Ψήφισα "Άριστο", γιατί τον Σαϊντ τον αγαπώ.
Προοικονομία, η: "the day I start trusting him is the day I would have sold my soul".
Τι του έκανε του μωρού μου του Σαϊντ ο τρισκατάρατος, τι;;; Πώς τον έπεισε να γίνει εκτελεστής για πάρτη του; Τι έκαναν "αυτοί" "the last time you thought with your heart instead of your gun"; Μόνο μη μου πείτε ότι σκότωσαν την Νάντια, μόνο αυτό μη μου πείτε! Πώς αυτές οι δολοφονίες "προστατεύουν τους φίλους του"; Γιατί δεν τον αφήνουν ήσυχο, επιτέλους, δε φτάνουν όσα πέρασε, μέσα στους πολέμους και τα βασανιστήρια;;;
Κάτω τα χέρια από τον Σαϊντ, ρε!! Να σκάσω είμαι μ' αυτό το flashforward, να σκάσω!
Υπάρχουν δύο θετικά, βέβαια. Πρώτον, ο Σαϊντ είναι ένας από τους Oceanic 6. Δεύτερον, μπορώ να ησυχάσω ότι ο Μπακούνιν δε θα μου τον πειράξει. Μπορώ, έτσι; Είναι
σίγουρα νεκρός ο Μπακούνιν; Θα μου πείτε, ποιος επιβιώνει από χειροβομβίδα στη μάπα; (Χα! Θέλετε πραγματικά να σας απαντήσω; Κι όχι χειροβομβίδα, ολόκληρο πύραυλο! Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, γι' αυτό με πιάνει τρόμος.)
Η Έλσα ήξερε εξαρχής την ταυτότητα και τους σκοπούς του Σαϊντ; Αν κρίνω από το "they know I'm after them
now", κλίνω προς το όχι. Ποιος της το σφύριξε στη συνέχεια; Τον υποψιάστηκε για κάποιο λόγο κι έβαλε να τον ελέγξουν; Από την άλλη, το ότι ήταν ένας από τους 6 ήταν γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ο εργοδότης της Έλσας (και, πιθανώς, και της Ναόμι, αν κρίνουμε από το παρόμοιο βραχιόλι) φαντάζομαι θα τον είχε στο ραντάρ του από τότε που γύρισε στον πραγματικό κόσμο. Αν αυτός ο εργοδότης είναι της Ντάρμα (που είναι και το πιο λογικό, αφού αυτοί είναι οι εχθροί του Μπεν) και ξέρει (ή υποψιάζεται) ότι ο Σαϊντ έχει αρχίσει να καθαρίζει τους ανθρώπους του (βλ. Ιταλό στις Σεϋχέλλες, ο οποίος τρομοκρατήθηκε με το που άκουσε το όνομα του Σαϊντ -- που πάει να πει ότι ήξερε τους σκοπούς του), γιατί δεν είπε στην Έλσα να τον σκοτώσει ή να τον τραυματίσει εξαρχής; Ήθελαν και να του αποσπάσουν πληροφορίες, λέει... Χα! Ποιου ρε, του Σαϊντ του ανακριτή, γατάκια;;
Πίσω στο Νησί, έχω την αίσθηση ότι ο Σαϊντ αντάλλαξε τη Σάρλοτ για τον Μάιλς
και την Κέιτ και η Κέιτ προφανώς δεν αποφάσισε από μόνη της να μείνει πίσω και να παίξει "οικογένεια" με τον Σώγιερ. Όπως είχε πει και η ίδια στο παρελθόν, "I don't do taco nights!". Δεν είναι του σπιτιού η Κέιτ, βαριέται γρήγορα. Οπότε, πραγματικά ο Σώγιερ πρέπει να ξεκολλήσει από δαύτη, ξεφτίλα πια, άντρας δυο μέτρα, σαν το κουκλί, να ζητιανεύει το φιλί!
Μετά, ήταν και κάτι 31' διαφορά μεταξύ του Νησιού και του έξω κόσμου (περίμενα ν' ακούσω ένα "we lost 9 minutes!" και θ' άρχιζα να στριγκλίζω
) και το όνομα του ηθοποιού που παίζει τον Μάικλ εδώ και τρία επεισόδια στους τίτλους αρχής (αλλά Μάικλ δε βλέπουμε) κι όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα, ναι, αλλά εμένα αυτό που με νοιάζει είναι η τύχη του Σαϊντ και μπράβο, κύριοι Abrams και Lindelof,
τώρα μ' έχετε κάνει να κολλήσω! (Μόνο να την κόψετε αυτή τη μανία να τα φτιάχνει με ξανθιές, γιατί και η Τζουλιέτ ξανθιά είναι και δε θα 'θελα...
Από την άλλη, βέβαια, οι γκόμενες του Σαϊντ δεν επιβιώνουν για πολύ, οπότε, αν είναι να την ξεφορτωθούμε έτσι, ας πάει και το παλιάμπελο.)
ΥΓ. Τη μέρα που ο Σαϊντ θα σκοτώσει τον Μπεν, θ' ανοίξω σαμπάνια. Αν τον σκοτώσει οποιοσδήποτε άλλος... ρετσίνα και πολύ σας είναι.