Πολύ δυνατό επεισόδιο. Σαφώς η πιο σημαντική εξέλιξη ήταν η δίκη του Τύριον και φυσικά η απόφασή του στο τέλος. Πολύ δυνατή η ερμηνεία του ηθοποιού (σε έναν αβανταδόρικο φυσικά ρόλο).
Απο την άλλη ήταν η πρώτη μας επαφή με την Τρόικα του κόσμου. Μπήκε λοιπόν κι ο Στάννις στον κάσμο του δανείου. Άντε τώρα να δούμε πώς θα το αποπληρώσει (δεν έχει και καμιά εμφανίσιμη κόρη να "πουλήσει" ).
Είχαμε και την Ντενέρυς να ανακαλύπτει ότι μετά την επανάσταση και την ανατροπή έρχεται το ζόρι της διακυβέρνησης και της καθημερινότητας.
Αλλά για μένα το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν η όλη φάση με τον Θήον και το πώς τον κατάντησε Ρικ. Και φυσικά η εντελώς phycho φαση όπου ο Θήον που έγινε Ρικ τώρα καλείται να παίξει το ρόλο του ...Θήον. Μου θύμισε το στόρυ μιας γιαπωνέζικης ταινίας που λέγεται Noriko's Dinner Table (είναι η ταινία απο την οποία "δανείστηκε" το στορυ ο Λάνθιμος για τις Άλπεις).
Γενικά η 4η σεζόν μέχρι τώρα είναι η αγαπημένη μου.
Για να διαβάζετε comics σε μορφή cbr ή cbz κατεβάστε το CDisplay απο εδώ
Ψόφος στην Σέι, ψόφος στην Σέρσει, ψόφος και στον κωλόγερο τον Μέιστερ. Από την πολύ ευγένια πέθανε το κωλόπαιδο ρε τσίρε. Μόνο Τύριον και Τζέιμι, όλοι οι άλλοι να ψοφήσουν.
Έχω αντέξει τόσους θανάτους σε αυτή τη σειρά, αλλά με αυτή τη δίκη ο Μάρτιν με έφερε και μένα στα όριά μου. Δεν μπορεί να είναι τόσο καθίκια όλοι.
Peter Dinklage είσαι μάγκας.
Αν εξαιρέσω το γραφείο παραπόνων της Ντάνυ, ήταν το αγαπημένο μου επεισόδιο της σεζόν.
Από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς για εμένα, ίσως το καλύτερο, και συμφωνώ, άνετα αγαπημένη η 4η σεζόν.
Έγιναν υπερβολικά πολλά. Μέχρι και η ιστορία του Θήον/Ρικ προχώρησε με πολύ ωραίο τρόπο.
Λοιπόν, εκπληκτικές σκηνές στο Μπραάβος, ο Ντάβος έκλεψε την παράσταση, ο Στάνις ήταν λίγο κατσούφης σήμερα, ωραίος τύπος ο μαύρος πειρατής, χάρηκα που τον έχουμε πάλι. Ωραία πόλη φαίνεται το Μπραάβος, οι τραπεζίτες κλασσικοί ______.
Μετά το «είναι δράκοι Καλίσι» είδαμε τα πρώτα προβλήματα που δημιουργούν, όμως όσο τρώνε ζωάκια κάπως θα το προσπερνάει, σίγουρα θα της ξεφύγουν κι άλλο. Ακόμη είδαμε πως η Δράκαινα αρχίζει να καταλαβαίνει πως δεν είναι κι εύκολη δουλειά να είσαι βασίλισσα, που θα πάει θα μάθει.
Είχαμε Βάρυς. Θεός Βάρυς. Και διάλογο με Όμπερυν - τι άλλο να ζητήσει κανείς. Ο Βάρυς που στη δίκη είναι ενάντια στο νάνο αλλά έπειτα πετάει το δυστυχώς δεν ξεχνάω τίποτα. Πετάει και στον Όμπερυν για το θρόνο. Μαθαίνουμε και από που είναι. Μυστήριος Βάρυς. Θέλουμε κι άλλο Βάρυς. Θέλω μικροδάχτυλο-βάρυς στο τέλος κι όλους τους άλλους στα πατώματα.
Ο άλλος της Καλίσι ήταν ρουφιάνος των Λάνιστερ; Το γνωρίζαμε αυτό; Δεν θυμάμαι.
Η Σέι -.- καμ ον Σέι. ρίλι;
Ο νάνος σε αυτά που του ταιριάζουν. Ελπίζω να μην πεθάνει και να τον έχουμε και γι' άλλες τέτοιες σκηνές. Τώρα που ζήτησε μάχη, δεν πρέπει κάποιος να κάνει μάχη γι' αυτόν; Ο Τζέιμι; Ή ο γαμάτος τύπος πως τον λένε
Τα βλέμματα της Όμορφης που ξέρει ποιος σκότωσε τον Τζόφρι τρομερά.
