Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5

Θέμα: Tomb Raider (2018)

Αρχισυντάκτης Το Avatar του/της blackys88b
    Likes / Thanks

Tomb Raider (2018)

Tomb Raider (2018)

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια
    Πρωταγωνιστούν: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas, Hannah John-Kamen, Derek Jacobi, Nick Frost
    Σκηνοθεσία: Roar Uthaug
    Σενάριο: Geneva Robertson-Dworet, Alastair Siddons, Evan Daugherty
    Παραγωγός: Graham King
    Μουσική: Tom Holkenborg
    Φωτογραφία: George Richmond
    Μοντάζ: Stuart Baird, Michael Tronick
    Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 16 Μαρτίου 2018
    Εταιρείες Παραγωγής: Metro-Goldwyn-Meyer, Warner Bro. Pictures, GK Films, Square Enix
    Διάρκεια: 118 λεπτά
    Προϋπολογισμός: 94 εκατομμύρια
    Official Website

Το Tomb Raider είναι το τρίτο συνολικά κινηματογραφικό project που κουβαλά το συγκεκριμένο όνομα και έχει ως βάση το γνωστό ηλεκτρονικό παιχνίδι, αλλά βασίστηκε συγκεκριμένα σε αυτό του 2013, που ήταν reboot του χαρακτήρα και έφερε την ιστορία στο ξεκίνημα της. Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα ήρθε το 2001 με το Lara Croft: Tomb Raider, γνωστό κάποτε και απλά ως Tomb Raider, το οποίο με την Angelina Jolie στο πρωταγωνιστικό ρόλο στοίχησε 125 εκατομμύρια και κέρδισε 274,7 εκατομμύρια. Η δεύτερη με την Jolie να επιστρέφει είχε το τίτλο Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life και έκανε πρεμιέρα το 2003 και με κόστος 95 εκατομμυρίων έβγαλε 156 εκατομμύρια. Ο λόγος που δεν υπήρξε τρίτη ταινία ήταν η απόφαση της Jolie να μην επιστρέψει.

Υπόθεση: Η υπόθεση ακολουθεί την Λάρα Κροφτ, η οποία αρνείται πεισματικά να αποδεχθεί το θάνατο του πατέρα της, ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, και ζει μια ζωή χωρίς πλάνο και σκοπό. Όταν θα πέσουν στα χέρια της όμως στοιχεία για το που μπορεί να εξαφανίστηκε ο πατέρα της, θα αποφασίσει να ακολουθήσει τα βήματα του και να ανακαλύψει την πραγματική μοίρα του πατέρα της.

Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας και καινοτομίας, και χωρίς να είναι και η κορυφαία ταινία με βάση το συγκεκριμένο χαρακτήρα, το reboot του Tomb Raider, προσφέρει άνω του μέσου θέαμα, δίνει μια ιστορία που είναι μεν λίγο υπερβολική αλλά είναι απόλυτα αναμενόμενο σε τέτοιου είδους ταινίες, και διαθέτει ένα όπλο που φαντάζει ασταμάτητο. Ο λόγος φυσικά για την Alicia Vikander, η οποία μπαίνει στο παιχνίδι των blockbusters και δίνει μια πολύ δυνατή ερμηνεία, που ίσως να ήταν τόσο δυνατή που υποσκιάζει όλο το υπόλοιπο μέρος της ταινίας. Ο Dominic West ως ο πατέρας της δίνει πολύ ωραία ερμηνεία, με την σκηνή του στην σπηλιά να κλέβει την παράσταση ενώ νιώθω ότι ανεκμετάλλευτος έμεινε ο πάντα απολαυστικός Walton Goggins αλλά και οι πολεμικές τέχνες του Daniel Wu. Πολύ μικρός ο ρόλος της πάντα υπέροχης Hannah John-Kamen. Το θετικό είναι ότι με το τέλειωμα θέλει να δώσει συνέχεια και εγώ είμαι πάντα πρόθυμος να επιστρέφω. Το αρνητικό είναι ότι τουλάχιστον στην Αμερική δεν φαίνεται να κάνει σπουδαίο άνοιγμα και θα εξαρτηθεί από το εξωτερικό πιθανή συνέχεια.

2. Thanks Above thanked for this post
    Likes vasp, drapetisgal7, GeorgeCR7 liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της GeorgeCR7
    Likes / Thanks
    Πήγα εχθές το βράδυ σινεμά με πολύ καλή παρέα και την απόλαυσα τη ταινία, μου άρεσε πάρα πολύ! Όμως όπως κάθε πράγμα σε αυτή τη Γη έχει και τα αρνητικά του σημεία και για πρώτη φορά θα ξεκινήσω από αυτά και μετά θα πάμε στα σαφώς περισσότερα θετικά της ταινίας!

Αρνητικά:

1. Έχεις που έχεις τον Daniel Wu μέσα στη ταινία και η επιλογή του δεν αντιλέγω ήταν πολύ καλή, αλλά άφησε τον λιγάκι να μας δείξει τις φοβερές πολεμικές του ικανότητες και να πάρει και μέρος περισσότερο στο ταξίδι της Λάρα!

2. Επίσης, δεν μου άρεσε το γεγονός ότι:
    Spoiler

Θετικά:

1. Η εισαγωγή στην ιστορία και η παρουσίαση του όλου σκηνικού της αναζήτησης που έκανε η Λάρα ήταν πολύ ωραία, ξεκίνησαν και εξήγησαν το θέμα αρκετά αναλυτικά ακόμη και για αυτούς που δεν είχαν ιδέα από το παιχνίδι!

2. Τα εφέ της ταινίας για εμένα ήταν αρκετά ικανοποιητικά, σε πολλές σκηνές θύμιζε video game όπως και έπρεπε φυσικά!

3. Αρκετά ωραίοι γρίφοι και είχαμε αρκετούς κατά τη διάρκεια όλης της ταινίας, ειδικά εκείνος που έπεφτε το πάτωμα με τα χρώματα μου άρεσε πολύ!

4. Μου άρεσε πολύ επίσης που ανέπτυξαν αρκετά πιστά την ιστορία του video game, πράγμα που δεν το βλέπεις συχνά σε τέτοιου είδους ταινίες.

5. Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος και πως να μη το σχολιάσω αυτό, την επιλογή της Βικάντερ για Λάρα Κροφτ! Βικάντερ κορίτσι μου εσύ ποιος Θεός σε έπλασε τόσο υπέροχη, τέλεια, φανταστική, όπως εύκολα διαπιστώνεται τη Βικάντερ τη βρήκα φανταστική στο ρόλο της, έδωσε μια πολύ καλή Λάρα που θα τολμήσω να το πω μου άρεσε περισσότερο από τη Jolie! Και μια ερώτηση βρε Βικάντερ μου, παντρεύει η μάνα σου αυτό το πανέμορφο προσωπάκι σου;

Σίγουρα υπήρχαν και άλλα θετικά, αλλά τώρα ήδη έχω κατεβάσει σεντόνι οπότε ας το κλείσω εδώ το δικό μου review για τη ταινία!
    Τελική γνώμη: πάρα πολύ ωραία ταινία και η ώρα περνά πολύ γρήγορα και ευχάριστα, τη προτείνω σε όλους και ειδικά σε αυτούς που έχουν δοκιμάσει και τα αντίστοιχα video games!

Βαθμολογία: 8/10.

4. Likes vasp liked this post
    Αρθρογράφος Το Avatar του/της drapetisgal7
    Likes / Thanks
    Σε γενικές γραμμές καλή ήταν ταινία, αν είχε πιο στρωτή ιστορία και περισσότερες σκηνές δράσης το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν ένα επίπεδο πιο πάνω. Μου άρεσε η Alicia Vikander ως Lara Croft, κρίμα που δεν θα έχουμε κάποιο sequel. Thanks για το review blackys.
    superheronews.gr

TV Guru! Το Avatar του/της spiross27
    Likes / Thanks
    Ωραία ταινία ωραία υπόθεση αλλά λίγη η Πρωταγωνίστρια Κατά την γνώμη μου .Το τρομαγμένο ύφος της όλη την ώρα που είχε στην ταινία πιστεύω ότι δεν ταίριαζε στο δυναμικό χαρακτήρα της Λάρα Κροφτ. Ακόμα και αν ήταν η πρώτη της περιπέτεια έπρεπε να ήταν πιο δυναμική και να βγάζει μια αυτοπεποίθηση έστω από τη μέση της ταινίας και μετά. Σίκουελ γιατί δεν θα υπάρξει; Δεν πήγε καλά η ήταν από την αρχή αποφασισμένο ;
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την spiross27; 17 Ιουλίου 2018 στις 13:18
    spiros#27

Αρθρογράφος Το Avatar του/της drapetisgal7
    Likes / Thanks
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την spiros stamatelatos Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Δεν πήγε καλά η ήταν από την αρχή αποφασισμένο ;
    Δεν τα πήγε καλά στο box office, οπότε η WB δεν θα κάνει άλλη ταινία.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την drapetisgal7; 17 Ιουλίου 2018 στις 14:45
    superheronews.gr

8. Thanks spiross27 thanked for this post

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Ο Κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία