Αποτελέσματα Δημοσκόπησης: Πώς σας φάνηκε το φινάλε?

Ψηφοφόροι
1009. Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση
  • Άριστο

394 39,05%
  • Πολύ Καλό

126 12,49%
  • Καλό

107 10,60%
  • Μέτριο

93 9,22%
  • Χάλια

39 3,87%
  • Απογοήτευση

250 24,78%
Σελίδα 141 από 142 ΠρώτοΠρώτο ... 4191131139140141142 ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1.401 έως 1.410 από 1412

Θέμα: Lost 6x17/18 - "The End"

TV Guru! Το Avatar του/της tasoskratos
    Likes / Thanks
    10 Years Ago, ‘Lost’ Said "The End"
    ...και ακόμη υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει ότι όλοι αυτοί ήταν νεκροί!
    WE HAVE TO GO BACK JJ
    WE HAVE TO GO BACK

2. Thanks NikBG thanked for this post
    Likes Andre Linoge, johny f liked this post
    Αρθρογράφος Το Avatar του/της drapetisgal7
    Likes / Thanks

Likes / Thanks
    superheronews.gr

Likes / Thanks
    Honest Trailers - Lost

superheronews.gr

6. Thanks HristinaB thanked for this post
    Αρχισυντάκτης Το Avatar του/της blackys88b
    Likes / Thanks

Likes / Thanks
    superheronews.gr

Likes / Thanks
    superheronews.gr

TV Guru! Το Avatar του/της HristinaB
    Likes / Thanks
    Παρότι έχω ένα κατεβατό με ερωτήματα που δε θα απαντηθούν ποτέ μα ποτέ, σε τούτο το ποστ δε θα κράξω. Κι αυτό γιατί οι σεναριογράφοι πέτυχαν, στο τελευταίο επεισόδιο, να με κάνουν ν' αφήσω στην άκρη τις απορίες, να επικεντρωθώ σε όσα έβλεπα έχοντας ουσιαστικά ξεχάσει όσα προηγήθηκαν (πράγμα που δεν το λες και πολύ θετικό για μια σειρά 6 σεζόν, βέβαια) και να συγκινηθώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Ως μεμονωμένο επεισόδιο, λοιπόν, ψήφισα "καλό" γιατί μου άρεσαν οι ερμηνείες (ιδίως του Μάθιου Φοξ) και βρήκα όμορφο το πώς συναντήθηκαν όλοι μαζί για να "προχωρήσουν παραπέρα" (ίσως η δεύτερη πιο όμορφη/ανακουφιστική ματιά στον θάνατο και το επέκεινα μετά το πανέμορφο τέλος του The Good Place). Έχασε, όμως, το δικαίωμα να το θεωρώ κορυφαίο φινάλε λόγω μιας σειράς σεναριακών αποφάσεων (λεπτομέρειες σε επόμενο ποστ) και κυρίως της απόλυτα άκυρης επανεμφάνισης της Σάνον ως "αδερφής ψυχής" του Σαϊντ. Σε ποιο ουράνιο και τόξο μπορεί να είναι η Σάνον πιο σημαντική από τη Νάντια;

Τα αναπάντητα ερωτήματα, οι σεναριακές ακροβασίες, ο αχταρμάς των πληροφοριών (και, συχνά, η αλληλοαναίρεσή τους) εννοείται ότι βαραίνουν αρνητικά στο σύνολο της σειράς.

