Σελίδα 1 από 171 1231151101 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 1702

Θέμα: AVIAddXSub: Πρόγραμμα για ενσωμάτωση υποτίτλων (.srt) σε AVI αρχεία

TV Maniac Το Avatar του/της dhmk
    Likes / Thanks

AVIAddXSub: Πρόγραμμα για ενσωμάτωση υποτίτλων (.srt) σε AVI αρχεία

Απλά σε ένα directory τοποθετείτε το avi και το srt. Π.χ.

lost0305.avi
    lost0305.srt

Οποιονδήποτε από αυτά τα αρχεία κάντε το drag&drop στο εικονίδιο του προγράμματος που έχετε φροντίσει να δημιουργήσετε στο desktop. Πιέστε "Create DivX File" και περιμένετε 2-3 λεπτά για να τελειώσει η δουλειά. Αυτό ήταν.

Μπορεί να γίνει ενσωμάτωση υποτίτλων σε πάνω από ένα avi. Κάντε drag&drop 1 ή περισσότερα αρχεία, ή επιλέξτε αντιστοίχως με τον File Selector.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι XSUB υπότιτλοι που ενσωματώνονται στο τελικό divx δεν εμφανίζονται αυτόματα στον hardware player. Πρέπει να ενεργοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο που ενεργοποιούνται και οι υπότιτλοι των DVD. Με κάποιο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου. Το srt αρχείο, μετά την ενσωμάτωση, δεν χρειάζεται πλέον και γιαυτό μην το βάζετε μαζί με το παραγόμενο divx.

Επίσης μπορεί ο player να δουλέψει καλύτερα με το αρχείο αν το μετονομάσετε από .divx σε avi.

Σε περίπτωση που διαγράψατε το αρχικό avi και θέλετε να αλλάξετε τους υπότιτλους στο divx, τότε μετονομάστε το σε avi και επαναλάβατε την διαδικασία όπως και με το αρχικό avi.

Αν οι υπότιτλοι, παρόλο που τους επιλέγετε, δεν εμφανίζονται, δοκιμάστε ένα μικρότερο νούμερο στην σελίδα Configuration του προγράμματος, και στη θέση "Vertical Position". Π.χ. 400. Επίσης δοκιμάστε με όλες τις επιλογές στη θέση "Mark Divx as".

Να έχετε υπόψη σας ότι ο σκοπός του παρόντος προγράμματος είναι να δείτε υποτιτλισμένα Divx/XVid video σε επιτραπέζιους players. Ο σκοπός του δεν είναι να δείτε υποτιτλισμένα video στο PC. Για αποκλειστική θεάση στο PC υπάρχουν πιο κατάλληλες μέθοδοι από την ενσωμάτωση, π.χ. το DirectVobSub. Αν πάλι θέλετε να δείτε το αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στο PC πριν κάνετε την εγγραφή στο δισκάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον DivX player από το www.divx.com. Αλλά επίσης να έχετε υπόψη σας ότι η συμπεριφορά του DivX Player μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από αυτή του επιτραπέζιου player. Η συμπεριφορά του τελευταίου καθορίζεται από το firmware (διαφορετικό για το κάθε μοντέλο) που διαθέτει και το οποίο σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αναβαθμιστεί. Πολύ συχνά αυτό που θα δείτε στον DivX Player δεν θα είναι το ίδιο, ειδικά όσο αφορά την θέση των υποτίτλων, με αυτό του επιτραπέζιου Player.

Νέα έκδοση v9.10

Κατεβάστε το από την παρακάτω διεύθυνση:

http://aviaddxsubs.blogspot.com/

NOTE: Στο site του προγράμματος, στην παραπάνω διεύθυνση, υπάρχει και μια λιστα με players των οποίων οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι δουλεύουν σωστά με XSUB subtitles.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την dhmk; 4 Δεκεμβρίου 2011 στις 15:16

