Μετά τα Blue Planet και Planet Earth, το BBC επέστρεψε στο νέο έτος με νέα σειρά ντοκιμαντέρ που αυτή τη φορά έχει σαν επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο. Το Human Planet είναι μια μίνι σειρά των 8 επεισοδίων, η οποία είχε ανακοινωθεί από το 2007 και με πάνω από 2 χρόνια γυρισμάτων σε 40 περίπου χώρες.

Η σειρά περιλαμβάνει 80 σχεδόν περιοχές γυρισμάτων, ενώ κάθε επεισόδιο εστιάζεται σε διαφορετικές σχέσεις αλληλεπίδρασης του ανθρώπινου παράγοντα με το περιβάλλον. Έτσι έχουμε τον αγώνα επιβίωσης των ανθρώπων σε μέρη όπως η έρημος, η ζούγκλα, η αρκτική, τα λιβάδια, τα ποτάμια, τα βουνά, τους ωκεανούς και τις πόλεις. Στη σειρά αυτή, τη φωτογραφική επιμέλεια έχει αναλάβει ο γνωστός Βρετανός φωτογράφος Timothy Allen, η δουλειά του οποίου θα κυκλοφορήσει και σαν βιβλίο παράλληλα με τη σειρά.


Το Human Planet έκανε την πρεμιέρα του την προηγούμενη Πέμπτη 13 του μηνός ενώ θα ακολουθήσουν τα επόμενα 7 στις επόμενες εβδομάδες, για να κλείσει η σειρά με το τελευταίο της επεισόδιο στις 3 Μαρτίου 2011. Η σειρά των επεισοδίων όσο αφορά τα περιβάλλοντα είναι η εξής: 1ο επεισόδιο: Ωκεανοί, 2ο επεισόδιο: Έρημοι, 3ο επεισόδιο: Αρκτική, 4ο επεισόδιο: Ζούγκλες, 5ο επεισόδιο: Βουνά, 6ο επεισόδιο: Λιβάδια, 7ο επεισόδιο: Ποτάμια και 8ο και τελευταίο επεισόδιο: Πόλεις. Όλες οι λήψεις είναι με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και τα επεισόδια περιλαμβάνουν τόσο εναέριες όσο και υποβρύχιες λήψεις. Τέλος η σειρά πραγματοποιήθηκε από τις παραγωγικές ομάδες του BBC Natural History και BBC Wales.