Πάντως, για όποιον βαριέται να διαβάζει τα πρώτα δύο βιβλία επειδή ξέρει τι θα γίνει, ο θείος μου μου έστειλε τα audiobooks που είναι πολύ καλή δουλειά. Αν και είχα διαβάσει το πρώτο όταν είχε βγει στα ελληνικά, καλό 2004 δηλαδή, ξεκίνησα απ' αυτό για να το θυμηθώ και όντως χρειαζόταν γιατί δεν θυμόμουν κάποια πράγματα, με πρώτο και κύριο τα flashbacks του Ned για την αδερφή του. Που ενώ δεν έχω διαβάσει το Dance With Dragons με έκαναν αμέσως να σκεφτώ τη θεωρία που λένε παραπάνω ο Elfstone και ο Tanalias τώρα που το θυμήθηκα Όντως, πάντως, στη σειρά άμα συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι λίγο από το πουθενά.
Έχουν βγει μέχρι το 4ο βιβλίο και τον Ιούλιο νομίζω θα βγει και το 5ο (σε audio books πάντα). Είναι γενικά καλή λύση πάντως, ειδικά αν κάποιος θέλει τα δύο πρώτα απλά για τις έξτρα πληροφορίες σε σχέση με τη σειρά, νομίζω.
"No one holds command over me. No man. No god. No Prince.What is a claim of age for ones who are immortal? What is a claim of power for ones who defy death? Call your damnable hunt. We shall see who I drag screaming to hell with me."
Ήμουν έτοιμος να ρωτήσω πώς γίνεται να υπάρχει κάποιος που να έχει διαβάσει τα βιβλία αλλά να μην έχει ακούσει για το R+L=J αλλά είδα το από κάτω post οπότε το παίρνω πίσω
To R+L=J είναι η πιο δημοφιλής θεωρία για την καταγωγή του Jon Snow και σημαίνει
Spoiler
Rhaegar(Targaryen)+Lyanna(Stark)=Jon(Snow) Eγώ νομίζω ότι ισχύει και ότι γενικά είναι ίσως το κλειδί της όλης ιστορίας πάνω στο οποίο ίσως να βασίζεται ακόμα και ο τίτλος της σειράς των βιβλίων.Μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Alfie Allen ενίσχυσε τις υποψίες για την ορθότητα της θεωρίας.Δεν ξέρω ακόμα πως θα το βάλουν στην σειρά,μου έκανε εντύπωση που δεν είδαμε με κάποιο τρόπο τα οράματα του Ned για το Tower of Joy.
Όσο για την άλλη σου ερώτηση σαν χαρακτήρας νομίζω ότι έχει τέτοιο plot armor που δεν παίζει να πεθάνει οπότε αυτό που λες είναι πολύ πιθανό και ανοίγει πάρα πολλές σεναριακές πόρτες.Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μας έχει δείξει στα βιβλία πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό για έναν υπηρέτη του Lord of Light (Thoros of Myr).Το 2ο σενάριο είναι εξίσου ιντριγκαδόρικο και θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορούσε να συνδυάσει και τα 2 με κάποιο τρόπο
Πάντως ίσως πρέπει να γίνει και ένα topic spoiler free μέχρι και το 5ο βιβλίο.Γιατί μου φαίνεται θα γίνει χαμός εδώ με πολλούς σε διαφορετικά σημεία των βιβλίων
Τρομερός όρος το "plot armor"
Για τα spoiler ας βάζουμε τα αρχικά του τελευταίου βιβλίου που αφορούν τα σχόλια πριν το spoiler.
Μερικές σκέψεις για το που θα πάει μετά η ιστορία : ADWD
Spoiler
Stannis+Theon : Δεν πιστεύω το γράμμα που έστειλε ο Ramsay, πρέπει να είναι ψέμματα. Πως γίνεται να ψάχνει τον "Reek", ενώ έχει σκοτώσει τον Stannis? Δεν ήταν τα αδέρφια Greyjoy αιχμάλωτοι του Stannis? Ο Theon ελπίζω να ξαναβρεί τον εαυτό του και να επανορθώσει με κάποιον τρόπο. Να σκοτώσει τον Ramsay και να κερδίσει το Winterfell για τον Jon!
Aegon : Πιστεύω ότι θα είναι παιχνιδάκι να κυριεύσει το King's Landing με βοήθεια από Dorne και τον Varys από μέσα. H συμβουλή που του έδωσε ο Tyrion για να τον προσέξει η Dany θα δουλέψει.
Daenerys : Θα ξαναβρεθεί να είναι Khalisee, θα επιστρέψει στη Meereen με ορδές Dothraki και μετά ντου Westeros!
Jaime+Brienne : Ειναι καθαρό ότι η Brienne τον οδηγεί σε παγίδα που ελπίζω να μην έχει τραγικό τέλος. Ελπίζω να μην πεθάνει κανείς τους και να ξεπαστρεψουν το Brotherhood και τη Lady Stoneheart. Catelyn δεν υπάρχει πλέον, είναι ένα τέρας.
Tyrion : Με έχει μπερδέψει. Η ιστορία του ήταν λίγο βαρετή στο τελευταίο βιβλίο, περίμενα να συναντηθεί με την Daenerys και ίσα που την είδε από μακρυά. Κάποιες θεωρίες τον βάζουν να είναι ένα από τα τρία κεφάλια του δράκου, αλλά δε το καταλαβαίνω.
Είναι τόσοι οι χαρακτήρες που δεν ξέρω αν προλαβαίνει να τους δώσει όλους μια εξέλιξη καλή μέσα σε 2 βιβλία μόνο.
Όντως Elgalla είναι πολύ σημαντική λεπτομέρεια αυτή και πολύ περίεργο που δεν το έβαλαν στην σειρά.Γι' αυτό πάντως λέμε πολλοί ότι αν κάποιος θέλει να αρχίσει τα βιβλία καλό θα ήταν να τα πιάσει απ' την αρχή.Αλλιώς χάνονται κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες για την συνέχεια της σειράς.
Αρχική Δημοσίευση από τον/την Elfstone
Τρομερός όρος το "plot armor"
Για τα spoiler ας βάζουμε τα αρχικά του τελευταίου βιβλίου που αφορούν τα σχόλια πριν το spoiler.
Μερικές σκέψεις για το που θα πάει μετά η ιστορία : ADWD
Spoiler
Stannis+Theon : Δεν πιστεύω το γράμμα που έστειλε ο Ramsay, πρέπει να είναι ψέμματα. Πως γίνεται να ψάχνει τον "Reek", ενώ έχει σκοτώσει τον Stannis? Δεν ήταν τα αδέρφια Greyjoy αιχμάλωτοι του Stannis? Ο Theon ελπίζω να ξαναβρεί τον εαυτό του και να επανορθώσει με κάποιον τρόπο. Να σκοτώσει τον Ramsay και να κερδίσει το Winterfell για τον Jon!
Aegon : Πιστεύω ότι θα είναι παιχνιδάκι να κυριεύσει το King's Landing με βοήθεια από Dorne και τον Varys από μέσα. H συμβουλή που του έδωσε ο Tyrion για να τον προσέξει η Dany θα δουλέψει.
Daenerys : Θα ξαναβρεθεί να είναι Khalisee, θα επιστρέψει στη Meereen με ορδές Dothraki και μετά ντου Westeros!
Jaime+Brienne : Ειναι καθαρό ότι η Brienne τον οδηγεί σε παγίδα που ελπίζω να μην έχει τραγικό τέλος. Ελπίζω να μην πεθάνει κανείς τους και να ξεπαστρεψουν το Brotherhood και τη Lady Stoneheart. Catelyn δεν υπάρχει πλέον, είναι ένα τέρας.
Tyrion : Με έχει μπερδέψει. Η ιστορία του ήταν λίγο βαρετή στο τελευταίο βιβλίο, περίμενα να συναντηθεί με την Daenerys και ίσα που την είδε από μακρυά. Κάποιες θεωρίες τον βάζουν να είναι ένα από τα τρία κεφάλια του δράκου, αλλά δε το καταλαβαίνω.
Είναι τόσοι οι χαρακτήρες που δεν ξέρω αν προλαβαίνει να τους δώσει όλους μια εξέλιξη καλή μέσα σε 2 βιβλία μόνο.
ΑDWD
Spoiler
-Συμφωνώ για το σκηνικό στο Winterfell.Βλακείες λέει λογικά στο γράμμα.Τον Stannis πάντως δεν τον βλέπω ούτε να παίρνει τον θρόνο ούτε να πεθαίνει στο τέλος,κάπως αλλιώς περιμένω να εξελιχθεί η ιστορία του
-Ο Aegon είναι η wild card της ιστορίας αυτή την στιγμή.Μπορεί πχ να πάρει το KL αλλά μπορεί να αποδειχτεί και fake.
-Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα επιστρέψει η Daenerys στην Meereen(ελπίζω πολύ γρήγορα) και αν θα προλάβει την μάχη που θα γίνει,γιατί σίγουρα θα γίνει.Νομίζω θα πεθάνουν κάποιοι σημαντικοί χαρακτήρες εκεί και οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν την πορεία προς την δύση.Περιμένω με τεράστιο ενδιαφέρον το σμίξιμο Daenerys/Tyrion.Έτσι που χτίζεται η ιστορία τους θα καταλήξει να είναι το απόλυτο payback is a bitch για τους Lannister.
