Αρχική Δημοσίευση από τον/την
Above
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων που με διακατέχει (μάλλον του καλικάτζαρου τώρα) θα πω ότι είναι ο,τι καλύτερο έχεις γράψει πέρα από μόδες, τσάντες, φορέματα κτλ!
Ευχαριστώ πολύ. -.gif)

Above
Μόνο που δεν θα σου απαντήσω, γιατί τα πάνω από 130 movies reviews που έχω κάνει από το 2009 έως και σήμερα στο gtvs απαντούν σε όλα όσα αναρωτιέσαι ή αναφέρεις και όσα ακόμα δεν έχεις φανταστεί ή υποψιαστεί!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει όλα σου τα reviews. Σε όσα πρόσφατα, όμως, έχω διαβάσει, αν τυχαίνει να είσαι fanboy του κόμικ ή της σειράς των ταινιών, ε, ας το παραδεχτούμε, η αντικειμενικότητα δεν είναι η πρώτη σου προτεραιότητα... Κατανοητό, δε λέω. Και απ' τη στιγμή που γράφουμε εδώ για να περνάμε καλά, θα έλεγα ότι δεν είναι καν μεμπτό. Όμως, είναι υπαρκτό -- εγώ ως αναγνώστης, δηλαδή, αυτό αντιλαμβάνομαι.

Above
Το δε επόμενο κομμάτι, (πριν αρχίσεις την ανάλυση σου για την ταινία), που ρωτάς/απαντάς μονη σου και συνεχίζεις, ούτε η Regan του Εξορκιστή. Σαν να είμαι μέσα σου εγώ!

Δηλαδή, συμφωνούμε; Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι κατάλαβα... .gif)

Above
για τώρα δεν τείνω ευήκοον ους για να σηκώσω το φωτόσπαθο μου!

Αν κατάλαβα καλά και συμφωνούμε, τότε δεν υπάρχει λόγος.
Να έχεις καλά Χριστούγεννα, με υγεία.
Για να ολοκληρώσω, επειδή δεν μπορώ ν' αφήνω τα πράγματα στη μέση: στην ταινία μου έλειψε πολύ το χιούμορ. Αν και ως comic relief το droid που-δε-θα-κάτσω-τώρα-να-ψάξω-πώς-το-έλεγαν ήταν σαφώς ανώτερο από τον ανεκδιήγητο Τζαρ Τζαρ Μπινγκς (σιγά το επίτευγμα, θα μου πείτε, εδώ μέχρι και ο Σεφερλής είναι καλύτερος), εντούτοις ΔΕΝ ήταν αστείο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να γυρίζω στο φίλο μου και να του το λέω, τη στιγμή ακριβώς που το droid είπε κάτι χιουμοριστικό και σε όλη την αίθουσα γέλασε ακριβώς ΕΝΑ άτομο, ο μπροστινός μου. Εγώ περισσότερο γέλασα στο κάμεο των 3'' του C3PO και στις διαφημίσεις πριν την ταινία, όταν έσκασε στην οθόνη η μοντέλα του Intimissimi με τα κόκκινα εσώρουχα κι ένας τύπος μούγκρισε επιδοκιμαστικά. Αυτές οι αυθόρμητες εκφράσεις των ζωικών αντρικών ενστίκτων με διασκεδάζουν εξαιρετικά.
Μία, και μία μόνο, παρατήρηση επί του σεναρίου: όταν η αντίσταση μαθαίνει τα νέα για το Death Star, θεωρεί ότι η πιο λογική κίνηση είναι να σκοτώσουν τον υπεύθυνο μηχανικό. Όχι να τον πιάσουν αιχμάλωτο και να τον ανακρίνουν, μήπως μάθουν πώς μπορούν να σαμποτάρουν το όπλο. Όοοοχι, να τον σκοτώσουν. (Ε, βέβαια. Αν οι εντολές δεν ήταν πανηλίθιες, ο Κάσιαν δε θα μπορούσε να τις παρακούσει και τότε πώς θα γίνονταν όλοι rogue, για να δικαιολογήσουμε και τον τίτλο; ) Αναρωτιόμαστε ακόμα γιατί η Αυτοκρατορία κερδίζει;;
Από κει και πέρα, με έκπληξη (γιατί δεν το περίμενα από μένα) παρατήρησα ότι πραγματικά ευχαριστήθηκα τις αερομαχίες (και τα εξαιρετικά τοποθετημένα εμβόλιμα πλάνα από το Επεισόδιο IV). Οι μάχες εδάφους δε μου είπαν πολλά (έλειψαν οι επικές μονομαχίες με τα φωτόσπαθα, το ξαναλέω). Το CGI στον Τάρκιν με άφησε άναυδη, αν δε μου το έλεγαν δε θα το έπαιρνα είδηση. Της Λέια ήταν λιγότερο επιτυχημένο, δε θα με ενοχλούσε να παρέμενε γυρισμένη πλάτη στους θεατές στο τέλος, φαντάζομαι όλοι είχαν αναγνωρίσει τη λευκή της κάπα έτσι κι αλλιώς.
Για λόγους στατιστικής, σημειώνω ότι ήμασταν μια παρέα 5 ατόμων: δύο φαν, που τους άρεσε η ταινία, ένας casual θεατής με επιδερμική επαφή με το σύμπαν του Star Wars, η αφεντιά μου και μια ακόμα φίλη, που ακολουθεί σε όλες τις sci fi και fantasy ταινίες που τη σέρνει ο φαν σύζυγος για τη βόλτα και το ποπ κορν και κοιμάται,
πάντα, σε όλες...