-
22 Αυγούστου 2007, 16:44
Moderator
Beverly Hills, 90210
Το 1990 ξεκίνησε μια σειρά στην Αμερική, που για 10 χρόνια μας κράτησε παρέα, με τους έρωτες, τα πάθη, τα ερωτικά τρίγωνα, και όλα τα προβλήματα των εφήβων (και αργότερα mid twenties) που (μας) απασχολούσαν. Αυτή η σειρά έχει μείνει στην ιστορία, ως το πρώτο teen soap drama, και βέβαια ένας άνθρωπος και μόνο θα μπορούσε να καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο επιτυχία. Ο μάγος Aaron Spelling. Και, ακόμα και τώρα, 17 χρόνια μετά, ένας είναι ο πιο γνωστός ταχυδρομικός κώδικας στην ιστορία της τηλεόρασης. 90210.
Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 90. Η οικογένεια Walsh μετακομίζει λόγω της δουλειάς του πατέρα, από τη μεσοαστική Mineapollis, στο πλουσιοπάροχο Beverly Hills. Τα δυο δίδυμα αδέρφια, η Brenda (Shannen Doherty - Charmed) και ο Brandon (Jason Priestley), νομίζουν ότι το να ξεκινήσουν την 2η χρονιά τους στο Λύκειο σε νέα πόλη, διαφορετικής νοοτροπίας από τη γενέτειρα τους, είναι το πιο δύσκολο πράγμα. Τελικά, αυτό που μαθαίνουν, από τις παρέες και τις σχέσεις τους είναι ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι ο εαυτός σου… και να παραμείνεις. Οι φίλοι τους, μεγαλωμένοι στην χλιδή, δέχονται μαθήματα απλότητας και ανθρωπιάς από τα 2 αδέρφια, και με το πέρασμα των χρόνων, ενωμένοι και αγαπημένοι, ξεπερνούν όλα τα προβλήματα τους. Η κακομαθημένη Kelly Taylor (Jennie Garth - What I Like About You), ο επαναστάτης Dylan McKay (Luke Perry), o “αναίσθητος” Steve Sanders (Ian Ziering) και η “χαζοχαρούμενη” Donna Martin (Tori Spelling), η προσγειωμένη Andrea Zuckerman (Gabrielle Carteris) και ο πρωτοετής David Silver (Brian Austin Green), είναι τα παιδιά που απαρτίζουν τη βασική παρέα της σειράς. Μέσα από τη σειρά, ακολουθούμε τις ζωές τους μέσα από το Λύκειο, το κολλέγιο, και τη πραγματική ζωή, όπου πλέον αρχίζουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, να ωριμάζουν και να παντρεύονται…
Κάθε εβδομάδα, η σειρά αντιμετώπιζε διάφορες καταστάσεις όπως αλκοολισμό, ναρκωτικά, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και άλλα διάφορα, με τόσο βατό τρόπο, που ήταν κατανοητά για τους έφηβους της εποχής το πώς να τα αποφύγουν, αλλά και αρεστό από τους γονείς, μιας και έδινε σωστές συμβουλές στην νεολαία.
Η σειρά διήρκησε για 10 χρόνια, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν ότι μετά τις 6 πρώτες σαιζόν, είχε αρχίσει να πέφτει. Παρόλα αυτά, εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, ήταν κολλημένοι με το φαινόμενο Beverly Hills, για αρκετά χρόνια. Ήδη, έχουν ξεκινήσει και κυκλοφορούν οι 2 πρώτες σαιζόν της σειράς σε dvd, ενώ η 3η, θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου 2007.
Υπότιτλοι υπάρχουν στο site μας φυσικά εδώ, χάρη στην εξαιρετική δουλειά της Beverly Hills Team.
