Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10

Θέμα: Τony Winners 2010

Αρθρογράφος Το Avatar του/της Above
    Likes / Thanks
    ΤΟΝY WINNERS 2010
    (ή αλλιώς, Hollywood VS Broadway)

O λόγος που σκέφτηκα να παρουσιάσω τους φετινούς νικητές των Tony (θεατρικά βραβεία για παραστάσεις on Broadway) είναι ότι φέτος πολλοί διάσημοι κινηματογραφικοί αστέρες επέλεξαν το θεατρικό σανίδι, αντί των κινηματογραφικών πλατό, και διακρίθηκαν. Τα Tony, δίδονται επι 64 συναπτά έτη, και δεκάδες διάσημοι ηθοποιοί, ξεκίνησαν την καριέρα τους από εκεί, ή επέλεξαν αργότερα να κάνουν θέατρο. Το θέατρο είναι η άλλη μεγάλη μου αγάπη ( εντος και εκτός Ελληνικών συνόρων) και έχω απολαυσει πολλούς γνωστούς ηθοποιούς του Αμερικανικού και Αγγλικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, ή στο Broadway ( on και off) ή στο West End.

Και παρά πολλοί έχουν διακριθεί, που ενώ τους θεωρείς λίγους ή και ασήμαντους κινηματογραφικά, ή μόνον τηλεοπτικούς, κάνουν τεράστια καριέρα στο σανίδι, που δεν θα το περίμενες ποτέ. Από τις τηλεοπτικές Christina Applegate (Παντρεμένοι με παιδιά, Samantha Who?) Cynthia Nixon (Sex and the City) Felicity Huffman (Νοικοκυρές σε απόγνωση) μέχρι την ξεχασμένη κινηματογραφικά Jane Fonda ( που επέστρεψε πέρσι στο σανίδι μετά από 40 χρόνια περίπου και διακρίθηκε), τον χαμένο κινηματογραφικά Kevin Spacey, τους Phillip Seymour Hoffman, Marcia Gay Harden που εγιναν γνωστοί απο το Βroadway, και βέβαια τεράστια ονόματα της υποκριτικής, από τον Al Pacino μέχρι την Meryl Streep. (Eξαιρετικός λέγεται ότι ήταν πέρσι ο «Χαρυ Ποτερ» Daniel Radcliffe που παρουσιάστηκε και γυμνός για της ανάγκες του ρόλου του στο Equus!)

H λίστα των διασήμων ηθοποιιών είναι μακροσκελής, και φέτος το Hollywood επιβιβάστηκε στο Broadway, (με τον ηδη βραβευμένο με Τοny τo 1996 για το "Indiscretions") Jude Law (ως Άμλετ σε μια avant guarde εκδοχή του κλασικού έργου, που ευτύχισα τον Oκτώβριο να δω) την 5 φορές υποψήφια και μια φορά νικήτρια Laura Linney, την περσινη υποψηφια για oscar Β΄γυναικείου στην "Αμφιβολία" Viola Davis, που κατέκτησε το δεύτερο της Τony, τους Alfred Molina, Liev Schreiber, και Christopher Walken, καθώς και τον φετινό νικητή Denzel Washington, τον τηλεοπτικό Kelsey Grammer (Frasier) σε μια αναβίωση του «Κλουβιού με τις Τρελές» ( που και η παράσταση του Φασουλή με τον Μπέζο, ήταν έξοχη πέρσι) τις αγέραστες κυρίες του αγγλικού θεάτρου, Rosemary Harris ( Η Θεια May του Spiderman) και την 5 φορές νικήτρια, Angela Lansbury, και τις νικήτριες Scarlett Johansson(!) στο Γυναικείο, με την παρθενική της εμφάνιση, και στην κατηγορία μιούζικαλ την Catherine Zeta-Jones, που έτσι και αλλιώς από το μιούζικαλ ξεκίνησε στο θέατρο, με μεγάλη πορεία και καριέρα στο θέατρο και στο είδος, από τις Αγγλικές σκηνές, και έλαμψε στο κινηματογραφικό "Chicago" κατακτώντας δίκαια και το Oscar. Πάμε λίγο στους νικητές, στις κατηγορίες έργων και ηθοποιιών μόνο. Και κάποια αποσπάσματα από τα θεατρικά που κατάφερα και βρήκα.

Aποσπάσματα...απο τις φετινές παραστάσεις!

Best Play: "Red"
    Best Musical: "Memphis"
    Best Revival of a Play: "Fences"
    Best Revival of a Musical: "Το κλουβί με τις τρελές"
    Best Performance by a Leading Actor in a Play: Denzel Washington - "Fences"
    Best Performance by a Leading Actress in a Play: Viola Davis - "Fences"
    Best Performance by a Leading Actor in a Musical: Douglas Hodge - "Το κλουβί με τις τρελές"
    Best Performance by a Leading Actress in a Musical: Catherine Zeta-Jones - "A Little Night Music"
    Best Performance by a Featured Actor in a Play: Eddie Redmayne - "Red"
    Best Performance by a Featured Actress in a Play: Scarlett Johansson - "Ψηλά από την γέφυρα"
    Best Performance by a Featured Actor in a Musical: Levi Kreis - "Million Dollar Quartet"
    Best Performance by a Featured Actress in a Musical: Katie Finneran - "Promises, Promises"

Link με τους υποψήφιους και τους νικητές
    http://www.tonyawards.com/en_US/nominees/index.html
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την Above; 15 Ιουνίου 2010 στις 22:41

TV Maniac Το Avatar του/της izzie 8EA
    Likes / Thanks
    ευχαριστουμε above για την παρουσια!!ας προβαλλει και καποιος τους νικητες των θεατρικων βραβειων οχι μονο των κινηματογραφικων!!εχουμε μπουχτισει πια απο αυτα!!ασε που παιρνει βραβειο ο καθε πικραμμενος!!!!!
    εχει καταντησει αηδια πια!!!

3. Thanks tanoulitsa, Above thanked for this post
    Likes / Thanks
    Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, και σε ευχαριστώ, πρέπει να υπάρχει καλλιτεχνικός πλουραλισμός στο Forum όμως, και πληροφόρηση, κατά το δυνατόν πληρέστερη, αλλά είναι και τα βραβεία πολλά! Στα Τοny, έτυχε φέτος, να είναι πολλοί οι γνωστοί κινηματογραφικοί αστέρες στο ευρύ κοινό, και θεώρησα ότι θα είχε ενδιαφέρον, αλλιώς ούτε τα έργα έχουμε δει, ούτε και τις ερμηνείες τους για να έχουμε άποψη. Απλά, ως πρόσθετη πληροφορία λειτούργει γιατί η καριέρα των ηθοποιών, δεν είναι μόνο στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά, πλατό αλλά στην « γέννηση και την δημιουργία» του επαγγέλματος τους, που είναι το σανίδι, και η σκηνή!
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την Above; 14 Ιουνίου 2010 στις 22:33

TV Maniac Το Avatar του/της izzie 8EA
    Likes / Thanks
    ναι συμφωνω!απλα λεω οτι τα κινηματογραφικα βραβεια προβαλλονται περισσοτερο και δεν αναφερομαι στο forum μας αλλα γενικοτερα στην τηλεοραση!!!πιστευω οτι και ηθοποιοι στο θεατρο ειναι εξισου καλοι με αυτους του κινηματογραφου!

6. Thanks Rezar, Above thanked for this post
    Likes / Thanks
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την izzie 8EA Εμφάνιση Δημοσίευσης
    ...πιστευω οτι και ηθοποιοι στο θεατρο ειναι εξισου καλοι με αυτους του κινηματογραφου!
    Μη σου πω και καλύτεροι!!!!! Και εχεις απόλυτο δίκιο!

8. Thanks tanoulitsa thanked for this post
    TV Guru! Το Avatar του/της tanoulitsa
    Likes / Thanks
    Ποσο μ'αρεσει το θεατρο???? Θα ημουν τοσο χαρουμενηαν εβλεπα Streep & Pacino στο σανιδι που δεν λεγετε! Above o Radcliffe ηταν με το εργο Equus περσυ .

10. Thanks Above thanked for this post
    Likes / Thanks
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την tanoulitsa Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Above o Radcliffe ηταν με το εργο Equus περσυ .
    Γιατι εγώ τι ειπα βρέ συ? Α, το είχα γράψει λάθος... Ok, το ίδιο λέμε πάντως, thanxx tanoulitsa, το διορθωσα

+Nα σου πω, ότι την πολυλατρεμενη Streep, την έχω δει μια φορά στο θέατρο, το 2003, σε παράσταση πρόκληση-ανοιχτή στο Central Park, στον Κλασικό «Γλάρο» του Τσεχωφ, στον ρόλο της Αρκάντινα, και σε σκηνοθεσία του Mike Nichols, αλλά όσο και αν την χαζεύω...δεν με ενθουσίασε όσο περίμενα. Η πανέμορφη Natalie Portman, στο ρόλο της Νινας, ήταν έξοχη. Επαιζε και ο Philip Seymour Hoffman! Εξαιρετικός και αυτός!
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την Above; 15 Ιουνίου 2010 στις 14:15

12. Thanks bledda, babybastard, tanoulitsa, Rezar thanked for this post
    TV Guru! Το Avatar του/της tanoulitsa
    Likes / Thanks
    Σου εχω πει ποσο ζηλευω???? Ο,τι και αν ειναι ομως αλλη εμπειρια το θεατρο! Πολυ θα θελα ν ειχα καιγω τετοια ευκερια!

14. Thanks babybastard thanked for this post
    Newbie Το Avatar του/της gampler
    Likes / Thanks
    Above εγω πραγματικά δεν ξέρω αν σε ζηλεύω ή αν σε μισώ!!(πλάκα κάνω εννοείται!! ).Εϊσαι παααααρα πολύ τυχερός που έχεις δει την Streep από κοντά!Και επίσης συγχαρητήρια για το αφιέρωμα!!μου άρεσε πολύ!

16. Thanks tanoulitsa, Above thanked for this post
    Newbie Το Avatar του/της Academician
    Likes / Thanks
    Αγαπητέ και πολυταξιδεμένε Above συγχαρητήρια για το θέμα σου. Σήμερα το είδα. Όντως πολλοί διάσημοι ηθοποιοί κάνουν θέατρο, ξεκινώντας την άσημη καριέρα τους ή καταλήγοντας εκεί πασίγνωστοι και λαοφιλείς. Αγαπώ και εγώ το θέατρο πολύ, ( σε ζηλεύω και εγώ που έχεις δει την Streep σε ένα τόσο σπουδαίο έργο) και θα σου πω ότι έχω δει την εκπληκτική Judi Dench στο Amy's View στο Royal National Theatre στο Λονδίνο το 1997 και πολύ το καυχιέμαι. Εξαιρετική παράσταση, και η Judi Dench μεγαλούργησε επί σκηνής. Δεν ξέρω αν την είχες δει αυτήν την παράσταση. Είδα και το ελληνικό ανέβασμα της το 1998 θαρρώ, με την Καλογερόπουλου και την Τρικαλιώτη, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο θέατρο, στο Αμόρε νομίζω, αλλά δεν με ενθουσίασε τόσο. Σε ευχαριστώ για την συνεισφορά σου και σε αυτό το κομμάτι της τέχνης.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την Academician; 30 Ιουνίου 2010 στις 17:57

18. Thanks Above thanked for this post

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [VIDEO] είναι σε λειτουργία