Αποτελέσματα Δημοσκόπησης: 127 hours - Βαθμολογήστε όσοι έχετε δει την ταινία

Ψηφοφόροι
49. Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση
  • 1

0 0%
  • 2

0 0%
  • 3

1 2,04%
  • 4

1 2,04%
  • 5

3 6,12%
  • 6

5 10,20%
  • 7

10 20,41%
  • 8

17 34,69%
  • 9

7 14,29%
  • 10

5 10,20%
Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 34

Θέμα: 127 Hours (2010)

TV Guru! Το Avatar του/της tarantina
    Likes / Thanks

127 Hours (2010)

Σκηνοθεσία,Σενάριο: Danny Boyle
    Ηθοποιοί:James Franco,Kate Mara,Amber Tamblyn,Sean Bott
    Διάρκεια:95 λεπτά
    Πρεμιέρα:Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011
    Χρονολογία παραγωγής:2010
    Βασισμένο στο βιβλίο

Yποψήφια για όσκαρ καλύτερης ταινίας,Α' ανδρικού ρόλου,διασκευασμένου σεναρίου,μοντάζ,μουσικής,τραγουδιού (If I Rise)

Yπόθεση

Θέμα της ταινίας είναι οι εφιαλτικές 127 ώρες που έζησε ο ορειβάτης Άρον Ράλστον, όταν ένας βράχος έπεσε πάνω στο χέρι του, παγιδεύοντάς τον σε ένα φαράγγι στη μέση του πουθενά. Στη διάρκεια της περιπέτειάς του, ο Ράλστον θυμάται τους φίλους του, την αγαπημένη του, την οικογένειά του και τις δύο πεζοπόρους που γνώρισε πριν το ατύχημά του.

«Καθώς έπεφτα, κοίταξα επάνω και είδα τον βράχο να γλιστράει προς τα πάνω µου. Σήκωσα τα χέρια µου και προσπάθησα να σπρώξω το σώµα µου προς τα πίσω για να ξεφύγω, όµως ο βράχος µού πλάκωσε το χέρι».

Πάντα προσελκύει την περιέργεια του θεατή μια ταινία βασισμένη σε αληθινό περιστατικό.Ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο δραματικό γεγονός με μια τροπή που δε μπορεί να τη συλλάβει ο ανθρώπινος νούς.Τη συνέλαβε όμως ο φακός του Danny Boyle και η εξαιρετική ερμηνεία του James Franco.Θεωρώ δύσκολο το εγχείρημα του Franco να εντρυφήσει στα συναισθήματα του ορειβάτη,να "βιώσει" την τραγικότητα των 127 ωρών,να μας κάνει να συμπάσχουμε μαζί του,να νιώσουμε την απόγνωση του κάθε λεπτού που περνούσε και να αναρωτηθούμε τι θα κάναμε αν βρισκόμασταν στη θέση του..

«Φανταστείτε τον πόνο αν κατά λάθος χτυπήσετε το δάχτυλό σας στην πόρτα, και πολλαπλασιάστε τον επί εκατό. Για 45 λεπτά έβριζα σαν πειρατής», λέει στον Πάτρικ Μπάρκµαν από την «Γκάρντιαν». Κατάφερε να πιάσει ένα µπουκάλι µε νερό που είχε στην τσάντα του, αλλά ήξερε πως δεν έπρεπε να το πιει όλο. «Ηταν το µόνο που µπορούσε να µε κρατήσει ζωντανό. Το έκλεισα πάλι και προσπάθησα να συγκεντρωθώ».

Aν και η ερμηνεία του Franco ήταν αυτή που κέρδισε τα εύσημα,δε μπορούμε να μη σταθούμε και στη σκηνοθεσία του Boyle,ειδικά στα πλάνα της γύρω περιοχής και στην προσθήκη των σουρεαλιστικών σκηνών στις στιγμές των παραισθήσεων του Franco.Οι περίτεχνοι πειραματισμοί στο μοντάζ και η φωτογραφία που προσαρμόστηκε στις ψυχολογικές μεταπτώσεις του ήρωα συνέβαλλαν στη δυναμική της ταινίας.Βέβαια ο Boyle δεν ξεδίπλωσε όλο το φάσμα της σκηνοθετικής του μαεστρίας όπως μας είχε συνηθίσει σε παλαιότερες δουλειές.Αυτό είναι λογικό ωστόσο,αν αναλογιστούμε το θέμα της ταινίας.