Links:
Τελευταία επεξεργασία από τον/την tonypapadovic; 22 Αυγούστου 2007 στις 20:10
-
Likes / Thanks - 50 Thanks, 0 Likes
lerris,
geox17,
varas,
spymak,
christinachry,
moikan23,
skyman34,
piko4,
Jane1,
r@ven,
mistoklas,
pariklia,
deepred,
chrisspig,
m@ria!!!,
stella71,
gzourdis,
lonis8,
gogos11,
julietaki,
giorgos_zn,
anpazar,
joel_barris,
jimlogo,
mimika,
ALEXTSI,
maraki3110,
nikelle,
Grace_Kelly,
tarantina,
FOUND?NO...LOST!,
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ,
vassoula21,
lostS4,
eirinaki,
him25,
billys20,
nik21,
naf1213,
natasssa,
Sikelos,
Chrisb,
careless,
tonypapadovic,
FouManTsou,
myrona,
gk 41,
brazdas,
sofia24,
anthony_88 thanked for this post
-
22 Αυγούστου 2007, 17:47
Απο τις πρωτες σειρες που παρακολουθησα αν και ημουν πολυ μικρος. Θυμαμαι, το εβαζε το MEGA και πραγματικα ειχε γινει πανικος και στην Ελλαδα. Τα δωματια των κοριτσιων ειχαν γεμισει με αφισες Luke Perry, Jason Priestley. Ειδικα στις ηλικιες 12-17 το ενδιαφερον ηταν πολυ μεγαλο. Καποιοι απο τους πρωταγωνιστες εκαναν αργοτερα σχετικα καλη καριερα (Shannen Dohery, Jennie Garth). Το φαινομενο Beverly Hills ηταν παντως κατι απιστευτο. Ειναι ζητημα να ημουν 10 χρονων, ωστοσο θυμαμαι πολυ εντονα τον παροξυσμο!
Kal El πολυ ωραιο review και κατατοπιστικοτατο...
-
Likes / Thanks - 5 Thanks, 0 Likes
-
22 Αυγούστου 2007, 17:57
TV Guru!
Για μένα η καλύτερη νεανική σειρά που έχω δει!Είχα και εγώ αφίσες του Jason Priestley και του Luke Pery!!Όντως είχε γίνει πανικός τότε,νομίζω αυτή η σειρά ήταν αρκετά πρωτότυπη για την εποχή.Βασικά οι μισές πρώτες σαιζόν ήταν πιο καλές και η τελευταία. Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα!!
-
Likes / Thanks - 1 Thanks, 0 Likes
-
22 Αυγούστου 2007, 18:06
Moderator
Η αληθεια ειναι οτι ηταν η 1η σειρα που εβλεπα μανιωδως, και λογω ηλικιας ημουν πολυ κοντα στις ηλικιες τους, οποτε το ζουσαμε με τη παρεα μου παρα πολυ εντονα. Αλλα και ο κυριοτερος λογος που ημουν κολλημενος με τη σειρα, ηταν η Shannen Doherty.... Βεβαια, απο τη στιγμη που αποχωρησε η Shannen, σταματησα να το βλεπω. Δεν ξερω και πολλα πραγματα για τη συνεχεια, μονο οτι καποια στιγμη το εκανε η Donna με τον David (Επιτελους!!! lol), και οτι στο τελος παντρευτηκαν. Επισης, το 2003, ειχε παιχτει και ενα Special, το "10 years high school reunion", οπου ολοι οι βασικοι πρωταγωνιστες απο τα πρωτα χρονια στο λυκειο (εκτος απο Brian Green & Tori Speeling), μιλουσαν για τη σειρα κλπ. Αν πεσει στα χερια σας, αξιζει να το δειτε... Οι περισσοτεροι θειοι το εχουν...
-
22 Αυγούστου 2007, 18:28
TV Guru!
Ναι το συγκεκριμένο σπέσιαλ είχε πεσει στα χέρια μου από το θειο μου!! Ωραίο ήταν...Δείχνει και αποσπάσματα,σκηνές κτλ.
-
22 Αυγούστου 2007, 18:32
TV Guru!
Πιστεύω απ' τις πάρα πολύ καλές νεανικές σειρές αν και δεν την είχα παρακολουθήσει κανονικά. Απορώ γιατί δεν την ξαναδείχνει το MEGA. Καλά θα ήταν, έτσι καλοκαιράκι το μεσημέρι!
Μπράβο για ένα ακόμη ωραία review φίλε Kal El
"Η μόρφωση είναι το διαβατήριο για το μέλλον,
γιατί το αύριο ανήκει σ' αυτούς που
ετοιμάζονται γι' αυτό από σήμερα." - Malcom X
-
-
22 Αυγούστου 2007, 18:38
TV Guru!
ωραία σειρά ρε παιδί μου!πόσα χρόνια έχω να δω έστω ένα επεισόδιο.αν βρώ κάποια στιγμή το χρόνο θα την ξεκινήσω από την αρχή!
-
22 Αυγούστου 2007, 18:48
Νομίζω πως είναι η πρώτη ξένη σειρά που παρακολούθησα ever...
Ήταν εκείνη η περίοδος που η γενιά μας (κι όχι μόνο) ζούσε στον πυρετό του Beverly Hills (κάτι ανάμεσα σε Τόλμη και Γοητεία και Ατίθασα Νιάτα των 20+)...Λάτρευα την Brenda, ήμουν ερωτευμένη με το Dylan ....Αυτή η παρέα είχε μπει για τα καλά μέσα στα σπίτια μας και στις καρδιές μας..
Τί μας θυμίζεις τώρα ρε Kal El...;Πως περνάνε έτσι τα χρόνια...;
Thanks και γι αυτό το review!
-
-
22 Αυγούστου 2007, 19:40
TV Master
Αρχική Δημοσίευση από τον/την
Kal_El_77
Αλλα και ο κυριοτερος λογος που ημουν κολλημενος με τη σειρα, ηταν η Shannen Doherty.... Βεβαια, απο τη στιγμη που αποχωρησε η Shannen, σταματησα να το βλεπω.
Εγώ το έβλεπα μανιωδώς μέχρι περίπου τον 6-7 κύκλο.Πιστεύω ότι χάλασε μετά την αποχώρηση του Jason Priestley.Θα διαφωνήσω όμως μαζί σου στο θέμα της Shannen Doherty.Πάντα μου έσπαγε τα νεύρα και απόδειξη ότι δεν στεριώνει σε καμία σειρά.Έχει πρόβλημα η γυναίκα Χαίρομαι πάντως που βλέπω τους υπότιτλους μου να τους κατεβάζουν πολλά άτομα (φοβόμουν όταν ξεκίναγα να μεταφράζω ότι θα περάσουν αδιάφοροι μιας και η σειρά έχει παιχτεί εδώ και πολλά χρόνια)
Τελευταία επεξεργασία από τον/την FouManTsou; 22 Αυγούστου 2007 στις 20:27
Επίσημος "θαυμαστής" του
Beverly Hills,90210 Ζητείται βοήθεια!!!!
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ
δεν θα χωρίσουμε με ακους
θέλω GTVS ξανά
με υποτιτλούς
-
Likes / Thanks - 2 Thanks, 0 Likes
-
22 Αυγούστου 2007, 19:53
Super Moderator
Είναι από τις σειρές που μας κράτησαν συντροφιά πολλές Κυριακές στο MEGA. Θυμάμαι για χρόνια το είχε στις 12 το μεσημέρι, αλλά και άλλες ώρες. Κάπου το έχασα και γω, αλλά σίγουρα έχω δει πολλές season. Θυμάμαι και γω, όπως τα περιγράφει και ο anthony άλλοστε, ότι ήταν από τα φαινόμενα της εποχής.
Πολύ ωραίο review Κal, αν και τα είπαμε φυσικά στα ξαναλέω!
-