Απίστευτο το ποστ του Solonlakis βγαλμένο από τις χειρότερες στιγμές της (ακροδεξιάς ρεπουμπλικάνικης) προπαγάνδας. ..... με διάφορους περίεργους από τα μέρη εκείνα.[/COLOR]
To σχόλιό σου είναι πολύ επιθετικό και δεν έχεις καταλάβει καν τι ακριβώς λέω. Θα σου απαντήσω λοιπόν στον ίδιο τόνο.
1. Κατ' αρχήν απευθύνεσαι σε μένα λέγοντας ότι κάνω προπαγάνδα την στιγμή που γράφω καθαρά ότι "Στο επεισόδιο αυτό είδαμε την αντίθετη πλευρά, τον προβληματισμό δηλαδή που προξενεί στις ΗΠΑ το γεγονός...." Αυτό που κάνω είναι να αναλύω την οπτική των σεναριογράφων του Homeland που σαν αμερικανική σειρά φυσικά και κάνει αμερικανική προπαγάνδα. Δεν γράφω την δική μου άποψη. Αν δεν θες να δεις αμερικανική προπαγάνδα μην βλέπεις αμερικάνικες σειρές. Το σχόλιό σου λοιπόν θα έπρεπε να είναι του τύπου "διαφωνώ με τον solonlakis ότι η οπτική του Homeland είναι αυτή που γράφει. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία του επεισοδίου είναι η εξής κτλ... Αντίθετα μου επιτίθεσαι προσωπικά λες και εγώ έγραψα το σενάριο. Αν ήσουν μάλιστα ελάχιστα προσεκτικός θα πρόσεχες πως με τις αναφορές που κάνω για "φιλικούς πραξικοπιματίες και Μάο Μάο" ούτε εγώ συμφωνώ με αυτήν την ιμπεριαλιστική οπτική. Εγώ όμως είμαι σε θέση να αντιληφθώ "τι θέλει να πει ο ποιητής" ενώ εσύ έχεις χάσει το μπούσουλα.
Αυτά όσον αφορά την βασική οπτική του σχόλιού σου που είναι εντελώς λάθος και δεν συνάδει με τους κανόνες του forum. Για τα υπόλοιπα επειδή αποτελούν καθαρά πολιτική συζήτηση που δεν έχει να κάνει άμεσα με το Homeland σου απαντώ με spoiler ώστε να μην καταλάβουμε χώρο που διατέθηκε από τον δημιουργό του θέματος για τον σχολιασμό του επεισοδίου.
Spoiler
1)...ο "πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας" δεν ήταν εξαρχής πρόφαση με καθαρά αποικιοκρατική διάθεση...
Απάντηση: Ο πόλεμος εναντίων της τρομοκρατίας υπάρχει γιατί υπάρχει τρομοκρατία. Εάν αρνείσε ότι υπάρχει τρομοκρατία τότε δεν έχουμε σημείο επαφής. Αν πάλι θεωρείς ότι η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν στημένη το πας σε συνομοσιολογικό επίπεδο που μπορεί μεν να είναι και αλήθεια αλλά χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να την θεωρήσουμε σοβαρή βάση συζήτησης. Το γεγονός παραμένει πως αυτοί που εκτέλεσαν την επίθεση ήταν μέλη της Αλ Κάϊντα. Από εκεί και πέρα εγώ κι εσύ δεν ξέρουμε τίποτα σίγουρα και αυτοί που ξέρουν δεν πρόκειται να μας το πουν.
2.Θεωρεί πως οι κανίβαλοι δυτικοί απόλυτα νόμιμα -εφαρμόζοντας μάλιστα κάποιο "ηθικό κεκτημένο" της "Δίκης της Νυρεμβέργης" (παρακαλώ? τι έγινε?)-
Απάντηση: Και μόνο για αυτό το σχόλιό σου δεν έπρεπε να σε πάρω σοβαρά. Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει η Δίκη της Νυρεμβέργης για την αμερικανική εξωτερική πολιτική τράβα επειγόντως να διαβάσεις κανένα βιβλίο. Η Δίκη της Νυρεμβέργης είναι ο ακρογωνιαίως λίθος της αμερικανικής προπαγάνδας καθώς θεωρούν πως με την δίκη των εγκληματιών Ναζί καθιέρωσαν ένα πρότυπο για την τιμωρία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος με αυτούς φυσικά ως παγκόσμιους χωροφύλακες. Το γεγονός ότι δεν έπιασες ένα τόσο προφανή συνειρμό δείχνει ότι δεν γνωρίζεις αρκετά για να εκφέρεις σοβαρή άποψη.
3. Μας λέει πως οι "δημοκρατικές κυβερνήσεις" στήθηκαν για το καλό των λαών εκείνων!!! ...Μην κοιτάτε που βασανίζαμε αθώους και σκοτώναμε αμάχους...
Απάντηση: Και πάλι σημειώνω πως δεν το λέω εγώ. Γράφω με την οπτική γωνία του αμερικανού σεναριογράφου όπου οι συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις θεωρούνται δεδομένες. Να η δική μου άποψη. Κάθε αυτοκρατορία προσπαθεί να κάνει τον υπόλοιπο κόσμο όπως νομίζει ότι πρέπει να είναι. Φυσικά η εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών που την ακολουθούν πάει πακέτο. Ωστόσο στην περίπτωση της Αμερικής μαζί με τα κακά υπάρχουν και μερικά καλά, και αυτά είναι οι προσωπικές ελευθερίες. Θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την εξίσωση "χάνω τον εθνικό μου πλούτο από τις ΗΠΑ αλλά κερδίζω ελευθερία και την ιδιωτική πρωτοβουλία". Προσωπικά διαπίστωσα από επισκέψεις σε χώρες του πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας την περίοδο 1990-1995 πως οι πολίτες των χωρών αυτών ούτε με το προηγούμενο καθεστώς κέρδιζαν τίποτα από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου, αντίθετα ζούσαν σε συνθήκες που στην τότε Ελλάδα θα της χαρακτηρίζαμε τριτοκοσμικές. Όταν έπεσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός τους έφαγε μεν το αγγλοσαξωνικό κεφάλαιο τον εθνικό πλούτο αλλά απέκτησαν ελευθερία κινήσεων και σταδιακά καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι περισσότεροι πολίτες αυτών των χωρών δεν επιθυμούν να επανέλθει το παλαιό καθεστώς και αυτό κάτι λέει. Τα ισλαμικά κράτη είναι διαφορετική περίπτωση αλλά υστερούν τόσο σε θέματα ισότητας και προσωπικής ελευθερίας που η αμερικανική προπαγάνδα είναι τουλάχιστον εύλογη για να μην πούμε και προτιμητέα.
4. Αν είναι δυνατόν να θεωρούμε την "πολιτική κατευνασμού προς τον ισλαμικό κόσμο" (που δεν βλέπω να υπάρχει btw) κάτι κακό και άξιο μπηχτής αρνητικής κριτικής. ..... περίεργους από τα μέρη εκείνα.
Απάντηση: Μεγάλε, πόσο χρονών είσαι; Θα μπορούσα να σου απαντήσω έτσι απλά γιατί ακριβώς αυτά που γράφει τα έλεγα και εγώ στα 25 μου. Τώρα που είμαι 45 ξέρω πως ιδανικές καταστάσεις στον κόσμο αυτό δεν υπάρχουν και αυτοί που σήμερα υπερασπίζεσαι αύριο με την πρώτη ευκαιρία θα σε μαχαιρώσουν. Όσον αφορά την πολιτική κατευνασμού του Ομπάμα απλά να σου θυμίσω το πόσο έχουν κάνει πίσω οι ΗΠΑ στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του ΙΡΑΝ σε σημείο που να είναι κοντά σε συμφωνία ενώ πηγαίνανε για πόλεμο! Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά πολλά χρόνια που οι ΗΠΑ διαφοροποιούν σε τόσο μεγάλο βαθμό την πολιτική τους απέναντι στην Μέση Ανατολή από αυτήν του Ισραήλ κάτι που έχει εξαγριώσει τους Ισραηλινούς. Αν αυτό δεν είναι πολιτική κατευνασμού τότε τι είναι; Το ίδιο και το θέμα που βγήκε για τους βασανισμούς στις ανακρίσεις υπόπτων που έγιναν μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Στην ουσία ο Ομπάμα "κρέμασε" όλους αυτούς που παραβίασαν τους νόμους προκειμένου να αποκτήσουν τις πληροφορίες που θα επέτρεπαν στις ΗΠΑ να χτυπήσουν τους υπαίτιους της επίθεσης. Είναι πολύ εύκολο να στέκεσαι από καθέδρας σαν τον πάπα και να λες "Τα βασανιστήρια είναι απαράδεκτα και απάνθρωπα". Όντως είναι και εγώ είμαι κατά των βασανιστηρίων. Αν όμως ερχόταν ένας τρελός και ανατιναζόταν μέσα στο σπίτι σου σκοτώνοντας την μισή σου οικογένεια πίστεψέ με θα άλλαζες άποψη εν μιά νυκτί. Και θα έκανες τα πάντα για να κρατήσεις την άλλη μισή σου οικογένεια ασφαλή. Σε έναν ιδανικό κόσμο βασανιστήρια δεν θα υπήρχαν. Ούτε όμως και τρομοκράτες. Το γεγονός ότι υπάρχουν τρομοκράτες φέρνει δυστυχώς μαζί του και τα βασανιστήρια.
Τέλος μια συμβουλή: Μάθε να ξεχωρίζεις την πραγματικότητα από την ιδεολογία. Πολλές φορές αν θες να προχωρήσει ο αγώνας σου για έναν καλύτερο κόσμο πρέπει να συμβιβαστείς σε κάποια σημεία με την πραγματικότητα.
Ξεφύγαμεεεεεεε λέω!
Ας μείνω στα το φινάλε.
Φινάλε γενικώς του Homeland ή της σεζόν? Διότι κάλλιστα θα μπορούσε να τελειώνει η ιστορία μια και καλή, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς, ανάλογα το πως το βλέπει κανείς, προφανώς είναι της σεζόν. Μετά θα έχουμε άλλη μια ιστορία κλπ κλπ.
Ότι μηνύματα ήθελαν να περάσουν οι σεναριογράφοι, εάν ήθελαν, τα πέρασαν. Ο καθένας τα <<κάνει πενηνταράκια>> και τα εκλαμβάνει όπως θέλει. Μια χαρά ήταν η σεζόν, αλλά η φετινή ιστορία τελείωσε.
Θα μπορούσε βέβαια ο Κουίν να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον Χακάνι, μετά να τον έβρισκε η Κάρι..., αλλά έτσι τελειώνουν συνήθως άλλου είδους ταινίες και σειρές, αν και θα μείνω μόνο σε ταινίες. ιδρωμένος ο Κουήν, μέσα στα αίματα κλπ κλπ και η Κάρυ να τρέχει στην αγκαλιά του με υπονοούμενο ότι αυτοί τα'φτιαξαν και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Βέβαια όταν η αδελφή έριξε την ατάκα, με απλά λόγια, <<να ο νέος πατέρας του παιδιού σου μωρή τρελλή>>, εκεί κοντοστάθηκα και λέψ <<έχει γούστο>>. Ευτυχώς όμως το πήγαν σε κάτι πιο ΄΄σοβαρό΄΄.
Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο. Η σεζόν ήταν υπέροχη. Τώρα για το φινάλε, so what, αφού <<Καλό Σεπτέμβρη>>.
Και μόνο για αυτό το σχόλιό σου δεν έπρεπε να σε πάρω σοβαρά. Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει η Δίκη της Νυρεμβέργης για την αμερικανική εξωτερική πολιτική τράβα επειγόντως να διαβάσεις κανένα βιβλίο. Η Δίκη της Νυρεμβέργης είναι ο ακρογωνιαίως λίθος της αμερικανικής προπαγάνδας καθώς θεωρούν πως με την δίκη των εγκληματιών Ναζί καθιέρωσαν ένα πρότυπο για την τιμωρία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος με αυτούς φυσικά ως παγκόσμιους χωροφύλακες. Το γεγονός ότι δεν έπιασες ένα τόσο προφανή συνειρμό δείχνει ότι δεν γνωρίζεις αρκετά για να εκφέρεις σοβαρή άποψη.
Στη Δίκη της Νυρεμβέργης δεν δίκασαν μόνοι τους οι αμερικανοί. Επίσημα δεν υπάρχει πουθενά αυτό που γράφεις, δεν έχουν επικαλεστεί ποτέ τέτοιο ηθικό πρόκριμα. Και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πιάνω τους δικούς σου ξεκάρφωτους συνειρμούς ώστε να δικαιούμαι να εκφέρω άποψη.
Ο πόλεμος εναντίων της τρομοκρατίας υπάρχει γιατί υπάρχει τρομοκρατία. Εάν αρνείσε ότι υπάρχει τρομοκρατία τότε δεν έχουμε σημείο επαφής. Αν πάλι θεωρείς ότι η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν στημένη το πας σε συνομοσιολογικό επίπεδο που μπορεί μεν να είναι και αλήθεια αλλά χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να την θεωρήσουμε σοβαρή βάση συζήτησης. Το γεγονός παραμένει πως αυτοί που εκτέλεσαν την επίθεση ήταν μέλη της Αλ Κάϊντα. Από εκεί και πέρα εγώ κι εσύ δεν ξέρουμε τίποτα σίγουρα και αυτοί που ξέρουν δεν πρόκειται να μας το πουν.
Όχι δεν αρνούμαι ότι υπάρχει τρομοκρατία και το έχω γράψει αυτό απλώς δεν το είδες γιατί δεν βόλευε. Η επίθεση ήταν πραγματική και δεν υπάρχει συνωμοσία σε αυτό. Δεν μας λες όμως ότι την Αλ Κάιντα την χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ τις δεκαετίες του 70-80 (το ίδιο που έκαναν και με τον ISIS ώστε αυτοί οι κανίβαλοι οι τζιχαντιστές να πολεμούν και να ανατρέψουν τον Άσαντ στην Συρία. Αυτός είναι κατευνασμός?). Και όταν αυτό αποκαλύφθηκε το fox έλεγε πως όποιος τα λέει αυτά είναι προδότης. Γιατί στις ΗΠΑ έχουμε μεγάλη ελευθερία έκφρασης.
Σχολιάζω αυτό επειδή πρέπει, τα υπόλοιπα όχι και ειδικά την τελευταία παράγραφο με την οποία διαφωνώ εντελώς και δεν θεωρώ καν ότι είναι απάντηση σε μένα.
Όντως παρανόησα πως αυτά είναι δικές σου απόψεις και για αυτό σου ζητώ συγνώμη, απλώς δεν πίστευα αυτά που έβλεπα. Αυτό δεν είναι βέβαια δικαιολογία, έτσι το αποσύρω. Και πάλι διαφωνώ σ' αυτό που λες ότι δλδ το Homeland στέκεται κριτικά απέναντι στην κυβέρνηση Ομπάμα. Η σειρά πάντα έκανε προπαγάνδα και ιδιαίτερα στην 3η και 4η σεζόν παρουσιάζοντας όλους εκτός των πρωταγωνιστών ως ξεκάθαρα κακούς και μάλιστα χωρίς κίνητρο κακούς. Αυτό που κάνει ο Νταρ Αντάλ και ο Σολ δεν βλέπω πως είναι διαφορετικό από την γενική αμερικάνικη εξωτερική πολιτική τα τελευταία 70 χρόνια.
Αν ήσουν μάλιστα ελάχιστα προσεκτικός θα πρόσεχες πως με τις αναφορές που κάνω για "φιλικούς πραξικοπιματίες και Μάο Μάο" ούτε εγώ συμφωνώ με αυτήν την ιμπεριαλιστική οπτική.
Το πρόσεξα αυτό και κατάλαβα ότι γράφεις πως αυτή η τακτική είναι κάτι που γίνεται τα τελευταία χρόνια (ή θα γίνει τώρα που αποχωρούν από εκεί) ότι έχουν κάποιου είδους δίλημμα. Ενώ κάτι τέτοιο συνέβαινε πάντα σε διάφορες χώρες. Και δεν ήταν προσωπική επίθεση αναφέρθηκα μόνο σε γραφόμενα.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Stinkfist; 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 15:16
Κακό φινάλε σε μια καλή σαιζόν.
