• Ένα παραξενο κατοικίδιο από την Ελλάδα, βάζει πλώρη για Oscar!

   Χρόνια αναρωτιόμουν γιατί η Ελλάδα δεν έχει κινήσει τα νήματα και δεν έχει ενδιαφερθεί για να υποβάλει επίσημα ταινία μικρού μήκους στην Αμερικανική Ακαδημία τεχνών και επιστήμων! Όταν κάθε χρόνο έχουμε πολύ καλά δείγματα στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και ταινίες μας ταξιδεύουν σε παγκόσμια φεστιβάλ λαμβάνοντας βραβεία και διακρίσεις!

   Και φέτος τα καταφέραμε! H Ελληνική μικρού μήκους ταινία "Pet", του σκηνοθέτη Χρήστου Μωραΐτη, έγινε δεκτή από την Αμερικανική Ακαδημία κινηματογράφου και επίσημα μπορεί να διαγωνιστεί φέτος για το Oscar στην κατηγορία μικρού μήκους ταινία. Με δεκάδες διακρίσεις και βραβεία σε φεστιβάλ παγκοσμίως και πολύ καλές κριτικές έγινε δεκτή για να συμμετάσχει! Η ταινία είχε την συμπαράσταση της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και της Ελληνίδας παραγωγού του Ελληνικού Φεστιβάλ Alexia Melocchi όπως και του παραγώγου του φιλμ Nektarios Kalogridis! Η ταινία με φόντο την σύγχρονη ελληνική οικονομική κρίση, εξιστορεί την σχέση φιλίας ενός δεκάχρονου με ένα κατοικίδιο, (ινδικό χοιρίδιο) όταν η γιαγιά του που τον πρόσεχε πεθαίνει. Και οι γονείς του αποφασίζουν για αυτόν!Η ταινία έχει αποσπάσει διθυράμβους!

   For the record, αν ο Χρήστος Μωραΐτης καταφέρει να προταθεί, θα είναι ο δεύτερος Έλληνας στην ίδια κατηγορία μετά την Christina Lazaridi που κατάφερε να προταθεί το 2001 με το "One Day Crossing" αλλά δεν κέρδισε!
   Σχόλια 2 Σχόλια
   1. Το Avatar του/της Above
    Above -
    PET
    Short Film Trailer[ExtentedVersion]


   1. Το Avatar του/της Above
    Above -


  • Reviews Ταινιών

   Από Έρωτα (2014) Ηalloween (2018) Avengers-Infinity War (2018) Tomb Raider (2018) Black Panther (2018)
  • Μέλη: 198,986
   Θέματα: 70,425
   Δημοσιεύσεις: 1,172,313
   Συνδεδεμένοι Χρήστες: 136
   Νεότερο Μέλος: NatalieMac
  join us
  style
  switch to fluid
  vBulletin & Site Copyright