Αφού ξέχασα δυο επεισόδια (το MasterChef φταίει), το ξανάπιασα στο 1Χ07. Δε βρίσκω ενδιαφέρον στην ιστορία της
Spoiler
πρώην αστυνομικού νυν ναρκομανούς συζύγου του εκπαιδευτή της Λούσυ
(έχω την εντονότατη αίσθηση ότι κάποια στιγμή κάτι θα παιχτεί ανάμεσα σε αυτούς τους δύο) και δεν μπορώ να πω ότι με έχουν κερδίσει οι υπόλοιποι χαρακτήρες, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο Φίλιον, που κουβαλάει όλη τη σειρά πάνω του.
Απόδειξη το 1Χ08, που είναι εύκολα το καλύτερο επεισόδιο της σεζόν μέχρι τώρα, καθώς ρίχνει το χαρακτήρα του Φίλιον στα βαθιά. Το γεγονός ότι
Spoiler
σκότωσε -- έστω σε άμυνα -- έναν άνθρωπο προφανώς θα είναι κομβικό για την ανάπτυξη του Τζον στη συνέχεια.
Ωραιότατο και το cliffhanger, όπως και η αρχή του επεισοδίου, με το δωμάτιο απόδρασης (πόσο Castle!) Δεν κατάλαβα, βέβαια, γιατί η εκπαιδεύτριά του θεωρεί ότι τα escape rooms είναι για χίπστερς. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ, άσε που ήταν και το τελευταίο πράγμα που πρόλαβα να κάνω (μαζί με τη domino83 και τη sofia21!) μια μέρα πριν επιβληθεί η καραντίνα και κλείσουν τα πάντα... Ναι, τα καταφέραμε και βγήκαμε!
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
Κάθε βράδυ και άλλη ώρα το δείχνει ο ηλίθιος ο Alpha, ευτυχώς που είμαι νυχτοπούλι...
Έχοντας φτάσει στο 1Χ11, πρέπει αρχικά να πω ότι δε μου αρέσει ο τρόπος που χειρίζονται
Spoiler
τη σχέση Τζον-Λούσι. Όχι ότι ήμουν μεγάλη φαν του ζεύγους (δεν είδα τρελή χημεία μεταξύ τους, αλλά ίσως φταίει το γεγονός ότι η ηθοποιός που παίζει τη Λούσι είναι, γενικά, αδιάφορη), όμως για δυο ανθρώπους που χώρισαν χωρίς πραγματικά να το θέλουν, συμπεριφέρονται σαν να είναι απλώς φίλοι από τη σχολή
κι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.
Το δεύτερο σχόλιο έχει να κάνει με τα χτυπητά ιατρικά λάθη όταν η Λούσι
Spoiler
τρυπήθηκε από τη βελόνα. Πρώτον, φυσικά και βγήκε αρνητικό το τεστ για HIV και ηπατίτιδα C. Για να διαγνώσεις αυτές τις νόσους με τα τεστ που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον 3 εβδομάδες μετά την έκθεση στο πιθανώς μολυσμένο αίμα για να προλάβουν να αναπτυχθούν τα αντίστοιχα αντισώματα που ανιχνεύουν τα τεστ. Επίσης, από τη στιγμή που βρέθηκε σταφυλόκοκκος στο αίμα, χρειάζεται ενδοφλέβια αντιβιωτική θεραπεία για τουλάχιστον 14 ημέρες.
1Χ13 (το 12 δεν το έδειξαν ποτέ; Ή εγώ το έχασα; )
Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι ότι το όλο δράμα του, με το τεστ αλήθειας κ.λπ., στηρίχτηκε σε σαθρά θεμέλια. Χωρίς να υπάρχει καμία απόδειξη ότι
Spoiler
τα χρήματα ήταν ένα εκατομμύριο, από πού κι ως πού κατηγόρησαν τους τρεις νεοσύλλεκτους ότι τα έκλεψαν; Άσε που, την ώρα που έκαναν την έφοδο, κανένας δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στους ύποπτους τύπους που όλως τυχαίως ήταν έξω από το συγκεκριμένο σπίτι, κουβαλώντας τσάντες...
Maybe there's hope.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
1X12, "Heartbreak" (Το θυμήθηκαν να μας το δείξουν...)
Να ελπίσω ότι έληξε η ιστορία με
Spoiler
την Ιζαμπέλ; Γιατί πολύ τη βαριέμαι, ρε παιδιά. Άσε που έτσι ανοίγει ο δρόμος για να παιχτεί φάση με τη Λούσι και τον εκπαιδευτή της.
Κάνει μπαμ το πράγμα, λέμε.
Και ξέρετε τι άλλο έκανε μπαμ; Ότι ο Τζάκσον
Spoiler
είναι γκέι. Υποψιάζομαι ότι οι γονείς του δεν το ξέρουν. Όπως επίσης δεν ξέρουν πόσο άχρηστος είναι ως αστυνομικός. Ούτε τον υπέρβαρο γέρο δεν κατάφερε να αποκρούσει.
Μου αρέσουν η Τάλια και η Άντζελα. Εκτός του ότι με πείθουν ως αστυνομικίνες, μου είναι και συμπαθείς ως χαρακτήρες. Ελπίζω να μην κατέστρεψε τα πάντα η Άντζελα με
Spoiler
το δικηγόρο γκομενάκι. Είναι γλυκούλης, θα ήθελα να τον ξαναδώ.
Maybe there's hope.
Horace Mann
μου ξύπνησε τραυματικές εμπειρίες ξέρεις-ποιος-είμαι-εγώ Ελληναράδων, που υψώνουν φωνή και απειλούν ("θα σου φέρω τα κανάλια") όταν δεν περνάει το δικό τους. ΓΙΔΙΑ.
Αδιάφορη η ιστορία του Νόλαν. Γενικά, το επεισόδιο δεν είχε πολύ δυνατές στιγμές.
Maybe there's hope.
Horace Mann
οπότε ο χωρισμός Τζον-Λούσι είναι οριστικός, αφού αυτός κάνει παιχνίδι με τη διαπραγματεύτρια ομήρων.
Δεν αναγνώρισα τον Σον Μάερ, τον Σάιμον από το Firefly, που εδώ έπαιζε τον κακό Κέιλεμπ.
Το περιστατικό με τον αστυνομικό που ποτέ δεν ομολόγησε τον έρωτά του στη συνάδερφό του θα έπρεπε να με συγκινήσει, ε; Πολύ κλισέ.
1Χ16, "Greenlight"
Δεν την περίμενα με τίποτα την εξέλιξη!
Spoiler
Κρίμα, μου άρεσε η Αρχηγός. Τουλάχιστον, η Λόπεζ τα ξαναβρήκε με το δικηγόρο (αν και θα ήταν συνατό να μην τσιλιμπουρδίζει στο κινητό την ώρα που έχουν στήσει ενέδρα στον άνθρωπο που σκότωσε τη Διοικήτριά τους).
Maybe there's hope.
Horace Mann
1X17, "The Shake Up"
Ξεκινώντας από τη λιγότερο ενδιαφέρουσα ιστορία,
Spoiler
η σχέση της Τσεν με τον πατέρα της ήταν υπερβολικά μελό για τα γούστα μου. Πολύ δράμα απλά για να μας τονίσουν ότι έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τον κατασταλτικό χαρακτήρα του νόμου. Αφού ο πατέρας της δεν ήθελε να μηνύσει τον ασθενή του που τον χτύπησε, η Τσεν γιατί τον συνέλαβε;
Πολύ δράμα και με το ζευγάρι Τζάκσον-Τζίνο. Νομίζω ότι κακώς τα πήρε τόσο στο κρανίο ο Τζίνο από την ελαφρώς ψυχρή συμπεριφορά του Τζάκσον στο αστυνομικό τμήμα. Είναι λίγο drama queen, μου φαίνεται.
Ο άχρηστος νέος διοικητής, που ο Γκρέι τον ξεφορτώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, μου θύμισε τον Captain C.J. του Brooklyn Nine Nine.
Η ιστορία με τον μάρτυρα που έπρεπε να προστατεύσουν ο Νόλαν με τον Μπράντφορντ είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν και ο Τζόελ ΜακΧέιλ δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς, πιστεύω. Βέβαια, όταν την καλοσκέφτηκα στο τέλος, μου φάνηκε ότι το twist δεν ήταν και πολύ λογικό. Ο τύπος αποφασίζει να "δώσει" τη μαφία με την οποία συνεργάζεται για τις παράνομες διακινήσεις ανθρώπων, μπαίνει υπό την προστασία της αστυνομίας, αλλάζει γνώμη, καταφέρνει να επικοινωνήσει με τη μαφία παρότι βρίσκεται σε απόλυτο αποκλεισμό και η μαφία έρχεται να τον σώσει, αντί να θεωρήσει ότι τους πούλησε ή ότι τους στήνει παγίδα;
Είχαμε και γκομενάκι Σαμ από το Galactica. Αυτόν τον τύπο θέλω να τον βλέπω συχνότερα!
1Χ18, "Homefront"
Spoiler
Η ιστορία της γυναίκας που καταδικάστηκε για φόνο παρότι ήταν αθώα, πράγμα που οδήγησε στη διάλυση της οικογένειάς της, σε βάζει σε σκέψεις. Η περιπέτεια του Νόλαν με τον τύπο που τον μήνυσε χωρίς λόγο μ' έκανε να αγανακτήσω με αυτή την εξαιρετικά διαδεδομένη στην Αμερική πρακτική. Τα πάντα για να βγάλεις φράγκα, ανάθεμα τον καπιταλισμό τους...
Κατά τα λοιπά, ήταν ένα μέτριο επεισόδιο, χωρίς πολλές εξάρσεις. Ακόμα και το ότι μάθαμε για
Spoiler
τον εγκληματία αδερφό της Μπίσοπ δε με συγκλόνισε. Δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω στο πρόσωπο του ηθοποιού που έκανε τον εγκληματία συνεργάτη του αδερφού της Μπίσοπ τον Skinny Pete του Breaking Bad, γιατί μου φάνηκε λιγότερο... skinny απ' όσο συνήθως.
1Χ19, "The Checklist"
Θα υποθέσω ότι αυτή η περίφημη "λίστα"
Spoiler
με τα συγκεκριμένα αδικήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι νεοσύλλεκτοι δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, γιατί είναι στ' αλήθεια πολύ γελοία ιδέα. Ο Τζάκσον ξεπέρασε τα όρια πάνω στο ζήλο του με τον νεαρό πρώην χρήστη ναρκωτικών και μου άρεσε που η Λόπεζ τον έβαλε πολύ αυστηρά στη θέση του.
1Χ20, "Free Fall"
Τα έδωσαν όλα με τα ειδικά εφέ
Spoiler
της αιμορραγίας από τον ιό, πολύ ανατριχιαστικές σκηνές! Εντυπωσιακά ψύχραιμος ο Μπράντφορντ -- εξωτερικά τουλάχιστον -- όταν αστραπιαία αποφάσισε να κλειστεί σε καραντίνα με τον ασθενή. Με πείθει πολύ για αστυνομικός ο συγκεκριμένος ηθοποιός, ένας αστυνομικός αποτελεσματικός, αλλά όχι και πάρα πολύ συμπαθητικός.
Τώρα, αλήθεια χρειαζόμαστε το δράμα στη σχέση του Νόλαν με τη Ρούσο; Πόσο ευαίσθητοι είναι όλοι πια με τα ψέματα και την εμπιστοσύνη σε αυτή τη σειρά; Βέβαια, το γεγονός ότι η Ρούσο πυροβόλησε και σκότωσε έναν ύποπτο που φαινόταν να παραδίνεται είναι κομματάκι περίεργο.
Maybe there's hope.
Horace Mann