εφτασα 4η σεζον...νταξει...εχει υπεροχες στιγμες η σειρα...με την καφριλα της και το στοιχειο του ντοκιμαντερ να δουλευει εξαιρετικα αν και οχι παντα λογικα.!!
νταξει...φιναλε απολαυστικο...μεγαλη σειρα, με τα πανω της, τα κατω της, τα καλα της, τα κακα της...και να γραψω αρνητικα για καποιους χαρακτηρες.!!! θα ηταν ασκοπο...τελειωσε ενα υπεροχο τηλεοπτικο ταξιδι και μερικους χαρακτηρες θα
τους εχω βαθια ριζομενους στην τηλεοπτική μου βιβλιοθηκη.!!! θα μπορουσα να γραψω πολλα...θα αρκεστω στο οτι όχι απλα αξιζε το κοπο, αλλά ίσως και να χανε οριακα την 5αδα μου με αγαπημενες κωμωδιες.!!!
...Και μετά ήρθε το 3Χ01. Διαβάζω διθυράμβους παντού, κέρδισε και Έμμυ Σεναρίου, λέει. Αλλά για μένα ήταν το χειρότερο επεισόδιο της σειράς ως τώρα, το βρήκα σούπερ άβολο και εξαιρετικά μη αστείο. Το είδα με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία, όχι μόνο γιατί ένιωσα ότι είχε ξεπεράσει τα όρια της σάτιρας, αλλά και γιατί
Spoiler
η μετάθεση του Τζιμ μας στερεί τις υπέροχες σκηνές αλληλεπίδρασής του με την Παμ – άσε που η αντίδρασή της στο φιλί και όλες οι αλλαγές στη ζωή της έγιναν εκτός κάμερας!
Κρατάω μόνο την παρακάτω ατάκα (που ήταν ό,τι πιο αστείο ακούστηκε στο επεισόδιο) και πάω παρακάτω:
Creed: I'm not offended by homosexuality. In the '60s, I made love to many, many women, often outdoors, in the mud and the rain, and it's possible a man slipped in. There would be no way of knowing.
Γενικά, δυσκολεύτηκα με
Spoiler
τη μετάθεση του Τζιμ και δε μου άρεσε να βλέπω τις σκηνές στο παράρτημα του Στάμφορντ. Η απόφαση να κάνουν τον Τζιμ ζευγάρι με την (συμπαθέστατη, κατά τα άλλα) Κάρεν και να βάλουν την Παμ να γυρίσει, χωρίς απολύτως καμία λογική, στον Ρόι με βρίσκει εντελώς αντίθετη.
Αν σκοπός των σεναριογράφων ήταν να δημιουργήσουν ένα άβολο κλίμα, ΟΚ, το πέτυχαν. Προσωπικά, με χάλασε.
Από την άλλη, η εξέλιξη
Spoiler
της σχέσης Μάικλ-Τζαν, παρότι αρνητική,
είχε ενδιαφέρον. Ο Μάικλ είναι ένας χαρακτήρας ξεκαρδιστικός μέσα στη γελοιότητά του, αλλά μπορεί να γίνει και πολύ συναισθηματικός και αφοπλιστικά αθώος, σαν παιδάκι.
Στα χάιλαϊτ της σεζόν:
Spoiler
η παραίτηση του Ντουάιτ (ήταν ένα σοκ), το βίντεο απολογίας του Μάικλ για το ελαττωματικό προϊόν
Michael: There is no way I will resign. It wouldn't be fair. Not to the good workers I work with, not to my clients, and especially not to me. Let's not forget who this whole resigning business is about, anyway. If I could leave you with one thought, remember... it wasn't me. They're trying to make me an escape goat. If I am fired, I swear to God, that every single piece of copier paper in this town is going to have the F-word on it. The F-word. You have one day.
Pam: One day for what?
Michael: They always give an ultimatum.
ο Ντουάιτ που μιμείται τον Τζιμ, η ΘΕ-Ϊ-ΚΗ φάρσα με τα φαξ από τον μελλοντικό εαυτό του Ντουάιτ και ο Prison Mike.
Αγαπημένα επεισόδια: Diwali, The Convict, Ben Franklin, Phyllis' Wedding, Business School, Product Recall.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης