Καλό το επεισόδιο. Κυρίως μεταβατικό. Κάτι μεταξύ επιλόγου της ιστορίας της Άλισον και προλόγου στην ιστορία με το τρομοκρατικό.
Μου άρεσε πολύ το κατασκοπικό κομμάτι. Η Άλισον πραγματικά κάνει φοβερό παιχνίδι. Σίγουρα λόγω της ιστορίας (ακόμη και αν δεν την πιάσουν στο τέλος), η επαγγελματική της σταδιοδρομία θα σταματήσει την ανοδική της πορεία. Το ίδιο και του Ιβαν και η υποψία της προδοσίας θα υπάρχει πάντα, όσο και αν κάνει χρήσιμο τον εαυτό της στα μάτια της CIA. Οπότε απο μιά άποψη η SVR έχασε.
Απο την άλλη, όμως μπορεί να μην καταφέρουν ποτέ να αποδείξουν προδοσία. Απλά σκεφτείτε ότι αν δεν είχαμε δεί το φλασμπάκ που έδειχνε πώς στρατολογήθηκε και τη σκηνή που συνεννοείται με τον Ιβαν , στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου, ακόμη και εδώ στο φόρουμ θα υπήρχαν αμφιβολίες και πολλοί θα υποστήριζαν ότι μπορεί να λέει αλήθεια. Και η αμφιβολία για τη γνησιότητα μιάς πληροφορίας είναι η πεμπτουσία της κατασκοπικής ιστορίας.
Τώρα η ιστορία με το τρομοκρατικό, νομίζω ότι θα κορυφωθεί στο επόμενο επεισόδιο ή στις αρχές του τελευταίου, με το υπόλοιπο τελευταίο να λειτουργεί ώς επίλογος όπως πέρυσι.
Για να διαβάζετε comics σε μορφή cbr ή cbz κατεβάστε το CDisplay απο εδώ
Ξέρω πως κάποιοι δυσαρεστήθηκαν με την (ανα)τροπή που πήρε η υπόθεση της Άλισον και το παραμύθι που προσπαθεί να πουλήσει. Προσωπικά μου αρέσει αυτό το κομμάτι της ιστορίας και το παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Η Άλισον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και παίζει το τελευταίο της χαρτί. Ρέστα και ή αυγά ή πουλιά. Και δεν είναι οτι τους ταΐζει σανό και οι άλλοι το τρώνε αμάσητο, δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Ο Σολ εξάλλου δεν την πιστεύει και το είδαμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ταυτόχρονα όμως δυσκολεύεται να αποδεχτεί την πικρή αλήθεια, για λόγους προσωπικούς αλλά και γιατί δεν καταπίνεται εύκολα το γεγονός οτι τόσα χρόνια είχαν έναν προδότη κάτω απο τη μύτη τους. Βρίσκεται σε άρνηση, αντίδραση απόλυτα λογική. Απ' την άλλη ο Άνταλ επίσης έχει αμφιβολίες και δεν μπορεί να χωνέψει την αλήθεια. Επίσης βάζει και μια επιπλέον παράμετρο στην υπόθεση, σκεπτόμενος τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για την υπηρεσία, την εθνική ασφάλεια, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά. Η Άλισον του προσφέρει ένα παραμύθι που αν ισχύει του προσφέρει διέξοδο. Γι' αυτό και ζητάει αποδείξεις. Οπότε και οι δυο έχουν λόγους να θέλουν να πιστέψουν το παραμύθι, κάτι που τόνισα ήδη απ' το προηγούμενο επεισόδιο. Και αυτή η ενστικτώδης αντίδραση έχει ενδιαφέρον και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη σειρά που θέλει να το εξερευνήσει. Και όπως λέει και ο αγαπητός kKKK, αν δεν γνωρίζαμε την αλήθεια ούτε κι εμείς δεν θα ξέραμε τι να πιστέψουμε. Good point!
Στις λεπτομέρειες μου τα χαλάει το σενάριο. Για παράδειγμα θεωρώ τραβηγμένο οτι μετά απ' όλα αυτά η Άλισον κυκλοφορεί ελεύθερη εκεί μέσα και μάλιστα λαμβάνει μέρος στις έρευνες για την επίθεση. Τραβηγμένο οτι απο τα πλακάκια βρέθηκε η τοποθεσία και ακόμη πιο τραβηγμένο οτι πήγαν να διερευνήσουν την περιοχή δυο γυναίκες. Και δεν έχω τίποτα με τις γυναίκες, αλλά με τον αριθμό. Δεν μπορείς απ' τη μια να στήνεις ολόκληρη επιχείρηση για να συλλάβεις έναν ακίνδυνο μάρτυρα που έτσι και αλλιώς ερχόταν για κατάθεση και απ' την άλλη να στέλνεις στο άντρο των τζιχαντιστών δυο γυναίκες. Για την ιστορία του Κουίν τα έχω πει, ας μην επαναλαμβάνομαι. Όσο πλησιάζει προς το μπαμ αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον η υπόθεση, αλλά έχουν ευθυγραμμιστεί οι πλανήτες για να φτάσουμε στο ψητό, σε βαθμό που αισθάνομαι οτι παρακολουθώ τηλεόραση κατώτερου επιπέδου. Έζησε κιόλας... τεσπα... αναμένω την κατάληξη για να κρίνω συνολικά, αλλά με έχει χαλάσει ο τρόπος που γράφτηκε αυτό το κομμάτι και δύσκολα θα αλλάξω γνώμη. Πάντως, η σειρά είχε την τύχη να είναι επίκαιρη σε αυτό το θέμα. "Τύχη" τρόπος του λέγειν, γιατί αλίμονο αν μπορεί να θεωρηθεί τύχη κάτι τέτοιο. Είναι όμως ανατριχιαστικά επίκαιρο, σε βαθμό που φαντάζομαι πως πολύς κόσμος θα δυσκολεύεται να την παρακολουθήσει. Ειδικά στο Παρίσι.
Δυο έμειναν. Ίσως δεν καταφέρουν να με κάνουν να ξεχάσω όσα δεν μου άρεσαν στην πορεία, αλλά με τις ιστορίες να κορυφώνονται περιμένω δυνατό κλείσιμο που θα μας αποζημιώσει και θα μας αφήσει με θετικές εντυπώσεις.
Δεν μπορείς απ' τη μια να στήνεις ολόκληρη επιχείρηση για να συλλάβεις έναν ακίνδυνο μάρτυρα που έτσι και αλλιώς ερχόταν για κατάθεση
Για τη συγκεκριμένη σκηνή έχω αμφιβολίες τις οποίες θα αναλύσω μόλις ξεκαθαρίσει η σειρά τί ρόλο βαράει ο Όττο. Αλλά γενικά αν ισχύει ότι είδαμε όπως το είδαμε χωρίς ανατροπές, έχεις απόλυτο δίκιο.
Για να διαβάζετε comics σε μορφή cbr ή cbz κατεβάστε το CDisplay απο εδώ
Τραβηγμένο ότι από τα πλακάκια βρέθηκε η τοποθεσία και ακόμη πιο τραβηγμένο οτι πήγαν να διερευνήσουν την περιοχή δυο γυναίκες.
Το Βερολίνο είναι αρχιτεκτονικά μια σπουδαία πόλη, το συγκεκριμμένο καμπύλο κτίριο γύρω απ' την κυκλική αυλή φαίνεται να είναι ένα καταπληκτικό βιομηχανικό κτίριο του μοντερνισμού, από τον μεσοπόλεμο. Λέει οτι σε συνδυασμό με τις κλήσεις κλπ, τελικά τέτοια πλακάκια είχαν 39 κτίρια. Πήγαν λοιπόν σε ομάδες και, -την ώρα που βλέπουμε τη σκηνή- είχαν ψαχτεί τα μισά. Δεν το βρίσκω και τόσο χαζό όλο αυτό, δεδομένου και του επείγοντος του πράγματος.
Τι ωραία που περιγράφεται η τσαντίλα και το άχτι του Σολ για την φιδοάλισον, αλλά κυρίως η σχέση μεταξύ Κέρι και Άστριντ και τα αισθήματά τους για τον Κουίν! Πώς δίνει η Άστριντ προβάδισμα στην Κέρι (γιατί παραδέχεται το βαθύτερο δέσιμο της Κέρι με τον Κουίν), παρόλο που αυτή, η Άστριντ, ήταν η ερωμένη του!
Επίσης βάζει και μια επιπλέον παράμετρο στην υπόθεση, σκεπτόμενος τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για την υπηρεσία, την εθνική ασφάλεια, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά.
Έχεις δίκιο εδώ. Σε ένα φόρουμ έγραψε κάποιος επ’ αυτού: «Here in the UK we had a similarly spectacular infiltration by the Russians and it led to no one trusting our security services for decades. Maybe they're thinking it's not worth the fallout. »
Οπως το περιμεναμε ολοι η επιθεση απ'τους τζιχαντιστες μπηκε στο κεντρικο καδρο,ενω η Αλισον κανει τα κολπα της για να τη βγαλει καθαρη μαλιστα η σκηνη που ο δικος της μοιραζεται πληροφοριες με τη CIA σε φαση "οκ παιδια μια οικογενεια ειμαστε τωρα που μας τη πεφτουν παλι τα μεμετια" εχει πολυ ειρωνια μεσα της γενικοτερα.Επισης ειναι τυχερη που ο Νταρ Ανταλ για τους λογους του θελει να το κρατησει χαμηλα το θεμα οπως οτι πανω που εσκασε η υποθεση της γινεται η απειλη της επιθεσης,παντως ειναι πολυ τραβηγμενο να κυκλοφορει ανετη στο Βερολινο ενω θα επρεπε να ειναι μεσα στο αρχηγειο της CIA υπο επιβλεψη.Παντως ειναι οντως κουλο που πηγαν μονο 2 ατομα αν στοχο σε μια τοσο σημαντικη επιχειρηση.Ακομα εχω την αισθηση πως η αναφορα του Παρισιου μπηκε μετα τις 13 Νοεμβριου για ευνοητους λογους.Το θεμα ειναι πως οι τζιχαντιστες ειναι ηδη στο δρομο προς το στοχο τους και προσπαθω να καταλαβω πως θα τους προλαβουν στα 2 τελευταια επισοδεια.
Για τη συγκεκριμένη σκηνή έχω αμφιβολίες τις οποίες θα αναλύσω μόλις ξεκαθαρίσει η σειρά τί ρόλο βαράει ο Όττο. Αλλά γενικά αν ισχύει ότι είδαμε όπως το είδαμε χωρίς ανατροπές, έχεις απόλυτο δίκιο.
Όπως και να 'χει δεν αλλάζει το γεγονός οτι πήγαν μόνο δυο γυναίκες να ερευνήσουν πιθανό άντρο των τζιχαντιστών. Με τον Όττο με έβαλαν σε σκέψεις τα σχόλια που κάνει για την Κάρυ μπροστά στον Γιόνας, που δεν είναι και τα καλύτερα. Υποθέτω οτι το κάνει θεωρώντας οτι έτσι βοηθά και τους δυο, μετά απο όσα του είπε η Κάρυ. Θα δείξει. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχει κρυφή ατζέντα, αλλά έχουμε δει οτι έχει πραγματικό ενδιαφέρον για την Κάρυ, οπότε αν πράγματι κάτι άλλο συμβαίνει θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω.
Αρχική Δημοσίευση από τον/την Dancea
Το Βερολίνο είναι αρχιτεκτονικά μια σπουδαία πόλη, το συγκεκριμμένο καμπύλο κτίριο γύρω απ' την κυκλική αυλή φαίνεται να είναι ένα καταπληκτικό βιομηχανικό κτίριο του μοντερνισμού, από τον μεσοπόλεμο. Λέει οτι σε συνδυασμό με τις κλήσεις κλπ, τελικά τέτοια πλακάκια είχαν 39 κτίρια. Πήγαν λοιπόν σε ομάδες και, -την ώρα που βλέπουμε τη σκηνή- είχαν ψαχτεί τα μισά. Δεν το βρίσκω και τόσο χαζό όλο αυτό, δεδομένου και του επείγοντος του πράγματος.
Πρώτα απ' όλα δεν είπα οτι είναι χαζό, είπα οτι είναι τραβηγμένο. Εσύ μια χαρά τα λες αλλά αυτό είναι το θέμα; Να φανταζόμαστε εμείς τι μπορεί να έγινε και να το συζητάμε μεταξύ μας; Ή το σενάριο να είναι μεστό και καλογραμμένο, στο επίπεδο που η σειρά μας είχε συνηθίσει στις πρώτες σεζόν; Ναι, οκ, είδαν τα πλακάκια, βρήκαν τον τεχνίτη που τα είχε βάλει σε 1500 κτίρια, τα συνδύασαν με τις κινήσεις του Μπίμπι (ωραίο όνομα μαν), μείωσαν τις πιθανές περιοχές σε 39 κ.ο.κ. Όλα έχουν εξήγηση, δεν είπε κανείς οτι είναι ανεξήγητα. Αλλά για να συμβεί αυτό έπρεπε οι τζιχαντιστές να κάνουν το λάθος ώστε να φανεί το πλακάκι στο βίντεο (μη ρεαλιστικό, όποιος έχει δει πραγματικό βίντεο καταλαβαίνει πόσο προσεκτικοί είναι), έπρεπε να εντοπιστεί ο τεχνίτης, να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και να γίνει συνδυασμός με τις κινήσεις της του Μπίμπι, που παρεμπιπτόντως τον βρήκε η Άλισον η οποία ενώ κατηγορείται για εσχάτη προδοσία κόβει βόλτες σαν να μη τρέχει τίποτα και αμα λάχει βγαίνει και για τσιγάρο για να ξεσκάσει. Και το πλακάκι το εντόπισε η Κάρυ που είδε το βίντεο μόνο και μόνο επειδή ήταν ο Κουιν, που να αυτοκτονήσει ήθελε ο άνθρωπος αλλά βρέθηκε στο δρόμο του ένας Σύριος που αποφάσισε να τον σώσει και τον πήρε μαζί του και τον πήγε σε ένα σπίτι που τελικά ήταν των τζιχαντιστών και μπλα μπλα μπλα...
Είναι πρόχειρο γράψιμο, είναι εύκολο, είναι βολικό, πως το λένε; Μπορούν να γράψουν καλύτερα, οφείλουν να γράψουν καλύτερα, απαιτούμε να μας σέβονται και να γράφουν καλύτερα.
Τι ωραία που περιγράφεται η τσαντίλα και το άχτι του Σολ για την φιδοάλισον, αλλά κυρίως η σχέση μεταξύ Κέρι και Άστριντ και τα αισθήματά τους για τον Κουίν! Πώς δίνει η Άστριντ προβάδισμα στην Κέρι (γιατί παραδέχεται το βαθύτερο δέσιμο της Κέρι με τον Κουίν), παρόλο που αυτή, η Άστριντ, ήταν η ερωμένη του!
Ωραία παρατήρηση. Μου άρεσε κι εμένα αυτή η λεπτομέρεια στο επεισόδιο.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Reben; 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 23:28