Ρε παιδιά, ο Μάρτιν μας τρολάρει τρελά. τι να λέμε τώρα?
Και pansp τι εννοείς Αποκλείεται να μην δίνει το ΟΚ. Ειδικά τώρα που βιβλία και τηλεοπτική σειρά είναι πολύ κοντά. Η σειρά είναι ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ στα βιβλία. Έχουν συζητήσει μαζί του, ξέρουν κάποια πράγματα, τους είπε να κάνουν ότι αλλαγές θέλουν και μάλιστα έχουν δηλώσει απο πέρσι ότι σε περίπτωση που δεν γραφτούν τα υπόλοιπα βιβλία μέχρι το τέλος της σειράς, θα γράψουν ΑΥΤΟΙ αυτό που θεωρούν σωστό. και ο Μάρτιν το έχει δεχτεί.
Αργος και βασανιστικός θάνατος για τους Aemond, Criston, Aegon, Larys.
Η Carice van Houten(Μελισάνδρα) σε μια συνέντευξή της λίγο πριν το finale της 5ης σεζόν απάντησε στην ερώτηση:
T:Who was the best kisser, Jon, Stannis or Gendry?
C:Jon Snow.
Η συνέντευξη->
Spoiler
Φιλί όμως δεν υπήρξε μεταξύ τους στην 5η season.
Στην σκηνή του ασανσέρ η Μελισάνδρα τον κοιτάζει με δέος σαν να είναι κάτι ξεχωριστό(μάλλον γιατί έβλεπε για πρώτη φορά απο κοντά τον πραγματικό Azor Ahai) και τον φλερτάρει ελαφρά.
Στην σκηνή στο γραφείο του την πέφτει άγρια προσπαθώντας να τον φιλήσει και μετά να τοn π...ξει χωρίς επιτυχία λόγω των όρκων του για να του πει την ατάκα της Ygritte, you know nothing Jon Snow.
Άρα κατα πάσα πιθανότητα γυρίστηκε μια σκηνή μεταξύ τους στην οποία η Μελισάνδρα με κάποιον τρόπο δίνει ένα φιλί στον Τζον, το οποίο θα τον αναστήσει(kiss of fire), μια σκηνή την οποία κράτησαν για το 1ο επεισόδιο της 6ης season.
Η Carice van Houten σίγουρα δεν θα γνώριζε πως αυτή η σκηνή θα "κόβονταν" απο την 5η σεζόν και γι αυτό απάντησε Jon Snow.
Ο Κιτ Χάρινγκτον δεν θα πατήσει το πόδι του στα γυρίσματα της 6ης σεζόν και ο κόσμος θα πιστέψει πως όντως είναι νεκρός. Όσοι δεν το πίστεψαν.
Ο Jon Snow πέθανε όπως είδαμε στο φινάλε και όπως το επιβεβαίωσαν όλοι (Ηθοποιός, παραγωγοί κλπ) και θα συνεχίσουν να το επιβεβαιώνουν σε κάθε ερώτηση τύπου "Είναι νεκρός ο Τζον Σνόου;" ενώ θα αποφεύγουν πολύ προσεκτικά κάθε ειδική ερώτηση περί ανάστασης.
Στη πρεμιέρα της 6ης σεζόν όμως θα δούμε αυτήν την σκηνή και θα πάθει το υπέρτατο σοκ ο πλανήτης.
Ο Τζον Σνόου Άρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς πέθανε αλλά ο Azor Ahai(άλλη προσωπικότητα, σίγουρα αλλαγμένος απο την μαύρη μαγεία και το φιλί της Κόκκινης) θα έχει μόλις γεννηθεί.
Οι όρκοι του δεν θα ισχύουν πια και θα είναι ελεύθερος να σώσει τον κόσμο απο τους Wight Walkers με την Μελισάνδρα στο πλευρό του.
Στο υπόλοιπο της 6ης σεζόν δεν θα τους ξαναδούμε όπως συνέβει με τον Μπραν στην 5η. Ο Κιτ Χάρινγκτον θα γυρίσει τα Blockbuster του και θα επιστρέψει στην 7η και τελευταία season για το endgame της σειράς.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Psofimis; 17 Ιουνίου 2015 στις 07:24
Καλή θεωρία Psofimis αν και υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Στη σκηνή που γύρισαν στην αρχή της season, αυτήν που του την έπεσε, μπορεί να τον φίλησε και απλά να το έκοψαν στο μοντάζ. Ή μπορεί να ξαναγύρισαν τη σκηνή χωρίς φιλί.
Γενικά θεωρώ δύσκολο να μην δούμε καθόλου Jon (σε όποια μορφή) του χρόνου μιας και στο Τείχος σίγουρα θα'χει πολύ τζέρτζελο. Απ'τη μια έρχονται οι White Walkers, απ'την άλλη είναι οι Wildlings που με τον θάνατο του Jon σίγουρα δε θα'ναι ιδιαίτερα ασφαλείς. Και χωρίς Stannis πλέον στο Βορρά, τι άλλο μπορούμε να δούμε? Sansa/Theon και ίσως Littlefinger να οργανώνεται για Winterfell? Sure αλλά κανένα απ'τα 2 δε φωνάζει κεντρικό story.
Έχει και ενδιαφέρον όνομα, που παραπέμπει σε κάποιον που συνεχίζει να υπάρχει ενώ δεν θα έπρεπε. Ghost, ο "runt of the litter", όπως χαρακτηρίζουν τα ζώα που γεννιούνται πιο μικρά και αδύναμα και συνήθως απορρίπτονται απο τη μητέρα τους και έχουν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν. Έχει και ενδιαφέρον χρώμα γούνας και ματιών. Λευκό-κόκκινο. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...
Με το που διαβάζω την πρόταση η αυθόρμητη απάντηση που έρχεται στο μυαλό μου σχετικά με το λευκό-κόκκινο είναι "blood on snow" (όχι, δεν είναι θέμα ποζέριτυ που το γράφω στα αγγλικά, είναι θέμα του πώς λειτουργεί το επίθετο του Jon). Και μετά ανοίγω το λινκ και βλέπω το weirwood
Και στο καπάκι σκέφτομαι την προηγούμενη σκηνή με Sansa και Theon: they fall on snow. Και οι άντρες της Φρουράς να την πέφτουν στον Jon. Να, αυτά τα πράγματα, οι subtle αναφορές και προοικονομίες, οι διακριτικοί παραλληλισμοί είναι που λατρεύω.
O Beric Dondarrion στην τρίτη σεζόν παραδέχεται ότι αλλαξοπίστησε και στράφηκε στο Θεο του Φωτός: τι πιο λογικό, ούτε να τον είχε αναστήσει, μιλάμε! Άρα ο R'hllor δεν ανέστησε κάποιον ήδη πιστό του, αλλά κάποιον άπιστο, ο οποίος μετά την ανάστασή του έγινε πιστός.
Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Reben, αυτός που ανασταίνει είναι ο Θεός του Φωτός, με τους ιερείς του να δρουν σαν conduits για να δώσουν το φιλί. Μάλιστα ο Thorοs ανέστησε τον Dondarrion την πρώτη φορά κατά λάθος, επομένως είναι πολύ πιθανό η Melisandre να μη γνώριζε ή να μην υποπτευόταν καν ότι είχε τη δυνατότητα να αναστήσει κάποιον κι η ίδια, αλλά να το δοκιμάσει τώρα που ξέρει πως ο Θεός της δίνει τέτοια δυνατότητα στους ιερείς του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο R'hllor δέχεται να αναστήσει τους πάντες ούτε ότι όλοι οι νεκροί θέλουν να επιστρέψουν. Ότι είναι κάπως τίγκα το να σηκώνονται νεκροί με τόσους διαφορετικούς τρόπους συμφωνώ, το έγραψα κιόλας, όμως αυτό μας έχουν δείξει, επομένως α) ισχύει, β) μας το έδειξαν για να χρησιμοποιηθεί.
Η Melisandre δεν χρειάζεται βασιλικό αίμα για όλα τα ξόρκια της, και το βασιλικό σπέρμα μια χαρά της κάνει Αλλά οι μεγάλες χάρες θέλουν μεγάλες θυσίες, θυσίες αίματος και το βασιλικό αίμα είναι το πιο ισχυρό. Απλή λογική, τίποτα το δυσνόητο σε αυτήν.
Προφανώς και το αν θα επιστρέψει ο Jon είναι μια θεωρία αλλά, όπως έγραψα και σε προηγούμενα posts, η νεκρανάσταση είναι κάτι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως το τέλος της σειρας για να έρθει πίσω στη ζωή κεντρικός χαρακτήρας και αυτή είναι η στιγμή για να γίνει. Εδώ και τώρα είναι relevant και σημαντικό όσο καμία άλλη στιγμή δεν θα είναι το να γυρίσει κάποιος από τους νεκρούς. Ίσως η μόνη αντίστοιχα σημαντική στιγμή για κάτι τέτοιο να ήταν ένας πιθανός θάνατος της Dany, αλλά αμφιβάλλω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί.
"No one holds command over me. No man. No god. No Prince.What is a claim of age for ones who are immortal? What is a claim of power for ones who defy death? Call your damnable hunt. We shall see who I drag screaming to hell with me."
Η Carice van Houten(Μελισάνδρα) σε μια συνέντευξή της λίγο πριν το finale της 5ης σεζόν απάντησε στην ερώτηση:
T:Who was the best kisser, Jon, Stannis or Gendry?
C:Jon Snow.
Άρα κατα πάσα πιθανότητα γυρίστηκε μια σκηνή μεταξύ τους στην οποία η Μελισάνδρα με κάποιον τρόπο δίνει ένα φιλί στον Τζον, το οποίο θα τον αναστήσει(kiss of fire), μια σκηνή την οποία κράτησαν για το 1ο επεισόδιο της 6ης season.
Αν ειναι ετσι, ο Jon Snow ακομα και νεκρος φιλαει καλυτερα απο τους αλλους 2 ζωντανους; Ενταξει τους ξεφτιλισε, χαχαχα.
Ρε παιδιά, ο Μάρτιν μας τρολάρει τρελά. τι να λέμε τώρα?
Και pansp τι εννοείς Αποκλείεται να μην δίνει το ΟΚ. Ειδικά τώρα που βιβλία και τηλεοπτική σειρά είναι πολύ κοντά. Η σειρά είναι ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ στα βιβλία. Έχουν συζητήσει μαζί του, ξέρουν κάποια πράγματα, τους είπε να κάνουν ότι αλλαγές θέλουν και μάλιστα έχουν δηλώσει απο πέρσι ότι σε περίπτωση που δεν γραφτούν τα υπόλοιπα βιβλία μέχρι το τέλος της σειράς, θα γράψουν ΑΥΤΟΙ αυτό που θεωρούν σωστό. και ο Μάρτιν το έχει δεχτεί.
Ναι το ξέρω και το αποδέχομαι. Είπα ότι αποκλείεται να μην δίνει το ΟΚ σε κάποια πράγματα που δεν έχουν συμβεί στα βιβλία ή σε άλλα που παρεκκλίνουν από τα βιβλία. Αυτό τίποτα παραπάνω.
@Elgalla
Ναι το ξέρω ότι έχουν αυτήν την "ικανότητα". Αν θα το χρησιμοποιήσουν δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που λέω είναι πως ο Γιάνναρος έτσι όπως τον ξέραμε θεωρώ πως πέθανε. Αν γίνει κάτι σαν αυτό που γράφει ο @Psofimis ούτε αυτό μπορώ να το ξέρω. Φυσικά δεν το αποκλείω. Ποτέ δεν έγραψα ότι αποκλείω ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι πολύ δημοφιλή η θεωρία ο John Snow να είναι ο εκλεκτός οπότε επιβεβαιώνεται και η άλλη θεωρία που λέει ότι ο John Snow έχει αίμα Targaryen.
Οι περισσότεροι πλέον γνωρίζουμε ότι για να είναι κάποιος ο "εκλεκτός" πρέπει να πληρεί κάποιες προδιαγραφές.
Ακολουθεί spoiler. Είναι μερικές από τις θεωρίες περί Azor Ahai (από την wiki των βιβλίων) με αποσπάσματα από τα βιβλία που προφανώς για λόγους μεταφοράς των βιβλίων στην τηλεόραση δεν συμπεριλήφθησαν. Δεν πρόκειται να μας τα δείξουν ποτέ για όσους δεν τα έχουμε διαβάσει. Οπότε τι ισχύει και τι δεν ισχύει το βάζω παρακάτω.
Το ξαναγράφω συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των "spoiler", άσχετα αν πιστεύω ότι δεν είναι.
edit
Είναι από τα βιβλία. Προσοχή.
Spoiler
Με δική σας ευθύνη.
Spoiler
“
I pray for a glimpse of Azor Ahai, and R'hllor shows me only Snow.[8]
Jon's wounds smoke while Bowen Marsh cries, providing the prophecised salt, and Ser Patrek's bloody, star laden heraldry is in the air above.[5]
When Melisandre looks into her fires for Azor Ahai, she sees only things to do with Jon or snow, which he thinks must just be ash but she sees a possible connection to Jon.[6]
Jon Snow has a dream where he fights the Others with a red sword burning in his hand.[7]
If having the Blood of the Dragon is a prerequisite, if Jon's father is truly Rhaegar, Jon would satisfy that prerequisite. He would be the grandson of Aerys and Rhaella and thus come from their line.
Jon chose his duty to the Night's Watch over his love for Ygritte. He indirectly caused her death by warning Castle Black of the incoming wildling raid. Similar to Azor Ahai sacrificing Nissa Nissa to complete Lightbringer.
Παρόλαυτα τα υπάρχει και το εξής
Wylla was the wet-nurse to Edric Dayne, who believes her to be the mother of Jon Snow.
"Arya, who has never heard the name and is aware that Jon doesn't know anything about his mother, first thinks that Edric might be mocking her, but when he swears on the honor of his house that he's telling the truth, she decides to remember the name, so that she can tell Jon when they meet again."
Και μιας και το πιάσαμε στις θεωρίες η Daenerys είναι ο πιο πιθανός άνθρωπος αυτή τη στιγμή στο westeros να είναι ο Αζορ. Αλλά πάνε στον βρόντο όλα τα οράματα της κόκκινης. Δηλαδή η τύπισσα υπάρχει μόνο για να παραπλανεί. Πράγμα που δεν στέκει. Daenerys Targaryen
After Samwell Tarly tells Maester Aemon of the rumors about Daenerys Targaryen and her dragons, Aemon becomes certain that Daenerys is the prophesied leader. He says to Sam:
“
No one ever looked for a girl..It was a prince that was promised, not a princess. Rhaegar I thought … the smoke was from the fire that devoured Summerhall on the day of his birth, the salt from the tears shed for those who died. He shared my belief when he was young, but later he became persuaded that it was his own son who fulfilled the prophecy, for a comet had been seen above King’s Landing on the night Aegon was conceived, and Rhaegar Targaryen was certain the bleeding star had to be a comet. What fools we were, who thought ourselves so wise! The error crept in from the translation. Dragons are neither male nor female, Barth saw the truth of that, but now one and now the other, as changeable as flame. The language misled us all for a thousand years. Daenerys is the one, born amidst salt and smoke. The dragons prove it.
”
He subsequently bids Sam relate all their findings to the maesters in Oldtown and convince them to send a maester to Daenerys.
The prophecy was originally made using the Valyrian word for "dragons", who are neither male or female, meaning Azor Ahai reborn may not necessarily be a man.
Daenerys was born on Dragonstone, an island in the narrow sea ("amidst salt"), and reborn as the Mother of Dragons on Khal Drogo's burning funeral pyre ("amidst smoke"). On that pyre her three petrified dragon eggs hatched ("born amidst salt and smoke to wake dragons from stone"), and on that morning for the first time the Red Comet appeared in the sky ("When the stars bleed...").
Φυσικά υπάρχει και η άλλη προφητεία που δεν έχω καταλάβει κατά πόσο σχετικά με αυτή του Azor Ahai, η The prince that was promised. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Καλύτερα να περιμένουμε την συνέχεια.
Ακολουθεί spoiler. Είναι μερικές από τις θεωρίες περί Azor Ahai (από την wiki του got ) αλλά περιέχουν αποσπάσματα από τα βιβλία που προφανώς για λόγους μεταφοράς των βιβλίων στην τηλεόραση δεν συμπεριλήφθησαν. Δεν πρόκειται να μας τα δείξουν ποτέ για όσους δεν τα έχουμε διαβάσει. Οπότε τι ισχύει και τι δεν ισχύει το βάζω παρακάτω.
Το ξαναγράφω συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των "spoiler", άσχετα αν πιστεύω ότι δεν είναι.
Δεν το πιστεύω αυτό το post, ειλικρινά...
Δεν είναι απο το wiki του got αλλά απο το awoiaf, το wiki των βιβλίων και προφανώς είναι γεμάτο πληροφορίες που στη σειρά επέλεξαν να κρύψουν. Το αν θα τα δούμε ή όχι δεν μπορείς να το ξέρεις. Αν πχ επιβεβαιωθεί μια απο τις θεωρίες η 6η σεζόν θα μπορούσε κάλλιστα να ξεκινάει με το πρώτο quote.
Καλό θα ήταν πριν προειδοποιήσεις οτι το ανοίγουμε με δική μας ευθύνη να είχες πρώτα ενημερώσει σωστά για την πηγή και το τι περιέχει. Το wiki του got είναι βασισμένο στη σειρά και δεν έχει spoiler απο τα βιβλία. Εγώ την πάτησα και κάποιες ωραίες εκπλήξεις που με περίμεναν στο Dance with Dragons τις πήρε ο χιονιάς. Θενξ! Ελπίζω να μη την πατήσει κανένας άλλος.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Reben; 17 Ιουνίου 2015 στις 14:21
Είπα ότι αποκλείεται να μην δίνει το ΟΚ σε κάποια πράγματα που δεν έχουν συμβεί στα βιβλία ή σε άλλα που παρεκκλίνουν από τα βιβλία. Αυτό τίποτα παραπάνω.
Ορδές fans έχουν κατακλύσει το email και το «Not A Blog», το μπλογκ του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ζητώντας τα ρέστα, ζητώντας δικαίωση, ζητώντας παρηγοριά. Κι ο συγγραφέας είναι πολύ, μα πολύ δυσαρεστημένος. Οχι με τη σειρά, αλλά με τους fans.
«Δεν έχω καμιά πρόθεση ν” ανακατευτώ στις αντιδράσεις του κοινού για το τηλεοπτικό «Game of Thrones»», γράφει ο Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, «ούτε και να επιτρέψω να καταλάβουν χώρο στο blog και το site μου, γι” αυτό σας παρακαλώ να σταματήσετε να μου στέλνετε σχετικά emails ή να ποστάρετε εκτός θέματος σχόλια εδώ, στο Not A Blog. Μπορείτε να μεταφέρετε αυτές τις μάχες στο Westeros, το Tower of the Hand, το Boiled Leather, το Winter Is Coming, ή το Watchers on the Walls. Για την ακρίβεια, οπουδήποτε αλλού, εκτός από εδώ. Δεν έχω εγώ τον έλεγχο του τι λέει ή κάνει κάποιος άλλος, ούτε μπορώ να τους σταματήσω να το λένε ή να το κάνουν, είτε πρόκειται για τους fans είτε για τον επαγγελματικό τομέα. Εκείνο που μπορώ εγώ να ελέγξω είναι όσα συμβαίνουν στα βιβλία μου, γι” αυτό και τώρα επιστρέφω στο κεφάλαιο που γράφω, ευχαριστώ πάρα πολύ.»
Σε απλή μετάφραση λαχαναγοράς
Στα μένεα μου τι κάνουν οι παραγωγοί. Εγώ τα τσέπωσα, τους έδωσα το ελεύθερο να κάνουν ότι γουστάρουν και φτάνει γιατί μου τα πρήξατε
Πιο ξεκάθαρο πεθαίνεις.
Η πηγή ειναι από γνωστό blog που δεν επιτρέπεται να γράψω και είναι σεβαστό.