Ο Όμπερυν σε όλο το επεισόδιο ήταν υπέροχος (έχει δοκιμάσει ακόμη και Άσπιλο χαχα), ειδικά στο πρωινό μίτινγκ, που λέει ξενύχτησα χτες και όταν μπαίνει ο Ταιγουιν δεν σηκώνεται καν.
Απ' τα πιο γεμάτα επεισόδια σίγουρα και χωρίς κανένα road trip. Όλε. Α ναι, είχε και γυμνά. Όλε.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την gate13; 12 Μαΐου 2014 στις 17:28
ΔΝΤ και δίκη και Ρηκ και Βαρύς. ο,τι καλύτερο έχουμε δει φέτος. Όπως προείπε και κάποιος δεν είχαμε άσκοπους ποδαρόδρομους, ό,τι είδαμε ήταν μείζονος σημασίας.
Τα δρακουλίνια πήραν δρόμο, Καλίσι. Κάτσε εσύ και λύσε τα προβλήματα του Μηρην.
Μέγας Τύριον αλλά η αιμομίκτρα τον έδεσε κόμπο. Άντε να δούμε ποιος θα παλέψει με ποιον τώρα.
Απίθανος Βάρυς που κυνηγάει τον θρόνο. Μπορούν να ανεβοκατεβάζουν και να σκοτώνουν βασιλιάδες αλλά αυτοί δεν πρόκειται να καθίσουν ποτέ στο θρόνο, οπότε όνειρα θερινής νυκτός θα έλεγα.
Η νυφίτσα ο Μικροδάχτυλος μπορεί να φτάσει στο θρόνο αλλά μόνο από γάμο.
Ο Ρηκ, Σύνδρομο Μπόλτον έπαθε. Εντελώς πειθήνιο όργανο.
Έχει κι ένα ενδιαφέρον αν θα επανέλθει ποτέ, ως Θήον.
Ο τρελός πάει για το Γουίντερφελ ή για τα Σιδερονήσια; Γιατί έχουμε μια βδέλλα να ψηθεί ακόμα.
Το ΔΝΤ κανονικό ΔΝΤ, numbers is our god. Αλλά ο Ντάβος τα είπε μια χαρά, μετά τον γέρο ποιος θα κυβερνήσει;
Ανετα απο τα πιο απολαυστικα επεισοδια της σεζον. Σημερα δεν θα γκρινιαξω, γιατι πολυ απλα ο μονολογος του Τυριον στο τελος με κ@#$%σε οσο δεν παει. Peter Dinklage οσο μποι σου λειπει, αλλος τοσο μαγκας και ταλαντουχος εισαι! Προφανως και η δικη επισκιασε το μεγαλυτερο μερος του επεισοδιου και επιτελους προχωρησε, γιατι υπηρχε μια στασιμοτητα εδω και τρια επεισοδια. Παρα πολυ ομορφες σκηνες απο το σιχαμερα στημενο παιχνιδι της Σερσευ και του Ταιγουιν, ωστε να κριθει ενοχος ο Τυριον. Καθικια ολοι τους, εκτος απο τον Τζειμι, ο οποιος προσπαθει φιλοτιμα να σωσει με καποιον τροπο τη ζωη του αδερφου του. Σοκαριστηκα με την εμφανιση της Σει, η οποια επιασε πατο, και ο Τυριον δεν αντεξε να κρυψει την εκρηξη του. "Father... I wish to confess" και ξεκιναει ενα απο τα πιο δυναμικα και αξεχαστα τριλεπτα της σειρας ολοκληρης! Απροσμενη εξελιξη με την απαιτηση του Τυριον να δικαστει μεσω μαχης.
Στα υπολοιπα του επεισοδιου, καιρος ηταν να δωσουν λιγο χρονο σε μερικους ξεχασμενους χαρακτηρες. Για παραδειγμα ο Σταννις, ο οποιος επισκεφτηκε και το ΔΝΤ του GoT. Ποσο αρρωστη ηταν η φαση με τον Θηον... εεε... Ρικ ηθελα να πω! Πηραμε και μια μικρη γευση απο τους δρακους και την Καλησι να αντιμετωπιζει τις δυσκολιες της κυβερνησης.
Ενα εχω να πω η τελευταια σκηνη ειναι οργασμικη πραγματικα σχεδον φωναξα 'μαμησε τους ολους Τυριον' εχει χαρη που εχω το παιδι αρρωστο και κοιμοταν χαχαχα!!!!!!!!!! Περα απο την πλακα νομιζω πως ηταν μακραν το πιο ωραιο επεισοδιο της χρονιας με ενδιαφερουσες εξελιξεις και πραγματικα καταιγιστικους διαλογους.ΑΡΙΣΤΟ!!!!!!!!!!
Κι όμως η σκηνή με την Νταινέρυς είχε ενδιαφέρον, γιατί έδειχνε την άλλη πλευρά των αποφάσεών της και έθετε το ηθικό ερώτημα ότι αν αντιμετωπιζείς τους εχθρούς σου όπως σε αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, στο τέλος τι σε διαχωρίζει από αυτούς; Το οποίο έγινε και σε προηγούμενο επεισόδιο βέβαια, αλλά εδώ φάνηκαν περισσότεροι οι συνέπειες στις παράπλευρες απώλειες. Επίσης είχε δράκους. Οπότε μια χαρά.
Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο επεισόδιο πέρα απ' τη δίκη που φυσικά ήταν το highlight, ήταν που ασχολήθηκαν με παλιότερα γεγονότα και καταστάσεις που εξελίσσονται παράλληλα, γιατί δείχνει περισσότερη σύνδεση και μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει η γενικότερη επίγνωση για το τι συμβαίνει γύρω τριγύρω, ακόμα και αν κάποια πράγματα δεν αφορούν ορισμένους χαρακτήρες άμεσα. Από το συμβούλιο που μίλησαν για την καλήσι και το Κυνηγόσκυλο, μέχρι την αναφορά στον Νεντ Σταρκ, παλαιότερες λογομαχίες της Σέρσεϊ με τον Τύριον, όσα του είπε o Βάρυς και εννοείται το τελικό του ξέσπασμα για όλους και όλα, που όχι μόνο ήταν λόγια που κρατούσε και ήθελε απεγνωσμένα να πει, αλλά εξέφραζαν πιστεύω και την πλειοψηφία των τηλεθεατών που περίμεναν καιρό να τα ακούσουν. Αρχικά νόμιζα ότι έπιασαν τη Σέι και την ανάγκασαν, αλλά αν τελικά όντως τα είπε από ζήλεια και μνησικακία, καλό ψόφο να 'χει και του λόγου της. Ποτέ δεν τη συμπάθησα ιδιαίτερα, αλλά τόσο στόκο δεν την περίμενα.
Λίγο τραβηγμένο αυτό που φάνηκε να υποννοεί, ότι όλο το "στήσιμο" της δίκης ήταν σχέδιο του Τάιγουν γιατί είχε προβλέψει τη συμφωνία που θα έκανε με το γιο του, αλλά ξεκαθάρισε κάπως γιατί μπήκε σε όλο αυτό τον κόπο με τους δικαστές.
Συμφωνώ και ότι ώρες ώρες το παρακάνουν με τη μαυρίλα στη σειρά, σε χαρακτήρες και εξελίξεις. Ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα υπάρχουν και αυτά τελευταία φαίνεται να έχουν μαυρίσει παραπάνω.
Ωραίο και το ξεκίνημα. Έδειξε λίγο παραπάνω Στάννις που για εμένα είναι στα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια και δυστυχώς δεν βλέπουμε ποτέ πολλά από πλευράς του. Είχε και τη φάση με την τράπεζα και έδειξε λίγο παραπάνω πολιτικό στοιχείο που πάντα μου αρέσει και περιμένω από τη σειρά.
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι έγινε με τον Θήον και άλλαξε τελικά έτσι απότομα γνώμη η αδερφή του, ιδιαίτερα σε σχέση με όσα της είπε ο Ράμσεϊ, ήταν κάτι που με μπέρδεψε.
Θεική σκηνή ήταν και μία μικρή, εκεί που πάει ο Τζέιμι στον πατέρα και του αρχίζει μπλα μπλα και λέει ο Ταιγουιν κοφτά κι αμέσως «Σύμφωνοι» και μένει ο Τζέιμι σε φάση «τόσο απλό ήταν;», άλλο που η Σέι μετά μας... και ειδικά τον...
κι επίσης πείτε μου πως δεν ήμουν ο μόνος που αναρωτήθηκε αν θα μας δείξει πιο κάτω τον Ρικ και δεν ήμουν ο μόνος που στη σκηνή με τη μπανιέρα είπα «φιλί, φιλί».
υ.γ Filmfreak, αφού τον είδε πως πάει τρελάθηκε, τι να τον έκανε; Δεν την αναγνώριζε καν. Ούτως ή άλλως θα πέθαινε αν καθόταν εκεί, οπότε τρέξιμο.