-Συμφωνώ απόλυτα για Jaime.Ελπίζω να επιζήσει και να εξιλεωθεί before it's all said and done.
-Για τον Tyrion η θεωρία αυτή βασίζεται σε ενδεχόμενη καταγωγή του απ' τους Targaeryen(βιασμός της μάνας του απ' τον Mad King)
-Επίσης πολύ σημαντική θα είναι η εκδρομή του Davos στο Skagos και η ολοκλήρωση? της εκπαίδευσης της Arya.
Για όσους ενδιαφέρονται,έχουν κυκλοφορήσει κάποια κεφάλαια απ' την αρχή του Winds of Winter.
θα ηθελα να ρωτησω κατι. Λογο τιμης σκεφτομαι να αγορασω τα βιβλια στα αγγλικα. Ειναι δυσκολη η κατανοηση του στα αγγλικα? παρακολουθω χρονια σειρες και anime με αγγλικους υποτιτλους η χωρις αλλα δεν εχω δοκιμασει να διαβασω λογοτεχνικο βιβλιο στα αγγλικα.
αν τα εχει διαβασει καποιος στην αγγλικη τους εκδοση ας μου απαντησει.
Τnx
θα ηθελα να ρωτησω κατι. Λογο τιμης σκεφτομαι να αγορασω τα βιβλια στα αγγλικα. Ειναι δυσκολη η κατανοηση του στα αγγλικα? παρακολουθω χρονια σειρες και anime με αγγλικους υποτιτλους η χωρις αλλα δεν εχω δοκιμασει να διαβασω λογοτεχνικο βιβλιο στα αγγλικα.
Τnx
Εγώ που τα ακούω, πάντως, τώρα, κανένα πρόβλημα δεν έχω, είναι αρκετά εύκολη η γλώσσα του Martin, δεν θα έχεις θέμα.
"No one holds command over me. No man. No god. No Prince.What is a claim of age for ones who are immortal? What is a claim of power for ones who defy death? Call your damnable hunt. We shall see who I drag screaming to hell with me."
Τnx
Μια χαρά θα είσαι.Θα σου ξεφύγουν λίγες λέξεις αλλά γι' αυτό υπάρχουν και τα λεξικά.Go for it
-Συμφωνώ για το σκηνικό στο Winterfell.Βλακείες λέει λογικά στο γράμμα.Τον Stannis πάντως δεν τον βλέπω ούτε να παίρνει τον θρόνο ούτε να πεθαίνει στο τέλος,κάπως αλλιώς περιμένω να εξελιχθεί η ιστορία του
-Ο Aegon είναι η wild card της ιστορίας αυτή την στιγμή.Μπορεί πχ να πάρει το KL αλλά μπορεί να αποδειχτεί και fake.
-Δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα επιστρέψει η Daenerys στην Meereen(ελπίζω πολύ γρήγορα) και αν θα προλάβει την μάχη που θα γίνει,γιατί σίγουρα θα γίνει.Νομίζω θα πεθάνουν κάποιοι σημαντικοί χαρακτήρες εκεί και οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν την πορεία προς την δύση.Περιμένω με τεράστιο ενδιαφέρον το σμίξιμο Daenerys/Tyrion.Έτσι που χτίζεται η ιστορία τους θα καταλήξει να είναι το απόλυτο payback is a bitch για τους Lannister.
-Συμφωνώ απόλυτα για Jaime.Ελπίζω να επιζήσει και να εξιλεωθεί before it's all said and done.
-Για τον Tyrion η θεωρία αυτή βασίζεται σε ενδεχόμενη καταγωγή του απ' τους Targaeryen(βιασμός της μάνας του απ' τον Mad King)
-Επίσης πολύ σημαντική θα είναι η εκδρομή του Davos στο Skagos και η ολοκλήρωση? της εκπαίδευσης της Arya.
Spoiler
-Εντάξει, να ισχύει αυτό για τον Tyrion απλά ΔΕΝ παίζει, πολύ ηλίθια θεωρία. Αν συνέβαινε βιασμός, ο Tywin θα το μάθαινε σίγουρα και δεν υπήρχε περίπτωση να μεγάλωνε ξένο παιδί. Όσο και να μισεί τον νάνο γιο του ο Tywin, το σίγουρο είναι ότι τον θεωρεί 100% Lannister.
-Δεν νομίζω να είναι fake o Aegon. H προφητεία τον αναφέρει σαν "mummer's dragon", όπου mummer μάλλον ο Varys. Εκτός αυτού νομίζω ότι ο Jon Connington είναι αξιόπιστος.
