Επιτέλους μια εξαιρετική σεζόν μετά από καιρό που όλοι, μα όλοι, παίζουν για να κερδίσουν και όχι για τιμητική είσοδο στο F3.
Υπάρχουν 2-3 μικρά φαβορί αλλά όλα είναι ανοιχτά γιατί δεν υπάρχει κανένα challenge beast για να ποντάρεις πάνω του και σχεδόν όλοι έχουν πλούσιο βιογραφικό για τον τελικό.
Πραγματικά οι περισσότεροι παίχτες φέτος είναι rootable.
Μόνο νίκη του Mike ή του Carl θα με έκανε να πώ meh.
Spoiler
Ακόμα και η Angelina δεν είναι το συνηθισμένο goat. Είναι στρατηγική παίκτρια και ξέρει το παιχνίδι, απλά δεν είναι καθόλου subtle στις κινήσεις της και πιάνεται στα πράσα. Και είναι φουλ αστείο.
Αλλά πόσο φάση θα είχε να κέρδιζε μία τόσο απρόβλεπτη σεζόν, αν και εξωπραγματικό σενάριο.
Σόρρυ για το σεντόνι αλλά είναι η πρώτη top tier σεζόν που παρακολουθώ live και το ευχαριστιέμαι αφάνταστα. Οι μόνες σεζόν που είδα live ήταν Game Changers, HvHvH και Ghost Island.
Btw αυτή τη βδομάδα έχουμε δύο επεισόδια.
Δεν το είχα σκεφτεί για τον παραλληλισμό με HvV όμως εδώ η δυναμική των alliances είναι η ανάποδη
Spoiler
Στο HvV οι villains ήταν η συμπαγής συμμαχία και οι heroes η συμμαχία ανάγκης ενώ εδώ είναι το ανάποδο. Οι Davids μπήκαν στην ένωση κάθε άλλο πάρα ενωμένοι. Oι Goliaths που φοβήθηκαν να θυσιάσουν την Angelina παρόλο που μια χαρά θα τους ερχότανε στην ουσία έφεραν τους David κοντά.
Όσο για το διπλό επεισόδιο που έχει κάθε μονή σεζόν και πέφτει πάντα κάπου γύρω στο thanksgiving, χωρίς να θέλω να hypαρω αναίτια έχει χτίσει τρελή παράδοση τα τελευταία χρόνια. Let's remember.
Cambodia. Εκείνο που η Ciera τρώει το idol στη μάπα και μετά ο Stephen μένει με το steal vote στο χέρι.
MillenialsGenX. Εκείνο που γίνεται της πουτ@νας και καταλήγει σε αδιανόητο rock draw με 10 άτομα.
HeroesHustlers κτλ. Το μοναδικό αληθινά σπουδαίο επεισόδιο (Secret Agent Ben) μιας μετριοκακής σεζόν.
Μ αρέσει που ξεκίνησα τη σεζόν συγκρατημένα απαισιόδοξος μετά τα περσινά και προπερσινα και πλέον οι προσδοκίες μου για τη συνέχεια είναι στο θεό.
Το επίσης μαγικό για 'μένα είναι πως από τους εναπομείναντες δεν υπάρχει ούτε ένας villain!
Το θεωρώ αδιανόητο να έχουν φτάσει σχεδόν 10 άτομα τόσο μακριά χωρίς να έχουν κάνει εχθρούς ούτε στους jurors ούτε στους υπόλοιπους contestants. Γιατί ό,τι double cross και να γίνει πλέον είναι τόσο βαθιά μέσα στο παιχνίδι που δεν το κατατάσσω ως "πούλημα" συμμαχίας αλλά end game move.
Πραγματικά απίστευτο ότι το F3 θα είναι μάχη κινήσεων και τακτικών και όχι, "μάνα γιατί με πούλησες, δε σε ψηφίζω".
^ H Angelina θεωρείται villain από πολλούς φαν, εγώ θα την έλεγα υπερβολικά aggressive. Μετά το διπλό επεισόδιο μπορώ να πώ ότι ο Carl ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
Το πρώτο μισό του διπλού επεισοδίου έγινε all time favorite για μένα.
37x10-37x11
Το Immunity Challenge ήταν Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο. Δύο χρόνια παρακολουθώ ζωντανά Survivor, τέτοιο συναίσθημα δεν έχω ξανανιώσει. Να γράφεται ιστορία στο παιχνίδι μπροστά στα μάτια μου.
Ο Alec ήταν φοβερός. Δεν έχω ξαναδεί τόση ένταση και αποφασιστικότητα σε παίχτη για να κερδίσει. Είχα ανατριχιάσει με τον τρόπο που κρατούσε τον εαυτό του mentally εκεί μέχρι που σχεδόν κατέρευσε.
