Καλό το φινάλε για μια μέτρια σεζον..
Πάει ο Surgeon....
Πέθανε και η Deb...
Σώθηκε και η Hannah με τον Harrison...
Όλα καλά και όλα ωραία....
Ααα ξέχασα...
Ο Dexter έριξε την αδερφή του στην θάλασσα και σώθηκε απο την καταιγίδα...
Πλέον είναι μόνος του και δεν θα μπορεί να βλάψει ποτέ κανέναν πλέον...Απο επιλογή...
Το ότι άφησε τον Harrison μόνο του με μια δολοφόνο που θα την κυνηγήσουν οι αρχές είναι από άλλο ανέκδοτο...
Να είναι καλά η σειρά..Μου κράτησε συντροφιά τα 5 χρόνια που την έβλεπα....
Τελευταία επεξεργασία από τον/την thanasislost; 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 14:11
ενα πολυ καλο επεισοδιο για μια πολυ μετρια σεζον....ψηφισα αριστο γιατι ηταν το τελευταιο επεισοδιο του Dexter!!!
Spoiler
η καλυτερη σκηνη ηταν οταν εριχνε την Deb στη θαλασσα...πραγματικα ηταν υπεροχη!!
υπηρχε ομως κατι που μου χαλασε ολο το επεισοδιο!!!!ηταν η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΗΝΗ!!!!πως γινεται να σωθει μετα απο τετοια καταιγιδα...(νομιζω πως ειμαι ο μονος που ηθελε στο τελος ο Dexter να πεθανει με καποιο τροπο...)τον βλεπω να καλει την Hanna και να λεει "Ι Love You" στον Harrison, μετα τον βλεπω να πεταει το τηλεφψνο και να οδηγει προς την καταιγιδα!!μολις το ειδα αυτο χαρηκα τοσο πολυ...αλλα η χαρα δν κραατησε πολυ ρε @@@@@...πφφφφ
anyway....ηταν μια πολυ καλη σειρα, μια απο τις καλυτερες...της αξιζε μια πολυ καλυτερη σεζον για το μεγαλο φιναλε αλλα τι να κανουμε....θα αρκεστουμε πλεον στις επαναληψεις προηγουμενων σεζον...
Goodbye Dexter Morgan!!!
Αντίο Dexter.
Δυστυχώς έπεσες θύμα της επιτυχίας σου, με αποτέλεσμα να καταντήσει καρικατούρα ο πολύπλοκος χαρακτήρας που βλέπαμε στα πρώτα χρόνια σου. Και δυστυχώς μετά από τόσες λάθος στροφές δε θα μου λείψεις καθόλου.
Το επεισόδιο δεν είναι άξιο σχολιασμού. Και αριστούργημα να ήταν, μετά από μια (3) τόσο κακή(-ες) σεζόν απλά χάνεις κάθε ενδιαφέρον. Ίσως το μεγαλύτερο λάθος των σεναριογράφων ήταν που προσπαθούσαν απελπισμένα να κρατήσουν τον Dexter στο απυρόβλητο, δεν άφησαν ποτέ το κοινό να αμφισβητήσει τα κίνητρά του και παρά το γεγονός ότι ήταν ένας serial killer που κατέστρεψε τη ζωή όποιου τον πλησίασε, συνέχιζαν μέχρι το τέλος να τον παρουσιάζουν ως ήρωα, ως έναν καλύτερο άνθρωπο. Μέχρι και ολόκληρο χαρακτήρα (Βόγκελ) φέρανε στην τελευταία αυτή σεζόν να μας το θυμίζει προφορικά σε κάθε επεισόδιο.
Κρίμα λοιπόν.
Θα προσπαθήσω να κρατήσω μόνο τις 4 πρώτες σεζόν και να ξεχάσω τις υπόλοιπες, μιας και εκείνες οι πρώτες μου χάρισαν συγκλονιστικές στιγμές που δυστυχώς τις "νερώνουν" οι τελευταίες 4.
Επιτέλους φτάσαμε στο φινάλε. Το επεισόδιο δεν θα το σχολιάσω, δεν μου άρεσε φυσικά αλλά ήμουν προετοιμασμένη μετά από την τόσο κακή σεζόν. Πόσο πια να το σώσουν σε ένα επεισόδιο; Κρίμα. Κρίμα που μας έκαναν να βλέπουμε την σειρά, των 4ων πρώτων πολύ καλών σεζόν, λες και είναι καταναγκαστικό έργο.
Η σειρά δεν σταμάτησε στην τέταρτη σεζόν που όλοι εκεί έχετε κολλήσει. Το γεγονός ότι δεν ήταν αριστούργημα στις επόμενες τρεις (η τελευταία ναι ήταν κακή) δεν το κάνει ανάξιο σχολιασμού. Καλουτσικη η 5η και με εκλάμψεις η 6η και 7η.
Περίμενα κι εγώ ότι θα μας αφήσει καιρούς όταν όρμησε προς την καταιγίδα αλλα νομίζω ότι αυτό θα ήταν το αναμενόμενο, να πεθάνει ο Dexter οπότε οι σεναριογράφοι το ανέτρεψαν και στείλανε την Deb.. Κρίμας.
Από τις καλύτερες σειρές που πέρασαν από την αμερικάνικη τηλεόραση.
-Time changes everything.
-That's what people say, it's not true. Doing things changes things. Not doing things leaves things exactly as they were.
πραγματικα αριστουργηματικο φιναλε ανταξιο της σειρας!
δε ξερω τι λετε για τις σεναριακες ευκολιες, αυτες παντα υπηρχαν στη σειρα και παντα τη καθε σεζον τη στιγματιζε το τελευταιο επεισοδιο - με εξαιρεση το κυνηγητο με Ντοουκς- καταννοω οτι υπαρχει συγχυση και συγκεχυμενα συναισθηματα για τη σειρα που ληγει, (συχνο φαινομενο)
ωστοσο δε θα μπορουσα να φανταστω μαρτυρικοτερο σεναριο για τον Ντεξτερ απο αυτο που εξελιχθηκε, να επιζει της επιχειρουμενης αυτοκτονιας του και να ζει με τυψεις για το υπολοιπο της ζωης του για το θανατο της αδερφης του, και το κυριοτερο, να εχει γινει πλεον ανθρωπινος ωστε να ειναι σε θεση να βιωνει το συναισθημα της απωλειας και να πονα... και φυσικα τη μεγιστη πραξη ανθρωπινης αγαπης και ανιδιοτελειας η επιλογη του να απομακρυνθει απο τη Χανα και το γιο του μη τυχον και τους βλαψει! που και αυτο δικαιολογει τη παρουσια της Χανα σε αυτη τη σεζον, γιατι μονο δια μεσω αυτης θα μπορουσε να γινει τοσο δραματικη η επιλογη της νεας ονειρεμενης ζωης που εξυφαινοταν μπροστα του και τελικα απαρνηθηκε, ενα παρομοιο φιναλε χωρις Χανα και με τη Ντεμπ παλι νεκρη και τον μικρο Χαρυ να πηγαινει στους παππουδες του δε θα ειχε τον ιδιο αντικτυπο...
το τελος του καθως οδευε στο ματι του κυκλωνα θυμιζε αρκετα Εξολοθρευτη οπου κατεβαινε με την αλυσιδα στο χυτηριο, για να παραδωθει στο στοιχειο της φυσης μια και ηταν μεν ατρωτος απο ανθρωπινο χερι... αλλα η αυτοακαταστροφη του ηταν επιβεβλημενη.. μια και η παιρεταιρω παρουσια του εκτος απο την προστασια που θα παρειχε μοιραια θα αφηνε ανοιχτο και το παραθυρο μιας πιθανης καταστροφης...
κλεινει η σειρα με μια γλυκια θλιψη αλλα με συνεπεια για οτι ειχε χτισει ως τωρα και ενα αψογα εκτελεσμενο twist!
Τελευταία επεξεργασία από τον/την mand1as; 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 14:25
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ μόνο και μόνο για την τελευταία σκηνή! Αλλιώς θα έβαζα μέτριο ή απλά καλό...Έλεος αφήστε το να τελειώσει εκεί, γιατί τον ξαναζωντενεύετε; Η τουλάχιστον γιατί το δείχνετε; Έλεος...Δηλαδή τι έμεινε στον χαρακτήρα για να αξίζει ή να θέλει να ζει; Ούτε να σκοτώνει θέλει πια, ούτε να είναι χαρούμενος, γιατί να ζει; Και πως γλύτωσε καταρχήν από όλο αυτό; Τι να πω με νευρίασε πολύ το φινάλε. Πάω να δω breaking bad...