9Χ03, "Poof goes Piff!"
Ένα από τα πιο άβολα επεισόδια όλων των σεζόν. Ο πρωταγωνιστής ήταν οριακά αντιπαθητικός και σχεδόν αγενής κάποιες στιγμές. Να φταίει το αγγλικό του χιούμορ; Στο reddit λένε ότι μάλλον είναι αυτιστικός, πράγμα που θα εξηγούσε πολλά. Αναπάντητα μένουν, επίσης, και τα ερωτήματα
Spoiler
"γιατί ο Άντονι μαγειρεύει ημίγυμνος;" (όχι ότι το θέαμα δεν είναι γευστικότατο, αλλά δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να το κάνει), "τι βρήκε η γλυκύτατη κοπέλα του πρωταγωνιστή σ' αυτόν και τον αγαπάει τόσο;;;", "υπήρχε λόγος για το σόου αντρικού στριπτίζ;" (εκτός από το να χαρούμε οφθαλμόλουτρο) και "αλήθεια, γιατί ο τύπος είναι τόσο επιτυχημένος μάγος;" Εγώ, που δεν τον ξέρω τον τύπο, τέλειωσα το επεισόδιο και ακόμα δεν ήξερα σχεδόν τίποτα γι' αυτόν.
Ο Ταν είχε δύσκολο έργο, αλλά τα κατάφερε καλά, χωρίς υπερβολές. Ο Άντονι έφτιαξε πολύ γκουρμέ πιάτο με το ασιατικό τραγανό ρύζι, αλλά ο Τζερεμάια κατασκεύασε ένα... πάρκο για σκύλους; Τι ανοησία... Παρότι φρόντισε να μας ενημερώσει ότι βρήκε πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες γι' αυτό (τις οποίες πολύ θα ήθελα να είχε δει).το τελικό αποτέλεσμα φάνηκε πολύ μικρό, πολύ λίγο και πολύ φτηνιάρικο.
9Χ04, "The Snack Attack Is Back"
Το αντίθετο του προηγούμενου πρωταγωνιστή. Αυτός ο μεσήλικας, παθολογικά κοντός ντίλερ πόκερ, που ακόμα φοράει τους επιδέσμους από το μπαϊπάς του (!) ήταν λίγο παραπάνω ενθουσιώδης απ' όσο γενικά μου αρέσει. Συμπαθής, δε λέω, αλλά... κάπως έντονος.
Spoiler
Το ψάρι του Άντονι φάνηκε νόστιμο, ο Τζόναθαν έκανε το πολύ έξτρα παραπάνω και του έβαλε καινούρια δόντια (που σίγουρα κόστισαν μια περιουσία) και ο Τζερεμάια μάλλον παραλίγο να πάθει αποπληξία, όταν ο πρωταγωνιστής του ζήτησε μια λάμπα-άλογο. Τζάμπα προσπαθεί να τον κάνει σικ τον κυριούλη...
9Χ05, "Five Gays and a Wedding"
Αν ήμουν εγώ παραγωγός του Queer Eye, θα άφηνα ένα γαμήλιο επεισόδιο για το τέλος. Όχι της σεζόν. Ολόκληρης της σειράς. Και θα ξόδευα ένα τεράστιο ποσό, έτσι, για να τελειώσω το QE με ένα θεόρατο μπαμ. Αφού τα αμερικανάκια τα λατρεύουν κάτι τέτοια.
Τελοσπάντων. Πρώτο γαμήλιο επεισόδιο των αγοριών
Spoiler
και μάλλον ήταν αρκετά λιγότερο φανταχτερό απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Το φόρεμα που διάλεξε η νύφη ήταν όμορφο και της πήγαινε πολύ, ο Τζόναθαν έκανε πολύ καλή δουλειά με το χτένισμα (αλλά γιατί της επέτρεψαν να φορέσει αυτά τα άθλια, γιγαντιαία σκουλαρίκια;;; ) και ο Τζερεμάια έφτιαξε ένα κτήμα-χώρο γάμου-δεξίωσης πολύ κομψό, με ξεκάθαρες ανατολίτικες πινελιές (αλλά όχι πολύ βολικό για χορό, με τόσο χαλιά και κιλίμια). Μου άρεσε, επίσης, πολύ, η αναφορά και οι φωτογραφίες από τους γάμους των Ταν, Τζερεμάια και Τζόναθαν. Ο καημένος ο Άντονι, πάλι, είναι φρεσκοχωρισμένος.
ΑΛΛΑ. (Και υπάρχουν πολλά "ΑΛΛΑ"):
Spoiler
Το ζευγάρι, παρότι συμπαθητικό, δεν έμοιαζε να έχει και πολύ μεγάλη ανάγκη να του κάνει κάποιος δωρεάν γάμο. ΟΚ, πέρασαν έναν κουραστικό πρώτο χρόνο με το μωρό και η μαμά έμενε στο σπίτι. Όπως εκατομμύρια άλλες γυναίκες, δηλαδή. Δεν ανέφεραν να έχουν οικονομικά ή άλλου είδους πολύ σοβαρά προβλήματα που να τους εμπόδιζαν να σχεδιάσουν μόνοι τους τον γάμο τους, όμως. Ούτε και φάνηκε να αναπτύχθηκαν ψυχολογικά ως το τέλος του επεισοδίου. Τι τους είπε ο Καράμο, δηλαδή; Να βγαίνουν περισσότερο έξω και να μην κλείνονται εξαιτίας του παιδιού. Σπουδαία τα λάχανα.
Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να προσπαθούν όλοι να μας πείσουν ότι σχεδίασαν γάμο σε μία εβδομάδα. Οι καλεσμένοι προφανώς και έπρεπε να είχαν ενημερωθεί μήνες πριν. Για να μην πω και για το κτήμα της δεξίωσης. Ή τη (βαρετή) γαμήλια τούρτα.
Το άσπρο ριγέ κοστούμι του γαμπρού ήταν τσαλακωμένο. Και δεν ήταν καν ωραίο.
Ο Καράμο, που τέλεσε τον γάμο, φορούσε λευκό κοστούμι και ένα.τεράστιο.καπέλο.μπέιζμπολ! Με logo! Που δεν το έβγαλε καν κατά τη διάρκεια της τελετής! Σοβαρά τώρα;;;; Σοβαρά;;;;; Η υπόθεση μυρίζει λίφτινγκ (που σίγουρα έχει κάνει και φαίνεται στο πρόσωπό του) ή μεταμόσχευση μαλλιών. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια τραγική, αγενέστατη επιλογή.
Ποιος λογικός άνθρωπος (μη Μεξικάνος!) θα σέρβιρε στον γάμο του *μεξικάνικες* συνταγές σε χάρτινα πιατάκια; Μα, πιπεριές γεμιστές; Πάμε καθόλου καλά; Η πιο καρακιτσαριό ιδέα που ακούστηκε ποτέ σε επεισόδιο. Άσε που η νύφη είχε πει ότι θα ήθελε μπουφέ.
Μου χτύπησε πάρα πολύ άσχημα το γεγονός ότι η νύφη κυκλοφορούσε σε όλο το επεισόδιο με τα πιο τσαπατσούλικα ρούχα, ένα απαίσιο, ξεθωριασμένο από τα πλυσίματα πράσινο κολάν και άλουστα, αχτένιστα μαλλιά, πιασμένα εντελώς πρόχειρα με κλαμεράκι. Ξέρεις ότι ο Καράμο θα σε πάει για φαγητό σε κυριλέ εστιατόριο, κάνε μια προσπάθεια να τιμήσεις την έξοδο και μη φοράς το ρούχο που έχεις για το σφουγγάρισμα και το καθάρισμα των τζαμιών. Και λούσου. Το μωρό δεν είναι δικαιολογία.
Αν κρίνω από τα σχόλια στα διάφορα φόρα, εύκολα ένα από τα χειρότερα επεισόδια του QE έβερ. (Αν κι εγώ ακόμα θυμάμαι με τρομερή ετεροντροπή την πρεμιέρα της έκτης σεζόν.) Και, Τζόναθαν, υπέροχή μου βασίλισσα εσύ: σίγουρα μπορείς να βρεις καλύτερο φόρεμα από την καφέ αηδία που φόρεσες στον γάμο.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
9X06, "Mother's Day Slay"
Ωραία, ξαναγυρίσαμε στις συμπαθητικές ηρωίδες (και στον Τζερεμάια που κλαίει κουβάδες).
Spoiler
Διαφωνώ βαθύτατα με το κούρεμα και το χτένισμα του φυσικού της μαλλιού, ήταν πραγματικά πάρα, ΠΑΡΑ πολύ άσχημο, οπότε ευτυχώς που της έδωσαν την περούκα με τα κοτσιδάκια, που της ταίριαξε απόλυτα. Επίσης, διαφωνώ απόλυτα και με το πρώτο φόρεμα που της έδωσε ο Ταν. Δεν της πήγαινε καθόλου, τη μάρκαρε παντού και είχε πραγματικά κακή εφαρμογή πάνω της. Τελείως ακατάλληλο για τον σωματότυπό της, ιδίως για το πάρα πολύ βαρύ ντεκολτέ της.
Η σάλτσα ντομάτας που της έδειξε ο Άντονι έχει ένα ολόκληρο κρεμμύδι, που το βράζει και μετά το πετάει! Τρομερή σπατάλη, που δεν έχει καν νόημα.
Το γεγονός, επίσης, ότι έδωσαν τόσο βάρος στα θρησκευτικά της πιστεύω δε μου άρεσε. Ούτε όταν είχαν για ηρωίδα μια πρώην καλόγρια, στην προηγούμενη σεζόν, δε φάγαμε στη μάπα τόση Βίβλο.
Ο Τζερεμάια είχε, ουσιαστικά, ένα άδειο σπίτι να γεμίσει. Και έκανε καλή δουλειά, ιδίως με τις κρεβατοκάμαρες.
Και στο τέλος, 10 χιλιάρικα δώρο συν άλλα 10 για το κολέγιο της κόρης! Δε θυμάμαι να έχουν ξαναδώσει λεφτά σε άλλο επεισόδιο -- κι εδώ τα έσκασαν κανονικά.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης