-
23 Μαρτίου 2008, 21:55
Moderator
X2: X-Men United
X2:X-Men United
Είδος:Sci/Fi-Δράσης
Πρεμιέρα στην Ελλάδα:02-05-2003
Διάρκεια:2 hrs. 14 min.
Cast:Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman, Halle Berry, Famke Janssen, James Marsden, Rebecca Romijn-Stamos, Brian Cox, Alan Cumming, Anna Paquin
Σκηνοθεσία:Bryan Singer
Σενάριο:Zak Penn, David Hayter
Μουσική:John Ottman
Tagline:The time has come for those who are different to stand united.
World Box Office:$406,400,000
Υπόθεση:
Είναι ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της εξέλιξης. Ο καθένας τους γεννήθηκε με μία σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της εφηβείας δίνοντάς τους τρομερές δυνάμεις. Σε ένα κόσμο όπου το μίσος και οι προκαταλήψεις συνεχώς αυξάνονται, εκείνοι είναι επιστημονικές παραδοξότητες, εξόριστοι από αυτούς που τους φοβούνται και αδυνατούν να δεχτούν τη διαφορετικότητά τους. Ζώντας ήδη σε έναν κόσμο που δεν τους εμπιστεύεται, οι μεταλλαγμένοι έρχονται αντιμέτωποι με ακόμα εντονότερο διαχωρισμό όταν ένας απρόβλεπτος εχθρός ξεκινάει μία καταστροφική επίθεση. Ο Professor X, η Jean Grey, o Cyclops, η Storm, η Rogue, o Iceman και όλοι οι άλλοι μαθητές της σχολής για χαρισματικά παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με την καινούργια απειλή, ενώ ο Wolverine ξεκινά να εξερευνήσει το παρελθόν του και ο Magneto βρίσκεται ακόμα φυλακισμένος στην πλαστική φυλακή προσπαθώντας να αποδράσει με τη βοήθεια της Mystique...Η ώρα έχει για αυτούς που είναι διαφορετικοί να σταθούν ενωμένοι...
Σχόλια:
Ο Bryan Singer με το πρώτο X-Men έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό την ύπαρξη των μεταλλαγμένων με τέτοιο τρόπο ώστε ναι μεν να είναι αρεστή στους φαν αλλά και προσιτή σε αυτούς που δεν έχουν ιδέα από την μυθολογία των X-Men. To X2 είναι περισσότερο για τους λάτρεις του comic, καθώς πληθώρα μεταλλαγμένων που ο καθένας έχει την δική του ικανότητα θα κάνει το πέρασμά του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι μειονέκτημα της ταινίας και κουράζει τον θεατή αντιθέτως αυτή είναι και η μαγεία της.
Η σκηνοθεσία του Bryan Singer είναι δυναμική με εκρηκτικές σκηνές δράσης αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν αδιαφορεί για τους χαρακτήρες αλλά προσθέτει νέα στοιχεία στην προσωπικότητα τους οπότε έχουμε μία εξέλιξη σχετικά με το πρώτο X-Men. Η μουσική του John Ottman αν και περισσότερο συνοδευτική στις σκηνές δράσης κορυφωνόταν αξιοπρεπώς. Το σενάριο αν και δεν ήταν βασισμένο σε συγκεκριμένο arc των X-Men είναι εξαιρετικό και αν ο χαρακτήρας του Striker είναι ανύπαρκτος δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία καθώς έχει αρκετές ομοιότητες με τον Bastion όπως και ο γιός του ο Jason Striker θυμίζει έντονα τον Mastermind. Οι χαρακτήρες ήταν όλοι άψογοι. ακόμα και αυτοί που δεν είχαν μεγάλο ρόλο όπως ο Colossus. O Wolverine επιστρέφει πιο άγριος, ο Cyclops κατέχει περισσότερο το αρχηγιλίκη, η Jean κούκλα όπως παντά και αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση, η Storm πιο γλυκειά με τον νέο λουκ και ο πρωτοεμφανιζόμενος Nightcrawler που απλά κλέβει την παράσταση.
Trailer
Τελευταία επεξεργασία από τον/την GrigD; 24 Μαρτίου 2008 στις 12:47
-
Likes / Thanks - 30 Thanks, 1 Likes
sokoscrap,
blackys88b,
smile88,
teotrela,
Super Gogeta,
chrispapas,
fragoylis,
jaiel,
EmpressKaileena,
GdSkAtE,
Nifer,
joel_barris,
unknown3479,
green lantern,
butterfly_,
stelbak,
john_maniac,
savvasferrari,
sosas_TK,
Kaiser Soze,
callista,
tonypapadovic,
careless,
tase,
kKKK,
dimath,
lostS4,
billys20,
Chrisb,
ScottAndJean thanked for this post
-
23 Μαρτίου 2008, 22:01
TV Guru!
-
Likes / Thanks - 1 Thanks, 0 Likes
GrigD thanked for this post
-
23 Μαρτίου 2008, 22:38
TV Guru!
-
-
23 Μαρτίου 2008, 22:45
TV Guru!
Thnx για το review.H ταινία μου άρεσε αλλα ήταν πολύ κατώτερη της πρώτης.7 απο μένα.
-
-
23 Μαρτίου 2008, 22:46
TV Guru!
Την πρωτη ειδα μονο και μου αρεσε που ειχε καλης ποιοτητας εφφε... αυτο θα το δω με την πρωτη ευκαιρια... τhnx για το review....
-
-
23 Μαρτίου 2008, 22:50
TV Guru!
To x-men 2 είναι το αγαπημένο μου μέρος της τριλογίας.
Από την πρώτη σκηνή
με είχε καθηλώσει.
Τα εφφέ είναι από αυτά που σε συναρπάζουν και η δράση σε έχει συνεχώς σε ένταση.
10αράκι με τόνο.
greg για το review και τα trivia
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
Einstein
"Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ."
Αρκάς
Ο κόσμος καταστρέφεται από την αδιαφορία αλλά τι με νοιάζει εμένα!
-
-
23 Μαρτίου 2008, 23:00
TV Maniac
Πολύ καλή ταινία 9
Ειδικά η θηλυκή Γούλβεριν είναι όλα τα λεφτά
We need Angelus
-
23 Μαρτίου 2008, 23:09
TV Guru!
H καλυτερη ταινια απο την τριλογια. Και για μενα η καλυτερη μεταφορα κομικ μετα το v for vendeta.Ο σκηνοθετης εχει κανει πολυ καλη δουλεια, και δυστυχώς φαίνεται η απουσια του στο επομενο. Ειμαι και φαν του ειδους. Ενα 9 απο μενα.
Thnx για το ωραιο review και τα ωραια trivia
-
Likes / Thanks - 2 Thanks, 0 Likes
-
24 Μαρτίου 2008, 01:28
TV Guru!
πάρα πολύ καλή ταινία.και τρία μέρη μου αρέσαν εξίσου!!!
ευχαριστούμε για το review GrigD!
-
-
24 Μαρτίου 2008, 02:25
TV Guru!
παρα πολυ καλο το review!!! Μπραβο Γρηγόρη.. Δεν την εχω δει ακομα την ταινια βεβαια γιατι έχω ένα κολλημα με όλες αυτές τις σουπερ ηρω ειδη ταινιες.. Μααρεσουν μεχρι το σημειο που οι ηρωες ανακαλύπτουν τις δυναμεις τους... Καποια στιγμη θα την δω!!!
Δεν βαθμολογησα!
-