To edit την ώρα που έλεγε ο Christian την ιστορία ήταν από άλλο κόσμο. Η συζήτηση Christian/Alec πρίν τα παρατήσει ο Alec για μένα είναι η top στιγμή της σεζόν μέχρι τώρα.
Επίσης δεν είχα εκτιμήσει την Gabby όσο θα έπρεπε πρίν από αυτό το challenge.
Φανταστικό ότι το προβλέψιμο boot του Alec έγινε και το πιο heart wrenching της σεζόν.
"I didn't come here to be a unanimous vote". Δεν γίνεται να μην σε συγκινήσει ένας παίχτης που αγαπάει τόσο πολύ το παιχνίδι και έχει δώσει την ψυχή του για να παραμείνει. Ήταν τόσο αληθινό αυτό το confessional που σου υπενθυμίζει ότι βλέπεις ανθρώπους να παίζουν το παιχνίδι και όχι bots. Επιτέλους.
Πρίν ξεκινήσει η σεζόν, επειδή είχα δεί ότι ο Alec παραβίασε τους κανόνες της παραγωγής και ότι δεν θα είναι στο reunion σκέφτηκα ότι θα είναι ο κλασσικός surfer dude που είναι απλά ωραίος και λίγο douchebag.
Φαντάστηκα κιόλας ότι θα χαντακωθεί από την παραγωγή, ότι θα τον παρουσιάσουν αρνητικά ή ότι δεν θα έχει καθόλου screentime.
Τελικά έγινε ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες φέτος, ίσως ο αγαπημένος μου και με στεναχωρεί το γεγονός ότι έδωσε τόσα πολλά σε αυτή τη σεζόν και δεν θα είναι στο reunion. Και ακόμα πιο στενάχωρο ότι πιθανόν να μην ξαναπαίξει ποτέ.
Ήταν αστείο το πώς μέσα σε ένα επεισόδιο ο Carl μεταμορφώθηκε σε μεγάλη απειλή και έφυγε. Το χάρηκα είναι η αλήθεια.
H Angelina έδωσε ρέστα για άλλη μια φορά.
Πάμε για το μύριο κούκλα κι ας ψηφίζεις λάθος σε όλα τα συμβούλια.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Cap'n_Cook; 30 Νοεμβρίου 2018 στις 16:00
Kara-Alison: Mε 3ς Goliaths στο jury συν την Elisabeth που την ξεπούλησαν οι Davids... έχουν πολλές πιθανότητες να κερδίσουν αν φτάσουν F3. Ελπίζω να μη φτάσουν ως εκεί.
Nick-Davie: "Τhe early birds gets the worm". Κάτι μού θύμισε αυτή η ατάκα, και μακάρι κάποιος από τους 2 να κερδίσει!
Gabby: Παίρνει credits για το blindside και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να είναι θυμωμένος μαζί της. Win-win.
Christian: Αν δε ξεκολλήσει απ'την Άμπι, θα καταστραφεί το παιχνίδι του. Ακόμα σώζεται η κατάσταση.
Mike-Angelina: Μακριά απ'τον κινδυνο... κι όσο λιγοστεύουν τα άτομα τόσο καθοριστική θα είναι η ψήφος τους. Ο Νick ειδικά που ψήφισε την Lyrsa για χάρη τους, πρέπει να προσπαθήσει να τους φέρει με το μέρος του... τώρα που οι Davids βάρεσαν διάλυση.
Ακόμα ένα πολύ ωραίο επεισόδιο παρόλο που δεν είχε τα πυροτεχνήματα άλλων πρόσφατων double επεισοδίων. Νομίζω πλέον ότι και να γίνει, ακόμα και αν καταρρεύσει τελείως από εδώ και πέρα (που δεν παίζει αλλά λέμε τώρα), η σεζόν είναι αδιαπραγμάτευτα στο πάνω μισό του ταμπλό.
37x10-11
-Σίγουρα βοήθησε ότι ένωσαν τα δύο επεισόδια μαζί, αλλά ακόμα και το πρώτο που ήταν το απαραίτητο "ηρεμία μετά την καταιγίδα" unanimous vote ήταν αληθινά memorable. Το ότι έγινε κομμάτι ενός the Rise and fall of Carl mini-arc το κάνει βέβαια ακόμα καλύτερο. Αλλά όπως και να έχει αυτό το πρώτο immunity από την αποφασιστικότητα του Alec μέχρι τα ατέλειωτα rants του Christian θα μείνει στην ιστορία.
-Το παρασκήνιο με τον Άλεκ δεν το ήξερα και είναι πολύ κρίμα που έγινε blacklisted για ένα χαζό insta/fb/twitter post, αλλά από την άλλη το καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν να κάνουν εξαιρέσεις με κανόνες που είναι στα συμβόλαια επειδή ο Χ Αλέκ ήταν όντως πολύ ωραία παρουσία στο παιχνίδι. Νομίζω το παιχνίδι του χάλασε όταν έκανε και αυτός πίσω στη δεύτερη ψηφοφορία της ένωσης που θα έδιωχναν unanimous την Angelina. Σε αντίθεση με τον Christian ή τον Νικ ή την Κάρα που χρειάζονται κυρίως stategy και social ασπίδες, o Alec χρειαζόταν και κάποιον brochacho physical threat λίγο παραπάνω στο παιχνίδι για να μην είναι τόσο μεγάλο στόχος.
-Ο Carl από την άλλη δεν είχε για μένα αρκετό impact για να τον πεις villain. Όπως το βλέπω ήταν ο πιο out of the loop από τους 5 Davids που φλίπαραν το παιχνίδι και το advantage ακόμα θα το κλώσαγε αν δεν του λέγαν οι άλλοι τι να το κάνει. Πιστεύω οι άλλοι τέσσερις συνειδητά τον άφησαν να πάρει όλο το credit και να βγει μπροστά ως κινούμενος στόχος για όποιον έχει ιδέες να flipαρει στη νέα majority alliance. Και ο Καρλ που ήταν σε όλο το παιχνίδι στην απέξω και ξαφνικά έγινε αφεντικό απ το πουθενά όχι μόνο τσίμπησε, αλλά κατάπιε και το αγκίστρι.
-Για τη συνέχεια τώρα με όλα τα αρχικά alliances και sub-alliances να έχουν αναμιχθεί/καταρρεύσει ο πιο προφανής στόχος μοιάζει το σπάσιμο του Christian-Gaby που είναι το μοναδικό άσπαστο day one block που έχει απομείνει, και καλά θα κάνουν να το σπάσουν από μόνοι τους πριν να είναι αργά. Ένα άλλο πιθανό alliance που δεν έχει αναφερθεί ακόμα αλλά θα έβγαζε νόημα
next time on survivor spoiler? speculation
θα ήταν το πολυθρύλητο all female alliance που κάθε χρόνο το συζητάνε και σχεδόν ποτέ δεν γίνεται. Εδώ ίσως και να γίνει επειδή δεν το συζήτησαν από τόσο νωρίς. Το promo βέβαια μπορεί να είναι παραπλανητικό αλλά αν όντως η Gaby προδώσει τον Κρίστιαν θα έβγαζε νόημα για όλες τις γυναίκες να πάνε μαζί απέναντί σε Νικ-Κρίστιαν-Davie ειδικά εφόσον το jury είναι ήδη male dominated. Βέβαια Νικ και Κρίστιαν έχουν idols αλλά ειδικά για Κάρα και Άλισον αυτό νομίζω είναι το καλύτερο δυνατό path. Ο Mike δεν μετράει γιατί το ξέρουν όλοι και ο ίδιος ότι είναι ο ιδανικός goat όλων.
-Και τέλος Angelina μαγεία και τα μυαλά στα κάγκελα. Εγώ την θεωρώ villain παρόλο που την αγαπώ και την βρίσκω ξεκαρδιστική γιατί ας μη γελιόμαστε είναι. Μπορεί να μην την μισείς αλλά ο τρόπος που συνεχίζει να είναι τόσο condesending και αφ υψηλού με τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να το θέλει ή ακόμα και χωρίς να καταλαβαίνει ότι το κάνει, ε θες λίγο να τη δεις να τρώει τα μούτρα της ξανά και ξανά (και ξανά).
Top-3 Angelinομεγαλείου για το επεισόδιο:
3.H Angelina βρίσκει επιτέλους θέση σε majority. 5 λεπτά μετά το majority καταρρέει.
2.Βλέπει την Αλίσον στα τέσσερα να ξερνάει τ άντερά της και λέει "καλέ τι κάνει αυτή, yoga?"
1.Αναλαμβάνει τη στυγνή διαπραγμάτευσή για το ρύζι και φέρνει και το κοχύλι για prop στο challenge να το δείξει στον Τζέφ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΩ ΟΡΘΙΟΣ ΤΟ COMMINTMENT.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την joel_barris; 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 14:26
Η Angelina θα ήθελε πάααααααρα πολύ να είναι villain αλλά δεν της βγαίνει της κακομοίρας με τίποτα γι' αυτό και γελάω με την παρουσία της, είναι πραγματικά απόλαυση. Ένα μεγαλειώδες και απολαυστικό συνάμα failed epically to become relevant attempt. Να πω την αμαρτία μου θα την ήθελα τελικό να δω πώς θα προμόταρε τον εαυτό της που δεν έχει πετύχει ούτε μια ψηφοφορία η μαύρη
Καλά τον Carl τον κορόιδευαν κι οι "δικοί" του στο τέλος. Λίγο ήθελε να φτάσει το επίπεδο άγνοιας του λατρεμένου Phillip.
Για το επόμενο,
Spoiler
αν της βγει της Gaby, που το θεωρώ απίστευτα δύσκολο από τη στιγμή που μπήκε στο πρόμο, θα μιλάμε για winner's move.
Συνήθως ξενερώνω στα επεισόδια με loved ones γιατί τρώνε υπερβολικά πολύ χρόνο από το παιχνίδι σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, αλλά το δεύτερο μισό του επεισοδίου είχε τεράστιο ενδιαφέρον.
37x11 (ή 37x12;)
Big moves don't necessarily mean they are good moves.
Γιαυτό πιστεύω ότι MVP του επεισοδίου ήταν άνετα ο Davie με subtle moves όπως:
1) Δεν πήδηξε κατευθείαν στην συμμαχία με Nick/Mike/Angelina αφού αντιλήφθηκε ότι είναι ο τέταρτος σε αυτή τη συμμαχία αλλά δεν άφησε και κάποια αμφιβολία ότι δεν είναι μαζί τους.
2) Το να βγάλει τον Κρίστιαν σε αυτό το σημείο δεν θα το έβλεπε κανένας ως δική του κίνηση. Αντίθετα το να τον χρησιμοποιήσει ως ασπίδα για το μέλλον και να τον βγάλει λίγο πρίν το τέλος βγάζει περισσότερο νόημα. Αν γίνει αυτό και ο Davie είναι στο F3 και ο Christian είναι juror πιστεύω ότι θα τον ψήφιζε, γιατί τον έσωσε σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού αλλά τον έβγαλε γιατί ήταν μεγάλη απειλή λίγο πριν το τέλος. Πιστεύω πως ήταν η πιο έξυπνη κίνηση του επεισοδίου.
3) Ψήφισε τον Κρίστιαν (όπως είχε κάνει και ο Alec όταν έφυγε ο Jon ενώ πρίν τον είχε προειδοποιήσει) ώστε η συμμαχία του να μην καταλάβει ότι κάτι παίζει μεταξύ τους, βασιζόμενος στο ότι θα παίξει το idol.
Για μένα θα ήταν ούτως η άλλως από τους πιο διασκεδαστικούς νικητές σε αυτή τη σεζόν αλλά μετά από αυτό το επεισόδιο ανέβηκε κι άλλο στην προτίμησή μου.
Όσον αφορά την Gabby, μπορεί να μην ήταν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες φέτος αλλά το πρώτο πράγμα που με ξενέρωσε σε αυτή τη σεζόν ήταν το σημερινό της edit. Άφηνε υπόνοιες ότι η Gabby ζήλεψε την κοπέλα του Christian ενώ δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο λόγος. Ωστόσο χάρηκα που έφυγε στη θέση του Christian. Ο Christian κυριολεκτικά κοίταξε στην ψυχή τους πρίν παίξει το idol και το "I'm sorry Alison" της Gabby πρίν διαβαστούν οι δύο τελευταίες ψήφοι ήταν τόσο αστείο. Άλλο ένα όμορφο blindside προστέθηκε στη σεζόν και μου αρέσει που συνεχώς εναλλάσσονται οι αριθμοί και οι ισορροπίες. Τώρα έχουμε 4 Goliaths και 3 Davids αν και οι συμμαχίες έχουν μπλεχτεί πλέον.
Τέλος μου φαίνεται αξιομνημόνευτο το πώς η Kara έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι εδώ χωρίς να την έχει στοχοποιήσει κανείς. Εγώ έχω τα μάτια μου συνεχώς πάνω της γιατί οκ είμαι καψούρης αλλά πραγματικά με μπερδεύει το παιχνίδι της και ποια είναι η αντίληψη των υπολοίπων για εκείνη. Σε μένα μοιάζει μεγάλο social και physical threat και στρατηγικά ενώ δεν είναι ιδιαίτερα ορατή, δεν μου φαίνεται ούτε στο ελάχιστο ανίδεη ή χαζή. Νιώθω ότι η στρατηγική της είναι να αφήνει άλλους να την πλησιάζουν με κάποιο σχέδιο αλλά σίγουρα θα πρέπει να τα δώσει όλα στο endgame αν θέλει να κερδίσει. Δεν ξέρω αν οι υπόλοιποι την βλέπουν ως goat (ωστόσο κανείς δεν έχει αναφέρει ότι την θέλει στο τέλος) ή αν απλά είναι τόσο καλή socially που μονίμως ξεφεύγει από το να γίνεται στόχος.