-Τώρα που είπες για απώλειες στη μάχη της Meereen... άρχισα να φοβάμαι για Barristan!
Πάντως, για όποιον βαριέται να διαβάζει τα πρώτα δύο βιβλία επειδή ξέρει τι θα γίνει, ο θείος μου μου έστειλε τα audiobooks που είναι πολύ καλή δουλειά. Αν και είχα διαβάσει το πρώτο όταν είχε βγει στα ελληνικά, καλό 2004 δηλαδή, ξεκίνησα απ' αυτό για να το θυμηθώ και όντως χρειαζόταν γιατί δεν θυμόμουν κάποια πράγματα, με πρώτο και κύριο τα flashbacks του Ned για την αδερφή του. Που ενώ δεν έχω διαβάσει το Dance With Dragons με έκαναν αμέσως να σκεφτώ τη θεωρία που λένε παραπάνω ο Elfstone και ο Tanalias τώρα που το θυμήθηκα Όντως, πάντως, στη σειρά άμα συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι λίγο από το πουθενά.
Έχουν βγει μέχρι το 4ο βιβλίο και τον Ιούλιο νομίζω θα βγει και το 5ο (σε audio books πάντα). Είναι γενικά καλή λύση πάντως, ειδικά αν κάποιος θέλει τα δύο πρώτα απλά για τις έξτρα πληροφορίες σε σχέση με τη σειρά, νομίζω.
εδω και καιρο εχει κυκλοφορησει το audio book του 5ου βιβλιου, εγω το ειχα ακουσει πριν ξεκινησει η φετινη σεζον...
γενικα αυτα ειναι που εχουν κυκλοφορησει σε audio book
1996 - A Song of Ice and Fire 1 - A Game of Thrones (read by Roy Avers)
1996 - A Song of Ice and Fire 1 - A Game of Thrones (read by Roy Dotrice)
1998 - A Song of Ice and Fire 2 - A Clash of Kings (read by Roy Dotrice)
2000 - A Song of Ice and Fire 3 - A Storm of Swords (read by Roy Avers)
2000 - A Song of Ice and Fire 3 - A Storm of Swords (read by Roy Dotrice)
2005 - A Song of Ice and Fire 4 - A Feast for Crows (read by John Lee)
2005 - A Song of Ice and Fire 4 - A Feast for Crows (read by Ted Stoddard)
2011 - A Song of Ice and Fire 5 - A Dance With Dragons (read by Roy Dotrice)
Short Stories and Novellas:
1980 - The Ice Dragon (read by Maggi-Meg Reed)
1998 - Tales of Dunk and Egg 1 - The Hedge Knight (read by Frank Muller)
2003 - Tales of Dunk and Egg 2 - The Sworn Sword (read by Graham Malcolm)
2007 - Dreamsongs (32 stories - various narrators)
2007 - Dreamsongs (34 stories - read by Eric Sandvold)
2010 - Tales of Dunk and Egg 3 - The Mystery Knight (read by Patrick Lawlor)
Εγώ πάντως σαν official audiobooks και στο Amazon Αγγλίας και Αμερικής και στο bookdepository έχω βρει μόνο αυτά με τον Roy Dotrice, εκ των οποίων το πέμπτο κυκλοφορεί Ιούλιο του '12, γι' αυτά λέω πως είναι πολύ καλή δουλειά. Τώρα για τις άλλες εκδόσεις δεν ξέρω τι λένε, πάντως προς αγορά δεν τις έχω βρει οπότε δεν γνωρίζω τι παίζει. Οπότε εφόσον για αγορά δεν βρίσκονται ή που δεν είναι επίσημες δουλειές ή που αντικαταστήθηκαν από άλλη, καλύτερη;
Αγόρασα κι εγώ τα 2 πρώτα βιβλία και χθες ξεκίνησα το διάβασμα. Λίγες σελίδες διάβασα και...να η πρώτη διαφορά. Τωρα πια δεν πρόκειται περί σπόιλερ οπότε καταθέτω ανοιχτά την παρατήρηση.
Ο Αρχοντας Σταρκ στο βιβλίο αποκεφαλίζει έναν μεσήλικα λιποτάκτη της Νυχτερινής φρουράς. Στο πρώτο επεισόδιο ο λιποτάκτης ήταν νεώτατος!
Δεν κατάλαβα προς τι η ΄΄αλλαγή΄΄.
Πάντως καλά λένε...
πρώτα να βλέπεις και μετά να διαβάζεις. Ήδη πλέον έχω και τα πρόσωπα των χαρακτήρων στο μυαλό μου.