^ Συμφωνώ πολύ κι εμένα με χαλάει κάπως το theme. Νιώθω ότι προσπαθούν υπερβολικά πολύ να κάνουν τους Davids underdogs, ώστε ο κόσμος να τους στηρίξει. Και δεν μου φαίνονται εξαιρετικά αδύναμοι οι Davids, απλά οι Goliaths δείχνουν τερατώδεις, αν εξαιρέσεις τη Νάταλι όλοι οι υπόλοιποι φαίνονται κάπου δυνατοί.
Το θέμα μου είναι ότι έχουν υπάρξει πολλά "David vs Goliath" στο Survivor (Fish vs. JT?) χωρίς η παραγωγή να πιέσει τίποτα, δεν είναι ένα theme πρωτότυπο και σώζεται μέχρι στιγμής από ένα ωραίο cast. Ελπίζω να μην ξεκληριστούν γιατί έχουν αρκετό ενδιαφέρον κάποιοι πάιχτες. Προβλέπω ωστόσο Christian-Nick-Gabby ότι θα παίξουν ρόλο στο endgame.
Πολύ ωραίο και το δεύτερο επεισόδιο, δεν θυμάμαι από πότε είχα να δώ τόσο καλό editing σε επεισόδιο Survivor. Είχε και χιούμορ και ένα πρώτο boot που το έχτισαν ωραία και είχε αγωνία. Το setting του Tribal Council απίστευτο.
-Όχι ότι ήταν κάνα ανεπανάληπτο blindside που φύγε η bossy τύπισσα αλλά από τις σπάνιες φόρες που αυτός που είναι να φλιπάρει το αποφάσισε εντελώς στο tribal council και το έκανε και θέμα. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν καλή κίνηση για τον Άλεκ(μάλλον όχι) αλλά χαίρομαι, η Elizabeth και ο Davie είναι απείρως πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες από τις Goliath κοπέλες.
-Αλλά δεν είχα και κάνα θέμα με τη Natalia, ίσα ίσα που ο τρόπος που το διαχειρίστηκε όντας ΕΞΑΛΛΗ αλλά χωρίς μικρότητες έκανε ένα on paper χλιαρό bindside να μετράει. Δεν χρειάζεται να το παίζουν όλοι cool, ήταν ωραία που έδειξε ότι αυτό το "παιχνίδι" την πόνεσε.
-Από άλλους που έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής το και καλά JT-Stephen part2 δίδυμο δεν μου λέει και πολλά, ενώ η Gaby είναι η μόνη που δεν αντέχεται ούτε με χάπια, ας καθότανε σπίτι της. Αλλά η αδυναμία μου είναι η κινούμενη garbage fire Natalie. Την αγαπώ, έτσι απλά. Νομίζω η Natalie όπως και ο Chris Noble πέρυσι είναι οι πρώτοι characters μετά από πολλά χρόνια που πραγματικά δεν έχουν δει πότε στη ζωή τους Survivor και είναι εδώ για να είναι 250% ο εαυτός του. Το αστειάκι της Natalie πιθανώς να παλιώσει αν πάει μακριά, αλλά προσωπικά δεν το νομίζω. Την θέλω εκεί, final tribal goat, το πιο μεγάλο εμπόδιο που θα μπορούσε να βάλει το Survivor στους παίκτες. Να αντέξουν σε μια παραλία με τη Natalie 39 μέρες. Ποια idols και ποια advantages τώρα;
-Σε γενικές γραμμές πολύ ζωντανό pre merge, αλλά είπαμε το post-merge μετράει πολύ περισσότερο, θα δείξει.
Η συμμαχία των 6 είναι όλα τα λεφτά. Δε θυμάμαι να έχουμε ξαναδεί στο Survivor τέτοια στρατηγική, τουλάχιστον όχι τόσο οργανωμένα. Πχ:
Παλιές σεζόν...
Spoiler
Στη Σαμόα ο Ράσελ κράτησε αρκετό καιρό την Σάμπο σαν άσσο στο μανίκι του.
Στη Micronesia η Πάρβατι περίμενε την κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσει Νάταλι-Αλέξις
Αλλά αυτές ήταν στρατηγικές με αρχηγούς και followers.
