Πολύ καλό ψήφισα επειδή γενικώς συμπαθώ τον Χέρλι και δε βαρέθηκα, αν και έχω τις ενστάσεις μου.
Η Σελίν Ντιόν δικαιώνεται και στην περίπτωση του Χέρλι, the power of love ενώνει ένα ακόμα ζευγάρι και τέμνει τις δύο πραγματικότητες.
... Και ξαφνικά ανησυχώ ότι θα μας κάνουν καμιά *&^%$@ και θα δούμε τον Σαϊντ στο δικό του flash-sideways να βλέπει το φως το αληθινό μέσω καμιάς Σάνον και θα ξενερώσω τη ζωή μου...

(Αν και μάλλον προηγείται ο Σώγιερ με την Τζουλιέτ, που αληθινά δεν έχω καμία πρεμούρα να ξαναδώ. Μόνο ο Τζακ βλέπω να μένει μαγκούφης.)
Θετικά:
-- Η εμφάνιση του Μάικλ. Δεν καταλαβαίνω το μίσος των περισσότερων γι' αυτόν τον χαρακτήρα. Ναι, τα έκανε μαντάρα (για να το θέσω κομψά) όσο ήταν ζωντανός, αλλά οι πράξεις του είχαν δραματουργικό ενδιαφέρον. Η επανεμφάνισή του είναι ένα είδος απόδοσης τιμών στην ιστορία της σειράς και τις πρώτες εξαιρετικές σεζόν, έτσι το βλέπω εγώ.
-- Η ανατίναξη της Ιλάνα. Όχι επειδή αντιπαθώ τον χαρακτήρα, αλλά γιατί ήταν
πραγματική έκπληξη.
-- Το αγόρι μου ο Σαϊντ λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να σκοτώνει άσκοπα (αν και τον έναν από τους ανθρώπους του Γουίντμορ σίγουρα τον καθάρισε, σπάζοντάς του τον σβέρκο). Είσαι κάπου εκεί μέσα, καλό μου παιδί, το ξέρω! Δεν έχεις χαθεί!

--
Φυσικά και ο Ντέσμοντ έχει τον αριθμό παραγγελίας #42 στο εστιατόριο του Χέρλι...
-- Το μυστήριο του νεαρού αγοριού που φοβάται ο ΜΙΒ.
Αρνητικά:
-- Από πού κι ως πού ξέρει ο Μάικλ ότι ο Χέρλι πρέπει να αποτρέψει την ανατίναξη του αεροπλάνου; Ποιος του το είπε; Γιατί ο Χέρλι δεν αναρωτιέται και δεν τον αμφισβητεί καθόλου;
-- Πραγματικά ο Μάικλ έπρεπε κάπως να αναφερθεί στον Γουόλτ. Έστω, να του πει ο Χέρλι ότι τον είδε πρόσφατα και είναι καλά. Κάτι, ρε παιδί μου. (ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ανοησία το πώς οι σεναριογράφοι έπαψαν ξαφνικά να ασχολούνται με τον Γουόλτ, ενώ πρώτα μας είχαν γανώσει το μυαλό με το πόσο special είναι, παρεμπιπτόντως.)
-- Η ανατίναξη της Ιλάνα, πριν προλάβει να πει οτιδήποτε για τη σχέση της με τον Τζέικομπ.
-- Ο Φρανκ. Παντελώς άχρηστος.
-- Ο Ρίτσαρντ λέει ότι ξέρει τι είναι το Νησί και κανείς,
ΚΑΝΕΙΣ δεν τον ρωτάει;;;;; ΜΙΛΑ, ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ, FOR THE LOVE OF GOD/JACOB!!
-- Είναι εντελώς, ΠΑΝΤΕΛΩΣ παράλογο να ακολουθούν οι δικοί μας τον Χέρλι σε ό,τι αποφασίζει. Δεν υπάρχει ούτε μισό ψήγμα λογικής σε αυτό, μιας και είναι το ίδιο αστοιχείωτος όσο και οι υπόλοιποι σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο Νησί. Τη δεδομένη στιγμή, τον ακολουθούν μόνο και μόνο επειδή αυτό συμφέρει το σενάριο, χωρίς να δωθεί καμιά εξήγηση ως προς το γιατί ξαφνικά όλοι τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό.
-- Ο Τζακ ακολουθεί τον Χέρλι χωρίς να τον αμφισβητεί, επειδή... έτσι προσπαθεί να εξιλεωθεί για την Τζουλιέτ; ΕΛΕΟΣ, τι σαχλαμάρες ακούμε;

Από τις μεγαλύτερες ανοησίες του σεναρίου η αποδυνάμωση του χαρακτήρα του Τζακ, που έχει να κάνει κάτι (οτιδήποτε!) της προκοπής από τότε που σάπισε στο ξύλο τον Μπεν, επειδή νόμιζε ότι οι άνθρωποί του είχαν σκοτώσει τον Σαϊντ, τον Τζιν και τον Μπερνάρντ. Ξέρετε... από τότε που η ιστορία είχε βάρος και συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των χαρακτήρων και των θεατών.
-- Η εξήγηση για τους ψιθύρους μου φάνηκε άκυρη και ουρανοκατέβατη. Από πού κι ως πού το κατάλαβε ο Χέρλι ότι είναι οι νεκροί που έχουν παγιδευτεί στο Νησί; Και γιατί αυτούς τους ψιθύρους τους ακούνε όλοι, αλλά κανείς, πλην του Χέρλι, δεν μπορεί να δει και να μιλήσει με τους νεκρούς;
Δεν έχω αποφασίσει πώς να νιώσω για το πέσιμο του Ντέσμοντ στο πηγάδι. Από τη μια, έκανε μπαμ ότι θα τον ρίξει ο ΜΙΒ. Από την άλλη, αποκλείω να τον έχουμε χάσει τόσο άδοξα. Είμαι σε φάση αναμονής.
Απορίες:
-- Πότε και γιατί κατέληξε στο ψυχιατρείο η Λίμπι; Και γιατί θυμάται τα γεγονότα του original timeline στο flash-sideways;
-- Η αποστολή που έχει αναλάβει ο Ντέσμοντ στο flash-sideways δε μου είναι ξεκάθαρη. Πώς ξέρει τι πρέπει να κάνει με τον καθένα από τους συνταξιδιώτες του στην Οσεάνικ 815; Γιατί χτύπησε τον Λοκ με το αυτοκίνητο;