-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 02:02
TV Maniac
Taxi Driver

Βαθμολογία: 9/10
Είδος: Κοινωνική
Πρωταγωνιστούν:Robert De Niro Jodie Foster
Cybill Shepherd Harvey Keitel
Σκηνοθεσία: Martin Scorsese
Σενάριο: Paul Schrader
Διάρκεια: 113'
Παραγωγής: 1976
Πρεμιέρα στην Ελλάδα: 12 Μαρτίου 1977
Υπόθεση: Ο Τράβις Μπικλ ( Robert De Niro ) είναι ένας βετεράνος του Βιετνάμ που ζει στη Νέα Υόρκη. Οι αϋπνίες του τον αναγκάζουν να πιάσει δουλεία σαν ταξιτζής. Είναι ένας τύπος μοναχικός, δεν έχει φίλους και ζει σε ένα άθλιο διαμέρισμα.
Η ταινία βασίζεται στο πολύ καλό σενάριο του Paul Schrader, η συνεργασία του με τον Martin Scorsese είναι επιτυχημένη.
Ο Τράβις προσπαθεί να ενταχθεί στο κοινωνικό σύστημα. Αλλά εξοργίζεται με την ανηθικότητα, την παρανομία., την διαφθορά που υπάρχει γύρω του. Αποξενωμένος, απελπισμένος θέλει να πάρει το νόμο στα χέρια του. Δεν μπορεί να μείνει άπραγος, αμέτοχος, δεν του το επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία του.
Η αλλοτρίωση της πόλης και η ηθική παρακμή τον μεταμορφώνει σε ψυχωτικό τιμωρό. Αμαρτία, λύτρωση, χάρη.
Από τις πιο συζητημένες ταινίες, ορόσημα για τη δεκαετία του ΄70.
Ο Robert De Niro υποδύεται το ρόλο του λαμπρά από τις πιο συγκλονιστικές ερμηνείες. Αλλά και η Jodie Foster σε ηλικία 14 ετών κάνει μια σπουδαία εμφάνιση, εξίσου και ο Harvey Keitel
Ο Taxi Driver κέρδισε το χρυσό Φοίνικα στης κάννες. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού και Β' Γυναικείου ρόλου.
Είναι από τα σημαντικότερα του έργα του Martin Scorsese.
Η μουσική επένδυση είναι του Bernard Herrmann.
Η ταινία γυρίσθηκε καλοκαίρι στην Νέα Υόρκη, με μέτριο προϋπολογισμό.

΄΄Are you talking to me? ''
΄΄Κάποια στιγμή μια αληθινή βροχή θα πέσει και θα ξεπλύνει τους δρόμους απ΄ όλα αυτά τα αποβράσματα.΄΄
Τελευταία επεξεργασία από τον/την butterfly_; 14 Σεπτεμβρίου 2007 στις 05:29
Πώς τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε.
Γιάννης Αγγελάκας
-
Likes / Thanks - 17 Thanks, 0 Likes
Hrisa76,
klakos20,
GFani,
paul kellerman,
joel_barris,
teo02089,
gearkat,
amelie_a,
catch,
tonypapadovic,
mimika,
skywalker00,
menes,
Sikelos,
batigoal,
spyros13 gwf,
careless thanked for this post
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 02:08
TV Master
Μπραβο ρε butterfly για το review σου.
Πολυ καλη ταινια με απιστευτο Robert De Niro Και με ατακα που μενει στην ιστορια και βαθια μεσα μας για παντα: Are You Talking To Me?
Robert De Niro σε αγαπαμε...
I WANT TO PLAY A GAME
Clear Eyes Full Hearts Can't Loose
-
Likes / Thanks - 1 Thanks, 0 Likes
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 02:27
TV Guru!
Άλλη μια κλασσική ταινία.Ίσως και με την πιο κλασσική ατάκα ever
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 02:30
TV Guru!
Αυτο ακριβως που ειπε και η ifigeneia:κλασσικη ταινια. Απο τους καλυτερους ρολους που εχει παιξει ο Robert De Nirο.
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 02:31
TV Maniac
para polu kali tainia...ekpliktiki ermineia apo ton robert de niro...
aksizei na ti dei kapoios...
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 02:50
TV Guru!
Αυτήν την ταινία δεν την έχω δει ακόμα... Αμαρτία το ξέρω αλλά ουδείς αναμάρτητος!!! Thanks για το review!!!

"I'm neither man nor beast.
I'm something new entirely, with my own set of rules.
I'm Dexter."
-
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 03:25
TV Guru!
Αν και δεν ξετρελαθηκα με την ταινια, οφειλω να ομολογισω οτι ηταν καλη. Και ειδηκα ο Ντε Νιρο εκπληκτικος αν και σε γενικα πλαισια δεν μου αρεσει.
Α Ρε Butterfly μονο εσυ με νιωθεις στα review. Δεινεις και εσυ ψυχη σαν και εμενα. Δεν το γραφεις απλα για να το γραψεις. Το νιωθεις κι ολας. Μπραβο
-
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 03:33
TV Maniac
Για κοινωνική ταινία που δεν είναι και το αγαπημένο μου είδος, η ταινία αυτή είναι πολύ καλή. Βέβαια έχω και ιδιαίτερη συμπάθεια στο δίδυμο Scorsese - De Niro, και αυτό ίσως επηρέασε την κριτική μου όταν την είδα.
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 03:35
TV Maniac
Γουσταρω να γραφω, να κανω review, να λεω την αποψη μου για τη ταινια. Ισως φανει ανοητο, υπερβολικο αλλα ειδικα σε καποιες ταινιες, ειναι σαν να κανω καταθεση ψυχης, δεν ξερω αν με καταλαβαινεις αν με νιωθεις αγαπητε smand.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την butterfly_; 14 Σεπτεμβρίου 2007 στις 03:42
Πώς τολμάς και νοσταλγείς, τσόγλανε.
Γιάννης Αγγελάκας
-
14 Σεπτεμβρίου 2007, 05:18
TV Guru!