PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Sherlock 4x03 - The Final Problem

GTVSBot
16 Ιανουαρίου 2017, 00:00
Σειρά : Sherlock
Σαιζόν : 4
Επεισόδιο : 03
Τίτλος : The Final Problem

Κανάλι : BBC
Πρώτη Προβολή : 15/01/2017

Περίληψη :

Καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, βγαίνουν στην φόρα.

minastifozi
16 Ιανουαρίου 2017, 01:37
Απίστευτο επεισόδειο...

https://www.youtube.com/watch?v=eM8Ss28zjcE

johny f
16 Ιανουαρίου 2017, 01:45
Συγκλονιστικο,δαιδαλωδες και συγχρονως απλο και συναισθητικο στο τελος ανηκει ηδη απ'τα αποδυτηρια στα κορυφαια επισοδεια του 2017 μαζι με το προηγουμενο επισοδειο φυσικα. Αρε Σερλοκ εισαι ακριβο αρωμα!:respect::worthy::respect::worthy:

greekie
16 Ιανουαρίου 2017, 01:48
Νιώθω ότι μου έλειψε κάτι που θα απογείωνε πραγματικά το επεισόδιο. Σαν να προσπαθούσαν να μου δώσουν κάτι μεγάλο αλλά στο τέλος έκαναν πίσω.
Ο Κοκκινογένης θεωρώ ότι ήταν η μόνη ιστορία που πήγαν όσο μακριά ήθελα για dark Sherlock finale.

Ανολοκλήρωτο θα το χαρακτήριζα το φινάλε.

neon50
17 Ιανουαρίου 2017, 02:38
https://i.imgur.com/35LIt7J.gif

Σχεδόν κατουρήθηκα από την χαρά μου όταν εμφανίστηκε ο θεός αλλά πόσο απότομα μου πήραν την χαρά με το "five years earlier".

t0ny3
17 Ιανουαρίου 2017, 19:54
Δεν μου αρεσε το φιναλε...

Καπως τα μπερδεψαν με την αδερφη, τα οικογενειακα προβληματα, το παρελθον και για κερασακι ο Μοριαρτι.

Ενδιαφερουσα η ανατροπη με τον Redbeard, αλλα κατα τα αλλα δεν με τραβηξε το επεισοδιο. Μου αρεσε ομως το κλεισιμο το οποιο δινει την αισθηση για series finale, αφου δεν αμας αφησε και με καποιο cliffhanger οπως οι δυο προηγουμενες σεζον (δε θυμαμαι το φιναλε της πρωτης σεζον).

Υ.Γ. Τελικα τι ακριβως εγινε στην τελευταια σκηνη του προηγουμενου επεισοδιου;

greekie
18 Ιανουαρίου 2017, 01:02
Υ.Γ. Τελικα τι ακριβως εγινε στην τελευταια σκηνη του προηγουμενου επεισοδιου;

Τίποτα.
Του έριξε ηρεμηστικό κι όχι κανονική σφαίρα.

arwyn
18 Ιανουαρίου 2017, 20:22
Δεν ξέρω τι ήτανε η τέταρτη σαιζόν, αλλά ΣΕΡΛΟΚ δεν ήτανε.

Και δεν ξέρω τι ητανε το τελευταιο επεισόδο, αλλά ΣΕΡΛΟΚ δεν ήτανε. Οπως ειπωθηκε από πολλούς, ήτανε Η Σιωπη των Αμνων συναντά τον Κρυστάλλινο Λαβύρινθο. Και ητανε πολύ, μα πάρα πολύ, Μοφφατ στα πιο αυτοϊκανοποιητικά του, κομπλε με κοριτσάκι με υπαρξιακά (πόσες φορές το έχει γράψει αυτό στο Doctor Who, μα πόσες...). Rolling eyes που λένε και αγγλιστί.

Κρίμα για μια σειρά που ήτανε τόσο καλή. Ευχομαι οτι καλύτερο στις καριέρες όλων των ταλαντούχων ηθοποιών και στον Mark Gatiss.

:(

z215455
19 Ιανουαρίου 2017, 01:05
ενδιαφερον επεισοδιο, "χολιγουντιανο" με επιρροες απο ταινιες, δυνατες ερμηνειες και σασπενς. Γενικα ο συγκεκριμενος κυκλος "ξεφυγε" απο την πεπατημενη των προηγουμενων σαιζον. Ευχαριστη οπως παντα η παρακολουθηση.

Eleni7
19 Ιανουαρίου 2017, 02:14
Δε με ενθουσιασε. Κατι ηταν off. Οχι μονο στο επεισοδιο, σε ολη τη σεζον. Καμια σχεση με το κλιμα των 2 πρωτων, καμια σχεση και με την 3η που προσωπικα την θεωρησα αρκετα πιο κατω σαν επιπεδο απο τις 2 πρωτες, αλλα οχι ιδιαιτερα κακη. Αυτη τωρα δεν ηταν ασχημη αλλα μου εβγαλε κατι τελειως διαφορετικο απο το κλιμα που ειχα συνηθισει την συγκεκριμενη σειρα. Καπου το γυρισαν στο πολυ dark, καπου χαθηκε η μπαλα με τα twist πανω στα twist, καπου υπηρχαν και περιττα πραγματα που δεν ειχαν να δωσουν κατι παραπανω στο σεναριο. Δεν ξερω. Μου φανηκε σα να βλεπω αλλη σειρα. Τουλαχιστον δοθηκε καποιο closure σε περιπτωση που δεν επιστρεψουν. Αν οντως γινει αυτο, Σερλοκ ευχαριστω ειδικα για τις 2 πρωτες φανταστικες σεζον.

υγ. Μεγαλυτερο μειον της σεζον κατ' εμε ηταν το πως χειριστηκαν ολους τους γυναικειους χαρακτηρες. Κατανοω φυσικα οτι ειναι σειρα bromance, οτι ολα τα φωτα ειναι πανω στο διδυμο (και δικαιως, απο αυτους απογειωθηκε η σειρα, γυρω τους κινειται), αλλα δεν μπορω απο την αλλη και να δικαιολογησω το πως χειριστηκαν την Μολυ φετος (απο το πως την εγραψαν ειδικα στο φιναλε, μεχρι τη "ρηχη" και απαραδεκτη δηλωση του Μοφατ οτι "She probably had a drink and went and shagged someone, I dunno. Molly was fine."), αλλα και φυσικα οτι ο αχρειαστος εν τελει θανατος της Mary εγινε μονο και μονο για να χτιστουν οι 2 βασικοι χαρακτηρες και η σχεση τους (εχω βαρεθει να το βλεπω στις περισσοτερες σειρες δυστυχως) και να τους αφησει και βιντεακι στο τελος. Τεσπα, ισως εμμενω σε κατι που ειναι περισσοτερο στο περιθωριο μιας και μιλαμε για δευτερευοντες χαρακτηρες, αλλα ομολογω οτι με ενοχλησε.

ATHENA1971
19 Ιανουαρίου 2017, 19:16
Εμμμμ όχι...;;;
Δεν...
Σόρυ...
Το πιο ωραίο σημείο του επεισοδίου ήταν όταν κατέβηκε ο Μοριάρτυ από το ελικόπτερο, με Queen.

prod21
20 Ιανουαρίου 2017, 02:58
Μου άρεσε πολύ το φινάλε. Δυνατή η ιστορία της Eurus, είχε κάτι από Shutter Island και Σιωπή των Αμνών. Υπήρξαν κάποιες τρελές στιγμές στο επεισόδιο, αλλά δε με πείραξαν έτσι όπως τα παρουσίασαν. Συγκινητικό το τέλος.

Το πιο ωραίο σημείο του επεισοδίου ήταν όταν κατέβηκε ο Μοριάρτυ από το ελικόπτερο, με Queen.

...και η Mrs. Hudson που σκούπιζε κι άκουγε το Number of the Beast των Iron Maiden :rotfl:

domino83
22 Ιανουαρίου 2017, 01:13
Να είσαι ο ιδιοφυής Mycroft Holmes, με IQ στο ταβάνι,δουλεύεις για την κυβέρνηση, τις μυστικές υπηρεσίες, ξέρεις τα μυστικά του πλανήτη,παίρνεις αποφάσεις για τον πλανήτη και στα 50 σου σε προσφωνουν οι γονείς σου idiot boy,ανώριμο και τονίζουν οτι το καλύτερό που μπορείς να επιτύχεις σε δύσκολες αποφάσεις ειναι "πολύ λίγο".. Μήν σου τύχει, άπαπα :lipsseale :D :D :worthy: :respect:

Hrisa76
22 Ιανουαρίου 2017, 19:39
Διακόπτω το επεισόδιο στο 01:03:25, αμέσως μετά από το όλο θέμα με την Μόλι. Δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω ότι θέλει να φέρει στα όρια του τον Σερλοκ, για να την σκοτώσει. Τελικά έχω άδικο. Αλλο ήταν το θέμα.
Η βλαμμένη είναι εντελώς τρελή. Καταλαβαίνω την αντίδραση των γονιών αλλά ο Μαικροφτ αρχικά έκανε το σωστό. Καλά έκανε και την κλείδωσε. ΄

Μου κάνει και για τέλος σειράς. Και είναι σωστό να τελειώσει εδώ.

constadine
23 Ιανουαρίου 2017, 18:53
Μετά το δεύτερο επεισόδιο η σειρά νομίζω άλλαξε στυλ , μου φάνηκε ότι λίγο ξέφυγε από αυτά που είχαμε συνηθήσει από τον Sherlock.

blackys88b
23 Ιανουαρίου 2017, 21:02
με εξαιρεση την εκκρηξη στο διαμερισμα του Σερλοκ, συνολικα το επεισοδιο μου αρεσε παρα πολυ...εξαιρετικες ερμηνειες, ωραιες ανατροπες, απολαυστικοι διαλογοι.!! γενικα απολαυσα ολα τα επεισοδια...θα ηθελα σε μια φαση σε μια τριετια να μας εδιναν κανενα νεο επεισοδιο...δεν βιαζομαι.!! αλλα σιγουρα θα ηθελα επιστροφη.!

Boyd Crowder
23 Ιανουαρίου 2017, 22:27
Άμα ήθελα να δω το The Visit, θα έβαζα να δω το The Visit. Όχι άλλα twists που σε καλοκαιρινή ταινία θα έτρωγαν κράξιμο, όχι άλλες συζύγους / αδέρφια / ξαδέρφια, γυρίστε στο κείμενο του Doyle ή αφήστε το στην ησυχία του. Δε νιώθω Sherlock purist, αλλά μόνο το όνομα έμεινε. Τα λάθη είναι πασιφανή. Παραγκωνισμός Watson και αποδόμηση της σχέσης των δύο πρωταγωνιστών, δεν έπρεπε να είχαν σκοτώσει το Moriarty, τραγική η επάνοδός του σε.. κασέτα μπας και ικανοποιήσουμε ένα μέρος των fans του πολύ καλού ερμηνευτή και βέβαια η παντελώς αποτυχημένη, αγωνιώδης προσπάθεια των τελευταίων επεισοδίων να εισάγουν γυναικείους χαρακτήρες "με το ζόρι" μετά το άδικο κράξιμο 10 φεμινιστριών για την απόδοση του χαρακτήρα της -καταπληκτικής- Pulver. Αν ξέρατε πως να μη γράψετε forced γυναικείους ρόλους δε θα τολμούσατε καν να αποτυπώσετε σαν προσχέδιο στο χαρτί τη σκηνή της κακομοίρας της Molly σε αυτό το μάλλον τελευταίο για τώρα, απογοητευτικότατο επεισόδιο..

HristinaB
23 Ιανουαρίου 2017, 23:43
5αράκι, γιατί αισθάνομαι γενναιόδωρη και γιατί είχε μπόλικο Μάικροφτ, που είναι γαμάτος, όσο κι αν το επεισόδιο πραγματικά προσπάθησε να τον βγάλει σχεδόν άχρηστο.

Από κει και πέρα, δυστυχώς, η σεζόν βάζει υποψηφιότητα για απογοήτευση της χρονιάς, καθώς δε μου άρεσε ούτε η πορεία που ακολουθήθηκε, ούτε και (κυρίως αυτό) το απρόσεκτο characterization, με μπουκωτικό μελόδραμα από τη μια και ισοπεδωτική αδιαφορία στις επιπτώσεις σημαντικών γεγονόταν από την άλλη. Νομίζω ότι τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ της προηγούμενης σεζόν κι αυτής εδώ κόστισαν στους σεναριογράφους την αίσθηση των χαρακτήρων, ακριβώς όταν τους είχαν φτάσει σε άκρως ενδιαφέροντα συναισθηματικά άκρα. Όμως, όχι μόνο τα προηγηθέντα γεγονότα σκουπίστηκαν βιαστικά κάτω από το χαλί, αποκλείοντας την εξέλιξη των ηρώων (ο Σέρλοκ δολοφόνησε κάποιον εν ψυχρώ; Έλα μωρέ τώρα, ποιος νοιάζεται για την απονομή δικαιοσύνης όταν επιστρέφει ο Μοριάρτι), αλλά και όσα συναρπαστικά συνέβησαν σ' αυτή τη σεζόν αντιμετωπίστηκαν σαπουνοπερικά, με σχέδια που αψηφούν τη λογική, μεταθανάτια βιντεάκια ποπ ψυχανάλυσης, μελοδραματικούς παραλογισμούς και βιαστικά fast-forward, όπως το απαράδεκτο μοντάζ του "ζήσαν αυτοί καλά" στο τέλος του επεισοδίου (η Eleni7 και η Χρύσα θα θυμούνται ότι πριν λίγους μήνες μια ακόμα σειρά διάλεξε αυτόν, το χειρότερο απ' όλους τους τρόπους, και για το δικό της τσαπατσούλικο φινάλε).

Το δεύτερο μεγάλο αρνητικό της σεζόν ήταν οι ατέλειωτοι παραλογισμοί του σεναρίου και τα κενά λογικής, θανάσιμο αμάρτημα σε μια σειρά που βασίζεται ακριβώς στη σχεδόν υπεράνθρωπη ικανότητα του πρωταγωνιστή της για εξαγωγή λογικών συμπερασμάτων. Ας πάρουμε το τελευταίο επεισόδιο: αν και η Γιούρος είχε επαφή με ελαχιστότατους ανθρώπους μέσα στο κελί της, σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, στη μέση του ρημαδιασμένου ωκεανού, κατορθώνει να δραπετεύει όποτε γουστάρει, να μετακινείται προφανώς με ελικόπτερο (και κανένας στο υπουργείο ή τις μυστικές υπηρεσίες να μην παίρνει μυρωδιά), να γίνεται ψυχολόγος του Τζον από καθαρή τύχη, να τον ακολουθεί (μεταμφιεσμένη) στο λεωφορείο και να ανταλλάσσει μαζί του μηνύματα για εβδομάδες, αν όχι μήνες, να περνάει (ξανά μεταμφιεσμένη) μια ολόκληρη νύχτα με τον Σέρλοκ, να στέλνει ένα drone-βόμβα στο 221Β Baker Street, να απαγάγει τη γυναίκα του διευθυντή της φυλακής και άλλους τρεις άσχετους τύπους, που κρεμάει ανάποδα σε ένα τεστάκι λογικής για το Σέρλοκ (που δεν έχει απολύτως καμία σημασία στην εξέλιξη της ιστορίας), να γεμίζει τη φυλακή με γρίφους για το Σέρλοκ και οθόνες με βίντεο του Μοριάρτι, να έχει βάλει κάμερα και μικρόφωνο στο σπίτι της Μόλι, να πετάει υπνωτικά βελάκια δευτερόλεπτα πριν ο Σέρλοκ τινάξει τα μυαλά του στον αέρα, να μεταφέρει το Σέρλοκ και τον Τζον από το νησί στην αγγλική εξοχή και να αλυσοδένει τον Τζον στον πάτο ενός πηγαδιού και, ταυτόχρονα, να προσποιείται ότι είναι ένα κοριτσάκι ολομόναχο σ' ένα αεροπλάνο έτοιμο να συντριβεί.

Αλλά καθίστε, έχει κι άλλα: ο διευθυντής της φυλακής βρίσκεται χωρίς κανένα λόγο κλεισμένος στο κελί με Σέρλοκ, Τζον και Μάικροφτ, δευτερόλεπτα αφού διατάζει τους φρουρούς να τους συλλάβουν, μιας κι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τη Γιούρος, η έκρηξη στο 221Β δεν προκαλεί ούτε αμυχή σε ανθρώπους που στέκονταν λίγα μέτρα μακριά από τη βόμβα (και πήδηξαν από το παράθυρο!), ο Σέρλοκ και ο Τζον μιλάνε ο ένας στον άλλο ενώ βρίσκονται σε τελείως διαφορετικές τοποθεσίες, λες και ξέρουν ότι είναι καλωδιωμένοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε να είναι καλωδιωμένοι, ούτε να το ξέρουν, ο Τζον σώζεται από το πηγάδι παρά το γεγονός ότι παραμένει αλυσοδεμένος και οι ταφόπλακες με τις περίεργες ημερομηνίες συντελούν στη λύση του γρίφου με τα πιο εξωφρενικά άλματα λογικής που έχει εμπνευστεί ποτέ σεναριογράφος. Κι εγώ ακόμα αναρωτιέμαι: ποιος έγραψε αυτές τις περίεργες ημερομηνίες στις ταφόπλακες; Μιλάμε για πλάκες τουλάχιστον 300 ετών, αποκλείεται να τις κατασκεύασε η Γιούρος. Αν, λοιπόν, οι ημερομηνίες ήταν ζαβές εκ κατασκευής... ποιος το έκανε και γιατί; Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λογικός λόγος να βρίσκονται εκεί οι περίεργες ταφόπλακες, παρά μόνο για να τις χρησιμοποιήσει ο Μόφατ στα αυτοηδονικά του mindfucks, που ο ίδιος θεωρεί έξυπνο γράψιμο.

δεν ξέρω τι ητανε το τελευταιο επεισόδο, αλλά ΣΕΡΛΟΚ δεν ήτανε. (...) ητανε πολύ, μα πάρα πολύ, Μοφφατ στα πιο αυτοϊκανοποιητικά του, κομπλε με κοριτσάκι με υπαρξιακά (πόσες φορές το έχει γράψει αυτό στο Doctor Who, μα πόσες...).
Διάβασα αυτή τη φράση σε ξενό review και συμφωνώ μαζί της 100%:
It's practically a given that it would end on a logic-stretching plot while simultaneously rolling around in self-congratulatory glee at its own cleverness.

Δε με ενθουσιασε. Κατι ηταν off. Οχι μονο στο επεισοδιο, σε ολη τη σεζον. Καμια σχεση με το κλιμα των 2 πρωτων, καμια σχεση και με την 3η που προσωπικα την θεωρησα αρκετα πιο κατω σαν επιπεδο απο τις 2 πρωτες, αλλα οχι ιδιαιτερα κακη.

υγ. Μεγαλυτερο μειον της σεζον κατ' εμε ηταν το πως χειριστηκαν ολους τους γυναικειους χαρακτηρες. (...) δεν μπορω να δικαιολογησω το πως χειριστηκαν την Μολυ φετος
Συμφωνώ με όλα αυτά τα σχόλια. Στις προηγούμενες σεζόν, η πλειοψηφία των επεισοδίων ήταν έξυπνοι γρίφοι με λύσεις που δεν αψηφούσαν ανενδοίαστα τη λογική. Οι προσωπικές πινελιές ήταν τόσο-όσο, αρκετές για να εμπλουτίζουν τους χαρακτήρες, αλλά όχι τόσο βαρύγδουπες ώστε να βαραίνουν την ιστορία στο μελόδραμα. Η τέταρτη σεζόν αγόρασε το μελόδραμα χονδρική και μας το μπούκωσε με το ζόρι.

Όσο για τη Μόλι.... Ωωωωω, τι έγκλημα ήταν αυτή η ηλίθια σκηνή με το τηλεφώνημα! Πόσο απερίγραπτα άχρηστη και για τους δύο χαρακτήρες, πόσο φτηνό σχόλιο για τη σχέση τους (που και αυτοί και εμείς ξέρουμε ακριβώς ποια είναι), πόσο παράλογη για την όλη ιστορία! Τι κατάλαβε, δηλαδή, η Γιούρος απ' αυτό το παιχνιδάκι, που δεν ήξερε ήδη; Γιατί φρίκαρε στο τέλος ο Σέρλοκ κι έσπασε το φέρετρο, αφού στο τέλος δε φαίνεται να του κόστισε και τίποτα συναισθηματικά; Πώς είναι δυνατόν να ξεπεράστηκε με τέτοια χαρακτηριστική ευκολία μια τόσο ψυχικά βάναυση συνομιλία και όλα να συνεχίστηκαν σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα σημαντικό;

Ειλικρινά, δεν περίμενα τόσο κακό τέλος για το Sherlock. Μόφατ και Γκάτις ακολούθησαν μεν τη συνταγή που οι ίδιοι τελειοιοποίησαν στις προηγούμενες σεζόν, αλλά δε ζύγισαν σωστά τα συστατικά, δεν ανακάτεψαν με ενδιαφέρον και μεράκι κι αυτό που σέρβιραν δεν το τρώνε ούτε τα σκυλιά.

hakinen
24 Ιανουαρίου 2017, 16:56
Λένε πως ενα έργο είναι τόσο καλό, όσο καλός είναι ο Κακός του. Εγω να προσθέσω και απο το πόσο αληθοφανή και πειστικά ειναι τα κίνητρα του.

Σε αυτόν τον τομέα κατά την γνώμη μου τα κάνανε μαντάρα.

αρης333
16 Ιανουαρίου 2018, 21:28
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.. Είδα την τέταρτη σεζόν. Ελπίζω τουλάχιστον να έχω μικρότερο κενό μέχρι την επόμενη που θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε..
Εννοείται ότι το Σερλοκ είναι πάντα πολύ καλό, όλοι έχουμε τις μεγαλύτερες προσδοκίες για τη σειρά. Το πρώτο επεισόδιο ήταν το πιο αδύναμο από τα τρία, αλλά στα άλλα δύο ή σειρά τα έδωσε όλα. Προσωπικά μου άρεσαν πολύ και τα δύο, δε θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες εφόσον τρεις ώρες τις καταευχαριστηθηκα!
Μακάρι να έχουμε και συνέχεια κάποια στιγμή σύντομα

blackys88b
16 Ιανουαρίου 2018, 21:31
καποια στιγμη? ίσως.!! αλλα το να δουμε sherlock στην επομενη διετια χλωμο.!! 2021 και μετα λεω εγω.!

αρης333
16 Ιανουαρίου 2018, 23:29
καποια στιγμη? ίσως.!! αλλα το να δουμε sherlock στην επομενη διετια χλωμο.!! 2021 και μετα λεω εγω.!

κάπου το διάβασα ότι θα κάνει τουλάχιστον δύο χρόνια.. το καλό είναι ότι έχουν αφήσει ανοιχτό παράθυρο και οι δυό πρωταγωνιστές παρόλο που έχουν αυξημένες υποχρεώσεις στο σινεμά, είναι διατεθειμένοι να γυρίσουν, έστω και κάποια στιγμή και άλλα επεισόδια