Ήταν νομίζω το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν και μια πάρα πολύ ευπρόσδεκτη αλλαγή ταχύτητας. Είναι μακράν το μεγαλύτερο σε διάρκεια επεισόδιο της σειράς, έρχεται στην κορύφωση μιας σεζόν που η πλοκή μοιάζει να τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και ξοδεύει την μίση του διάρκεια σε μια αποτυχημένη ανακωχή. Το βρήκα λίγο υπέροχο. Φυσικά το point δεν είναι η ανακωχή αλλά να έρθουν οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες face-to-face. Το επεισόδιο ήταν γεμάτο από συζητήσεις 2 προσώπων, και ενώ κάνεις δεν υστέρησε δύο απ' αυτές τις συζητήσεις ήταν πραγματικά δυναμίτης. Φυσικά ήταν οι δύο σκηνές που η Cersei απειλεί αλλά δεν μπορεί να σκοτώσει τα αδέρφια της. Ειδικά η σκηνή της με τον Tyrion ήταν η καλύτερη σκηνή της σεζόν. Το καστ της σειράς είναι πολύ καλό στο σύνολο του αλλά αν υπάρχει μια ερμηνεία for the ages που έχει βγει απ αυτό είναι η Cersei της Lena Headey. Το θεωρώ δεδομένο ότι θα κερδίσει Emmy, αν όχι του χρόνου, του παραχρόνου σίγουρα.
Το μεγαλύτερο μου "θεματάκι" με τη σεζόν παραμένει το spin-off του Winterfell. Που οκ, κατέληξε στην σκηνή που περίμενα τόσα χρόνια να βγω στους δρόμους να πανηγυρίσω, άλλα όλο το build-up προς αυτήν τόσα επεισόδια συνεχίζει να μοιάζει με ανούσιο wheel-spinning. Έμοιαζε τόσο προφανές από τη στιγμή που ο Littlefinger έδωσε το στιλέτο στο Μπραν, σχεδόν μπορούσες να δεις την Άρια να του το καρφώνει στο λαιμό, και όλο το DRAMA μεταξύ των κοριτσιών Σταρκ μοιάζει εντελώς κούφιο αφού ήταν κόλπο. Το οποίο με φέρνει στη σεζόν γενικά που στην αρχή όπου συνέβαιναν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ πίστευα ότι αυτή θα είναι η σειρά που θα ξεφύγει απ την κατάρα της "finale part1" σεζόν. Αλλά εν τέλει όλο αυτό που είδαμε ήταν στην ουσία table setting. Το ακριβότερο και εντυπωσιακότερο εβερ, αλλά table-setting. O πιο σημαντικός χαρακτήρας που πέθανε είναι ο Littlefinger που μετρούσε ανάποδα 1μιση σεζόν τώρα. Έχουν υπάρξει καλύτερες "finale-part1" σεζόν και επίσης πολύ χειρότερες. Νομίζω η φετινή σεζόν του Game of Thrones μου μοιάζει με την αντίστοιχη 5.a του Breaking Bad όπου πολλές ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ προσπαθούσαν να καλύψουν το αγχωμένο χέρι του σεναριογραφου που προσπαθεί να μετακινήσει τα πάντα στη θέση τους για το end game. Και στις δύο περιπτώσεις η υστεροφημία τους θα κριθεί από το πόσο καλό είναι αυτό που κάνουν set up. Κάνεις δεν κάθεται σήμερα να γκρινιάξει για τις ευκολίες της προτελευταίας σεζόν του Breaking Bad γιατί μετά ήρθε η τελευταία και κάναμε μοκο. Ελπίζω και το GOT να καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Καταλαβαίνω όσους απογοητεύτηκαν από τη σεζόν, προσωπικά πέρασα τέλεια ακόμα και αν φοβάμαι ότι μπορεί να απογοητεύσει στο τέλος.
#WINCEST
Επιτέλους συνέβη το μοιραίο. Και ο τρόπος που το κάνανε σε παράλληλο μοντάζ με το flashback που ο Ρειγκαρ είναι φτυστός ο Viserys, έτσι απλά για να υπογραμμίσουμε κοιτά πόσο HOT είναι η θεία με τον ανιψιό. Ανώμαλε! Σίγουρα δεν πρόκειται όλο αυτό να οδηγήσει σε γουτσου γουτσου love story.
Πράγματα που περιμένω από την τελευταία σεζόν
Spoiler
1.Κάποιος να αρχίζει να σκάβει στο Eastwatch γιατί απλά δεν γίνεται ο Tormund να έχει πεθάνει.
2.Την πρόβλεψη μου ότι το στόρι με τους white whalkers θα τελειώσει πριν το φινάλε να βγει αληθινή. Μη ποντάρετε και λεφτά σε αυτό.
3.Incest: the morning after
4.Την επανένωση Άρια-Hound, στάνταρ θα βάλω τα κλάματα.
5.GHOST?
6.Την νεκρανάσταση του Τζον Σνόου να έχει κάποιο αληθινό impact στο endgame της σειράς και ότι όλα αυτά δεν έγιναν απλά για να αφήσει ο Τζον την Night's Watch χωρίς "να σπάσει τους όρκους". Ούτε σε αυτό θα πόνταρα.
7.Τον στρατηλάτη Ρομπιν Άριν να οδηγήσει το στρατό του Vale τώρα που ο θείος Πίτερ μας άφησε.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την joel_barris; 29 Αυγούστου 2017 στις 23:42
Σε ένα ραντσο καπου στην Νεβάδα. Ή ένα λοφτ στο ΝΥ. Ή ένα κάστρο στο Εδιμβούργο.
- Χικ. Ρε συ ΝτιΜπι ανοιξε και το άλλο μπουκάλι. Χικ.
- Να το ανοιξω ρε ΝτιΜπι, αλλά εχουμε γινει ηδη πινέζες. Χικ.
- Φτάσαμε στο σημείο.
- Ναι φτάσαμε. Τι στο διαολο θα κάνουμε τωρα;
- Δεν παιρνεις τλφ τον Τζορτζ μηπως μας πει καμια ιδέα;
- Ασε, τον πήρα.
- Και;
- Μου ειπε ετσι όπως τα εχουμε κάνει, να παμε να γ@μηθουμε.
- Ωχ και τωρα τι κανουμε; Πως θα τους περάσουμε απέναντι; Χικ.
- Χικ. Βαλε άλλο ένα και ας κανουμε μπρεινστορμινγκ.
- Να παγωσουμε την Θαλασσα να περάσουν από γύρω.
- Μπα, μ@λακια, η θαλασσα δεν παγώνει.
- Να το κανουμε καπως με τον Μπραν και το αγγιγμα, τα μαγια ξερωγω.
- Δεν τον λυπάσαι ρε τον μικρό. Τοσα εχει περάσει.
- Χικ. Ναι σωστά.
- Να σου πω. Δεν θα ηταν γ@ματο να το γκρέμιζε ενας δράκος;
- Πωπω φοβερό!! Φαντάσου και πως θα γράφει στο γυαλί!! Αλλά πως θα το κανουμε αυτό;
- Δεν ξερω, πρεπει να δωσουμε δράκο στον ΝΚ με κάποιο τρόπο.
- Μ’ αρέσει. Σκεψου σκεψου ρε ΝτιΜπι. Χικ.
- Να κοιτα, θα βάλουμε τον πιο γ@ματο χαρακτήρα να παρουσιάσει ένα σχεδιο ότι και καλά θα πρέπει να πανε απέναντι, να πιάσουν ένα ζομπι για να πείσουν την Λενα ότι η απειλή είναι αληθινή.
- Και;
- Ε εκει καπως θα στραβωσει το πράγμα, θα παει η Εμιλια να τους σωσει και τσουπ, τσιμπά έναν δράκο ο παγάκιας. Βαλε παγακια. Χικ.
- Ρε συ, θα μας κραξουν.
- Εδώ ρε μλκ δεν μας εκραξαν όταν βαλαμε την Σοφία να παντρευτεί τον ψυχάκια. Δεν μας έκραξαν όταν φέραμε ολους τους κομπάρσους από το TWD. Θα το φάνε σου λέω.
- Θα πρεπει να το πλασάρουμε ωραία.
- Ναι, θα μαζεψουμε τους πιο κουλ χαρακτηρες, σαν τους Επτα Σαμουράι ένα πράγμα και θα τους στείλουμε.
- Αμαν ρε με τον Κουροσάβα!! Θα στειλουμε και τον Τζέντρυ ε;
- Ποιον Τζεντρυ;
- Τον κωπηλάτη ρε μλκ!
- Α. Χικ.
- Μπραβο ρε ΝτιΜπι, εισαι μεγάλος.
- Όχι ρε ΝτιΜπι, εσυ εισαι ιδιοφυία!!
- Με το άλλο θεμα τι κάνουμε;
- Τσινάει η Εμίλια.
- Αστο, της υποσχέθηκα ένα 12ποντο Τσακυ Τσαν. Θα το κανει.
- Τζιμμυ Τσου ρε μλκ.
- Χωρις γυμνο αυτή την φορά, αλλά οκ. Εψησα τον Κιτ, θα δειξει πισινό.
- Θα μας σκισει ο χοντρός...
- Χικ...
Μαζέψτε επιτέλους τα σκυλιά απο τα μπαλκόνια σας. Ζώα!!!
Όπου βρίσκω αυτή τη φωτογραφία και το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το "Γιατί δε με θες κυρά μου? επειδή είμαι ψαράς?" #sirfriendzone
#αχαιρευτη_κοντη
Έκλαψα λίγο απ τα γέλια.
Αργος και βασανιστικός θάνατος για τους Aemond, Criston, Aegon, Larys.
Μα τους χιλιους δρακους, τι επεισοδιαρα ηταν αυτη. Εμεινα αφωνος (οχι απο τα εφε) αλλα απο τις εξελιξεις. Ενταξει εχετε δικιο καποιοι πανε γρηγορα αλλα και πριν που πηγαιναν αργα τι καταλαβαμε. Πολυ θελω να γινει video game ο 8ος κυκλος με εφε και τετοιες ιστοριες, μαχες και λοιπα και καπου ενδιαμεσα ουσιωδης διαλογοι. Διαβαζω παντου οτι υπαρχουν τρυπες και ανακριβειες και δεν γινεται το ενα και δεν γινεται το αλλο. Δεν τους καταλαβαινω. Μιλαμε για σειρα fantasy πανω απ ολα. Ειχαμε και στο χωριο μας δρακους και ξερουμε αν μπορουν πουχου να πεταξουν σαν τον φλας γκορντον; Πολλα γινονται εκτος πραγματικοτητας τα κορακια και οι δρακοι μας πειραξαν; Λεμε για φανσερβις. Μα φανσερβις δεν ηταν και η νεκρανασταση του Τζον Σνοου με συνοπτικες διαδικασιες; Δεν εχω διαβασει τα βιβλια (με πανω απο 10 ωρες δουλεια που να προλαβω) αλλα εδω βλεπω τηλεοπτικο προϊον που απευθυνεται και σε αυτους που δεν εχουν διαβασει βιβλια. Ας καθισουμε ολοι αναπαυτικα στους καναπεδες μας (βαλτε μερικα ποπ-κορν, πατατακια και κρυα μπυρα) και ας απολαυσουμε τις μοναδικες στιγμες που μας χαριζει. Ο κυκλος αυτος ηταν ο καλυτερος μεχρι τωρα. Αν και πιστευω πως καπου στον 8ο κυκλο θα πεθανει, λατρευω Σερσει και θελω και μια ερωτικη σκηνη με τον Τζον να περιπλεξει ακομη τα πραγματα. Αναμονη. Καλο χειμωνα που ηρθε. Εκπληκτικη η τελευταια σκηνη με τον Sub-Zero δρακο.
Το καλό είναι οτι η σεζόν τελείωσε σε πολύ καλό σημείο για ένα μεγάλο διάλειμμα.
Φέτος σχεδόν όλα οσα ονειρευόμασταν για χρόνια μέσα απο θεωρίες και εικασίες απο το πρώτο βιβλίο πραγματοποιήθηκαν.
Η κοντή πάτησε επιτέλους στο Γουέστερος κι χρησιμοποίησε του δράκους και τον στρατό της σε πόλεμο κόντρα σε αντίπαλο που μας νοιάζει .
R+L=J= Aigon Targaryan= Rightful Heir όλα confirmed και θα τα μάθει αυτός που πρέπει.
Τζον και Ντανέρις συναντήθηκαν και γ.....αν.
Πρώτο meeting όλων των βασικών χαρακτήρων μετά το πιλότο της σειράς.
Οι White Walkers επιτέλους πέρασαν το Τοίχος μαζί με έναν κλεμμένο δράκο όπως το φανταζόμασταν.
Η Άρια και ο Μπράν επέστρεψαν σε badass μορφή και μαζί με τη βοήθεια της αδερφής τους καθάρισαν το Winterfell απο όλα τα ανοιχτά μέτωπα.
Σκούπα σε όλες τις ασήμαντες οικογένειες(Χαϊγκάρντεν, Ντορν, Φρέις κλπ)
Τι έμεινε δηλαδή;
Πως θα αντιμετωπίσει την αλήθεια για τον εαυτό του ο Τζον και πως θα αλλάξει τη σχέση του με τη Ντανέρις.
Νεκροί vs Starks και Targaryen
Ο νικητής vs Σέρσει και Greyjoys
Πραγματικά δεν έχω ιδέα πως θα εξελιχθεί η τελευταία σεζόν χωρίς να μου φανεί σαν μια μεγάλης διάρκειας χολιγουντιανή ταινία σαν την 3η του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Όλες οι βασικές σκηνες που ήθελα να δω με τα μάτια μου για χρόνια χρησιμοποιήθηκαν φέτος. Πρέπει να γίνουν τρελά πράγματα για να μας εκπλήξουν ευχάριστα στο τέλος.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Psofimis; 30 Αυγούστου 2017 στις 19:58
Τα είπε όλα ο Psofimis.
Υπέροχη και κυρίως απολαυστική σεζόν στο σύνολό της. Καλύτερα που είχε λιγότερα επεισόδια, ναι ήταν πιο συμπτηγμένα, ναι έλειπαν κάποιοι χαρακτηριστικού ύφους διάλογοι, αλλά πρακτικά, είδαμε σε 6 επεισόδια, όλα αυτά που περιμέναμε, γιατί μας προετοίμαζαν, τόσα χρόνια!
Good night moon. Good night stars. Good night po-pos. Good night fiends. Good night hoppers. Good night hustlers. Good night scammers. Good night to everybody. Good night to one and all.
Δεν είχαμε δράση , μάχες κ.τ.λ μόνο το το τέλος είχε το στοιχείου του εντυπωσιασμού .
Είχαμε όμως εξελίξεις , θανάτους και ανατροπές .
Μας άφησε με αγωνία για τη συνέχεια και η αναμονή θα είναι μεγάλη .