2. Thanks phillia, nliontis, AMIKLAS8, berlo, renapap05, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ, Bouzouxis7, teor1, kekopis, tedgiann, bhoy, esykas, dkampouros, orck, sprider, georgetardis, stel18, velvetmorning, kostasnos, katiaast, greg1974, koproskylo, grerlic, turist, isidora, constantina_22, papades, tappos87, johnperdi, peraioths, thanasisg13, cbzakis, RsDCrEw, fuorigioco1981, infe, .::Lost10::., sakmar, photografaki, milliosns, konner kent, prologe, Krotalias12, kolpelie, 1600, kgmg, Cassandrart, ARTAKOS21, kwstarelos, arianara3, nikhtas2del, pagourini, sotis, vladi, gttm, pissedoffgreco, SCORPIOS_X, gelmi59, ironmanforever, LazaroSpetses, riris, storm_nick, soultanson, capten, mousikix, stavroulaki, xaralampos b., s12original, geoside21, miltoso, pokka, gearkat, billygrivas, korpiklaani, ael2007, musticnick, Johnbest, PsyJay, giorgospan, kotylo, teo02089, amateur361, niki g., kostassssst, whiteroses, kakashi_hatake, constantin21, Chrisb, SebastianF13, Painful, alkisefth, TiMasLes, UAMNOS, striftoulious, the_observer, koxlias100, manolisp, 3lbereth, xaris19, smpetros, koontz76, hatsiko, fn2001, baspav, EasyRider_, charsta, pinwouza, kirko, netharis, xeno24seven, woorooney, Django, Dias1, v@nd@lo$, jasonman, Thaerna, dimipimi, axklbs, bonsai, GFani, pilikasp, Seryl, katrinara, zafeirakhs, kavourdilis, denis_ho7gr, fragkiskos_11, nikosb1, nujerzy, subkostas, kvasil, pakisp, nikosmpi, geo7, nikos4776, oth_dimitra, johnbam, himfan, antreas9, basilismp, FFX~Valefor, 6wres, evridiki, dimi_xintara, Deathrow, GIORGOS36, loucas78, Mortis19, barca10, Rorschach, marmin, ScottAndJean, Tapame, c@mel, vasp, nikos2002, diplocentrus diablo, tasosrs2000, vmars86, koupa10, gpalaios, zdoup, 123454321, padelmaniaz, kintaro, TSIFS, joan68, atalante, karipk, Sokoli_Vj, tasos300504, helpar, Nina Ethaniel, kostaskr6, tasosmel, assoss, prisoner3, tarantina, thanasis, hotwind, vilaki2001, ask1953, YannisM, sakism, joanna_Lost, lostS4, lefmangr, Hook, vbrilis, gate13, geopeugeot, paris tripotseris, kikikoridallos, charmader, DrStorage, sucrerouge, Makfun, sheppard, pkouzan, egokeros4, thanasis7, fotia13, gomorie, Τόλης17, stevearba, kantaifi, gfilippas100, Nifer, nikolasven, chrispen, gk 41, izabella_, aixman, chr1st1na, tzonik, loil, valiums, tassosk, Jjon, Adriu, pvlimni, nulix, jaiel, zaffodb, anastasia1, hscalco, gewlogos, alexironaek, qwerty5, SPIROS 7, chovi, katsinak, AgentWolf, tomoe, leo_1988, anthony_88, OPELAKIAS, emma_k, Krasas, andreasmd13, dimfuck, ifigeneiavip, tolis_24h, vasilis1971, hail, 199467, dusxmcna, monalisa, iwojima, Tratas, Marxoulis, george88, klog, sarig, manos13, Gipav, careless, chuck, mamra_best, s9758g, jimkar02, savvasferrari, amerzone, tampakos, kalodrei, iasonkolak, iispanos, roland, tik_oukla, kyrkon, ebix, thecaptain, Borg, ARIANARAS, BigAndGreek, nickvog, Fogo, koolxs2973, akispavlopoulos, tolisargy, donis, tonypapadovic, c8620p, kamiza, sleepless9, chrysot, typemar, Piros, salonikios70, Andreas-v-, efgp, Fil Trifon, teak, batigoal, Kashmir, tsalex, SATSOK68, thanos215, sahel, arianos, Nemesis_X, punto545, chrispap74, Miss_Depp, bloodripper, raziell, ΤΣΙΜΤΣΙΜ, gsarig, macinsat, appicola, kmouts, sdoe21, gascp, ConnectMan, nikagn, Mrs.O, chrislsp, mikronano, spalas, kosmas73, Paps, Geoponer, billys20, ckrik, alani42, dduke, nikpav, Xiros Nikos, brazdas, alien34, FIL FOX, FouManTsou, amnisia, thanos6, sigio22, chiko, Steven, nikos47, Asxetius, Dexter, digekas, birginioss thanked for this post
    Newbie
    Likes / Thanks
    Φίλε dhmk φαίνεται να δουλεύει μια χαρά. Μια ερώτηση έχω για τους υπότιτλους.

Τι font και τι size χρησιμοποιείς και αν έχεις πρόβλημα με υπότιτλους μεγάλου μήκους ή πολλών γραμμών (>2).

Πάντως καλή δουλειά!

4. Thanks Deathrow, Sony Ericsson, jack21 thanked for this post
    Likes / Thanks
    Είναι verdana 18 αν χωράνε. Αν δεν χωράνε επιλέγεται αυτόματα μικρότερο μέγεθος ώστε να τηρηθεί το safe area που έχει καθορισθεί από την εταιρία του DivX. Πάντως χρειάζεται τεστάρισμα σε διάφορες περιπτώσεις. Είναι σαφές ότι δεν είναι πολύ δοκιμασμένο μέχρι στιγμής. Περιμένω αναφορά προβλημάτων.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την dhmk; 3 Απριλίου 2007 στις 20:48

6. Thanks orck thanked for this post
    TV Guru!
    Likes / Thanks
    Ωραίο, απλό, γρήγορο πολύ καλή προσπάθεια.
    Αν μου επιτρέπεις ένα - δυο σχόλια, τα bitmap είναι σωστά απλά αν μπορούσες να βάλεις τη στοίχιση στο κέντρο πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα, επίσης παρατήρησα ότι το μέγιστο μήκος του bitmap είναι αρκετά μικρότερο από το πλάτος του avi με αποτέλεσμα όταν ο υπότιτλος είναι μεγάλος να εμφανίζει bitmap με μικρότερη γραμματοσειρά ενώ το bitmap καταλαμβάνει περί 2/3 του πλάτους του avi (τουλάχιστον στο deja vu που δοκίμασα). Για τα xsub χρησιμοποιώ arial 25 bold και με 40 χαρακτήρες όριο (όσοι είναι μεγαλύτεροι σπάνε με το SubMagic).

zorzetina σε ότι αφορά υπότιτλους με τρεις γραμμές τους δημιούργησε χωρίς πρόβλημα.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια.

Likes / Thanks
    digekas,

Ναι υπάρχει αυτό το πρόβλημα που λες σχετικά με την αξιοποίηση του χώρου (για τις wide οθόνες). Το πρόβλημα έχει να κάνει με το DivXMux. Η μόνη (εύκολη) λύση για να διορθωθεί είναι να χρησιμοποιηθεί το bmptoxsub για να γίνει ένα μέρος της δουλειά που τώρα γίνεται από το DivXMux και το οποίο χρησιμοποιούν τα άλλα προγράμματα. Θα δω, αν το πρόβλημα είναι πολύ ενοχλητικό τελικά θα κάνω την αβαρία να εξαρτηθεί η διαδικασία από άλλο ένα εξωτερικό πρόγραμμα ή να προσπαθήσω να το φιάξω και αυτό εγώ. Θα δούμε. Ορεξη να έχουμε και οι λύσεις θα βρεθούν. Εν το μεταξύ μπορεί να βγει καινούργια έκδοση του DivXMux που να διορθώνει κάποια πράγματα.

Την δυνατότητα να σπάει το κείμενο αυτόματα σε περισσότερες γραμμές, θα την προσθέσω στην επόμενη έκδοση.

Επίσης θέλω να ακούσω αν υπάρχει επιθυμία για κάποια μορφή configuration, π.χ. για το μέγιστο μέγεθος του font, την γραμματοσειρά, την στοίχιση κτλ.

Πάντως ο σκοπός είναι να φιαχθεί μια διαδικασία όσο γίνεται πιο απλή και γρήγορη αντί να ασχολούμαστε με περιττές ρυθμίσεις.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την dhmk; 4 Απριλίου 2007 στις 00:35

TV Guru!
    Likes / Thanks
    Έχω μια απορία, αφού το xsub είναι τα πακεταρισμένα bitmap όπως τα sub/idx και το DivXMux παίρνει srt που είναι txt πώς ξέρει ποια κωδικοσελίδα (codepage) να χρησιμοποιήσει για να βγουν Ελληνικοί χαρακτήρες στα bitmap;
    Ευχής έργο θα ήταν ένα βελτιωμένο DivXMux και κάπως πιο ελαστικό DMF.
    Έτυχε σε αρκετά παλιά σειρά με DIV3 codec, ενώ το DivXMux δεν δεχόταν να κάνει την πολύπλεξη, το FUSE την έκανε και τα divx έπαιξαν μια χαρά σε DIVX6 επιτραπέζιο.

Likes / Thanks
    Οχι το DivXMux δεν φθάνει τόσο μακρυά (τουλάχιστον όχι ακόμα) ώστε να πάρει srt και να κάνει την δουλειά. Τα bitmap πρέπει να παραχθούν από άλλο πρόγραμμα (στη συγκεκριμένη περίπτωση το AVIAddXSub) και με την βοήθεια ενός text αρχείου που περιέχει όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες που χρειάζονται, δημιουργεί το τελικό divx αρχείο. Ετσι το codepage το ξέρει το AVIAddXSub και όχι το DivXMux. Και αυτή τη στιγμή είναι καρφωμένο το Ελληνικό. Φυσικά αυτό θα το αλλάξω στην επόμενη έκδοση ώστε να παίρνει ότι κωδικοσελίδα χρησιμοποιεί ο υπολογιστής ή θα το βάλλω ως επιλογή σε ειδικό configration file που από ότι φαίνεται χρειάζεται.

Τα DIV3 έχεις δίκιο. Υπάρχει αυτό το πρόβλημα και μια διαδικασία (εκτός fuse) που μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και να κάνει την δουλειά το DivXMux. Θα προσθέσω και αυτή τη λύση στην επόμενη έκδοση του AVIAddXSub.

Επίσης για όσους ενδιαφέρονται για την τεχνική πλευρά του ζητήματος, το DivXMux αυτή τη στιγμή κάνει enforce κάποια safe area θεωρόντας ότι η ανάλυση είναι 640*480 (και δεν υπάρχει τρόπος να του πεις να δεχθεί την αντίστοιχη wide). Αν ένα από τα παραγόμενα bitmap από το AVIAddXSub βγαίνει έξω από αυτό το safe area (532*432) τότε κάνει μόνο του shrink το bitmap και παράγεται μια μισοσβυσμένη αηδία. Ετσι λοιπόν πρέπει να το προλάβω και να μην παράγω bitmaps που θα αποφασίσει να τους βάλλει "χέρι".

Από την άλλη αν το XSub stream το δημιουργήσεις ο ίδιος (όπως γίνεται με την χρήση του bmptoxsub που χρησιμοποιούν τα άλλα προγράμματα) τότε δεν επεμβαίνει καθόλου και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Από την άλλη πιστεύω ότι αφήνοντας αυτή τη δουλειά στο DivXMux δεν θα έχουμε ποτέ υπότιτλους έξω από την οθόνη που φυσικά δεν εμφανίζονται στους players και ψαχνόμαστε γιατί.

Για περισσότερο έλεγχο στο αποτέλεσμα θα προσπαθήσω να δημιουργήσω εγώ το XSub stream (έχω βρει κάποιο κώδικα σε C++, γιατί δεν υπάρχει κανένα γνωστό σε μένα documentation για τα specification του XSub ) . Αν το πετύχω υπάρχει περίπτωση να καταργήσω και την χρήση του DivXMux μελλοντικά εκτός κι αν η εταιρία του DivX μας προλάβει με δικές της λύσεις.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την dhmk; 4 Απριλίου 2007 στις 09:03

TV Guru!
    Likes / Thanks
    Μα και εμένα μου είχε κάνει εντύπωση η δυνατότητα να παίρνει srt χωρίς λοιπά στοιχεία, τελικά χτυπάει λάθος το DivXMux όταν βάζεις srt (τα άλλα δουλεύουν)

Σε ότι αφορά το DIV3 είχα διαβάσει κάπου ότι αλλάζοντας το fourcc σε DX50 ξεγελάει το DivXMux και κάνει την πολύπλεξη αλλά τότε που το είχα δοκιμάσει με το fourcc changer δεν είχα επιτυχία, σε νέα προσπάθεια με το abcAVI Tag Editor δούλεψε απλά στο τέλος στο divx πρέπει να αλλαχτεί το fourcc πάλι σε DIV3.

Τώρα σε ότι αφορά την δημιουργία του xsub είχα βρει και εγώ αυτόν αλλά δεν έχω βρει κάποιο πρόγραμμα να τον χρησιμοποιεί (απόπλεξη "demux" του xsub από το divx, ένωση divx αρχείων που έχουν xsub και στο τελικό να παραμένουν οι xsubs κλπ). Αν έχεις την όρεξη να γράψεις κώδικα και να παρακάμψεις το DivXMux, μετέπειτα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για divx editing. Το καλό στην υπόθεση είναι ότι τόσο το Avisub όσο και το Sub2DivX έχουν γραφτεί από Έλληνες άρα θα υπάρξει υποστήριξη, άρε Ελλαδάρα άμα θέλεις όλα τα μπορείς.
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την XhmikosR; 12 Απριλίου 2007 στις 14:06

Likes / Thanks
    Ναι αυτόν τον κώδικα τον έχω βρει και εγώ. Ηδη είμαι σε πολύ καλό δρόμο για να δημιουργήσω XSub streams και μετά να κάνω το muxing με το DivXMux. Αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Από όσο διαπιστώνω τον ίδιο κώδικα χρησιμοποιεί το DivXMux για να παράγει τα δεδομένα του xsub stream γιατί στον κώδικα υπάρχουν ακριβώς οι ίδιοι περιορισμοί. Φυσικά θα τους αφαιρέσω.

TV Maniac Το Avatar του/της Tapame
    Likes / Thanks
    Φιλε πραγματικα σε ευχαριστω για την βοηθεια σου.Με βοηθησες παρα πολυ.
    Μονο με το south park εχω προβλημα αλλα μην τα θελω κ ολα δικα μου
    Όσα έχω πάνω μου, είναι πατρίδα και Γη μου

14. Thanks manowarnikos thanked for this post
Σελίδα 1 από 171 1231151101 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία