Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Hannibal 3x13 - The Wrath of the Lamb
GTVSBot
30 Αυγούστου 2015, 05:00
Σειρά : Hannibal
Σαιζόν : 3
Επεισόδιο : 13
Τίτλος : The Wrath of the Lamb
Κανάλι : NBC
Πρώτη Προβολή : 29/08/2015
Περίληψη :
Ο Will καταστρώνει ένα σχέδιο για να πιάσει τον Francis Dolarhyde χρησιμοποιώντας τον Hannibal.
kKKK
30 Αυγούστου 2015, 12:10
Δεν έχω γράψει εδώ και μερικά επεισόδια αλλά δε μπορούσα να μη γράψω στο φινάλε. Το επεισόδιο ήταν καταπληκτικό. Όλο το story arc του Κόκκινου Δράκου μου άρεσε πολύ. Μπορεί σε κάποια σημεία να διαφοροποιήθηκε απο το βιβλίο στο οποίο βασίζεται αλλά έπιασε την ουσία τόσο της ιστορίας όσο και των χαρακτήρων.
Ο Ρίτσαρντ Άρμιτατζ ήταν πολύ καλός στο ρόλο του. Στην αρχή όταν άκουσα ότι θα κάνει το συγκεκριμένο ρόλο, θεώρησα ότι δεν θα μπορεί λόγω σωματικής διάπλασης να αποδώσει τον χαρακτήρα και ότι του έδωσαν το ρόλο λόγω της αγάπης για τους πίνακες του Μπλέικ που είχε ο χαρακτήρας που υποδυόταν στο Spooks (ως inside joke κι έτσι). Αλλά ο τύπος ήταν φοβερός και με έπεισε ότι ήταν ένα τρελαμένο ντούκι.
Η δε κορύφωση της ιστορίας με τη μάχη Γουίλ και Χάνιμπαλ εναντίον του Δρακου μου άρεσε πολύ και νομίζω ότι ήταν μια πιο ταιριαστή κορύφωση απο αυτή του βιβλίου που πάντα τη θεωρούσα αδύναμη. Και ταυτόχρονα ήταν και μια κορύφωση στη σχέση Χάνιμπαλ και Γουίλ όπως αυτή στήθηκε στη σειρά. Μακάρι η σειρά να επιστρέψει με κάποιο τρόπο αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνει το σημερινό επεισόδιο με κάλυψε και ως series finale.
Κι ένα μικρό trivia περί Κόκκινου Δράκου. O Γουίλιαμ Μπλέικ ζωγράφισε μια σειρά απο θεματικούς πίνακες με τον Μεγα Κόκκινο Δράκο. Ο Τόμας Χάρις στο βιβλίο του κάνει ένα λάθος και λέει ότι ο δολοφόνος παθαίνει εμμονή με τον πίνακα The Great Red Dragon and the Woman Clothed with the Sun ενώ περιγράφει ξεκάθαρα τον πίνακα The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun.
t0ny3
30 Αυγούστου 2015, 21:20
Θα επιστρεψω συντομα με σχολια για το φιναλε, αλλα προς το παρον αρνουμαι να το δω... :(
https://www.youtube.com/watch?v=jfKDCfzISeA
https://www.youtube.com/watch?v=VymkQPc_nJU
darko_wicked
1 Σεπτεμβρίου 2015, 23:41
εξαιρετικό το φινάλε, παίρνει 10 μόνο και μόνο για την τελευταία σκηνή, τη συνεργασία Γουίλ - Χάνιμπαλ και το φινάλε. Σειρά που σε κάθε εικόνα της ξεχείλιζε ποιότητα, εννοείται οτι θα ήθελα να συνεχίσει.
t0ny3
2 Σεπτεμβρίου 2015, 23:22
https://ladygeekgirl.files.wordpress.com/2015/08/will-hannibal-finale.gif http://33.media.tumblr.com/673c37882f617b30cd4562c28d5d6cd2/tumblr_ntv9flDR241s2xlveo1_250.gif
http://38.media.tumblr.com/2f70ac64f55d86ffccd0818b27026767/tumblr_ntswfgDaop1r0bnq5o2_r1_250.gif
Τελος λοιπον και για την τηλεοπτικη σειρα/εργο τεχνης Hannibal. Το επεισοδιο ειχε ενα εξαιρετικο τελευταιο δεκαλεπτο, αλλα δεν μπορω να πως πως τα υπολοιπα λεπτα με ενθουσιασαν. Γενικοτερα η σεζον ηταν καπως περιεργη και διαφορετικη κι ισως κατωτερη απο την φανταστικη δευτερη σεζον. Hannibal εισαι ομως και μπορεις να πειραματιζεσαι με διαφορετικα πραγματα, οπως για παραδειγμα το πρωτο κομματι της σεζον στην Ιταλια και ιδιαιτερα τα πρωτα τεσσερα επεισοδια.
Οι τελευταιες σκηνες ηταν εξαιρετικες, ο συνδιασμος της στιγμης/σκηνης που μοιραστηκαν Χανιμπαλ και Γουλ με την υπεροχη μουσικη υποκρουση ηταν παραλληλα και μαι νοσταλγια. Μενω απολυτα ικανοποιημενος απο το κλεισιμο και ποσο μαλλον με το δωρακι στο τελος, το αβυσσαλεο ντεκολτε της Gillian Anderson και την wtf σκηνη που ειχε ετοιμασει για δειπνο το ιδιο της το ποδι περιμενοντας τον Χανιμπαλ! Τωρα εδω ομως τειθεται το ερωτημα, χρειαζεται συνεχεια η σειρα και το πιο βασικο, πως θα ειναι αυτη η συνεχεια μετα τη σκηνη του γκρεμου. Η σειρα ομως μας εδειξε και στο παρελθον πως ξερει τον τροπο μετα το blood bath του περσινου φιναλε. Δε θα κρυψω πως ειμαι ψημενος για το τελευταιο κεφαλαιο της ιστοριας, το οποιο συμφωνα με το Bryan Fuller ειναι και το ωραιοτερο που εχει να πει και δεν εχει μεταφερθει απο κανεναν στην μεγαλη οθονη.
Η Martha De Laurentiis παραγωγος της σειρας, αυτη τη στιγμη εξεταζει το ποσο εφικτο ειναι να μεταφερθει η σειρα στην μεγαλη οθονη, ενω παντα υπαρχει ενα μικρο παραθυρακι για μια 4η σεζον. Ο Bryan Fuller δηλωσε πως θα πρεπει να περιμενουμε τουλαχιστον ενα χρονο για να μαθουμε κατι νεοτερο, μη ξεχναμε εχει και καινουργια σειρα στο Starz του χρονου.
Ηταν ενα ομορφο ταξιδι και νιωθω γεματος και κερδισμενος!
https://www.youtube.com/watch?v=e5f8dMw_Zz4
tasoskratos
3 Σεπτεμβρίου 2015, 11:48
Ήδη έχουν γραφτεί πολύ ωραία πράγματα και δεν θα ήθελα να κουράσω κι εγ΄γω με τα δικά μου.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ μία από τις καλύτερες σειρές έριξε αυλαία με ένα εκπληκτικό φινάλε.
Η Martha De Laurentiis παραγωγος της σειρας, αυτη τη στιγμη εξεταζει το ποσο εφικτο ειναι να μεταφερθει η σειρα στην μεγαλη οθονη,
Σε αυτό θα διαφωνήσω.
Είχαμε ένα υπέροχο τηλεοπτικό Hannibal όπως είχαμε, πριν από αυτόν, κι έναν καταπληκτικό κινηματογραφικό Hannibal, ο οποίος μάλιστα είχε ψηφιστεί ως ο πιο αγαπητός/συμπαθής ΄΄κακός΄΄.
Ποιός ο λόγος ο μεν να προσπαθήσει να γίνει ο δε?
Ο μεν τελείωσε, ο δε συνέχισε το έργο του. Ας τους αφήσουμε ως έχουν.
Σαφώς όμως θα ήθελα και μια 4η σεζόν με την Τζίλιαν πλέον ως θηλυκό Hannibal!
neon50
3 Σεπτεμβρίου 2015, 18:28
Τι να πει κανείς για αυτό το φινάλε, τα είπατε όλα εσείς..
Τη μάχη από την στιγμή που ο Χάνιμπαλ πιάνει το τσεκούρι και αρχίζει η μουσική και μετά την έχω δει αμέτρητες φορές..
Άραγε είναι ο Mads ο καλύτερος Χάνιμπαλ;
tasoskratos
4 Σεπτεμβρίου 2015, 10:36
Άραγε είναι ο Mads ο καλύτερος Χάνιμπαλ;
Νομίζω ότι δεν μπορείνα γίνει σύγκριση.
Ο τηλεοπτικός Hannibal ήταν τελείως διαφορετικός από τον κινηματογραφικό. Άλλη η προσέγγιση του ρόλου από τον έναν ηθοποιό, άλλη από τον άλλο.
geon565
6 Σεπτεμβρίου 2015, 19:34
Αντιο (?) στην καλυτερη σειρα που δεν ειδε "κανεις". Αψογο το τελος!!!
blackys88b
15 Οκτωβρίου 2015, 01:30
με τη σειρα μου και εγω αντιο σε μια κορυφαια σειρα...δεν εχω πολλα να πω...ηταν μια απο τις καλυτερες σειρες της μικρής οθονης που μας εκανε την χαρη να παει μεχρι και την τριτη σεζον....μακαρι να γινει κανα θαυμα καμια μερα να δουμε τεταρτη σεζον γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα ειχε ακομη πιο εντυπωσιακες ιστοριες.!! εξαιρετικος ο κοκκινος δρακος..!!
dudelexin
16 Φεβρουαρίου 2016, 18:16
δυνατο φιναλε ,σε μια αδικημενη και αγαπημενη σειρα.
η τελευταια σκηνη μετα τους τιτλους τελος αφησε πολλα ερωτηματικα παντως...
δυσκολα να δουμε συνεχεια μετα απο αυτο..
39 επεισοδια σε αυτο το διαμαντακι αξιζουνε τον χρονο του καθενος μας.
θα μας λειψει η βαρια ατμοσφαιρα και τα αριστοκρατικα γευματα..:clap::respect::worthy::respect::worthy:: respect::worthy::cry3::cry3::cry3::cry3::cry3::cry 3::cry3::cry3:
10\10 απο εμενα!!!
labKK
30 Μαρτίου 2016, 11:00
Κακά τα ψέματα, το Hannibal είναι μια σειρά για θεατές με "γερά στομάχια". Όσο και αν η βία παρουσιάζεται πάντα με στύλ και οι σκηνές μοιάζουν με πίνακες από έργα τέχνης το θέαμα είναι σκληρό για το μέσο θεατή. Από τα πρώτα επεισόδεια καταλαβαίνεις ότι θα δεις κάτι ξεχωριστό όμως το Hannibal δεν είναι μια σειρά που μπορείς εύκολα να την προτείνεις στον άλλο. Αυτός νομίζω είναι και ο λόγος που δεν είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Δεν είχε μεγάλη "από στομα σε στόμα" διαφήμιση.
Από τις ερμηνείες όλοι ήταν πολύ καλοί αλλά αυτός που κλέβει φυσικά την παράσταση είναι ο Μικαέλσεν. Στην αρχή όταν είχα πρωτοακούσει για την σειρά σκεφτόμουν πόσο φόλα θα ήταν, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι θα ήταν αδύνατο να βρεις έναν ηθοποιό που θα αναμετρηθεί στην συνείδηση του κοινού με τον κινηματογραφικό Α.Χοπκινς. Ο Μικαέλσεν με διέψευσε πανυγυρικά. Σε όλες τις σκηνές ήταν οδοστρωτήρας.
Το τελευταίο επεισόδειο του 2ου κύκλου "Mizumono" είναι από τα καλύτερα επεισόδια που έχω δει ανεξαρτήτως σειράς. Το θεωρώ ισάξιο με τα "Ozymandias", "Rains of Castamere" κτλ.
Προσωπικά δεν θα με πειράξει αν δεν συνεχιστεί. Απο την μια στεναχωριέμαι που αυτή η σειρά δεν πήρε την αναγνώριση που της άξιζε, από την άλλη ίσως είναι καλύτερα να την θυμόμαστε όπως τέλειωσε τώρα. Ένα αριστούργημα με 3 εκπληκτικούς κύκλους και πολλές αξέχαστες σκηνές.
Εμείς οι λίγοι που το είδαμε, απλά θα θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που το απόλαυσαν και μέλη του "Εχω δει το Hannibal" κλειστού club... :)
HristinaB
18 Ιουλίου 2016, 23:49
Οφείλω να ομολογήσω ότι η σειρά με δυσκόλεψε αρκετά, όχι μόνο λόγω της υπερ-γραφικής της βίας, αλλά και λόγω των λογοτεχνικών διαλόγων, που συχνά χρειάζονταν διδακτορικό στην ψυχανάλυση για να τους καταλάβεις... Εντούτοις, βγάζω το καπέλο στην κινηματογράφηση και την όλη αισθητική, που ήταν πρωτόγνωρη για τηλεοπτικά δεδομένα.
Η πρώτη σεζόν παραμένει η πιο ατμοσφαιρική για μένα, καθώς εκεί μπαίνουν τα θεμέλια της εξαιρετικά ιδιαίτερης σχέσης του Γουίλ με τον Χάνιμπαλ, η οποία κορυφώθηκε στο δυνατό φινάλε της τρίτης. Είναι μίσος; Ταύτιση; Πλατωνικός έρωτας; The human soul is dark and full of terrors, που θα 'λεγε και μια γνωστή μας κυριούλα. :)
Ο Αρμιτάζ μου άρεσε κι εμένα πολύ, η Αλάνα δε χρησιμοποιήθηκε όσο θα μπορούσε και η βασική μου ένσταση (εκτός από της εκφορά λόγου-κινούμενη άμμος της Τζίλιαν Άντερσον) είναι ο ρόλος του Τζακ: είναι απορίας άξιο πώς το FBI κρατούσε ακόμα επικεφαλής έναν πράκτορα που έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με κόστος ένα κάρο ανθρώπινες ζωές.
Έστερ
24 Δεκεμβρίου 2016, 22:31
Εντάξει, έκανα ένα μίνι μαραθώνιο με την 3η σεζόν και έχω μείνει άναυδη με αυτό το επικό φινάλε!
Η τελευταία σκηνή ήταν πραγματικά το κάτι άλλο!
Λίγο η επανένωση και η συνεργασία Χάνιμπαλ και Γουίλ, λίγο η φοβερή μουσική, λίγο οRed Dragon, λίγο η όλη σκηνοθεσία της "μάχης" με κάνουν να βάζω τη σκηνή αυτή στις αγαπημένες μου έβερ
Γενικά, απόλαυσα πάρα πολύ και την 3η σεζόν, ακόμα και στα αρχικά επεισόδια στην Ιταλία (που πολλοί δυσανασχέτησαν), αφού η σκηνοθεσία της συνολικά είναι εκπληκτική. Οι ηθοποιοί επίσης είναι εξαιρετικοί (ειδικά αυτός ο Mads είναι λατρεία :inlove: ) και το story απολαυστικό παρά την υπερβολική και ωμή βία που παρουσιάζεται.
Ελπίζω η σειρά να πάρει το πολυπόθητο οκ και να επανεμφανιστεί με μια 4η σεζόν έστω και καθυστερημένα!
hakinen
21 Ιουλίου 2017, 22:02
Ξαναείδα τον 3ο κύκλο αυτου του αριστουργήματος.
Επειδη εχει η αναφερθει το ποσο άρεσε η μουσική του φινάλε, να προσθέσω οτι το κομμάτι ειναι της αγαπημένης Siouxsie Sioux, ετσι για να υπάρχει στο νήμα.
https://www.youtube.com/watch?v=oaWmM_2kB70