Η σαιζόν ξεκίνησε καλά, καταφέρνοντας να πετάξει από πάνω της την κακή κληρονομιά της 3ης σαιζόν, μέσα σε μόλις 2-3 επεισόδια. Στη συνέχεια, έκανε μια κοιλιά, όπου προσωπικά διαπίστωσα μια νωθρότητα. Από το 7ο επεισόδιο και μετά όμως, απογειώθηκε και απολαύσαμε το παλιό καλό Homeland, αν και όπως έγραψα σε άλλο thread, η σειρά σαν να έχασε τον κατασκοπευτικό της χαρακτήρα.
Στα του φινάλε τώρα:
Απογοητεύτηκα από την εξέλιξη με τον Νταρ Αντάλ και τον Σολ. Σε μια σκηνή, η σειρά μας μηδένισε τις πράξεις των πρωταγωνιστών επί 10 επεισόδια στην αναζήτηση του Χακάνι. Ως δια μαγείας, "αφού δεν μπορέσαμε να τον φάμε, ας τον κάνουμε παρέα και συνεργάτη"
Απογοήτευση υπ' αριθμόν 2, το subplot της οικογένειας της Κάρι. Από το θάνατο του πατέρα της μέχρι την επιστροφή της μάνας της, αλλά και το love story με τον Κουίν, που ξέραμε από πριν πώς θα καταλήξει.
Η σαιζόν έβγαλε σκάρτα 12 επεισόδια. Ας βλέπαμε 11, χωρίς τα αδιάφορα fillers. Και επιτέλους! Τα πήρε τα βραβεία της η Danes! Ας την σταματήσουν να κλαίει!
Good night moon. Good night stars. Good night po-pos. Good night fiends. Good night hoppers. Good night hustlers. Good night scammers. Good night to everybody. Good night to one and all.
^ Stinkfist
O.k. καταλάβαμε διαφορετικά τις διαθέσεις των σεναριογράφων λόγο των διαφορετικών μας καταβολών. Φυσικό είναι αυτό. Τέλος.
Spoiler
Όσον αφορά την δίκη της Νυρεμβέργης δεν χρειάζεται να την αναφέρει η αμερικανική προπαγάνδα κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι η νοοτροπία που αναπτύχθηκε στους Αμερικανούς με την δίκη που καθορίζει όλες τις μετέπειτα παρόμοιες δράσεις τους "Εμείς οι προστάτες του ελεύθερου κόσμου δικάζουμε του εγκληματίες πολέμου". Ναι, συμμετείχαν και άλλα τρία έθνη στην δίκη αλλά μόνο οι Αμερικανοί συνέχισαν να εγκολπώνωνται τον ρόλο του "φύλακα της δημοκρατίας" και παραμένουν το μόνο έθνος από όσα συμμετείχαν που συνεχίζει να επεμβαίνει στα άλλα κράτη με αυτήν την λογική. Όλες οι φραστικές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει κατά καιρούς οι ΗΠΑ εναντίων απολυταρχικών καθεστώτων είναι θεμελιωμένες πάνω στην λογική της Δίκης της Νυρεμβέργης και του ρόλου που πιστεύουν πως έχουν ως παγκόσμιου προστάτη της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έστω και αν κανονικά ο ρόλος αυτός ανήκει στον ΟΗΕ.
Λυπάμαι φίλε solonlakis αλλά πάντως, πέρα από τον πατερναλιστικό τρόπο που εκφράζεσαι, αυτό που έγραψες αρχικά, δηλαδή, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αρχίσει να υιοθετεί σιωπηρά την άποψη«να κοιτάς μόνο να βολευτείς με επικερδείς εμπορικές συναλλαγές ακόμα και αν αυτός με τον οποίον συναλλάσσεσαι είναι εγκληματίας πολέμου χειρότερος ακόμα και από τους Ναζί», ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ του Homeland, ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!
Φυσικά και το Homeland εκφράζει την Αμερική με τα όλα της: τον ιμπεριαλισμό της και την ωραία της δημοκρατία, τον αριστερό φιλελευθερισμό αλλά και το tee party της, την τρομερή ανασφάλεια με την ισλαμική τρομοκρατία, ακόμα και τις θεωρίες συνομωσίας. Ασχολείται με την ψυχική ασθένεια και με το πώς είναι η γυναίκα της δύσης στον 21ο αιώνα (είναι η 1η σειρά του είδους με γυναίκα κεντρικό ήρωα) αν και ξεχνά την φρικαλέα θέση των γυναικών στον υπόλοιπο κόσμο.
Τι θέλαμε δηλαδή, να ασχολείται με τις αιώνιες ελληνικές μας ιδεοληψίες;
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Dancea; 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 21:38
Όλη η φιλολογία περί της ηθικής υπεροχής του Σόουλ πάει –σε μεγάλο βαθμό -περίπατο. Μια χαρά ο κυριούλης αυτός- που τα σκάτωσε στο πεδίο – πουλάει και την Κέρι και τον Κουίν και τους σκοτωμένους συντρόφους και την γυναίκα του, για να ξαναγυρίσει αφεντικό στην CIA και με τον αρχιδολοπλόκο φίλο του να ορίζουν-απ’ την ασφάλεια του γραφείου- τις ζωές των άλλων.
Το ξανασκέφτηκα αυτό (και μάλλον αδίκησα τον Σόλ και το χόμλαντ).
Θυμόσαστε που είχαν συμφωνήσει ο Σόλ με την Κέρι να δείξουν οτι μισιούνται, για να 'τσιμπήσει ο Τζαβάντι; Ίσως και στον 5ο κύκλο δούμε κάτι αντίστοιχο: ο Σολ παίρνει την εξουσία στη ΣΙΑ συνεργαζόμενος με τον Νταρ Αντάλ, η Κέρι αντιτίθεται και 'αποξενώνεται' από τον Σόλ και ο Κουίν, μη ξέροντας τίποτε για το SUV του Χαγκάνι, είναι στην καυτή ζώνη 'αυτός που σκοτώνει τους κακούς'. Ουάου
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Dancea; 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 21:37
Λυπάμαι φίλε solonlakis αλλά πάντως, πέρα από τον πατερναλιστικό τρόπο που εκφράζεσαι, αυτό που έγραψες αρχικά, δηλαδή, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αρχίσει να υιοθετεί σιωπηρά την άποψη«να κοιτάς μόνο να βολευτείς με επικερδείς εμπορικές συναλλαγές ακόμα και αν αυτός με τον οποίον συναλλάσσεσαι είναι εγκληματίας πολέμου χειρότερος ακόμα και από τους Ναζί», ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ του Homeland, ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!....
Eίναι η θέση που εκφράζει ο Νταρ Αντάλ. Εάν πιστεύεις ότι δεν είναι αυτή η άποψη που εκφράζει ο Νταρ Αντάλ πες μου εσύ τι νομίζεις ότι λέει όταν κλίνει συμφωνία κυρίων με ένα τρομοκράτη με τον οποίον υποτίθεται πως δεν διαπραγματεύεσαι; Εάν δεν έχει αυτήν την λογική τότε ποια είναι κατ'εσέ η λογική με την οποία βαδίζει ο Νταρ Αντάλ;
Spoiler
Όσον αφορά τώρα το αν αυτή είναι η θέση που αρχίζει να υιοθετεί η σημερινή κυβέρνηση Ομπάμα ή όχι είναι καθαρά θέμα πολιτικής συζήτησης και κανονικά δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε μιας και το forum to απαγορεύει. Ωστόσο επειδή το Homeland άπτεται ακριβώς τέτοιων θεμάτων και με δεδομένο ότι από εδώ και πέρα δεν θα χρησιμοποιήσουμε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ο ένας με τον άλλον θα σου πω πως το βλέπω εγώ.
Το Νο2 θέμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην μέση Ανατολή μετά το Αφγανιστάν είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του ΙΡΑΝ. Πάγια θέση της πολιτικής των ΗΠΑ ήταν ότι "δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανένα θεοκρατικό ή απολυταρχικό καθεστώς να διαθέτει τεχνολογία εμπλουτισμού ουρανίου". Άσχετα με το αν το ΙΡΑΝ είναι όντως ένα θεοκρατικό καθεστώς ή όχι αυτή ήταν επί χρόνια η θέση των ΗΠΑ. Αρχικά την υιοθέτησε και η κυβέρνηση Ομπάμα. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως έχει κάνει πίσω χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην κυβέρνηση του ΙΡΑΝ ή στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Τι έγινε ξαφνικά; Στην πραγματικότητα κανένας δεν ξέρει(αν και αν "κάνεις τα μαθηματικά" που λένε και οι Αμερικάνοι βγαίνει αποτέλεσμα). Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση Ομπάμα υπαναχώρησε απέναντι σε ένα "θεοκρατικό" όπως έλεγε καθεστώς και το σίγουρο είναι ότι έχει επέλθει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι πριν την τελική επίσημη. Σε αυτό βασίζω την άποψή που αναπτύσσω στο σχόλιό μου για πολιτική κατευνασμού απέναντι στους ισλαμιστές όπως και στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ στην Αίγυπτο στηρίζουν και πάλι τους ισλαμιστές και όχι την κυβέρνηση των στρατηγών που είναι ποιο φιλοδυτική.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την solonlakis; 24 Δεκεμβρίου 2014 στις 05:55
Νομίζω πως ενώ τα πράγματα είναι απλά, τα κάνετε σύνθετα.
Για να υπάρχει Άσπρο πρέπει να υπάρχει Μαύρο.
Ο Παράδεισος οφείλει την ύπαρξη του στην Κόλαση.
Για να υπάρξουν καλοί πρέπει να υπάρξουν κακοί.
Έτσι και στο real life. Πάντα θα υπάρχουν οι καλοί που θα τα βάζουν με τους κακούς γιατί πρέπει να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους ενώ οι κακοί λέγονται κακοί γιατί δεν αρέσουν στους καλούς και οι οποίοι για να δείξουν ότι είναι καλοί δημιούργησαν τους κακούς.
Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα (και εδώ το καλύτερα οφείλει την ύπαρξή του στο καλά!)
Eίναι η θέση που εκφράζει ο Νταρ Αντάλ. Εάν πιστεύεις ότι δεν είναι αυτή η άποψη που εκφράζει ο Νταρ Αντάλ πες μου εσύ τι νομίζεις ότι λέει όταν κλίνει συμφωνία κυρίων με ένα τρομοκράτη με τον οποίον υποτίθεται πως δεν διαπραγματεύεσαι; Εάν δεν έχει αυτήν την λογική τότε ποια είναι κατ'εσέ η λογική με την οποία βαδίζει ο Νταρ Αντάλ;
Επειδή ξέρω ελληνικά,
από την πρότασή σου που περιλαμβάνει και δευτερεύουσα (υπογραμμισμένη),
«Την άποψη αυτή που έχει αρχίσει να υιοθετεί σιωπηρά η κυβέρνηση Ομπάμα μας την εκφράζει ο Νταρ Αντάλ με τον καλύτερο τρόπο!»,
φαίνεται ότι ο Νταρ εκφράζει μια χαρά αυτό που έχει στο ραδιούργο μυαλό του. Όμως, ότι αυτό είναι πολιτική Ομπάμα, είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ και την έχεις ξαναπεί στην αρχή:
«Στα του επεισοδίου τώρα τα όσα ειπώθηκαν στο 4χ12 έχουν μεγάλη σημασία για την επόμενη σεζόν και ταυτόχρονα αποτελούν μια μεγάλη μπηχτή για την πολιτική κατευνασμού προς τον ισλαμικό κόσμο που ακολουθεί η κυβέρνηση Ομπάμα τα τελευταία χρόνια».
Τέλος πάντων, συμβαίνουν αυτά εξ άλλου όπως γράφεις στο υστερόγραφό σου, «όταν γράφω ξεχνιέμαι!»
Εύχομαι Χρόνια πολλά, να είμαστε καλά για να συζητούμε πάνω στην πολυπλοκότητα του κόσμου, που -σόρι φίλε baspav, καταλαβαίνω πώς το λες - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ/ΜΑΥΡΟ.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Dancea; 24 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:30