δινοντας ενα συμβαν που μοιαζει ως μεταφυσικο, το ΗΒΟ βρισκει ευκαιρια να εξερευνησει το τι θα γινοταν αν ξαφνικα μια μερα εμενες πισω...η Δευτερα Παρουσια (?) ηρθε και εσυ εχεις μεινει πισω...Γιατι? αφου υπαρχουν αποδειξεις οτι καποιοι δεν το αξιζαν...και αν δεν ειναι η Δευτερα Παρουσια τοτε που πηγαν..?? Αυτα βασικα ειναι τα ερωτηματα που περιμενω να μην απαντηθουν
γιατι μαλλον το ΗΒΟ εδειξε τις προθεσεις του πρωτα απο ολα να δωσει ενα δραμα χαρακτηρων με ανθρωπους που δεν ειναι απαραιτητα κακοι...αλλα δειχνουν σιγουρα θυμωμενοι...ολοι ή σχεδον ολοι...
Spoiler
απο την μια εχουμε την αιρεση με τα λευκα, απο την αλλη ενα θεωρητικο σωτηρα που θεωρει οτι εχει ενα εκλεκτο ατομο και εχει τις δικες του αποψεις...
υπομονη και αναμονη...η σειρα ισως αποδειχθει σε κατι εξαιρετικο, σε κατι πολυ ποιοτικο που θα ασχοληθει μονο με τους χαρακτηρες αλλα απο την στιγμη που βαζει μεσα καποια μυστηρια θα βρει ατομα που θα το θεωρησουν φολα επειδη δεν θα δωσει απαντησεις...ή πολυ απλα μπορει να δωσει απαντησεις...αυτη τη στιγμη δεν εχω ιδεα τι θα δωσουν οι δημιουργοι αλλα ειμαι προθυμος να κανω το ταξιδακι 10 επεισοδιων για τη πρωτη σεζον..!!
το καστ δεν μπορω να πω οτι με τρελαινει αλλα ισως μου κανει την εκπληξη..!!
Εχει και περιεργο καρμα αυτος ο Lindelof ρε παιδακι μου.Απο τη μια πολλοι θα θελησουν να δουν ενα μυστηριο με mindfuck ανατροπες και πιθανοτατα θα απογοητευτουν,και απο την αλλη πολλοι θα το αποφυγουν οπως ο διαολος το λιβανι λογω προτερου βιου του δημιουργου.
Προσωπικα το βρηκα αν οχι εξαιρετικο,παρα πολυ καλο.Αυτο που ηθελα να δω,εμφαση στους χαρακτηρες και στον πονο(και με ποσες μορφες εξωτερικευεται),βαρια ατμοσφαιρα,μια χαρα δηλαδη.Το δηλωνω απο τωρα βεβαια οτι στο πρωτο περιεργο cliff που θα δω,σφυριζω ληξη.
Για το 2%,οπως το καταλαβα
Spoiler
δεν υπαρχει συσχετιση αναμεσα στη ποιοτητα τους και τον λογο που εφυγαν,ηταν απλα random.Το εκπληκτικο οτι ενω 2% ειναι ελαχιστο ποσοστο,δεν κινδυνευει η ανθρωποτητα,η γη συνεχιζει να γυριζει και ομως τους εχει διαλυσει ολους.
"There's a hole in the world. Feels like we ought to have known."
Ψιλό έως μεγάλη μούφα ,-2% του πληθυσμού της γης και κοντεύουν όλοι να χαζέψουν. Εκτος από 2-3 σκηνές και το τραγούδι στην παρέλαση όλο το άλλο ήταν μούφα...
Dld τόσο σημαντικό είναι να δούμε τα ναρκωτικά και τα "παιχνίδια" τις νεολαίας για να μπούμε στο mood τις σειράς?? 1-2 ακόμα επεισόδια και μετά άμα συνεχίσει έτσι στα σκουπίδια... Ψευτοκουλτούρα σειρά LOL ...
"Σύντομα και στην πόλη σας!
Ο θίασος των σπάμμερς
έρχεται για να χαρίσει στιγμές γέλιου και χαράς!!!
Daidoji Todi *Shiro Shourdo Sensei Spirit*Crane Clan Swordmaster *Samurai*Courtier *Iaijutsu Duelist *Brash Hero*ex-PeaceKeeper Exp V
Ναι είναι κλισέ αλλά απ'ότι έχω καταλάβει απο τα σχόλια μέχρι στιγμής αυτή τη σειρά είτε θα την μισήσεις είτε θα την αγαπήσεις. Το άρχισα για πλάκα, μη έχοντας ιδέα απο το τι να περιμένω, εκτός απο ένα τρέιλερ στο οποίο έδωσα προσοχή μόνο στο τραγούδι. Ήμουν απαισιόδοξος γιατί μετά το αποκρουστικά Under the dome, και Revolutions και τον τίτλο της σειράς περίμενα ακόμη περισσότερες μεταφυσικές bullshits γύρω απο κακογραμμένους χαρακτήρες και ακόμη χειρότερες ερμηνείες και παραγωγή. Τελικά αυτό που είδα ήταν μια παραγωγή ΗΒΟ(δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω..) πολύ καλό casting με πολύ σοβαρές ερμηνείες(πρώτο επεισόδιο είναι ακόμη) και στο περιθώριο 2-3 μεταφυσικές bullshits οι οποίες απλά είναι μέρος ενός εξαιρετικού δράματος. Ακόμα δεν ξέρω τι να περιμένω απο τη συνέχεια της σειράς αλλά με κέρδισε απόλυτα. Για μένα είναι καθαρά ένας απο τους Top 3 πιλότους της χρονιάς.
ΥΣ: Ίσως το καλύτερο soundtrack που άκουσα ποτέ. Ένα εξαιρετικό κομμάτι που απο την πρώτη νότα σε βάζει απόλυτα στο κλίμα της σειράς...
Βλεπω διχασμενες εντυπωσεις και λογικο ειναι γιατι και ο πιλοτος ηταν διχασμενος.Το πρωτο μισαωρο βαρετο και μετα σταδιακα πηρε μπρος και ανεβηκε καπως.
Ακομα ειναι νωρις για να πω στανταρ εντυπωσεις θα δω και το 2ο για να δω που το πανε...
Και μένα συνολικά μου άρεσε ο πιλότος.Εστίασε πιο πολύ στο χτίσιμο των χαρακτήρων παρά να μας δείξει στοιχεία πλοκής,για τις αιρέσεις που είπατε και λοιπά.Εγώ είμαι οκ με αυτό!
Έχουμε χρόνο μπροστά μας.Φυσικά όπως πάντα ένας πιλότος δεν είναι καθαρά αντιπροσωπευτικό κομμάτι για τη πορεία μιας σειράς.Αυτός ήταν αινιγματικός όσο έπρεπε...αναμένω τη συνέχεια..και βλέπουμε πως θα το πάνε!
Θα συμφωνήσω με Psofimis.Όντως είχε ωραία κομμάτια.Το Are you satisfied δεν το ήξερα
Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει το αν απαντηθεί το βασικό ερώτημα είναι common knowledge, το λένε οι δημιουργοί από δω και από κει, βάσει του βιβλίου δηλαδή. Όποιος θέλει περισσότερα, ας διαβάσει την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:
Είναι ψιλοσαφές δηλαδή τι θέλουν να κάνουν. Αν και απαντάται ξεκάθαρα όπως είπα, εγώ εδώ θα αφήσω αυτό:
Spoiler
"If you were frustrated the last time, don't watch "The Leftovers." That would certainly be my prescription."
Γενικά ο Lindelof, που φαίνεται ωραίο τυπάκι, έχει να επιδείξει ό,τι να 'ναι μέχρι στιγμής μετά το Lost, του δίνουν σενάρια να (ξανα)γράφει, επιτυχίες κάνει, αλλά γενικά τίποτα που να σε κάνει να θες να τον ακολουθήσεις οπωσδήποτε. Παρ' όλα αυτά με κέρδισε το πρώτο επεισόδιο, είναι και HBO, είναι και ο συγγραφέας μαζί του, οπότε για να δούμε, αισιόδοξος είμαι.
A και φυσικά cameo του σκηνοθέτη Peter Berg και εμφάνιση του Brad Leland - του Buddy Garrity του Friday Night Lights (όπου ο Berg έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία, αλλά ασχολήθηκε ενεργά και με την σειρά).
Τελευταία επεξεργασία από τον/την tonypapadovic; 4 Ιουλίου 2014 στις 14:42
Sitting drunk in the Gem Saloon, next to The Barn of Cylon occupied Baltimore...
Likes / Thanks
Thanks (Έδωσε)
3619
Thanks (Έλαβε)
4379
Likes (Έδωσε)
983
Likes (Έλαβε)
738
Βασικά εγώ δεν περιμένω να εξηγήσουν το βασικό μυστήριο της σειράς, δηλαδή την εξαφάνιση, και δεν πιστεύω και ότι θα το κάνουν (με τις όποιες επιφυλάξεις).
Εφόσον η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (δεν ξέρω σε ποιο βαθμό βέβαια θα το ακολουθήσει), αν κάποιος διαβάσει το review του βιβλίου από τον Stephen King που υπάρχει στο site του συγγραφέα, θα καταλάβει από την πρώτη πρόταση περί τίνος πρόκειται. Και μου φαίνεται και λογικό, "it's the characters, stupid", όπως είχε πει και μια ψυχή...
Το βάζω σε tags αν και δεν το λες και spoiler
"Perrotta has delivered a troubling disquisition on how ordinary people react to extraordinary and inexplicable events, the power of family to hurt and to heal, and the unobtrusive ease with which faith can slide into fanaticism." — Stephen King
Ένα ευχαριστώ στον tonypapadovic που με έβγαλε απ' το δίλημμα με την ατάκα του Lindelof στο σπόιλερ.
Απ' τη μία ήθελα να το δω λόγω HBO, υπόθεσης (μου έβγαζε κάτι παρόμοιο με το εξαιρετικό γαλλικό Les Revenants), Peter Berg (μισώ το όλο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια+american football στυλάκι του, αλλά αγαπώ ταινία και σειρά FNL) και κανά έξτρα όπως το γκεστ Buddy Garrity...
...αλλά απ' την άλλη δεν πάω μία Lindelof και...
Spoiler
i was frustrated the last time
οπότε έφαγε διαγραφή ο πιλότος.
Ευχαριστώ και πάλι tony.
Όσοι το δείτε, καλή σας συνέχεια, εύχομαι να σας αρέσει και να το ευχαριστηθείτε.
Misanthropic devils mocking mind controlling priests
Fundamental freedom count the number of the beast
Religion VS will of man fresh blood spite and balls
True rebellion rock and roll / fear of the unknown
Χμμμμ,
το ξαναείδα το επεισόδιο πιο ΄΄προσεκτικά΄΄.
Εχω απομονώσει κάποια στοιχεία, πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι μόλις δούμε ΄΄μυστήριο΄΄, τουλάχιστον αρκετοί από εδώ μέσα, πέφτουμε με τα μούτρα
Βέβαια είμαστε και με το δάχτυλο στην σκανδάλη, με το δίκιο μας, γιατί έχουμε φάει πολλές πατάτες. θα δείξει η συνέχεια...
ΥΓ. Η επιστολή Προς Κορίνθιους κεφ 15 μιλάει για την Ανάσταση του Κυρίου. Σιγά να μην το΄ψαχνα