Χαίρομαι πραγματικά που δεν την είδα στην ώρα της. Ίσως να είχα μάθει μερικά πραγματάκια παραπάνω για την κβαντομηχανική μέσω των θεωριών των φαν, αλλά τουλάχιστον δεν έχασα τον υπερπολύτιμο χρόνο μου σπαζοκεφαλιάζοντας επί 6 χρόνια...

http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
    Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

11. Thanks johny f thanked for this post
    Likes ATHENA1971 liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της spiross27
    Likes / Thanks
    Δυστυχώς η σειρά έπεσε θύμα των τότε πολύ μεγάλων απεργιών των σεναριογράφων και μπορεί να μην κόπηκε όπως έγινε με δεκάδες επιτυχημένες σειρές τότε (που ακόμα με πονάνε που κόπηκαν!) αλλά δεν επέστρεψε ποτέ η ίδια μετά απο αυτό ! βέβαια εγώ είμαι απο αυτούς που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το τέλος και χωρίς απορίες.
    spiros#27

13. Likes ATHENA1971 liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της HristinaB
    Likes / Thanks
    Για αρχή, ας παραθέσω όσα βρήκα άξια αναφοράς από τη γρήγορη ανάγνωση των προηγούμενων 140 σελίδων, αφού παρέκαμψα τις οπαδικές αντιπαραθέσεις και, κυρίως, τις μακροσκελείς απαντήσεις των πωρωμένων φαν, που απάντησαν στις εύλογες απορίες των υπολοίπων με τις δικές τους θεωρίες, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα. Σπόιλερ αλέρτ: δεν ήταν.

Πάμε;
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την LostUser Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Ας ναυαγούσανε σε ένα οποιοδήποτε κωλονήσι δηλαδή, ας περνούσαν κανά 4μηνο εκεί και μετά, έχοντας όλοι κοινές εμπειρίες και έχοντας γίνει μια super duper παρεούλα, ας πηγαίναν μαζί στον παράδεισο.
    με το τέλος που δείξανε ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ οτιδήποτε μυστήριο/μεταφυσικό στην σειρά αφού είναι σαν να σου λένε ότι δεν είχε ποτέ σημασία.
    Ακριβώς. Τα ψυχολογικά προβλήματα που είχαν όλοι θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με κυριολεκτικά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Οι σεναριογράφοι επέλεξαν να το κάνουν μέσω της συγκεκριμένης ιστορίας με τους μικρούς θεούς, Καπνούς, Αριθμούς, Ντάρμα, Others, η οποία, τελικά, δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην τελική έκβαση. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ιστορία ήταν ΟΛΗ η σειρά για 5 σεζόν. Και μετά, απλά δεν ήταν.

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την tkollias Εμφάνιση Δημοσίευσης
    τρελή ντρίμπλα το σκηνικό με την Τζούλιετ και το Σώγιερ που μας έβαλε για 4 μήνες να ψάχνουμε τι εννοούσε η Τζούλιετ με το "it worked". Αλά Ντέσμοντ η κυρία "είδε" το after...
    Γιατί το είδε; Πώς το είδε; Πώς απέκτησε αυτή την ικανότητα; Επειδή έσκασε η βόμβα; Και οι άλλοι γιατί δεν το είδαν; Και με ποια λογική είδε κάτι που ακόμα δεν είχε δημιουργηθεί, αφού ούτε η ίδια είχε πεθάνει ακόμα ούτε κάποιος από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας της;

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την dimath Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Υπάρχει κάποιος λόγος που η Kate αλλάζει ρούχα στην εκκλησία;
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την Akarina Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Το Νησί δεν είχε τελειώσει ενδυματολογικά με την Κέιτ.

Κι εγώ σκέφτηκα ότι παραήταν ξεφτίλα να σκάσει στην κηδεία με το μίνι και το δεκάποντο...

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την mand1as Εμφάνιση Δημοσίευσης
    η Ναντια ηταν το απιαστο ονειρο του Σαγιντ ειχε βασανιστει παρα πολυ απο τα δικα του χερια (και αρα ειχε αγιοποιηθει στη σκεψη του) για να την εχει για γυναικα του, αυτη η γυναικα πλεον το στοιχειωνε δεν το λυτρωνε
    Ναι, ορίστε. Τρανό παράδειγμα απάντησης "ερμηνεύω όσα βλέπω με μόνο σκοπό να αποδείξω την υπεροχή της σειράς, ακόμα κι όταν αυτά που λέω αντικρούουν όσα η ίδια η σειρά μας έχει δείξει". Ευτυχώς, του απάντησαν ψύχραιμα και με επιχειρήματα.

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την Krasas Εμφάνιση Δημοσίευσης
    H Ναντια σώθηκε από τον Sayid (που είχε το ρόλο του βασανιστή της, αλλά τελικά δεν υπάκουσε την εντολή να την σκοτώσει). Σε πολλές φάσεις στο νησί ο Sayid κοιτάει τη φωτογραφία της, και αργότερα (6ος κύκλος) ομολογεί (στον MIB) ότι η μοναδική του επιθυμία είναι να είναι ζωντανή και μαζί του. Επίσης, με την Nadia παντρεύτηκε όσο ήταν εκτός νησιού και ήταν πανευτυχής μέχρι που την Nadia τη χτύπησε το παρανοϊκό φορτηγό του Hollywood. Όλα αυτά, το παραπάνω σχόλιο δεν τα λαμβάνει καν υπόψιν του, αρκετά βολικά.
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την sirina Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Η ιστορια του Σαγιντ με την Ναντια με εκανε να συγκινουμαι σταθερα απο την αρχη μεχρι το τελος και ο Σαγιντ ειναι απο τους πολυ αγαπημενους μου. ΑΥτην την γυναικα την ελευθερωσε στην πατριδα του, την εχασε, πονεσε, κουβαλουσε φωτο μαζι του, την παντρευτηκε και του την σκοτωσαν(ποιος αραγε?) και πηγε με τον ΜΙΒ μονο και μονο για να την ζωντανεψει. Αυτη ειναι το ετερο του μισο, τελος.-

Η Σαννον ηταν μια ομορφη ξανθια σε ενα νησι που ζουζουνισαν γιατι ανθρωποι ειναι αναγκες εχουν. Ουτε καμια τρελη αγαπη ουτε καν σχεση. Και ο Λοκ την Ελεν του επισης την αγαπησε πολυ.
    Να προσθέσω εδώ ότι ουδέποτε είδαμε τον Σαϊντ να βασανίζει τη Νάντια. Αυτό έμεινε επίτηδες φλου στο σενάριο του 1Χ09. Μάλιστα, όσο ήταν φυλακισμένη, της πήγαινε τρόφιμα και φρούτα.

Χίλια "ΝΑΙ, αυτό ακριβώς" στην άποψη για τη σχέση του με τη Σάρον. Επίσης, της φέρθηκε ευγενικά και της έδωσε την ευκαιρία να αποδείξει τη χρησιμότητά της, όταν όλοι την είχαν του πεταματού (και δικαίως, κρίνοντας από τη συμπεριφορά της). Αυτό, όμως, σε καμία των περιπτώσεων δε στοιχειοθετεί "καρμική" σχέση, "αδερφές ψυχές" και τέτοια.

Και φυσικά αυτή η αλλοπρόσαλλη επιλογή δεν εξηγείται από την αυθαίρετη άποψη ότι όσα βλέπουμε στην εκκλησία είναι από την οπτική του Τζακ κι επειδή ο Τζακ δεν ήξερε τη Νάντια, αυτή δεν μπορούσε να είναι εκεί. Αυτά είναι μπακαλίστικα πράγματα. Οι λεπτομέρειες του κάθε flash-sideways καθορίζονται από τον εκάστοτε χαρακτήρα-πρωταγωνιστή, τι απωθημένα και τι ανάγκες έχει. Ο Σαϊντ, όμως, φλάσαρε εντελώς ανεξήγητα βλέποντας τη Σάνον (κι εγώ σιχτίριζα το σύμπαν ), επειδή έτσι το κανόνισαν ο Μπουν και ο Χέρλι. Ο λόγος που η Σάνον ήταν εκεί (όπως και ο Μπουν, που ανάθεμα κι αν ενδιέφερε ποτέ κανέναν) είναι επειδή οι σεναριογράφοι ήθελαν να κλείσουν τη σειρά με ένα reunion της πρώτης σεζόν. Μισοψημένο, μιας και έλειπαν Μάικλ και Γουόλτ. (Καλά, αυτό το δίδυμο πραγματικά υπέφερε από τραγικά κακό γράψιμο σε όλη τη σειρά.) Και με προσθήκες άλλων σεζόν -- Ντέσμοντ, Πένι, Τζουλιέτ. Και γιατί όχι και ο Mr. Eko; Ή ο Φάραντεϊ;

Επιγραμματικά, τα θετικά:
    -- Ο Χέρλι λέει στον Σαϊντ ότι είναι καλός άνθρωπος. ΝΑΙ. ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ. ΕΙΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ! Πάντα ήταν.
    -- Η φλασιά Τσάρλι-Κλερ. Ποτέ δεν τη συμπάθησα πραγματικά την Κλερ, αλλά τον Τσάρλι ναι. Συγκινήθηκα.
    -- Η επανασύνδεση Σώγιερ-Τζουλιέτ. Ποτέ δεν τη συμπάθησα την Τζουλιέτ, αλλά εδώ της πήγαινε πολύ το eyeliner και ο Σώγιερ ήταν πολύ συγκινημένος επειδή έρωτας, οπότε, ναι, συγκινήθηκα κι εγώ.
    -- Όλα τα σύμβολα των θρησκειών στην εκκλησία -- και ο τροχός της Ντάρμα στο βιτρώ πίσω από τον Τζακ. Πολύ κουλ.
    -- "Not leaving. No. Moving on." Μαζί με τους φίλους και τους αγαπημένους σου. Πολύ όμορφη σκέψη.

Επιγραμματικά, τα αρνητικά:
    -- Ο Φρανκ είναι ζωντανός, παρότι θεωρητικά είχε γίνει χαλκομανία από την πόρτα του υποβρυχίου.
    -- Ο Χέρλι λέει στον Σαϊντ "You know, a lot of people have told you that you're not [a good man]. Maybe you've heard it so many times you started believing it." Ε, όχι. Ο Σαϊντ ήταν από τους πιο σκεπτόμενους χαρακτήρες της σειράς, από τους ελάχιστους που έκαναν πραγματική ενδοσκόπηση και δεν είχε καμία ανάγκη να ετεροπροσδιοριστεί. Το ότι πίστεψε στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του συνέβη επειδή αναγνώρισε ότι η σκοτεινή του πλευρά όντως υπάρχει και είναι ισχυρή. Αποδέχτηκε την ύπαρξή της, αλλά δεν αφέθηκε ολοκληρωτικά σ' αυτήν. Γι' αυτό και δεν σκότωσε την Ζόι, αν και θα μπορούσε να το κάνει πανεύκολα. Γι' αυτό και τον επανέφεραν τα λόγια του Ντέσμοντ.
    -- Ο Τζακ χρίζει τον Χέρλι νέο Προστάτη του Νησιού, αλλά δε λέει τους λατινικούς ψαλμούς. Ξεπέτα χρίσμα, δεν πιάνει!
    -- Η κατσαρίδα Κέιτ επιβιώνει για εκατομμυριοστή φορά και ξανα-μανά-φεύγει από το Νησί. Και ο Σαϊντ όχι. Ντροπή, απλά.
    -- Η Κέιτ από μηχανής Θεός φτάνει ακριβώς την κατάλληλη ώρα για να σώσει τον Τζακ από τον ΜΙΒ, αλλά δεν πυροβολεί καν στο κεφάλι. Ο δε Τζακ, με μαχαιριά στο συκώτι όχι μόνο δεν ξεματώνει άμεσα και χωρίς πολλά-πολλά, αλλά και σηκώνεται, ροβολάει στα βράχια, κατεβαίνει καταρράκτες, βάζει τάπες, ξανασηκώνεται να πάει μέχρι τα μπαμπού...
    -- Η μελό κατάληξη του Μπεν. Μου θύμισε την αντίστοιχη ξενέρα με το redemption του
    Spoiler
    .
    Επιπλέον:
    -- Η Σάρλοτ δε φλάσαρε καθόλου βλέποντας τον Ντάνιελ. Friendzoned ο επιστήμονας, λυπάμαι. Αλήθεια, γιατί ψαχούλευε στα συρτάρια του Σώγιερ η κοπελιά στο flash-sideways δε μάθαμε ποτέ.
    -- Η τάπα που βουλώνει την Πηγή του Φωτός έμοιαζε με Ομφαλό (όπως αυτός στους Δελφούς, που συμβόλιζε το Κέντρο της Γης). Βαθύ. (Καλά, όχι και τόσο.)

Απορίες του επεισοδίου:
    -- Δεν κατάλαβα γιατί ο Ντέσμοντ ήταν ο ενορχηστρωτής της τελικής συνάντησης των πάντων στο flash-sideways. Αν μη τι άλλο, αυτός που ξύπνησε πρώτος ήταν ο Τσάρλι. Αυτός του έδειξε τι συμβαίνει.
    -- Αν αυτό που λείπει από τον ΜΙΒ για να φύγει είναι ο Ντέσμοντ, γιατί ζήτησε από τον Σαϊντ να τον σκοτώσει; Δεν το ήξερε ότι τον χρειαζόταν; (Ατέλειωτη η λίστα των προαπαιτούμενων για να φύγει ο ΜΙΒ, πάντως. Πρώτα, πρέπει να σκοτώσει τον Τζέικομπ. Τσεκ. Λες, ΟΚ, τώρα θα εξαφανιστεί αμέσως. Nope! Ξαφνικά, χρειάζεται αεροπλάνο. Μετά υποβρύχιο, για να βάλει τους υποψήφιους να αλληλοσκοτωθούν. Και μετά χρειάζεται τον Ντέσμοντ για να βουλιάξει το Νησί. Να πάρει, Γουίντμορ, εσύ φταις! Αν δεν είχες βάλει τα εκρηκτικά στο αεροπλάνο...)
    --
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την gas1925 Εμφάνιση Δημοσίευσης
    το αεροπλανο που φυγανε ποτε το "ξεπαγιδεψαν" απο τα εκρηκτικα;
    -- Γιατί ο ΜΙΒ δεν σκότωσε τον Τζακ όταν βγήκαν από τη σπηλιά, μόλις ο Ντέσμοντ είχε μετακινήσει την τάπα του Νησιού;
    -- Πώς σήκωσαν τον κορμό που είχε πλακώσει τον Μπεν;
    -- Ο Τζιν γιατί φλασάρει και βλέπει τη γέννηση της κόρης του, αφού δεν ήταν παρών; Και μιας και το ζεύγος βλέπει όλη τους την πορεία ως το τέλος, δε θα έπρεπε να λυπηθούν που το παιδάκι τους έχει μείνει ορφανό;
    --
    HURLEY: There are rules, dude.
    SAYID: Whose rules?
    HURLEY: Don't worry about it.

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την MrVolcom Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Ποσο λυπαμαι οποιον ξεκιναει την σειρα τωρα , που απλα θα δει ολα τα επεισοδια μαζεμενα και θα προχωραει καθε φορα στο επομενο, χωρις να χρειαζεται να μπει gtvs. Πραγματικα το 50% του Lost για εμενα, ηταν να μπαινω εδω μεσα μετα απο καθε επεισοδιο και να διαβαζω αναλυσεις/συζητησεις.
    Άγιο είχα και παράτησα τη σειρά κάπου στον τέταρτο κύκλο της τότε, χωρίς να μπαίνω σε φόρα, χωρίς mobepisodes, συνεντεύξεις, μπλογκ, αναλύσεις, θεωρίες, μίση και αλληλοσπαραγμούς. Χαλαρός μονόλογος και διατήρηση της ψυχικής μου υγείας.

Έχει λίγο ακόμα...

http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
    Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

15. Thanks johny f thanked for this post

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [VIDEO] είναι σε λειτουργία