Δεν είναι καθόλου του στυλ μου (βασικά, με εκνευρίζουν τρομερά) τα τραγούδια όπου οι καλλιτέχνες μουρμουρίζουν (π.χ. το φετινό όσκαρ τραγουδιού της Billie Eilish για μένα είναι τραγικό), οπότε ούτε η συμμετοχή μας μου άρεσε. Όσο μπόρεσα να καταλάβω από τους στίχους (γιατί τι να καταλάβεις με τόσο μουρμουρητό), τους βρίσκω κι αυτούς τουλάχιστον ατυχείς, ιδίως σε μια εποχή που οι τοξικές σχέσεις συζητούνται τόσο έντονα (Ιf we die together now / We will always have each other / I won't lose you for another). Χάλια και η σκηνική παρουσία, από το ανεκδιήγητο μαλλί και το άσχημο φόρεμα ως τις αψυχολόγητες σπασμένες καρέκλες - χάθηκε ένα χορευτικό με ένα ζευγάρι στο φόντο;
Από τα υπόλοιπα τραγούδια, της Νορβηγίας είναι προβοκατόρικα θεότρελο και weird κι έχει και ρυθμό που σε ξεσηκώνει. Της Ουκρανίας μου άρεσε, γιατί γενικά γουστάρω τις έθνικ συμμετοχές, είχε ρυθμό κι αυτό το περίεργο "κλαρίνο". Της Αλβανίας ήταν το απόλυτα κιτσάτο γιουροβιζιονικό σούργελο, μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το ότι δεν προκρίθηκε. Τα "σοβαρά" τραγούδια Ολλανδίας και Πορτογαλίας δε μου είπαν κάτι (συμπαθώ Πορτογαλία πάρα πολύ, αλλά μετά το εκπληκτικό Senhora do Mar του 2008, με το οποίο ανατριχιάζω ακόμα, δεν έχει δώσει τίποτα αξιόλογο -- όχι, δεν είμαι φαν του τραγουδιού τους που κέρδισε το 2017).
Για πρώτη φορά, στηρίζω και τη γαλλική συμμετοχή. Μου άρεσε η σκηνική τους παρουσία, ο ρυθμός και το γεγονός ότι δεν τραγουδάνε στα γαλλικά αλλά στα κέλτικα βρετονικά.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
^ Ναι, για τους στίχους έχεις απόλυτο δίκιο, το τραγούδι το άκουσα χθες για πρώτη φορά και εξεπλάγην, πραγματικά!
Της Αλβανίας ήταν σούργελο, σκέτο, χωρίς τα υπόλοιπα....
Γενικά, είχαμε χθες πολύ Billie Eilish και Ed Sheeran.
Οι άλλες, οι ανεκδιήγητες οι Ισλανδές!!! Νόμιζα ότι μπήκα σε χρονομηχανή και μού έρθε να φωνάξω, Έχουμε έγχρωμη τηλεόραση, μαμά!!!
Αυτές, ναι. Είναι γιουροβιζιονικά σούργελα!