Δεν έχω γράψει εδώ και μερικά επεισόδια αλλά δε μπορούσα να μη γράψω στο φινάλε. Το επεισόδιο ήταν καταπληκτικό. Όλο το story arc του Κόκκινου Δράκου μου άρεσε πολύ. Μπορεί σε κάποια σημεία να διαφοροποιήθηκε απο το βιβλίο στο οποίο βασίζεται αλλά έπιασε την ουσία τόσο της ιστορίας όσο και των χαρακτήρων.
Ο Ρίτσαρντ Άρμιτατζ ήταν πολύ καλός στο ρόλο του. Στην αρχή όταν άκουσα ότι θα κάνει το συγκεκριμένο ρόλο, θεώρησα ότι δεν θα μπορεί λόγω σωματικής διάπλασης να αποδώσει τον χαρακτήρα και ότι του έδωσαν το ρόλο λόγω της αγάπης για τους πίνακες του Μπλέικ που είχε ο χαρακτήρας που υποδυόταν στο Spooks (ως inside joke κι έτσι). Αλλά ο τύπος ήταν φοβερός και με έπεισε ότι ήταν ένα τρελαμένο ντούκι.
Η δε κορύφωση της ιστορίας με τη μάχη Γουίλ και Χάνιμπαλ εναντίον του Δρακου μου άρεσε πολύ και νομίζω ότι ήταν μια πιο ταιριαστή κορύφωση απο αυτή του βιβλίου που πάντα τη θεωρούσα αδύναμη. Και ταυτόχρονα ήταν και μια κορύφωση στη σχέση Χάνιμπαλ και Γουίλ όπως αυτή στήθηκε στη σειρά. Μακάρι η σειρά να επιστρέψει με κάποιο τρόπο αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνει το σημερινό επεισόδιο με κάλυψε και ως series finale.
Κι ένα μικρό trivia περί Κόκκινου Δράκου. O Γουίλιαμ Μπλέικ ζωγράφισε μια σειρά απο θεματικούς πίνακες με τον Μεγα Κόκκινο Δράκο. Ο Τόμας Χάρις στο βιβλίο του κάνει ένα λάθος και λέει ότι ο δολοφόνος παθαίνει εμμονή με τον πίνακα The Great Red Dragon and the Woman Clothed with the Sun ενώ περιγράφει ξεκάθαρα τον πίνακα The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την kKKK; 30 Αυγούστου 2015 στις 13:12
Για να διαβάζετε comics σε μορφή cbr ή cbz κατεβάστε το CDisplay απο εδώ
εξαιρετικό το φινάλε, παίρνει 10 μόνο και μόνο για την τελευταία σκηνή, τη συνεργασία Γουίλ - Χάνιμπαλ και το φινάλε. Σειρά που σε κάθε εικόνα της ξεχείλιζε ποιότητα, εννοείται οτι θα ήθελα να συνεχίσει.
Τελος λοιπον και για την τηλεοπτικη σειρα/εργο τεχνης Hannibal. Το επεισοδιο ειχε ενα εξαιρετικο τελευταιο δεκαλεπτο, αλλα δεν μπορω να πως πως τα υπολοιπα λεπτα με ενθουσιασαν. Γενικοτερα η σεζον ηταν καπως περιεργη και διαφορετικη κι ισως κατωτερη απο την φανταστικη δευτερη σεζον. Hannibal εισαι ομως και μπορεις να πειραματιζεσαι με διαφορετικα πραγματα, οπως για παραδειγμα το πρωτο κομματι της σεζον στην Ιταλια και ιδιαιτερα τα πρωτα τεσσερα επεισοδια.
Οι τελευταιες σκηνες ηταν εξαιρετικες, ο συνδιασμος της στιγμης/σκηνης που μοιραστηκαν Χανιμπαλ και Γουλ με την υπεροχη μουσικη υποκρουση ηταν παραλληλα και μαι νοσταλγια. Μενω απολυτα ικανοποιημενος απο το κλεισιμο και ποσο μαλλον με το δωρακι στο τελος, το αβυσσαλεο ντεκολτε της Gillian Anderson και την wtf σκηνη που ειχε ετοιμασει για δειπνο το ιδιο της το ποδι περιμενοντας τον Χανιμπαλ! Τωρα εδω ομως τειθεται το ερωτημα, χρειαζεται συνεχεια η σειρα και το πιο βασικο, πως θα ειναι αυτη η συνεχεια μετα τη σκηνη του γκρεμου. Η σειρα ομως μας εδειξε και στο παρελθον πως ξερει τον τροπο μετα το blood bath του περσινου φιναλε. Δε θα κρυψω πως ειμαι ψημενος για το τελευταιο κεφαλαιο της ιστοριας, το οποιο συμφωνα με το Bryan Fuller ειναι και το ωραιοτερο που εχει να πει και δεν εχει μεταφερθει απο κανεναν στην μεγαλη οθονη.
Η Martha De Laurentiis παραγωγος της σειρας, αυτη τη στιγμη εξεταζει το ποσο εφικτο ειναι να μεταφερθει η σειρα στην μεγαλη οθονη, ενω παντα υπαρχει ενα μικρο παραθυρακι για μια 4η σεζον. Ο Bryan Fuller δηλωσε πως θα πρεπει να περιμενουμε τουλαχιστον ενα χρονο για να μαθουμε κατι νεοτερο, μη ξεχναμε εχει και καινουργια σειρα στο Starz του χρονου.
Ηταν ενα ομορφο ταξιδι και νιωθω γεματος και κερδισμενος!
Ήδη έχουν γραφτεί πολύ ωραία πράγματα και δεν θα ήθελα να κουράσω κι εγ΄γω με τα δικά μου.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ μία από τις καλύτερες σειρές έριξε αυλαία με ένα εκπληκτικό φινάλε.
Η Martha De Laurentiis παραγωγος της σειρας, αυτη τη στιγμη εξεταζει το ποσο εφικτο ειναι να μεταφερθει η σειρα στην μεγαλη οθονη,
Σε αυτό θα διαφωνήσω.
Είχαμε ένα υπέροχο τηλεοπτικό Hannibal όπως είχαμε, πριν από αυτόν, κι έναν καταπληκτικό κινηματογραφικό Hannibal, ο οποίος μάλιστα είχε ψηφιστεί ως ο πιο αγαπητός/συμπαθής ΄΄κακός΄΄.
Ποιός ο λόγος ο μεν να προσπαθήσει να γίνει ο δε?
Ο μεν τελείωσε, ο δε συνέχισε το έργο του. Ας τους αφήσουμε ως έχουν.
Σαφώς όμως θα ήθελα και μια 4η σεζόν με την Τζίλιαν πλέον ως θηλυκό Hannibal!
Νομίζω ότι δεν μπορείνα γίνει σύγκριση.
Ο τηλεοπτικός Hannibal ήταν τελείως διαφορετικός από τον κινηματογραφικό. Άλλη η προσέγγιση του ρόλου από τον έναν ηθοποιό, άλλη από τον άλλο.
με τη σειρα μου και εγω αντιο σε μια κορυφαια σειρα...δεν εχω πολλα να πω...ηταν μια απο τις καλυτερες σειρες της μικρής οθονης που μας εκανε την χαρη να παει μεχρι και την τριτη σεζον....μακαρι να γινει κανα θαυμα καμια μερα να δουμε τεταρτη σεζον γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα ειχε ακομη πιο εντυπωσιακες ιστοριες.!! εξαιρετικος ο κοκκινος δρακος..!!