Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 19

Θέμα: The X-Files 11x05 - Ghouli

1.  
    Συνολικά Ψήφησαν
    9 Χρήστες
    8,7
    για να ψηφήσετε
    11x05
    Ghouli

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Εμφάνιση Περίληψης
    When a pair of teenage girls attack one another, each believing the other to be a monster, Mulder and Scully find that their investigation could possibly lead back to their long-lost son, William.
    Πρώτη Προβολή Τοπική Ώρα
    31/01/2018 - 19:00
    GMT -5
    01/02/2018 - 02:00
    GMT +3
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

Η αναφορά σε επόμενα επεισόδια.

Tο chatting και το spamming.

Η αναφορά σε υπότιτλους και torrents ή άλλες μορφές παράνομου download.
    ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν θέμα μπορεί να περιέχει spoiler.

Να γράφετε με σεβασμό προς τα υπόλοιπα μέλη, ασχέτως αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις απόψεις τους.

Να κάνετε report οτιδήποτε αντιτίθεται στους κανόνες.
    TV Guru! Το Avatar του/της HristinaB
    Likes / Thanks
    Δυσκολεύομαι να εκφράσω πόσο βαθιά με απογοήτευσε αυτό το επεισόδιο. Ποιος θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να χειριστούν μ' αυτόν τον γελοίο τρόπο ένα θέμα τόσο σημαντικό όσο ο Γουίλιαμ; Υπήρχαν μια-δυο στιγμές που έτρωγα τα νύχια μου από αγωνία, αλλά έλειψε η πραγματική συγκίνηση, έλειψε αυτό το ΓΟΥΑΟΥ που το θέμα επιβάλλει. Κακό το σενάριο, κακή η εκτέλεση, ένας Σκίνερ ξεκάρφωτος, ένα τέλος λες και ξέμειναν από φιλμ... Διάολε, καλύτερα να διάλεγαν ένα fan fiction που ασχολείται με τον Γουίλιαμ, είναι πολύ δύσκολο να έβρισκαν κάτι χειρότερο από αυτό που μας έδειξαν.

Θα καθυστερήσω τη βαθμολόγηση μέχρι μετά τη δεύτερη θέαση, γιατί τόσο τσαντισμένη που είμαι τώρα μονάδα θα έτρωγε.

http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
    Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

3. Thanks johny f, kKKK thanked for this post
    Likes prod21, Angelica_22 liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της kKKK
    Likes / Thanks
    Προσωπικά το λάτρεψα το επεισόδιο. Για μένα ήταν καθαρόαιμο sequel του 9x16 σε όλα τα επίπεδα. Καλώς η κακώς δυό πράγματα αποφεύγει η σειρά όλα αυτά τα χρόνια: α) την ερωτική δέσμευση των χαρακτήρων και β) το endgame-τέλος του κόσμου. Και ο Γουίλλιαμ είναι ένα κομβικό κομμάτι και των δύο.

Έτσι στην παλιά σειρά όταν αποφασίστηκε να κοπεί αλλά κι επειδή δεν ήθελαν κάποιο μυθολογικό closure, έβαλαν μια άνω τελεία με την υιοθεσία. Το ίδιο έκαναν κι εδώ.

Αυτό που μου άρεσε ήταν το συναισθηματικό κομμάτι. Η Σκάλυ να κλαίει μπροστά στο νεκρο παιδί της (το δεύτερο νεκρό παιδί της που δε μεγάλωσε η ίδια), ο Μόλντερ να προσπαθεί να το παίξει ψύχραιμος αλλά να βγάζει βουβό πόνο και θυμό καθώς και η κορύφωση στο νοσοκομείο και ο επίλογος στο βενζινάδικο.

Το επεισόδιο είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που μου αρέσουν στα μυθολογικά επεισόδια της σειράς. Είχε μισές λύσεις/απαντήσεις προσμονή αλλά και αναβλητικότητα σε ότι αφορά στο closure. Είχε και την κλασική σκηνή του Σκίνερ με τον Κάνσερμαν να καπνίζει στο γραφείο του. Και ήταν και καλοφτιαγμένο επεισόδιο, όχι σαν τις πατάτες που κάνει τώρα τελευταία ο Κάρτερ. Τί άλλο να ζητήσω ο φαν;

Btw νόμιζα ότι η σεζόν θα έχει μόνο δύο μυθολογικά. Δεν πιστεύω να μας τη σκάσουν και απο εδώ και πέρα να μας πάνε μόνο με αυτοτελή;
    Για να διαβάζετε comics σε μορφή cbr ή cbz κατεβάστε το CDisplay απο εδώ

5. Thanks domino83, fragonard, johny f thanked for this post
    Likes Jane1, prod21 liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της johny f
    Likes / Thanks
    Το κλιφακερ,του κλιφαγκερ,ω κλιφαγκερ.

Γιατι ρε γαμωτο ο Καρτερ κι η παρεα του τους βασανιζουν τοσο πολυ;Και μαζι και εμας;
    Σιγουρα ενα επισοδειο που θα μας διχασει,μπορει να μας εκνευρισει και πολλα αλλα που ομως με την εμφανιση του Γουιλιαμ θα κατεχει μια ξεχωριστη θεση στην Ιστορια της σειρας.
    Ενος Γουιλιαμ που με εναν πολυ περιεργο,το λιγοτερο, τροπο μας συστηνεται.
    Θεωρω πως ο τροπος χειρισμου του μας λεει οτι εχει τους λογους του που λειτουργει ετσι και ασχετα απ'το αν μας αρεσει η οχι υπαρχουν δραματουργικοι λογοι που τον οδηγουν εκει οι δημιουργοι του.
    Σιγουρα με αυτο το επισοδειο επιτεινεται η αγωνια και συνεχιζουν οπως ειπα να βασανιζονται οι Μωλντερ και Σκαλι αλλα πιστευω πως στατιστικα να το πω δε γινεται θα ερθει μια καθαρση.
    Γιατι δε γινεται να ξαναπεταν το σεναριο οτι ηταν αποτελεσμα πειραματων απο ενα προτζεκτ του Κανσερ Μαν και να βγαζουν απο το καδρο τον Μωλντερ.
    Επισης δε γινεται να μου παρουσιαζουν οτι οι τρεις τους ειναι στο ιδιο δωματιο και να του λενε οτι ειναι πρακτορες αντι να του βροντοφωναξουν ποιοι ειναι,οπως επισης δε γινεται να μη τη σακελευτουν οτι ειναι αυτος οταν φευγει ως νοσοκομα ενω ξερουν πως εχει διαφορες δυναμεις.
    Αυτα και διαφορα αλλα που ειδαμε και σ'αυτο το επισοδειο και σε καποια αλλα θεωρω πως ειναι οι δραματικες τριπλες των δημιουργων για να επιτεινουν την αγωνια,ασχετα αν με τη πρωτη ματια δε μας αρεσουν οπως εμφανιζονται.Αλλα πως να το κανουμε,αυτοι εχουν τα γενια και τα χτενια.Μπορει να μη μας αρεσει αλλα ειναι κανονας που πρεπει να λαμβανουμε υποψιν.
    Παντως η σκηνη στο τελος στο βενζιναδικο ειναι πολυ δυνατη και πιστευω πως δε γινεται ολα να πανε στραβα ως το τελος.
    Αλλωστε αφου ειναι ακομα ζωντανος υπαρχει ελπιδα.
    Ισως να μιλαει τωρα ο αισιοδοξος εαυτος μου αλλα αν δε δω το τελος δε θελω να προδικασω κατι ουτε να κρινω τελεσιδικα ο,τι ειδαμε,αφου μονο τοτε θα κουμπωσουν διαφορα πραγματα που ειδαμε εδω και αρκετες σεζον.
    Τωρα το αν θα πιασουμε στα μπινελικια το Καρτερ τελικα ή αν θα ξεφυσισουμε απο ανακουφιση αν εχει ενα σωστο τελος δεν το ξερω.Fingers crossed.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την johny f; 1 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:55
    Η μουσικη μου (FLOW MOTION) στο Youtube
    https://www.youtube.com/user/johnyfl...view=0&sort=dd

7. Thanks HristinaB, kKKK thanked for this post
    Likes prod21 liked this post
    Likes / Thanks
    Έχουν περάσει ώρες κι ακόμα δεν έχω πάρει την απόφαση να το ξαναδώ, τόσο πολύ μ' έχει χαλάσει το επεισόδιο. Θεωρώ απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισαν να εισάγουν επιτέλους τον Γουίλιαμ στο προσκήνιο, ένα ηλίθιο motw, αποτέλεσμα μιας ηλίθιας φάρσας που ένας ανώριμος έφηβος αποφάσισε να παίξει στις δυο γκόμενές του. Σοβαρά μιλάμε;;; Τι ξενέρα είναι αυτή;

Ο Γουίλιαμ, που είναι ΟΝΤΩΣ κομβικότατο σημείο της σειράς, που του έχουν προσδώσει μεσσιανικά χαρακτηριστικά, που οι φαν έχουμε επενδύσει συναισθηματικά τόσα πολλά πάνω του (ακριβώς επειδή έχει τέτοια τεράστια σημασία για τον Μώλντερ και τη Σκάλι), είναι η Ιθάκη των X-Files. Όλο το ζουμί θα έπρεπε να είναι το πώς θα τον βρουν και πώς θα λύσουν το μυστήριο του τι είναι, όχι να κάψουν το χαρτί του μεσούσης της σεζόν με τούτο το... το... σίχαμα! Πείτε μου, τώρα που ξέρουν ότι είναι ζωντανός, με τι μυαλό θα γυρίσουν ο Μώλντερ και η Σκάλι στις συνηθισμένες τους υποθέσεις; Πώς είναι δυνατόν να σκεφτούν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο από το να τον ξαναβρούν;

Για να μη μιλήσω για την επιβεβαίωση του ότι είναι αποτέλεσμα πειραμάτων, μια αποκάλυψη υποτίθεται μεγατόνων για τον Μώλντερ και τη Σκάλι, στην οποία δεν αντιδρούν καθόλου! Γενικά, είμαι ΠΑΡΑ πολύ απογοητευμένη από το συναισθηματικό κομμάτι, το βρήκα πάρα πολύ ψεύτικο, πάρα πολύ επιφανειακό, δεν έβλεπα τη Σκάλι που θρηνούσε (όπως την είχα δει στο τέλος του "Emily"), έβλεπα την Τζίλιαν που ερμήνευε ένα ρόλο. Από τον Μώλντερ δεν πήρα τίποτα: σαφώς και δεν περίμενα δάκρυα και κοπετούς, αλλά δεν ένιωσα ούτε καν απελπισία, δεν ένιωσα τη θλίψη του, όπως την είχα νιώσει στο βουβό φινάλε του "Founder's Mutation".

Η εμφάνιση του Σκίνερ, άκυρη. Μπήκε σαν σφήνα, απλά και μόνο για το infodump (τον %$#@* το χαρακτήρα αυτή τη σεζόν, πανάθεμα τον Κάρτερ!).

ΥΓ. Στο τέλος του "Existence" o Μώλντερ είχε πει στη Σκάλι ότι το μωρό είχε "τα χρώματα και τα μάτια της". Έμοιαζε τούτο το μαυροτσούκαλο στη Σκάλι, την τρέλα μου μέσα;;;
    http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

9. Thanks johny f thanked for this post
    Likes sofia21 liked this post
    Moderator Το Avatar του/της Hrisa76
    Likes / Thanks
    Fox’s ‘9-1-1’ Wins Wednesday As ‘The X-Files’ Unearths New Series Low

Δεν έχω δει το επεισόδιο αλλά βάζω αυτό και εδώ μήπως θέλετε να το σχολιάσετε μιας και βλέπω μέτριες κριτικές.

Likes / Thanks
    Για ν' ακούσω κι άλλα σχόλια, μπας και αποφασίσω να το ξαναδώ με πιο καθαρό μυαλό, γιατί εξακολουθώ να είμαι πολύ συγχυσμένη...
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την HristinaB; 2 Φεβρουαρίου 2018 στις 13:55
    Maybe there's hope.

Horace Mann

Nίκος Καζαντζάκης

TV Master Το Avatar του/της prod21
    Likes / Thanks
    Πολύ δυνατό επεισόδιο, με αέρα παλιών καλών μυθολογικών επεισοδίων της σειράς. Δεν περίμενα ότι ο Γουίλιαμ θα πρωταγωνιστούσε σε επεισόδιο της φετινής σεζόν αλλά να που ο James Wong βρήκε τρόπο να συνδυάσει την υπόθεση του επεισοδίου με τις τωρινές εξελίξεις (οι οποίες συνδέονται με παλαιότερες: Project Crossroads). Καλογυρισμένο επεισόδιο με σούπερ σκηνοθεσία και πάρα πολύ καλή ερμηνεία της Gillian Anderson. Είναι αστείο (αλλά και κάπως εξοργιστικό αν το σκεφτείς σοβαρά) το πόσο ανώτερα είναι τα φετινά επεισόδια που αφορούν τη μυθολογία, όταν δε τα έχει γράψει ο Κάρτερ. Έχουν αρχή, μέση, τέλος και βγάζουν νόημα μια χαρά.

Βέβαια, έχω ένα σημαντικό παράπονο, και για εμένα ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσε το επεισόδιο να ανέβει περισσότερο. Ο ίδιος ο Γουίλιαμ. Ήταν πολύ μέτριος και δε με έπεισε σε καμία στιγμή ότι αυτός είναι ο γιος του Μώλντερ και της Σκάλυ. Δεν το έβγαζε με τίποτα αυτό. Δεν ξέρω αν έφταιξε η επιλογή του ηθοποιού ή ο ρόλος του στο επεισόδιο που δεν ήταν τόσο ενδιαφέρον. Αν κάτσω και σκεφτώ όμως πως περίμενα τόσα χρόνια να είναι ο Γουίλιαμ, δε μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε αυτό που είδα. Από την άλλη όμως, ήταν σωστή εξέλιξη που είδαμε κι ακούσαμε κάποια πράγματα για αυτόν πριν από το τελευταίο επεισόδιο που θα είναι μυθολογικό προφανώς.

Αυτό που αναφέρει η Hrisa76 για τα ratings έχει να κάνει με την απογοητευτική πρεμιέρα της σεζόν και σίγουρα δε φταίει το ίδιο το επεισόδιο το οποίο έχει πάρει παντού πολύ καλές κριτικές, καλύτερες από κάθε άλλο επεισόδιο της φετινής σεζόν (εξαιρείται το επεισόδιο του Darin Morgan που είναι έτσι κι αλλιώς εκτός συναγωνισμού).

13. Thanks fragonard, kKKK, johny f thanked for this post
    TV Maniac Το Avatar του/της fragonard
    Likes / Thanks
    Εξαιρετικό! Το καλύτερο επεισόδιο της φετινής σεζόν! Σαν να έβλεπα επεισόδιο των παλαιότερων κύκλων. Με ευχαριστεί που έπιασαν ζεστά το στόρυ με τον Γουίλιαμ, και για μένα -αν εξαιρέσεις ότι θα έπρεπε να τονιστεί στην αρχή περισσότερο ότι πρόκειται για τον Γουίλιαμ- πέτυχε και στην εκτέλεση. Σε πολλά σημεία συγκινήθηκα. Εξαιρετικές και οι ερμηνείες. Το χω ξαναπεί, θεωρώ την Gillian Anderson ως μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και η ερμηνεία της στη σειρά όλα αυτά τα χρόνια ήταν υποδειγματική.

Τέλος, νομίζω πώς έχω κατασταλάξει για το τι κυρίως φταίει για την γκρίνια από πλευράς μας (πέρα από τις σεναριακές αδυναμίες) για τις δύο νέες σεζόν . Φταίει που δεν ήταν μια. Αν αυτό που παρακολουθούμε φέτος, ήταν ενωμένο με την προηγούμενη σεζόν, θα υπήρχε κλιμάκωση και συνοχή και τα παράπονα ίσως ήταν λιγότερα.

15. Thanks kKKK, johny f thanked for this post
    Likes Jane1, bill667, sofia21 liked this post
    Likes / Thanks
    Νομίζω ότι συμφωνώ με την τελευταία παράγραφό σου, fragonard. Εγώ μόλις σήμερα κατάφερα να ξαναδώ το επεισόδιο και, παρότι δεν έβριζα όπως την πρώτη φορά, δεν άλλαξα ουσιαστικά άποψη. Να φανταστείτε, εκεί που στα προηγούμενα γέμιζα 4 σελίδες με σχόλια, εδώ με το ζόρι έπιασα τη 1,5. Και μιλάμε για επεισόδιο με κεντρικό θέμα τον Γουίλιαμ...
    Maybe there's hope.

Horace Mann

Nίκος Καζαντζάκης

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [VIDEO] είναι σε λειτουργία