελευταία λύση πάντα). Το δοκίμασα και αυτό αλλά τίποτα...

Γενικά, όπως καταλάβατε, επικρατεί μια κωμικοτραγική κατάσταση, στην οποία το εν λόγω μηχάνημα μας δουλεύει!!!

Αν κάποιος έχει τέτοιο μηχάνημα και έχει/είχε παρόμοιο πρόβλημα και μπορεί να προτείνει κάτι θα ήμουν ευγνώμων. Και ας μην έχει τέτοιο πρόβλημα, ας μου αν όλα δουλεύουν ρολόι στο δικό του μηχάνημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Θα μου πείτε: "γιατί κλείνεις το ρεύμα και δεν το αφήνεις ανοιχτό;" Σωστή ερώτηση, αλλά επειδή οι καταστάσεις είναι τέτοιες πρέπει το μηχάνημα να βγαίνει από το ρεύμα και να συνδέεται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις...!!!

freedoom
7 Οκτωβρίου 2014, 03:32
Καταρχάς, να πω κι εγώ, ότι η συσκευή, ακόμα και όταν είναι κλειστή διαρρέται από ρεύμα. Θα μου πείτε, όλες διαρρέονται, αλλά η συγκεκριμένη ανεβάζει θερμοκρασία, ακόμα και όταν είναι κλειστή! Μάλιστα, αν την έχεις κλειστή και έχεις αφήσει και συνδεδεμένο κάποιο φλασάκι, το φλασάκι ψήνεται! Οπότε, φρόνιμο είναι, να βγάζεις πάντα το καλώδιο παροχής ρεύματος.

Το κουσούρι που περιγράφεις εγώ δεν το έχω. Δοκίμασε την εξής αλληλουχία κινήσεων. Πριν κλείσεις τη συσκευή κάνε ασφαλή κατάργηση, με το πλήκτρο κάτω δεξιά στο τηλεκοντρόλ. Κλείσε τη συσκευή, βγάλε καλώδιο τροφοδοσίας και αποσύνδεσε το σκληρό.
Μετά, σύνδεσε το καλώδιο τροφοδοσίας (η συσκευή ανάβει κιόλας, από μόνη της) και συνέδεσε το σκληρό και δες αν δουλεύει.

Εμένα έχει το κουσούρι να μη μου εμφανίζει στους ελληνικούς υπότιτλους τα κεφαλαία, τονισμένα γράμματα. Για παράδειγμα τη λέξη Όχι, που τονίζεται στο Ο, την εμφανίζει 'χι.

Επίσης, τον τελευταίο καιρό η συσκευή έχει γίνει αρκετά αργή. Κάνει πολλή ώρα να ανοίξει, πολλή ώρα να σαρώσει ένα φλασάκι, πόσο μάλλον ένα σκληρό. Γενικά θέλει να της συνδέεις αποθηκευτικά μέσα με μόνο εικόνες ή βίντεο. Αν συνδέσεις ένα σκληρό, που έχεις μέσα τα πάντα όλα (εκτελέσιμα προγραμμάτων, backup αρχείων σου κτλ) κάνει να τον διαβάσει 5+ λεπτά.

Αν δεν κάνω λάθος, είναι από τις πιο ακριβές λύσεις της αγοράς, από κορυφαία εταιρεία και τουλάχιστον, τα updates στο firmware έπρεπε να την καθιστούν ταχύτερη και όχι το αντίστροφο.

brazdas
13 Οκτωβρίου 2014, 02:39
Φίλε Freedom ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δυστυχώς, όμως, το έχω δοκιμάσει και αυτό που μου λες, αλλά τίποτα! Καμία απόκριση απ' τον σκληρό!
Θα δοκιμάσω να το αφήσω ανοιχτό το μηχάνημα με συνδεδεμένο τον σκληρό για να δω μήπως θέλει αρκετή ώρα για να τον "διαβάσει", όπως μου λες.

Δεν πιστεύω να πετύχει για τον λόγο πως όσες φορές τον αναγνώρισε και έπαιξαν οι ταινίες κανονικά, τον "διάβασε" στον φυσιολογικό χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις, όπως αν συνδέσεις ένα απλό στικάκι με μία ταινία μέσα!

Η λύση είναι... ανακύκλωση στο συγκεκριμένο και αγορά άλλου...

drapetisgal7
13 Οκτωβρίου 2014, 02:43
Να διαγραφτεί το σχόλιο.

subz
13 Οκτωβρίου 2014, 08:43
Για δοκίμασε να μετρήσεις τον μετασχηματιστή εαν βγάζει την σωστή τάση. Μου είχε τύχει με φίλου το ίδιο πρόβλημα.

brazdas
17 Οκτωβρίου 2014, 23:38
Δεν νομίζω να έχει σχέση με τον μετασχηματιστή, γιατί δουλεύει ο σκληρός, απλά δεν τον εμφανίζει η συσκευή!! Ο σκληρός δουλεύει κανονικότατα!
Αν βρω χρόνο θα κάνω μία μέτρηση, πάντως, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Απ' ότι βλέπω, θα καταλήξω σε νέο και συγκεκριμένα αυτό (http://download.p4c.philips.com/files/h/hmp4000_12/hmp4000_12_pss_.pdf).
Τα περισσότερα τα υποστηρίζει, απλά δεν βλέπω να υποστηρίζει κωδικοποίηση ήχου AAC, ελπίζω να μην αποτελέσει πρόβλημα αυτό, μια και οι περισσότερες ταινίες υψηλής ανάλυσης έχουν DTS και οι "απλές" έχουν AC3.

Αν έχετε κάποια εναλλακτική πρόταση, ρίχτε την...!!
Ευχαριστώ και πάλι!

freedoom
21 Οκτωβρίου 2014, 00:03
Φίλε brazdas, πριν αγοράσεις άλλη συσκευή, να σε ρωτήσω:
Πρόκειται για το live tv, αυτό που έχει και wifi; Αν ναι, δοκίμασε να το συνδέσεις στο internet και να κάνεις κάποιο firmware update, μπας και αλλάξει κάτι. Δεν χάνεις τίποτα.

brazdas
27 Οκτωβρίου 2014, 01:22
Όχι φίλε freedom δεν είναι το Live, έκανα και update/downgrade στα firmware αλλά τίποτα! Δεν νομίζω να υπάρχει λύση γι' αυτό το πράμα!! Δυστυχώς!!