επεισοδιαρα...η αρχη ηταν εκπληκτικη, με τον μωλντερ να κινδυνευει για πρωτη φορα στην σειρα, ειδαμε επισης για πρωτη φορα ζωντανους εξωγηινους στην σειρα (το εμβρυο που ηταν σε βαζο στο τελος της πρωτης σαιζον δεν μετραει), ειδαμε το ποσο πολυ ηθελε ο μωλντερ να πιστεψει οτι αυτη ηταν η αδερφη του
απορια: γιατι οι εξωγηινοι θελανε να ελεγξουν νευραλγιες θεσεις στον τομεα της υγειας? μηπως απωτερος στοχος τους ηταν να κανουν κακο στην ανθρωποτητα? μηπως δεν καταλαβα κατι καλα? γιατι ημουν κ κουρασμενος απο το διαβασμα? αν θυμαται καποιος να μου πει τι παιχτηκε
One day, I shall come back. Yes, I shall come back. Until then, there must be no regrets, no tears, no anxieties.
Brian Thompson ως Alien Bounty Hunter. Η καταλληλότερη φάτσα και σωματική διάπλαση για τον ρόλο. Εξαιρετικός.
Πρώτη του εμφάνιση στη σειρά, πρώτο επεισόδιο που κινδυνεύει σοβαρά ο Μώλντερ, πρώτη εμφάνιση της Σαμάνθα, πρώτη εμφάνιση των γονιών του Μώλντερ.
Δυνατό μυθολογικό στη μέση της 2ης σεζόν.
Κλώνοι, υβρίδια, το πράσινο υγρό/ αίμα/ γλίτσα /γουατέβερ που έχουμε να το δούμε από το φινάλε της 1ης σεζόν.
Η Σκάλυ έχει μαθητεύσει αρκετά στο υπόγειο και έχει περάσει πολλά ώστε να εμφανίζεται πια πιο σκεπτική απέναντι σε ότι τους πασάρουν. Κατάλαβε τον Τσάπελ.
O Μώλντερ όμως εμφανίζεται εύπιστος και σίγουρος να κυνηγήσει κάτι χωρίς 2η σκέψη. Του δώσανε το καροτάκι και τρέχει. Πολύ στεναχωριέμαι όταν κάνει λάθη αλλά μες τη ζωή των x-Files είναι κι αυτά. Ιδού ένα κομματάκι από τον απολαυστικό διάλογο με τον κολλημένο στο δέντρο και όχι στο δάσος Μώλντερ και προσπαθεί να βγεί κι απο πάνω μέχρι να του δείξει το παπούτσι.
S- Maybe we should have dropped this case.
M- Scully, if our friend from the CIA is right,this is a big national security conspiracy.
S- Our friend from the CIA is about as unbelievable as his story.As is everything about this case.What happened to "Trust no one", Mulder?
M- I changed it to "Trust everyone."|I didn't tell
Τελευταία επεξεργασία από τον/την domino83; 24 Μαρτίου 2016 στις 21:54
Στοιχηματίζω ότι αυτό δεν το ξέρατε: ο Brian Thompson είναι γαμπρός του Νίκου Μαστοράκη (ναι, του γνωστού) και έχει, μάλιστα, εμφανιστεί και σε τρεις από τις (άθλιες) Z-movies του. Η κόρη του Thompson και εγγονή του Μαστοράκη, η Daphne, εργάζεται στο Χόλιγουντ ως κασκαντέρ.
Θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια τους είχα πετύχει και τους δύο σε μια πρωινή εκπομπή και, παρότι τον απεχθάνομαι τον Μαστοράκη, είχα κάτσει να δω τη συνέντευξη, μπας και αναφερθούν καθόλου στα XF...
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
Πολύ ωραίο το πρώτο μέρος του διπλού επεισοδίου.Σε αυτο το επεισόδιο ο Μολντερ έπεσε με τα μούτρα στην υπόθεση και δεν άκουγε με τίποτα την καημένη την Σκαλι πού εν τέλει είχε δίκιο.Οταν εμφανίστηκε η Σαμάνθα είχα τις αμφιβολίες μου για το αν είναι αυτή και ήταν σωστές όπως αποδείχθηκε.Το επεισόδιο μου θύμισε λίγακι το επεισόδιο με τους Adams και τις Eves από την πρώτη σεζόν εξαιτίας των κλώνων.
Και γιατί ο Μώλντερ πίστεψε στην αρχή ότι η γυναίκα αυτή ήταν η Σαμάνθα; Στο κάτω-κάτω, αναγνώρισε το πρόσωπό της. Ποιος έφτιαξε τους κλώνους; Πώς είχαν πρόσβαση στο γενετικό υλικό της αληθινής Σαμάνθα; Πού είναι η αληθινή Σαμάνθα;
Δεν κάνω σπόιλερ, απλώς δίνω τροφή για σκέψη.
(Τα θρεντ των επεισοδίων δε χρειάζονται spoiler tags, MSSM.)