Αρχικά ο ορειβάτης Aron Ralston δεν αισθάνθηκε άνετα με την προσθήκη ορισμένων φανταστικών σκηνών.Στη συνέχεια όμως πείστηκε ότι με αυτό τον τρόπο το κοινό θα βιώσει την εμπειρία καλύτερα.Αξίζει να σημειωθεί ότι την ταινία την είδε 8 φορές!Highlights οι σκηνές που o Franco σκάρωνε διάφορα παιχνίδια με την κάμερα προκειμένου να περνάει η ώρα & να κρατάει το μυαλό του σε εγρήγορση.

Αυτοκτονία ή ... Η πρώτη σκέψη ήταν η πιο δραστική λύση, η αυτοκτονία. Αµέσως όµως ήρθε και η εναλλακτική. «Είχα µια σουρεαλιστική συζήτηση µε τον εαυτό µου: Αρον, πρέπει να κόψεις το χέρι σου”. “Μα δεν θέλω να το κόψω!”. Τρεις - τέσσερις ερωταποκρίσεις και σταµάτησα. ∆εν µπορούσα να µιλάω στον εαυτό µου – εκτός αν συνέχιζα για να µη λιποθυµήσω».

H λύτρωση ήρθε έπειτα από µια έκρηξη οργής: δεν υπήρχε άλλη λύση από το να κόψει το χέρι του µε το µαχαίρι τού πολυεργαλείου – το οποίο δεν ήταν καν αρκετά αιχµηρό.«Το χέρι µου µε σκότωνε». Η διαδικασία τού πήρε µία ώρα. «Η στιγµή της ευφορίας ξεπερνούσε τον πόνο». «Με είχε κυριεύσει οργή. Και ξαφνικά µου ήρθε η ιδέα: “Θα χρησιµοποιήσω τον ογκόλιθο για να το σπάσω το κόκαλο!”». Η κρίσιµη απόφαση του Ράλστον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος σήµερα, ήταν περισσότερο αποτέλεσµα της συναισθηµατικής έξαρσης και όχι της λογικής του. Ο ήχος ήταν τροµακτικός, «σαν να έγινε έκρηξη, όµως για µένα ήταν ευφορία. Ο ακρωτηριασµός είχε ήδη πραγµατωθεί στο µυαλό µου: “είναι άχρηστο, θα σε σκοτώσει, ξεφορτώσου το”».

To φινάλε συγκλονιστικό!Μετά από 5 μέρες και 7 ώρες απόγνωσης,ασιτίας,προχωρημένης αφυδάτωσης η ανάγκη για επιβίωση υπερισχύει και οπλίζει τον άνθρωπο με τέτοια δύναμη που τον ωθεί να πράξει τα αδιανόητα!Η στιγμή του ακρωτηριασμού οπωσδήποτε για γερά νεύρα!Ο ήχος του *κλίνγκ* όταν έφτανε το μαχαίρι στο κόκκαλο ανατριχιαστικός!Και έπειτα η λύτρωση!Η ευφορία,η χαρά του να είσαι ελεύθερος,να ζεις ξανά!Μαζεύεις τις δυνάμεις που δεν πίστευες ότι θα είχες και φεύγεις!Μπράβο στον James Franco που σήκωσε τέτοιο βάρος μόνος του.Μεγάλο ρίσκο,τα κατάφερε όμως και σίγουρα αν δεν ήταν αυτός δεν ξέρω κατα πόσο θα είχε επιτυχία η ταινία!

Trailer

If I Rise

Συνέντευξη του Aron Ralston

Πηγή για τις πληροφορίες του Aron Ralston
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την tarantina; 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 19:39

TV Guru! Το Avatar του/της bill667
    Likes / Thanks
    Πολυ ωραιο review, για ενα εργο ενος ταλαντουχου σκηνοθετη...

Εμενα μου αρεσει πολυ ο Boyle, οπως επισης και ο Franco...

Απλως η συγκεκριμενη τους δουλεια με κουρασε λιγο... Ισως γιατι μου θυμισε λιγο Buried... Αυτο δεν ειναι κακο (υπαρχουν πολλα σε αυτο το στυλ), το κακο ομως ειναι οτι το 127 ωρες ξεκινησε με ομορφα πανοραμικα πλανα, τα οποια αποτελουσαν δελεαρ, με αποτελεσμα να προδιαθετουν για κατι καλο. Οπότε, μολις εγινε το ατυχημα αναρωτηθηκα " συγνωμη, τωρα έτσι θα παει η ταινια ως το τελος? "... και δυστυχως ετσι πηγε...

Αντιθετα οι αλλες δουλειες που εχουν γινει σε αυτο το στυλ ξεκινανε στο "περιορισμενο μερος" οποτε δεν προκαλουν και μεγαλες αξιωσεις...

Νομιζω οτι αυτη η ταινια του Boyle ειναι υπερεκτιμημενη, ενω οι προηγουμενες επιτυχιες του αξιζαν πραγματικα τον ντορο...

Σε περιπτωση που καποιος δεν βαρεθει οπως εγω, νομιζω οτι θα το εκτιμησει και πιο αντικειμενικα...

Ευχαριστω Tarantina για την ωραια παρουσιαση

P.S. Πιστευω οτι συνεβη οτι και στο Black Swan. Οτι δηλαδη ο ηθοποιος ανεβασε την ταινια καλυπτοντας πολλες απο τις αδυναμιες της...
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την bill667; 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 22:00

Banned
    Likes / Thanks
    Την είδα και'γω την ταινία πριν λίγο καιρό. Συχνά η ταινία έχει βιντεοκλιπίστικο στυλ, επίσης για κάποιο λόγο κριθηκε απαραίτητο να μας γεμίσουν την ταινία με "κάτι" ώστε να μην βαρεθεί κανείς, κάπως έτσι όλο και κάτι συνέβαινε, όχι τίποτα σημαντικό η ουσιαστικό απλά "κάτι", στο allou fun park αν ήταν ο πρωταγωνιστής μας λιγότερα πράγματα θα φαινόταν πως γινόντουσαν, χαχα, δεν κάνω πλάκα. Όλο αυτό προσωπικά με οδήγησε σε μια σχετική απάθεια, μπορεί επειδή δεν έχω πάει ποτέ στο allou fun park , πάντως αν δεν έμπαινε εκεί στο τέλος το "Festival" των Sigur Ros δεν θα ένοιωθα συγκίνηση με τίποτα.

Η ταινία είναι ιδανική για κατανάλωση μετά από ένα πάτημα του κουμπιού "refresh" στο pitchfork, και βλέποντας μισο-καμένες αχνές φωτογραφίες ενώ θα προσπαθούμε να βρούμε τις ομοιότητες τους με τις αναμνήσεις του πρωταγωνιστή. Το 127-hours είναι ένα υπόδειγμα χίπστερ-ταινίας, κενή αλλά ταυτόχρονα τόσο γεμάτη, γεμάτη με έναν αχταρμά από πράγματα, όλα στο σχεδόν, τίποτα ακριβώς, και ως αποτέλεσμα μια διασκεδαστική αλλά ρηχή και μονοδιάστατη ταινία.

Για όλα αυτά άραγε φταίει η "ανωμαλία" που παρατηρήθηκε στην τέχνη σχεδόν 20 χρόνια πριν όταν οι Nirvana έκαναν ξάφνου απ'το πουθενά σούπερ-επιτυχία;; η μήπως αυτό που προσπαθεί να μας πει ο γερό-φρανκ σ'αυτό εδώ το video;; Δεν ξέρω. Τι μας έφτασε εδώ;; Πότε σταμάτησε το Indie να σημαίνει ανεξάρτητο, και το alternative εναλλακτικό;; Μήπως φταίει το internet;; Το internet από μόνο του δεν φταίει που ο κόσμος το χρησιμοποιεί σαν το fast-foodάδικο της πληροφορίας. tl;dr everything. Πάντως κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά έπεσε πολύ χαμηλά ο Ντάνι Μπόιλ, ελπίζω να καταφέρει να επιστρέψει στην παραγωγή ωραίων ταινιών. Αν το θέλει δηλαδή, γιατί το indie/alternative/hipster (πες το όπως θες, η ταμπέλα δεν έχει τόσο σημασία) κοινό έχει αρκετό ψωμί!

Ευχαριστώ πάντως Tarantina για το review!
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την Kircheis; 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 20:31

4. Thanks absolut_, tarantina thanked for this post
    TV Maniac Το Avatar του/της kukube
    Likes / Thanks
    Η ταινία προσωπικά με κέρδισε και αυτό οφείλεται καθαρά στην σκηνοθεσία και την ερμηνεία του πρωταγωνιστή!! Η σκηνοθεσία στο πρώτο 15λεπτο ήταν ακριβώς όπως ήταν και ο χαρακτήρας της ταινίας...χαζοχαρούμενη!! Και δεν το λέω με την απόλυτα κακή έννοια!! Απλά πρόσεξα πως ο ήρωας στην αρχή ήταν χαρούμενος, ανεμελος, δεν τον ένοιαζε τίποτα, ήθελε απλά να περάσει καλά, απαλλαγμένος από ευθύνες κλπ...έτσι ακριβώς ήατν και η βιντεοκλιπίστικη σκηνοθεσία!! Μόλις όμως έγινε το συμβαν όλα σοβάρεψαν και από την μεριά του ηρωα και από αυτή του Ντανι Μπόιλ ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στην συνέχεια!

Μπραβο στον James Franco ο οποίος χειρίστηκε πολύ καλά τον ρόλο του και έδωσε μια αξιας συγχαρητηρίων ερμηνεία...ερμηνεία η οποία κινήθηκε μέσα στα πλαίσια του δράματος και δεν έγινε ούτε στιγμή μελοδράματος!! Στα + της ταινία πηγαίνουν και η φωτογραφία και η εξαίσια μουσική!!!

Το πρόβλημα όμως, πιστεύω, βρίσκεται στο σενάριο!!! Ο σεναριογράφος δεν κατάφερε να δώσει μια ροή στην ταινία με αποτέλεσμα να έχουμε ένα καρδιογράφημα!! μια πάνω...μια κάτω...μια πάνω...μια κάτω το ενδιαφέρον!!! ενώ οι σεναριακές αλλαγές-ανατροπές γίνονται τόσο απότομα μέσα στην ταινία που σου έκοβε λίγο την επαφή που είχες αποκτήσει με αυτήν!! Θεωρώ υπερβολική την υποψηφιότητα του σεναρίου την στιγμή που το buried έχει ένα πολύ καλύτερο σεναριο!!

Αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ταινία είναι φυσικά το ριβιού της tarantina!!!! Συγχαρητήρια!!!
    Επειδή μια ταινία δεν τελειώνει ποτέ...

Αρθρογράφος Το Avatar του/της Dr. Iceman Georges
    Likes / Thanks

Humanate

Καταπληκτική ακίνητη-αεικίνητη σκηνοθεσία από τον danny boyle και εξαιρετική κινηματογράφηση, ρεσιτάλ ερμηνείας από τον james franco στο ρόλο της χρονιάς.

Αν δεν υπήρχε το shallow grave, θα ήταν η καλύτερη ταινία του boyle.

Την εξέλαβα ως μία αληθινή ιστορία ουμανισμού, όπου το μεγαλείο της ανθρώπινου θάρρους αποκτά νόημα μόνο μέσα από την ελπίδα της συντροφικότητας.

