PDA

Δείτε τη Πλήρη Έκδοση : Black Mirror 0x02 - Bandersnatch

GTVSBot
28 Δεκεμβρίου 2018, 07:00
Σειρά : Black Mirror
Σαιζόν : 0
Επεισόδιο : 2
Τίτλος : Bandersnatch

Κανάλι : NetFlix
Πρώτη Προβολή : 28/12/2018

Περίληψη :

Το 1984, ένας νεαρός προγραμματιστής αρχίζει να αμφιβάλλει για την πραγματικότητα όσο προσπαθεί να μετατρέψει μια νουβέλα φαντασίας σε βιντεοπαιχνίδι και σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με μια τραυματική πρόκληση.

t0ny3
28 Δεκεμβρίου 2018, 15:22
Ο Charlie Brooker ξεπερναει για μια ακομη φορα τα ορια της τηλεορασης και προσφερει το μελλον της θεασης. Ο Steven Soderbergh πρωτοπορησε με το Mosaic στο HBO, αλλα επειδη δεν υποστηριζεται στη χωρα μας δεν μπορεσα να το ζησω.

Προκειται για μια επαναστατικη, πολυπλοκη, "αρρωστη" και interactive ταινια. Οι πολλαπλες επιλογες του χρηστη οδηγουν σε διαφορετικο narrative και καθε φορα που φτανεις στο φιναλε ενος μονοπατιου σε βοηθαει να γυρισεις πισω σε καποια αλλη αποφαση. Συστηνεται επισης για πολλαπλη θεαση για να ανακαλυψεις μονοπατια που σου διεφυγαν.

Το καλυτερο Χριστουγεννιατικο δωρο απο το Netflix. Εξαιρετικο!

greekie
28 Δεκεμβρίου 2018, 17:26
Κλασικό, μαγικό και βαρεμένο Black Mirror που σου καίει το μυαλό.

Μόνο αρνητικό για μένα ότι μπόρεσα να το δω μόνο στο κινητό και μου βγήκαν τα μάτια οπότε δύσκολα θα το ξαναδώ. Έκανα λάθος και στο τηλέφωνο στη ψυχίατρο και δεν ξέρω τι ακολούθησε εκεί.

t0ny3
28 Δεκεμβρίου 2018, 18:52
Εγώ εκεί θέλω να ξαναφτασω και να βάλω λάθος νούμερο. Επίσης έχω την περιέργεια να δω τι γίνεται αν αποφασίσω να μην σκοτώσω κάποιον. Διαβάζω ότι έχει πέντε πιθανά-διαφορετικά φινάλε.

Έκανα πολλά πίσω-μπρος και στο τέλος χάθηκα.

greekie
29 Δεκεμβρίου 2018, 12:03
Εγώ πήγα φυλακή την πρώτη φορά.
Τώρα βρήκα τρόπο να το δω στην τηλεόραση μέσω του υπολογιστή οπότε θα του αλλάξω τα φώτα.

t0ny3
29 Δεκεμβρίου 2018, 12:24
Για τους περιεργους ηδη κυκλοφορουν οδηγιες για τις πιθανες επιλογες και τα διαφορετικα φιναλε. Περισσοτερα εδω (https://twitter.com/Avengerscomic/status/1078655261060055040/photo/1).

Νομιζω τελικα ενα φιναλε δεν εχω πετυχει.

alexandra16
29 Δεκεμβρίου 2018, 12:46
Πολύ καλή ιδέα γενικότερα, αλλά μετρια στην εκτέλεση. Δεν θα το έλεγα πραγματικά διαδραστικό το περιέχόμενο, μιας και όταν έκανες λάθος επιλογή σε γυρνούσε πίσω για να επιλέξεις το σωστό. Για μένα έτσι χάνει λίγο την ουσια το κονσεπτ....δυστυχώς μια απο αυτες τις επιλογες έγινε στην αρχή της ταινίας και μας ξενέρωσε όλους που το βλέπαμε σαν παρέα.

Δεν μπορώ να το κρίνω ως κανονικό επεισόδιο, ίσως να μου άρεσε περισσότερο αν το εβλεπα χωρίς τις επιλογές, αλλά τώρα ούτε που κάτσαμε να δούμε τις εναλλακτικές του τέλους που μας είχε. (στο τέλος, μόλις τελειώσει η ταινία, πριν πέσουν οι τίτλοι, σου δίνει την επιλογή να πας σε συγκεκριμένο σημείο της ταινίας και να επιλέξεις κάτι άλλο για να δείς ένα εναλλακτικό τέλος για όποιον ενδιαφέρεται)

Για την ιστορία, σε μένα ο πρωταγωνιστής σκότωσε τον πατέρα του, δεν τελείωσε ποτέ το παιχνίδι, η εταίρια καταστράφηκε και αυτός πήγε φυλακή.

greekie
29 Δεκεμβρίου 2018, 13:03
Πολύ καλή ιδέα γενικότερα, αλλά μετρια στην εκτέλεση. Δεν θα το έλεγα πραγματικά διαδραστικό το περιέχόμενο, μιας και όταν έκανες λάθος επιλογή σε γυρνούσε πίσω για να επιλέξεις το σωστό. Για μένα έτσι χάνει λίγο την ουσια το κονσεπτ....δυστυχώς μια απο αυτες τις επιλογες έγινε στην αρχή της ταινίας και μας ξενέρωσε όλους που το βλέπαμε σαν παρέα.

Δεν μπορώ να το κρίνω ως κανονικό επεισόδιο, ίσως να μου άρεσε περισσότερο αν το εβλεπα χωρίς τις επιλογές, αλλά τώρα ούτε που κάτσαμε να δούμε τις εναλλακτικές του τέλους που μας είχε. (στο τέλος, μόλις τελειώσει η ταινία, πριν πέσουν οι τίτλοι, σου δίνει την επιλογή να πας σε συγκεκριμένο σημείο της ταινίας και να επιλέξεις κάτι άλλο για να δείς ένα εναλλακτικό τέλος για όποιον ενδιαφέρεται)

Για την ιστορία, σε μένα ο πρωταγωνιστής σκότωσε τον πατέρα του, δεν τελείωσε ποτέ το παιχνίδι, η εταίρια καταστράφηκε και αυτός πήγε φυλακή.

Δεν έκανε ακριβώς αυτό με την έννοια που το λες, γιατί μιλάμε για 5 διαφορετικά φινάλε που ουσιαστικά στηρίζονται στις επιλογές σου αφού ένα έβλεπες στο τέλος όσες φορές και να γυρνούσες πίσω για να κάνεις άλλη επιλογή. Θέλω να πω δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή, έφτανες σε dead end με την επιλογή σου και σε γυρνούσε πίσω για να πάρεις άλλο δρόμο, όπως σε ένα λαβύρινθο αλλά αυτό δε γινόταν σε όλες τις επιλογές οπότε και πάλι εσύ καθόριζες το τέλος.
(Κι εγώ επέλεξα να δουλέψω εκεί με τη μία:giggle:)

alexandra16
29 Δεκεμβρίου 2018, 13:53
Μπορεί σε κάποια σημεία, όντως οι επιλογές σου να επηρεάζαν την εξέλιξη της ταινίας, αλλά υπήρχαν κι αυτές που μετα την επιλογή σου, σε ανάγκαζε να πας πίσω. Για παράδειγμα στην αρχή της ταινίας, όταν σου προσφέρουν να δουλεψεις μαζί με την εταιρία, αν επιλέξεις ναι, στην επόμενη σκηνή σου λέει λάθος επιλογη και σε γυρνάει πίσω. Άρα αναγκαστικά η επιλογή πρέπει να είναι όχι, για να συνεχιστεί η ιστορία. Και υπήρξαν κι άλλες τέτοιες στιγμές και ποιος ξέρεις πόσες άλλες που απλά έτυχε να επιλέξουμε το "σωστό". Φαντάζομαι πως θα υπήρχαν 5 πραγματικά διαδραστικά σημεία καθόλη τη διάρκεια της ταινίας που επηρεάζουν την ιστορία, αλλά τα υπόλοιπα έιναι τελείως ανούσια καθώς υπάρχει ήδη καθορισμένο πλάνο, τα οποία δε θα έπρεπε να υπάρχουν γιατί αναιρούν από την όλη εμπειρία.

greekie
29 Δεκεμβρίου 2018, 14:29
Μπορεί σε κάποια σημεία, όντως οι επιλογές σου να επηρεάζαν την εξέλιξη της ταινίας, αλλά υπήρχαν κι αυτές που μετα την επιλογή σου, σε ανάγκαζε να πας πίσω. Για παράδειγμα στην αρχή της ταινίας, όταν σου προσφέρουν να δουλεψεις μαζί με την εταιρία, αν επιλέξεις ναι, στην επόμενη σκηνή σου λέει λάθος επιλογη και σε γυρνάει πίσω. Άρα αναγκαστικά η επιλογή πρέπει να είναι όχι, για να συνεχιστεί η ιστορία. Και υπήρξαν κι άλλες τέτοιες στιγμές και ποιος ξέρεις πόσες άλλες που απλά έτυχε να επιλέξουμε το "σωστό". Φαντάζομαι πως θα υπήρχαν 5 πραγματικά διαδραστικά σημεία καθόλη τη διάρκεια της ταινίας που επηρεάζουν την ιστορία, αλλά τα υπόλοιπα έιναι τελείως ανούσια καθώς υπάρχει ήδη καθορισμένο πλάνο, τα οποία δε θα έπρεπε να υπάρχουν γιατί αναιρούν από την όλη εμπειρία.

Μα αυτό σου λέω, και που σε γυρνούσε πίσω να πάρεις τον άλλο δρόμο δε σου καθόριζε το τέλος γιατί αυτό το είχες διαλέξει εσύ ποιο από τα 5 θα σου έβγαινε με τις άλλες επιλογές σου.

alexandra16
29 Δεκεμβρίου 2018, 14:43
Άρα αυτές οι επιλογές δε θα έπρεπε να υπάρχουν γιατι σου διέκοπταν τη ροή της ταινίας. Ας είχαν μόνο αυτά τα 5 διαδραστικά σημεία στην ταινία. Με αυτό που κάνανε, περάσαμε όλη την ταινία νομίζοντας ότι κάθε επιλογή ήταν έτσι και έτυχε να πατήσουμε το "σωστό". Μόνο στο τέλος καταλαβαίνεις ποια ήταν αυτά τα σημεία γιατί σου δίνει την επιλογή να πας πίσω να το αλλάξεις, αλλά έιναι πλέον αργα καθώς δε μπορείς να αλλάξεις αυτο το αίσθημα απογοήτευσης που σου δημιουργήθηκε από την αρχή.

greekie
29 Δεκεμβρίου 2018, 15:03
Άρα αυτές οι επιλογές δε θα έπρεπε να υπάρχουν γιατι σου διέκοπταν τη ροή της ταινίας. Ας είχαν μόνο αυτά τα 5 διαδραστικά σημεία στην ταινία. Με αυτό που κάνανε, περάσαμε όλη την ταινία νομίζοντας ότι κάθε επιλογή ήταν έτσι και έτυχε να πατήσουμε το "σωστό". Μόνο στο τέλος καταλαβαίνεις ποια ήταν αυτά τα σημεία γιατί σου δίνει την επιλογή να πας πίσω να το αλλάξεις, αλλά έιναι πλέον αργα καθώς δε μπορείς να αλλάξεις αυτο το αίσθημα απογοήτευσης που σου δημιουργήθηκε από την αρχή.

Ακόμα κι αυτό το ότι σε έβαλε στο τριπάκι ότι υπάρχει λάθος και σωστό είναι επιτυχία του επεισοδίου, για 'μένα τουλάχιστον.

Το θέμα απογοήτευσης ή όχι είναι υποκειμενικό πάντα, δεν τίθεται θέμα διαφωνίας σε αυτό, προσπαθώ απλά να εξηγήσω ότι μπορεί το επεισόδιο να φαίνεται ότι σε καθοδηγεί όταν επιλέγεις "λάθος" αλλά ουσιαστικά δεν επηρεάζει το τέλος που θα δεις κι αυτό εμένα μου έφτανε.

alexandra16
29 Δεκεμβρίου 2018, 16:46
Ακόμα κι αυτό το ότι σε έβαλε στο τριπάκι ότι υπάρχει λάθος και σωστό είναι επιτυχία του επεισοδίου, για 'μένα τουλάχιστον.

Το θέμα απογοήτευσης ή όχι είναι υποκειμενικό πάντα, δεν τίθεται θέμα διαφωνίας σε αυτό, προσπαθώ απλά να εξηγήσω ότι μπορεί το επεισόδιο να φαίνεται ότι σε καθοδηγεί όταν επιλέγεις "λάθος" αλλά ουσιαστικά δεν επηρεάζει το τέλος που θα δεις κι αυτό εμένα μου έφτανε.

Αυτό είναι που με πείραξε εμένα. Ήθελα όλες οι επιλογές να επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας αλλιώς για μένα είναι ανούσιες και απλά υπάρχουν για να διακόπτουν τη ροή της ιστορίας όταν σε αναγκάζει να πας πίσω.

Χωρίς αυτές τις "ανούσιες" (για μενα) επιλογές θα ήταν πιστεύω μια πιο ολοκληρομένη εμπειρία.

Σαφώς και δε διαφωνώ,απλά προσπαθώ να εξηγήσω γιατί ένιωσα απογοητευμένη από το όλο εγχείρημα και την δικιά μου εμπειρία.

Παρόλα αυτά, περιμένω την επόμενη προσπάθεια του netflix ή οποιαδήποτε άλλη πατφόρμα αποφασίσει να επιχειρήσει κάτι παρόμοιο και ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερο.
Πιστεύω ότι είναι μόνο η αρχή. Το διαδραστικό είδος δείχνει υποσχόμενο και έχει πιστεύω να δώσει ωραία πράγματα στο μέλλον.

t0ny3
29 Δεκεμβρίου 2018, 20:44
Εν μερη καταλαβαινω τον προβληματισμο, γιατι κι εγω παραξενευτηκα που σε αφηνε πολλες φορες να γυρισεις πισω, ενω εγω πιστευω πως με τα μπρος-πισω καταφερα να δω τα 3 απο τα 5 φιναλε με μια προβολη. Θα μπορουσαν να ειναι πιο ξεκαθαρα τα μονοπατια χωρις τα μπρος-πισω, αλλα αυτο ουσιαστικα ειναι το Black Mirror. Σου καιει τον εγκεφαλο.

Απο ενα σημειο και μετα εγω καταλαβα και συμφωνα με τον μονολογο του Κολινς οτι υπαρχουν πολλες εναλλακτικες πραγματικοτητες, αρα στο μυαλο μου αν επελεγες μια διαδρομη εφτανες στο τελος αλλα αυτο δε σημαινει πως ηταν λαθος. Ουσιαστικα εφτανες στο τελος μιας διαδρομης και ειχες τη δυνατοτητα να επιλεξεις μια εναλλακτικη πραγματικοτητα. Αυτο δηλαδη ηταν και το θεμα του επεισοδιου, οπως εξηγησε με την παρομοιωση με το Pac-Man. Και για να επανελθω με παραδειγμα, σαν πρωτη επιλογη ειχα να δεχτει την προταση της εταιρειας που σε οδηγει οχι σε λαθος αποφαση, απλα ειναι η πιο απλη λυση της ιστοραις, οπου το παιχνιδι αποτυγχανει και δεν περιπλεκεται η ιστορια.

mihalis13
18 Ιανουαρίου 2019, 13:37
Προσωπικά μου φάνηκε πολύ μέτριο παιδιά.
Θα προτιμούσα να μην είχε τις επιλογές τελικά. Παρόλο που μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και έχω απολαύσει αντίστοιχα video games.
Πρώτον πολλές φορές ουσιαστικά δεν είχε επιλογές και δεύτερον ένα σημείο μου το έβγαλε 4 ή 5 φορές.
Ήταν πραγματικά εκνευριστικό γιατί επι μισή ώρα έβλεπα το ίδιο πράγμα....

Sent from my iPhone using Tapatalk

blackys88b
24 Οκτωβρίου 2019, 03:54
τελικα βρηκα χρονο και το ειδα και εγω.!!! μου αρεσε παρα πολυ.!!! στη λογικη του οτι εγινε μια πολυ πρωτυπη και ιδιαιτερη στη κινηση.!! ειδα περιπου τρια τελη ή τεσσερα..μια χαρα ειμαστε.! :P