Maybe there's hope.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
Ωραία οπότε δεν θα χρησιμοποιώ spoiler tags μιας και δεν χρειάζεται
Γενικά στα 2 μέρη με την Σαμάνθα και τους κλώνους μου περάσαν αρκετές θεωρίες από το μυαλό είναι η αλήθεια και θα τις εξηγήσω λιγάκι καλύτερα.Καταρχας όταν εμφανίστηκε η "Σαμάνθα" μαζί με τον έναν από τους Γκρέγκορ κατευθείαν καταλαβα ότι θα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους και ειλικρινά μου πέρασε κατευθείαν από το μυαλό ότι ίσως πουν ότι η συγκεκριμένη είναι κόρη του και όλο αυτό πριν το ανακοίνωση η ίδια στον Μολντερ.Τωρα για να απαντήσω στα ερωτήματα που μου έθεσες ο Μολντερ από την αρχή της σειρας μας έχει εξηγήσει ότι ο λόγος που ξεκίνησε να ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις ήταν η απαγωγή της αδερφής του και στην ουσία το να βρει τη απέγινε η ίδια, όπως και να μπορέσει να την πάρει πίσω, αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι της ζωής του οπότε όταν εμφανίστηκε η συγκεκριμένη πιστεύω και με βάση την ψυχολογία γενικότερα την πίστεψε γιατί ακριβώς αυτό ήθελε σε όλη του τη ζωή να επιστρέψει η Σαμάνθα και ξαφνικά επέστρεψε, οπότε πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο και αυτό στο να αφήσει στην άκρη τις οποίες αμφιβολίες του.Επισης στο θέμα της αναγνώρισης του προσώπου της είναι λιγάκι κάπως το ζήτημα και υπάρχουν δύο εκδοχές θα έλεγα,η πρώτη εκδοχή είναι ότι οι άνθρωποι καλώς ή κακώς αλλάζουμε οπότε είναι λογικό να άλλαξε η αδερφή του στα χρόνια που μεσολάβησαν και η δεύτερη είναι στο ότι μπορεί να αναγνωρισε όπως είπες κάποια χαρακτηριστικά της αδερφής του στη συγκεκριμένη γυναίκα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα και εγώ ακριβώς από τη συμπεριφορά του Μολντερ ποία εκδοχή συνεβει αν και από την ερώτηση σου καταλαβαίνω ότι όντως την αναγνώρισε με βάση τα χαρακτηριστικά της, απλά όπως είπα δεν μπόρεσα να το ξεκαθαρίσω ακριβώς με την συμπεριφορά του Μολντερ Και πάνω στην εκδοχή του να αναγνώρισε ο Μολντερ την αδερφή του σε αυτή τη γυναίκα θα μπορούσε κάλλιστα να εξηγηθεί με το ποίο απλό να χρησιμοποίησαν δλδ το γενετικό υλικό της αδερφής του για την δημιουργία των συγκεκριμένων κλώνων και η αλήθεια είναι ότι όταν πήγε σε εκείνο το μέρος με τις άλλες γυναίκες κλώνους και εμφανίστηκε η αρχική περίμενα να πει την φράση εγώ είμαι η αρχική Σαμάνθα και είμαι η αληθινή αδερφή σου αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά και πάλι δεν το αποκλείω να γίνει αργότερα ή ίσως και αυτή να μην ήταν η αρχική γυναίκα της όποιας πήραν το υλικο απλά να ήταν ο αρχικός κλωνως.Στο πως είχαν πρόσβαση στο υλικό της Σαμάνθα το ποίο απλο αφού την "απήγαγαν οι εξωγήινοι".Και τέλος για το που είναι η αληθινή Σαμάνθα απάντησα παραπάνω κάποιες από τις θεωρίες μου
όταν πήγε σε εκείνο το μέρος με τις άλλες γυναίκες κλώνους και εμφανίστηκε η αρχική περίμενα να πει την φράση εγώ είμαι η αρχική Σαμάνθα και είμαι η αληθινή αδερφή σου αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά και πάλι δεν το αποκλείω να γίνει αργότερα ή ίσως και αυτή να μην ήταν η αρχική γυναίκα της όποιας πήραν το υλικο απλά να ήταν ο αρχικός κλωνως.
Κι εγώ αυτό περίμενα όταν είχα πρωτοδεί το επεισόδιο. Για το τι ισχύει, keep watching!
Για το με τι μοιάζει και αν μπορεί να την αναγνωρίσει ο Μώλντερ, όντως μεγάλο μέρος είναι το ότι θέλει να πιστέψει ότι είναι αυτή και ότι επέστρεψε -- άλλωστε η ίδια Σαμάνθα-κλώνος το χρησιμοποίησε αυτό ακριβώς για να τον μανιπουλάρει. Επίσης, πέρασαν 20+ χρόνια απ'όταν εξαφανίστηκε και τότε ήταν μικρό παιδί, αλλάζει πολύ ένας άνθρωπος.
Αυτό που ήθελα να πω εγώ είναι, παρότι έχουν περάσει 20 χρόνια, ο Μώλντερ την αναγνωρίζει χωρίς αμφισβήτηση. Ανεξάρτητα από το αν είναι η αληθινή Σαμάνθα ή όχι, στο πρόσωπό της πραγματικά βλέπει την αδερφή του 20 χρόνια μετά. Πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η γυναίκα όντως έχει το γενετικό υλικό της αδερφής του.
Όμως, η Σαμάνθα εξαφανίστηκε όταν ήταν 8.
Πώς, από το γενετικό υλικό ενός οκτάχρονου, φτιάχνεις μια ενήλικη γυναίκα; Και... γιατί;;;
Κι άλλη τροφή για σκέψη.
Maybe there's hope.
Horace Mann
Είναι αυτο που είπα παραπάνω ότι και βάση ψυχολογίας όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ το βλέπουμε μπροστά μας απλά περιμένω να δω αν ισχύει όντως αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση και για αυτό βλέπει χαρακτηριστικά της αδερφής του στη Σαμάνθα/κλώνο ή αν όντως έχουν πάρει το γενετικό υλικό της για την δημιουργία των συγκεκριμένων γυναικών/κλώνων.