Η σεζόν μου αρέσει αρκετά. Το τονίζω αυτό πριν γράψω τα αρνητικά της.
Ότι είπε ο/η φίλος/η πιο πάνω για το συγκεκριμένο επεισόδιο. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι η προπαγάνδα δίνει και παίρνει στην 4η σεζόν. Ειδικά για τέτοια σειρά έπρεπε να ήταν λίγο πιο ισοζυγισμένα. Εδώ βλέπουμε σχεδόν ξεκάθαρα "καλούς" Αμερικάνους και "κακούς" Πακιστανούς. Είναι διάφορες οι σκηνές που ενώ μπορούσαν να δείξουν κάποια καλή πλευρά των Πακιστανών, δεν το έκαναν.
Η άλλη ένσταση που έχω είναι σχετικά με κάποιες αποφάσεις που έχουμε δει στο σημερινό (και σε άλλα επεισόδια είχα απλά τώρα βρήκα ευκαιρεία να ποστάρω ):
- Ο Λόκχαρντ είναι τόσο χαζός; Εντάξει είναι χέστης... ε, και; Δεν ήξερε ότι θα τους σκότωνε όλους anyway; Και ξεκλείδωσε την πόρτα; Τώρα εσείς πιστεύετε ότι αυτό θα συνέβαινε στην πραγματικότητα (μιας και το Homeland θεωρείται ρεαλιστική σειρά). --- *τα παίρνω όλα πίσω ΕΑΝ γίνει αυτό που είπε κάποιος στη προηγούμενη σελίδα.
- Ο Κουίν να παίρνει τηλέφωνο... να του λένε έχουν πεθάνει 6. Να ρωτάει αν η Κάρι και Σόουλ είναι καλά και να λέει "Δόξα τω Θεό". Ούτε καν είδαμε αντίδραση για τους άλλους. Λες και δεν υπήρχαν. Πέθαναν οι κομπάρσοι, στα τέτοια μας, οι πρωταγωνιστές είναι εντάξει; Το ίδιο και στην πρεσβεία που σκότωσαν 2-3 μέχρι να φτάσουν στην Φάρα.
Γενικά αν και έχουμε δει πολύ καλά επεισόδια φέτος (δεν το περίμενα), η προπαγάνδα έχει αυξηθεί νομίζω. Και ορισμένες πέρα για πέρα μη ρεαλιστικές εξελίξεις. Αλλά νταξ, δεν πειράζει. Και σασπένς, και δράση, και ωραία ιστορία. Δεν περίμενα ότι θα συνέχιζε τόσο καλά η σειρά μετά το χαμό του Μπρόντι. Ελπίζω να την τελειώσουν στην ώρα της και να μην πάει για 100 σεζόν μέχρι να πέσουν τα νούμερα (και μαζί και η ποιότητα).
Ο φόνος της Fara από τον χακάνι είναι λογική συνέπεια, αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση των γυναικών στο ακραίο Ισλάμ. Και μέχρι τώρα είναι η πρώτη φορά που η σειρά καταπιάνεται κάπως μ’ αυτό το θέμα. Είναι προφανές όμως ότι δεν αποτελεί σημαντικό άξονα για τη σειρά. Ποιος ξέρει, ίσως δούμε κάτι περισσότερο στον 5ο κύκλο.
Το πρωτο μισο ηταν γεματο δραση, βγαλμενο απο εποχες 24 (θυμισε 7x12-13), ενω το δευτερο μισο λιγο πιο ηρεμο, αλλα με την απαιτουμενη συναισθηματικη ενταση.
Οχι την Φαρα ρε, οχι την Φαρα... Φατε τον χεστη τον Λοκχαρτ (αν και μου αρεσει η παρουσια του), αλλα οχι την γλυκια Φαρα. Στεναχωρηθηκα πολυ κι ευτυχως δεν ειχα φαει κανενα spoiler. Τωρα για την κινηση του Λοκχαρτ που αναφερθηκε, ηταν απλα αστεια. Εισαι ο διευθυντης της CIA και υπο καταληψη των Ταλιμπαν μεσα στην κρυπτη με σημαντικα εγγραφα πρακτορων και επιλεγεις να βγεις να δωσεις τα εγγραφα πιστευοντας στην καλη καρδια των Ταλιμπαν;
Τωρα για την κινηση του Λοκχαρτ που αναφερθηκε, ηταν απλα αστεια. Εισαι ο διευθυντης της CIA και υπο καταληψη των Ταλιμπαν μεσα στην κρυπτη με σημαντικα εγγραφα πρακτορων και επιλεγεις να βγεις να δωσεις τα εγγραφα πιστευοντας στην καλη καρδια των Ταλιμπαν
Ακριβως, οποτε δεν νομιζω να το εκανε απο αφελεια/ευαισθησια, μην ειναι ο υποπτος...
Πολυ καλο επεισοδιο!
Ακομα δεν πιστευω οτι πεθανε η Φαρα... Κι ο Λοκχαρτ μου την εδωσε, ηταν τελειως αψυχολογητος, στην Φαρα αποφασισε να βγει να δωσει τον φακελο;
Ο Ντενις ειναι ΔΕΙΛΟΣ, κυριολεκτικα ομως! Η ματια που του εριξε η Πρεσβειρα ηταν ολα τα λεφτα!
Εμπρος, Κουιν, σπαστα ολα!
Δε μου αρεσε που η Τασνιμ επεισε τον αλλον να αργησει να παρει το τηλεφωνο για τις ενισχυσεις, κατι πρεπει να μας λεει που πειστηκε ο αλλος...
Η σεζόν μου αρέσει αρκετά. Το τονίζω αυτό πριν γράψω τα αρνητικά της.
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι η προπαγάνδα δίνει και παίρνει στην 4η σεζόν. Ειδικά για τέτοια σειρά έπρεπε να ήταν λίγο πιο ισοζυγισμένα. Εδώ βλέπουμε σχεδόν ξεκάθαρα "καλούς" Αμερικάνους και "κακούς" Πακιστανούς. Είναι διάφορες οι σκηνές που ενώ μπορούσαν να δείξουν κάποια καλή πλευρά των Πακιστανών, δεν το έκαναν.
Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή η σεζόν μου αρέσει περισσότερο από τις 2 και 3, στις οποίες δεν μου άρεσε το πως παρατραβήξανε την ιστορία του Μπρόντι και το ειδύλιο Μπρόντι-Κάρι. Αλλά έχει γίνει πλέον τρομερή αμερικανιά, πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες που τα πράγματα ήταν πιο γκρι. Είναι πλέον παραμυθάκι (τι καλοί αυτοί οι Αμερικάνοι που εισβάλουν σε ξένες χώρες γιατί τους ενοχλεί που καταπιέζονται οι γυναίκες) που απλώς "δανείζεται" το συγκεκριμένο γεωπολιτικό σκηνικό.
O Κουίν κάπως σαν τα έχασε όταν του είπε η Κάρι ότι δεν θα επιτρέψει να πάθει κακό Μου αρέσουν αυτόι οι δύο μαζί. Η πρέσβειρα με απαγοήτευσε με τη ζώνη...
Κρίμα για τη Φάρα, μου άρεσε.
Κι άλλο 10άρι.
Πάει η γλυκιά Φάρα... Νομίζω ότι ο απώτερος σκοπός είναι να ευχόμαστε να πεθάνει με πολύ βασανιστικό τρόπο ο Χακάνι και ο Ντένις και να πανηγυρίζουμε ΑΝ γίνει αυτό.
Ο σύζυγος της πρέσβειρος είναι ένα γλίτσας, δειλός αλλά έχει ευφυία και είναι αποφασισμένος να επιβιώσει. Οπότε, φοβάμαι ότι θα στήσει παγίδα στη σύζυγό του για να τη βγάλει συνένοχο και πάλι καλά, που δεν τού έδωσε τη ζώνη της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι τον προέτρεψε να αυτοκτονήσει.
Δεν με νοιάζει, κιόλας γιατί τη σιχάθηκα όταν άρχισε να το σκέφτεται μόλις της είπε ότι μπορεί να σώσει την καριέρα της. Έπρεπε να το φανταστεί ότι τη δοκίμαζε, ο απαίσιος.... Επίσης, ΠΩΣ μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο στον πατέρα του παιδιού σου;;;;
Στεναχωριέμαι λίγο όταν συγκρίνεται με το 24, διότι το Homeland είναι κλάσεις ανώτερο. Προσωπικά, δεν άντεχα να το βλέπω, με τις υπερβολές που έδειχνε. Δεν υπάρχει σύγκριση.
Ο Χακάνι, ο καλύτερος κακός;;; Πλιζ, είχες τον Αμπου Ναζίρ και μιλάς για Χακάνι;;;;
Έχει πλάκα, όμως, ότι όλα όσα βλέπουμε να γίνονται σε αυτή τη σεζόν, για να καταλάβουν οι Ταλιμπάν το Αφγανιστάν, είναι σαν "προφητεία" διότι τελικά το κατάφεραν.
Πόσο θα ήθελα μία σεζόν με Ουκρανία!!! Πόσο!!!!!