Τώρα έχουμε μια ολόκληρη συμμαχία από sleepers! Οκ... ας εξαιρέσουμε την Γκάμπι.
Μακάρι πάντως να μη περιμένουν μέχρι F11 για το blindside! Tώρα που oι αριθμοί είναι φαινομενικά 7-5, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για Άλισον και Άλεκ να απασχολήσουν τους Νταν, Κάρα, Τζον με το αν θα πρέπει να ψηφίσουν έναν David (και να έχουν υπεροχή 7-4) ή να φάνε την Ατζελίνα (και να έχουν υπεροχή 6-5). Kι εκεί που ο Νταν θα νομίζει ότι είναι 100% ασφαλής, μπαμ...
-------------
Αρχική Δημοσίευση από τον/την Askepios
Στη νεα σεζον της Αυστραλιας που ξεκιναει 1 αυγουστου θα συμμετεχει και ενας γνωριμος παικτης απο το US. Πλεον και με αποδειξεις
Ίσως η χειρότερη σεζόν που έχω παρακολουθήσει ever, με εξαίρεση 1-2 tribal councils μετά την ένωση. Το cast ήταν άθλιο! Οι μισοί δεν είχαν παρακολουθήσει ποτέ Survivor και δεν είχαν ιδέα από στρατηγική, κι οι άλλοι μισοί ήταν απλά πανίβλακες! Λες και τους έβαλαν όλους επίτηδες προκειμένου ο συγκεκριμένος γνώριμος παίχτης να έχει εύκολο έργο. Κρίμα γιατί οι προηγούμενες 2 σεζόν είχαν ανώτερο gameplay κι απ'το Aμερικάνικο Survivor.
OK, μπορούμε να πούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! χωρίς να το γρουσουζέψουμε; Μπορούμε. Φοβερή σεζόν ως τώρα. Εξαιρετικό pre-merge και το χτεσινό επεισόδιο all time classic.
37x08
-Αν κάτι μπορεί να ανακόψει to momentum της σεζόν ως τώρα είναι να καταρρεύσουν τελείως οι goliaths και να πάμε σε pagonging απ την ανάποδη. Μοιάζει να το υπονοεί και το preview αλλά μπορεί άνετα να είναι παραπλανητικό, δεν το νομίζω και το απεύχομαι. Γιατί κατά τ άλλα χαμούλης. Καταρχήν μπράβο στον Τζον Που το πήρε τόσο άνετα και αναγνώρισε γελώντας και την ειρωνεία του "brochacho" blindside που είπε νωρίτερα. Συμπαθέστατος τύπος δεν λέω, αλλά αλλού είναι τα σπουδαία.
-Παίζει να είναι ένα από τα πιο καλοπαιγμένα split votes ποτέ. Ο Mike πολύ σωστά τραβάει φρένο στη μυστική 6 sleepers alliance γιατί τα νούμερα είναι οριακά και πόσες και πόσες majorities την έχουν πατήσει έτσι. Στοχεύει ορθώς Christian που είναι η πιο εμφανής απειλή (η Angelina μουρμουράει στο background ΚΛΑΙΩ) αλλά δεν υπολόγισε ότι ο Αλεκ είναι έτοιμος εδώ και 2-3 ψηφοφορίες να αφήσει πίσω τους Goliath. Ο όποιος ρίχνει casually την πληροφορία χωρίς να γίνει θέαμα και οι Davids ξέρουν που να παίξουν το idol (ακόμα και αν θεωρητικά δεν ξέρουν ότι έχουν idol). Τώρα το υπόλοιπο είναι κάπως νεφελώδες γιατί το απέκρυψε το editing αλλά εικάζω ότι κάποιος εκ των Christian-Nick κάτι θα ήξερε για το idol του davie ή έστω πήρε ο Davie ο ίδιος την απόφαση και τους είπε τι να ψηφίσουν για να γίνει σωστά το split vote. Γιατί για τον Νικ και τον Κρίστιαν ήταν βγαλμένο από όνειρο αυτό το split vote. Ακόμα και αν έπαιζε αλλού ο Dan το idol η δεν το έπαιζε καθόλου πάλι θα έφευγε ο loyal John αντί της διαρκούς ενόχλησης που είναι για τους Goliaths η Angelina. Ενώ παράλληλα δεν χαλάνε το πιθανό alliance με Αλεκ και Άλισον. Φανταστικό play ακόμα και αν μέρος του ήταν ευτυχής σύμπτωση.
-Ένας από τους λόγους που μου αρέσει τόσο πολύ ως τώρα η σεζόν είναι ότι η φετινή version των villains είναι κάποιοι σαν τον Dan και την Angelina. Και των δύο το arrogance μοιάζει να πηγάζει από πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Πέθανα στο προηγούμενο που έκαναν και οι δύο pep talk στον εαυτό τους. Είναι εκνευριστικοί με αστείο τρόπο αντί για απλά εκνευριστικοί.
Συγκριτικά με τις 2 προηγούμενες σεζόν, ήταν ελάχιστοι οι παίχτες που έπαιξαν στρατηγικά. Γενικώς δεν υπήρχε ευφυΐα σε ό,τι συνέβαινε.
------------------
South Africa 6
Eνώ η σεζόν ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, μετά έπεσε χασμουρητό. Κυριολεκτικά! Κάπως σώθηκε στο τέλος, αλλά και πάλι... καμία σχέση με την εκπληκτική Season 5.
-------------------
37x08
Spoiler
Davie & Nick προφανώς κατάλαβαν ότι το steal vote είναι δώρον άδωρον, διότι δεν έχει ισχύ στο revote.
To confessional του Davie εξηγεί πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι ο Nick ήξερε για το idol, παρά την αντίδραση του. Άλλωστε εν συνεχεία όταν διάβαζε ο Τζεφ τις ψήφους της Αντζελίνα, είπε "Now What?". Προσπαθεί να το παίξει χαζός για κάποιο λόγο.
Davie & Nick προφανώς κατάλαβαν ότι το steal vote είναι δώρον άδωρον, διότι δεν έχει ισχύ στο revote.
To confessional του Davie εξηγεί πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι ο Nick ήξερε για το idol, παρά την αντίδραση του. Άλλωστε εν συνεχεία όταν διάβαζε ο Τζεφ τις ψήφους της Αντζελίνα, είπε "Now What?". Προσπαθεί να το παίξει χαζός για κάποιο λόγο.
Θεωρητικά μιλώντας θα μπορούσε να μην τους το έχει πει αλλά και εγώ δεν το πολυπιστεύω
Spoiler
Απ όταν πήραν το confirmation από τον Άλεκ ήξεραν ότι ο Christian είναι χαμένος για χαμένος και ακόμα και ο Αλεκ θα τον ψηφίσει. Όποτε λογικά θα έκαναν ότι τους έλεγε ο Davie γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή. Αλλά και πάλι άμα τους είπε θα κάνουμε split vote trust me κάτι δεν θα ψι λιάζονταν ότι θα παίξει idol; Αν και δεν το λέει στο confessional που linkαρες πιστεύω ότι υπήρξε ένα έστω υποτυπώδες plan μεταξύ των τριών ή ακόμα και των πέντε γιατί το split vote παραήταν στοχευμένο στην εντέλεια για να είναι όλο τυχαίο. Δεν λέω ότι ο Κρίστιαν και ο Νικ έμαθαν για το idol και τον "εψησαν" ντε και καλά, αλλά σιγούρα κάπως κάτι ήξεραν και τα shocked reactions στο tribal ήταν και λίγο θεατράκι.
Survivor is back.
Πλέον μπορώ να πώ (σχεδόν) με σιγουριά ότι βλέπω μία από τις καλύτερες newbie seasons και ένα εξαιρετικό παιχνίδι της μοντέρνας εποχής.
37x04 - 37x08
37X04: Το play του Alec μοιάζει αρχικά ηλίθιο στα μάτια μου αλλά παίχτες σαν κι αυτόν είναι που κάνουν το παιχνίδι διασκεδαστικό. Η έξοδος της Natalia ήταν τόσο ικανοποιητική και επιτέλους είναι ωραίο να βλέπεις ότι οι παίχτες ενδιαφέρονται για το παιχνίδι και τσούζονται όταν φεύγουν. Η Kara χειρίστηκε τέλεια το blindside (social threat σίγουρα) και ενώ νόμιζα ότι ο Alec γάμησε το παιχνίδι του, πλέον βλέπουμε ένα από τα καλύτερα double agent plays που έχουν γίνει στο παιχνίδι. Κατάφερε αντί να χτίσει κακό rep με τους Goliaths, να χτίσει καλό με τους Davids.
37x05: Πώς να γίνεις legend σε 5 επεισόδια. Η Νάταλι ήταν χαρακτήρας και όχι παίχτης σε αυτή τη σεζόν. Είναι ghetto Abi. Το όλο σκηνικό με την ζακέτα ήταν iconic. Ένα αρκετά προβλέψιμο και κατανοητό boot κατάφερε να έχει τόσο ενδιαφέρον χάρη στο καστ. Επιτέλους βλέπεις να παίζουν άνθρωποι και όχι bots. Θεωρώ πάντως πιο έξυπνο τον Τζον που είχε καταφέρει να πλησιάσει τη Νάταλι και να τον εμπιστευτεί ώστε να την πάρει μαζί του στο τέλος.
37x06: Το επεισόδιο αυτό είχε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ edit. Μέχρι και την τελευταία ψήφο πίστευα ότι θα φύγει η Αντζελίνα. Αν και μάλλον Nick-Mike είχαν συμφωνήσει να διώξουν Νάταλι και μετά Λύρσα για να είναι even. Αχ και να υπήρχε pre-merge ponderosa.
37x07: Ήμουν πεπεισμένος ότι η Αντζελίνα θα ήταν merge boot από το προηγούμενο επεισόδιο. Χάρηκα που έφυγε η Ελίζαμπεθ, καλή ήταν αλλά θα κούραζε πιστεύω στη συνέχεια. Η συζήτηση Αντζελίνα-Ελίζαμπεθ πρίν το συμβούλιο μου φάνηκε τόσο out of place στην αρχή και μετά ήρθε ο χαμός στο συμβούλιο και ήμουν σε φάση "φέρτε τα ποπ κόρν". Για unanimous vote πάλι έγινε εξαιρετική δουλειά και από το κάστ και από το edit.
37x08: Επεισοδιάρα. Από Cambodia είχα να ευχαριστηθώ τόσο επεισόδιο. Τέλεια εκτελεσμένο blindside. Όλα έδεσαν τέλεια. Ο Alec ως double agent να δίνει πληροφορίες στους Davids. Η συζήτηση των Davids για τους συμμάχους του Dan. Η αναμονή για το αν θα παίξουν το advantage και όταν τελικά δεν το παίζουν λες τι θα γίνει; Η ηρεμία του συμβουλίου πριν την ψηφοφορία και ο χαμός μετά. Αντζελίνα queen of asking for objects. Τι να πώ. Εντωμεταξύ ήμουν σε φάση δεν θέλω να φύγει ο Christian, δεν θέλω όμως να φύγει ούτε η Αντζελίνα. Παίζονται τα idols λέω υπέροχα και φεύγει ο Τζον και λέω όχι ρε ****** μου.
^^ Όσον αφορά αυτό που λέτε, εγώ πιστεύω ότι γνώριζαν και οι 5 και απλά είναι φοβεροί θεατρίνοι. Ο Christian θα πήγαινε τόσο ανίδεος σε tribal που ήταν να φύγει; Λογικά θα μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο τι παίχτηκε και το προτιμώ έτσι από το να ξέραμε ήδη το σχέδιο.
Μερικά ακόμα σχόλια:
- Για μένα πιο πιθανοί νικητές είναι ο Nick και μετά η Kara.
- Gabby μου βγάζει second ή third runner up.
- Η Άλισον θέλω να δώ τι ρόλο θα παίξει στη συνέχεια.
- Ο Dan γάμησε το παιχνίδι του και θα το ευχαριστηθώ αν παίξει ο Carl το nullifier και φύγει έτσι.
- Η Αντζελίνα με διασκεδάζει αφάνταστα και θέλω να επιβιώσει όσο περισσότερο γίνεται.