Ο κόσμος των X-Files είναι μαγικός και θα τον λατρέψεις.
Σχεδόν σε ζηλεύω που θα ξεκινήσεις από την αρχή αυτό το ταξίδι.
Καλωσήλθες στην πιο καταπληκτική σειρά, που άλλαξε τον ρου της παγκόσμιας τηλεόρασης.
Ξεκίνησα επιτέλους μετά από χρόνια πού ήθελα τη σειρά.Το πρώτο επεισόδιο μου άρεσε αρκετά στο σύνολο του και σαν υπόθεση και σαν ατμόσφαιρα γενικά.Μου άρεσαν επίσης πολύ και οι 2 βασικοί πρωταγωνιστές Μολντερ και Σκαλι έχουν πολύ καλή χημεία και θέλω να δω πως θα εξελίσσεται με τον καιρό η σχέση τούς.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την MSSM; 3 Απριλίου 2023 στις 07:39
Με αφορμή τα 30 χρόνια της σειράς ξανάδα τον πιλότο προχθές, είχα να το δω χρόνια. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι ήταν πάρα πολύ...πυκνό! Πολλά συμβαίνουν σε 45 λεπτά και η χρήση του χρόνου είναι εξαιρετική. Σε σχεδόν όλες τις πρόσφατες σειρές η αφήγηση είναι πλήρως serialized, ένας κύκλος είναι μία ιστορία και απλώνουν χαλαρά την ιστορία σε όσα επεισόδια κι αν έχουν και κάνει κοιλιά. Επιστρέφοντας στα XF μετά από αυτές τις σειρές ήταν μια ωραία αίσθηση.
Εκτός από μερικές λεπτομέρειες με την υποκριτική των μωρών DD & GA (το άβολο "do you believe in the existence of extraterrestrials?", το γέλιο της Τζίλιαν δεν κάνει καθόλου Σκάλλυ), μου άρεσε περισσότερο απ'όσο περίμενα παρ'όλο που το'χω δει τόσες φορές. Νομίζω αν το έβλεπα για πρώτη φορά σήμερα και πάλι θα γινόμουν στιγμιαία φαν. Ναι, είμαι απόλυτα αντικειμενικός.
Ο φίλος johnyf (κι εγώ!) βάλαμε το ChatGPT να γράψει μερικές ιδέες για νέα επεισόδια και δε θες να ξέρεις τι μπαρούφες πέταξε... Η λύση είναι Βινς Γκίλιγκαν - Φρανκ Σπότνιτζ - αφοί Μόργκαν και ο Κρις να περνάει για ένα καλημέρα.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
Συνειδητοποίησα πως η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+ (τουλάχιστον στο εξωτερικό) εδώ και λίγο καιρό σε πολύ καλή ποιότητα και είδα ξανά τον πιλότο, μετά από πολλά πολλά χρόνια. Τόσα όσα έχουμε να ειδωθούμε εδώ μέσα. Να κάτσω να βλέπω τώρα όλα τα επεισόδια ένα-ένα? Μόνο εάν το κάνω εν ώρα δουλειάς μπορεί να τα καταφέρω.
Ο Robert Mandel δεν ξανασκηνοθετησε επεισόδιο, η δουλειά του εδώ είναι καλούτσικη. Για την ακρίβεια, 2 σκηνές αποδίδουν εμβληματικές εικόνες για όλη την σειρά, άρα δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί δεν τον ξαναφέρανε πίσω.
Εάν κάτσω και διαβάσω τα σχόλια σας και το ποσο βαθιά το πηγαίνετε μάλλον θα πορωθω περισσότερο από όσο θέλω.
Special Agent Dana Scully: You're saying that time disappeared. Time can't just disappear. It's a universal invariant!
Special Agent Fox Mulder: [car restarts itself] Not in this zip code!
Ο Robert Mandel δεν ξανασκηνοθετησε επεισόδιο, η δουλειά του εδώ είναι καλούτσικη. Για την ακρίβεια, 2 σκηνές αποδίδουν εμβληματικές εικόνες για όλη την σειρά, άρα δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί δεν τον ξαναφέρανε πίσω.
Καλή δουλειά, αλλά αυτό που κάνει το επεισόδιο δυνατό είναι το σενάριο παρά η σκηνοθεσία, που είναι κάπως mainstream. Μοιάζει ακόμα πολύ με οποιοδήποτε σόου των 80ς-90ς. Ο Mandel ήταν ένας άνθρωπος του στούντιο που δεν φαίνεται να εντυπωσίασε πολύ τον Κάρτερ. Με το επόμενο επεισόδιο ο σκηνοθέτης είναι ο Dan Sackheim, ο οποίος φαίνεται ήταν πολύ πιο στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κάρτερ, αφού και σκηνοθέτησε και άλλα επεισόδια, και ήταν παραγωγός σε άλλες σειρές του Κάρτερ και την πρώτη ταινία XF. Σε αυτή την περσινή συνέντευξη μιλάει για το πως τον προσέλαβε ο Κάρτερ, μίλησαν για την αισθητική ενός ντοκιμαντέρ true crime που τους άρεσε και στους δύο (The Thin Blue Line), και πως αυτό επηρρέασε μετά το look των XF. Μινιμαλισμός, ιατροδικαστικά, σκοτάδι, Philip Glass.
Γενικά στο πρώτο κύκλο όπως και σε άλλες σειρές έρχεται και φεύγει κόσμος και κοσμάκης, λίγοι σκηνοθέτες θα ξανάρθουν στον 2ο κύκλο.