Όλα σ' αυτό το σπιτικό είναι αναμενόμενα, απλά και χωρίς εκπλήξεις, λίγο βαρετά και ανέμπνευστα, εντελώς καθημερινά. Το ίδιο και τα ρούχα και τα μαλλιά της Τζένιφερ, που είναι μάλλον δεύτερης διαλογής. Η ίδια η Τζένιφερ είναι μια γυναίκα που, παρότι κρύβει μέσα της ζωντάνια και διάθεση για ζωή, έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της σούπερ μαμάς και συζύγου και μετράει την αξία της μόνο από το πόσο τη χρειάζονται οι δικοί της άνθρωποι, θέλει να εξαρτώνται από αυτήν, για να νιώθει και η ίδια χρήσιμη.
Περίεργως, ο Καράμο δεν ασχολήθηκε τόσο με αυτή την πτυχή τηε προσωπικότητάς της (ο Άντονι, αντίθετα, της έκανε κουβέντα). Χρησιμοποίησε, όμως, τον περίπατο στη φύση που έκαναν μαζί ως μια αναλογία για το παρελθόν και το μέλλον της ζωής της, που έχουν βαθύτατα επηρεαστεί από την ασθένεια του συζύγου της. Το ίδιο το θέμα της αρρώστιας και του επικείμενου θανάτου του συζύγου δεν τον άγγιξαν, προφανώς, γιατί είναι πολύ βαθύ και σοβαρό για να λυθεί σε ένα επεισόδιο μιας ριάλιτι σειράς, αλλά την πρόετρεψε να προσπάθήσει να ζει στο σήμερα, κρατώντας τις όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος.
Ο Άντονι τη βοήθησε να έρθει σε επαφή με την πολωνική της μαγειρική κληρονομιά (που είναι και δική του) και έφτιαξαν μαζί κιελμπάσα, καπνιστά χοιρινά λουκάνικα (με μπόλικα σεξουαλικά υπονοούμενα). Οι λάτκες, οι πατατο-κρεμμυδοτηγανίτες που έφτιαξε για το πάρτυ, χρειαζόταν να στραγγίξουν τα λάδια τους σε χαρτί πριν τις σερβίρει. Ωραίο το κομμάτι στο τέλος του επεισοδίου, όπου ο Άντονι φτιάχνει ένα dirty martini.
Ο Τζόναθαν φρέσκαρε το κούρεμά της, αφήνοντας τη λευκή, αλά Παναγιωταρέα, τούφα, και του έδωσε όγκο, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα μπορεί να διατηρήσει το χτένισμα μόνη της. Ήδη στο τέλος του επεισοδίου ο όγκος είχε ξεφουσκώσει. Επίσης, της έβαλε ψεύτικες βλαφαρίδες, κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ και δε βλέπω ιδιαίτερο λόγο να το κάνει και τώρα.
Ο Μπόμπι έκανε πολή καλή δουλειά στη βεράντα, γεμίζοντας τη με φυτά, μια ωραία εξωτερική τραπεζαρία και μια ψησταριά (!). Το μπαρ που έφτιαξε στο καθιστικό είχε πολύ μεγάλο σουξέ και η μεταμόρφωση του χώρου τον έκανε να μοιάζει πολύ καθαρός και φρέσκος. Χωρίς υπερβολές οι υπόλοιπες αλλαγές στο σπίτι, που έδωσαν ένα ήπιο, γαλήνιο, απλό οικογενειακό αποτέλεσμα.
Αν και το λαχανί φόρεμα που της διάλεξε για το πάρτυ ο Ταν προσωπικά μου φάνηκε πολύ δεύτερο, τα έντονα σκουλαρίκια της ταίριαξαν αρκετά. Το ασπρόμαυρο φόρεμα τη μάρκαρε παντού και δεν ήταν για το σωματότυπό της. Πολύ πολύ καλύτερα ήταν τα σακάκια, ιδίως το εμπριμέ με την καμισόλ, σε συνδυασμό με τα παντελόνια, που την έκαναν να δείχνει πολύ κομψή, ακόμα και με τα μέτρια πέδιλά της.
ΥΓ. Υπήρχε μια μικρή σκηνή στην οποία η Τζένιφερ ετοιμάζεται να βάλει ενδοφλέβια μια θεραπεία στο port του συζύγου της και κάνει το σταυρό της πριν το κάνει. Δεν ξέρω γιατί, μου φάνηκε πολύ συγκινητική αυτή η κίνηση.