Ο Ralston βαρέθηκε να περιμένει να πεθάνει, και επέλεξε γενναία να ζήσει.

Ενεργό Μέλος Το Avatar του/της absolut_
    Likes / Thanks
    Μούφα η ταινία, κρίμα γιατί ο Τζ. Φρανκο εδωσε ρεστα με την ερμηνεία του, αλλα απο'κει και πέρα τπτ.
    Με το στανιο κατι και καλα να μας πει...

Η άποψη του moody στο blog του τα λέει όλα:
    http://just-moody.blogspot.com/2011/...hours-127.html

Κατα τ'αλλα πολυ καλο και "παραπλανητικο" review...Ευχαριστούμε.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την absolut_; 3 Φεβρουαρίου 2011 στις 21:59

20 χρόνια κι ακόμα επιμένω, εγώ θα σπάσω πάλι το κατεστημένο

8. Thanks Kircheis thanked for this post
    Αρθρογράφος Το Avatar του/της Above
    Likes / Thanks
    Αν ήταν αμιγώς ευρωπαϊκή ταινία, ή προερχόταν από κάποια τριτοκοσμική χωρα, και ήταν ακριβώς γυρισμένη έτσι όπως αυτή-τονίζω το ακριβώς- θα την υμνούσαν οι Ελληνες κριτικοί! Το τι θα έγραφαν δεν λέγεται… "Η ταινία της χρονιάς" "Συγκλονιστική" "απάντηση στα αμερικανικά blockbuster" "απίστευτο σενάριο" "ο πρωταγωνιστής μοναδικός" "χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια ταινία"… κτλ!» Το αριστούργημα δε, το 'χω δεδομένο βέβαια…

Είναι half/half, Αμερικάνικη/Βρετανική, με Βρετανό σκηνοθέτη, και οσκαρούχο! Και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ειναι…ότι είναι και οσκαρική! Οπότε, κλάφτα Χαράλαμπε! Που σημαίνει βέβαια-όπως όλες οι οσκαρικές ταινίες που έχουν την ατυχία… να είναι οσκαρικές- θα φάει και την λασπουριά που της αναλογεί, αλλά όχι και της αξίζει! Γνωστά όλα αυτά, χρόνια τώρα… τα ξέρουμε, τα βλέπουμε…

Στέλνοντας στο διάολο λοιπόν τα οσκαρ, και όλες τις υποψηφιότητες της ταινίας, κοιτάς την ταινία χωρίς βραβεύσεις, υποψηφιότητες και όλα τα λοιπά διαόλια, και τι βλέπεις στεγνά?

Μια πολύ καλή ταινία επιβίωσης και ανθρωπινού θάρρους, δυνατή και σφιχτή, εφευρετική στην σκηνοθεσία της, με εκπληκτικό μοντάζ και φωτογραφία, σενάριο είδους (βασισμένο σε βιβλίο και αληθινό γεγονός) και έναν εξαιρετικό ηθοποιό που σε ταράζει! Αυτό!

Ανήκει στις καλές ταινίες της χρονιάς, που είναι προβεβλημένες? Ναι!

Είναι κακό που είναι προβεβλημένη? Όχι!

Γιατί? Γιατί το αξίζει!

Είναι μια «ταινία σταθμός» «σπουδαία» «αριστούργημα» και όλα αυτά…?Oχι!

Ολοκληρώνει τον σκοπό δημιουργίας της και είδους της Ναι!

Αντιγράφει φτηνά και δανείζεται? Όχι!

«Δική σου γνώμη σου Αbove…» Σωστά δική μου, γνώμη γιατί αν ήταν άλλων, θα ήμουν παπαγάλος . Και χαίρομαι που την έχω, και δεν χάνω την κινηματογραφική μου αντικειμενικότητα, ( όση διαθέτω) παιδεία και γνώση! Γνώμη μου και αυτή βέβαια!

Εξαιρετικό review Tara, αντικειμενικότατο και κινηματογραφικό!
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την Above; 4 Φεβρουαρίου 2011 στις 00:19

Αρθρογράφος Το Avatar του/της Dr. Iceman Georges
    Likes / Thanks
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την Above Εμφάνιση Δημοσίευσης

Είναι μια «ταινία σταθμός» «σπουδαία» «αριστούργημα» και όλα αυτά…?Oχι!
    Τελευταίος σταθμός ήταν το avatar πέρσι. Πιο πριν, η τριλογία του LOTR, ο τίγρης/δράκος, το matrix, το toy story, το pulp fiction κλπ.

Σιγά μην είχε σταθμούς φέτος!

11. Thanks Above thanked for this post
    TV Guru! Το Avatar του/της tanoulitsa
    Likes / Thanks
    Mια απο τις πιο ωραιες ταινιες που εχω δει φετοσ και γενικα μπορω α την συμπεριλαβω στις πιο ωραιες που εχω δει.
    Εμενα το slumdog milioner δεν μου πια και τοσο και ολη αυτη η υπερεκτημηση μου φανηκε υπερβολικη αρα πηγα καπως αρνητικα απεναντι στον Boyle να την δω.
    Ολο αυτο το βιντεοκλιπιστικο γρηγορο σε ρυθμους με χρωματα στιλ με γεμισε με ενθαρυνε να δω την συνεχεια και το γουσταρα πολυ!
    Ολη η ταινια περναει πολυ ευχαριστα γενικα και ο Φρανκο (που τον ειχα ξαναδει αλλα δεν τον θυμωμουν) ηταν ρεαλιστικος αστειος εντονος απλα... απογειωσε μια ηδη ωραια ταινια!
    Η σκηνη που μιλαει στην καμερα του σαν ειναι σε σοου ειναι απλα Επικη!!!! Ουπς..... Tarantina τρομερη δουλεια!!

13. Thanks T.GhosT, tarantina thanked for this post
    TV Guru!
    Likes / Thanks
    Κι εγώ με το που έγινε το ατύχημα αναρωτήθηκα το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον bill667, πιστεύω πώς όλοι μας αναρωτηθήκαμε, και μάλιστα θυμάμαι ότι ξενέρωσα αρκετά. Ωστόσο η σκηνοθεσία του Boyle, το καταπληκτικό μοντάζ και φυσικά η απίστευτη ερμηνεία του Franco με έκαναν να ζήσω έντονα την κάθε στιγμή και να μην βαρεθώ ούτε λεπτό.

Αυτό που με εντυπωσίασε στην ταινία ήταν η ψυχογράφηση του χαρακτήρα, ίσως εδώ να βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και ο Franco. Αν και δύσκολο να ταυτιστείς με τον χαρακτήρα αν δεν έχεις περάσει μία τόσο σοβαρή κατάσταση, στο τέλος λυτρώνεσαι κι εσύ μαζί του. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας με είχε πιάσει μία υπερένταση, νόμιζα ότι τρελενόμουν κι εγώ ο ίδιος και στο τέλος ένοιωσα μία απίστευτη ανακούφιση. Αυτό με κέρδισε στην ταινία, έζησα κάθε δευτερόλεπτο της.

Το μεγαλύτερό της πρόβλημα ήταν νομίζω η συνοχή της, συμφωνώ με αυτά που είπε ο kukube. Ακόμα δεν έχω δεί όλες τις ταινίες των όσκαρ αλλά στον α' ρόλο υποστηρίζω Franco με χίλια, θα δείξει βέβαια αν θα παραμείνω εκεί. Η υποψηφιότητα στο σενάριο κι εμένα λίγο υπερβολική μου φάνηκε, βέβαια γενικά φέτος παρατηρώ πώς οι περισσότερες ταινίες είναι ταινίες ερμηνειών.

Tarantina πολύ ωραίο review!

15. Thanks N1512, T.GhosT, tarantina, kukube, bill667 thanked for this post
Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία