ο Davie. Είναι underrated star της σεζόν. Εκτός του ότι προσφέρει άπειρο γέλιο θεωρώ ότι παίζει aggresive αλλά under the radar παιχνίδι, το αγαπημένο μου στυλ παιχνιδιού. Και ο Nick το έκανε μέχρι ένα σημείο αλλά το έχασε πλέον αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν είναι στο F3 έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει. Απλά με ξενέρωσε το όλο play με το fake idol, είχε προοπτικές δεν λέω αλλά η εκτέλεσή του ήταν απλά κακή. Και ίσως του στοιχίσει γιατί έγινε μπροστά στο jury. Επίσης αν τους συγκρίνω σαν χαρακτήρες, Davie δαγκωτό. O Nick έχει γίνει υπερβολικά gamebot-y για τα γούστα μου στα τελευταία επεισόδια. Το ιδανικότερο όμως θα ήταν F3 με Davie/Nick/Angelina γιατί θα είχαμε ωραία μάχη μεταξύ των δύο Davids και Angelina για comic relief.
Είμαι ερωτευμένος με την Κάρα οπότε θα χειροκροτήσω συγκροτημένα για τα μάτια του κόσμου αλλά καταβάθως θα το καταχαρώ αν το πάρει. Ειδικά επειδή ξέρω ότι θα βγάζει καπνούς από παντού ο Jeff.
Για την απόφαση του Nick στο TC
Spoiler
Είμαι 100% πεπεισμένη ότι έκανε όλο αυτό το παιχνίδι με το fake idol για να κόψει αντιδράσεις(πώς;; με γυρισμένη πλάτη;; ) όπως είπε, απλά και μόνο για να μιμηθεί τον Christian που ένα TC πριν όντως διάβασε τις ψυχές όλων κοιτώντας τους στα μάτια και έπαιξε σωστά το δικό του idol.
Αντί λοιπόν να φανεί "ισάξιος" του Christian στα μάτια των jurors φάνηκε χαζός και έχασε και το HI τζάμπα.
Δεν ξέρω αν όλο αυτό το αποτυχημένο σκετσάκι θα του στοιχίσει σε ένα ενδεχόμενο ιδανικό F3 με Davie, Nick & οποιονδήποτε άλλο. Μόνο αν πάει τελικό χωρίς Davie ίσως αρκεί για να κερδίσει. Τώρα οι υπόλοιποι που λίγο πολύ ξέρουν ποιοι είναι οι απειλές έχουν χρυσή ευκαιρία immunity θέλοντος να πάνε χωρίς φαβορί στο F3 και να γίνει χαμός για το ποιος θα κερδίσει.
Η Άλισον κατέστρεψε το παιχνίδι της και γενικά τη σεζόν, οπότε καλά να πάθει.
Ο Νικ πόσο χαζός είναι που κατέβηκε απ'τη σκάλα; Guaranteed F4 θα είχε με το idol! Παρακαλούσα να χάσει την ασυλία στο F5 για να κοπανάει το κεφάλι του.
Το ότι ένας μεθυσμένος Μάικ κρατώντας ένα ποτήρι κρασί κατάφερε να βρει το clue ενώ η Αντζελίνα δεν μπορούσε είναι ότι πιο αστείο έχω δει στο Survivor τα τελευταία χρόνια.
Το χάρηκα πολύ που κέρδισε ο Νικ και θα ξενέρωνα αν κέρδιζε ο Μάικ.
*Η Αντζελίνα είχε ένα αξιοπρεπέστατο FTC και δεν το περίμενα.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την neon50; 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 02:35
Ήταν αρκετά προβλεπε το φινάλε σε σχέση με το placing αλλά για άλλη μια φορά με τέτοιο cast δεν μπορείς να κάνεις λάθος ακόμα και όταν όλα βαίνουν χωρίς μεγάλες εκπλήξεις.
37x14 Finale
-Ο Νικ έφτασε final-6 με τα περισσότερα connections και με ένα mini immunity run δεν έδωσε πότε την ευκαιρία να τον βγάλουν έξω. Έτσι το έχουν πάρει σχεδόν οι μισοί νικητές, ακόμα και το blindside του Davie στο final-6 ήταν αναμενόμενο. Βέβαια το παιχνίδι του Νικ θύμισε αρκετά JT όχι μόνο ως character type αλλά σε όλα του. Κέρδισε τα τελευταία challenges όταν χρειάστηκε, βρισκόταν διαρκώς στο επίκεντρο της στρατηγικής αλλά πάντα σε συνεννόηση με άλλους και κέρδισε εν τέλει απλά γιατί τον συμπαθούσαν τόσο πολύ οι περισσότεροι. Δεν είχε τον δικό του Stephen, ούτε οι άλλοι παίκτες έπεφταν στα πόδια του όπως με τον JT, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο νικητής ήταν people's person. Οι άλλοι παίκτες ήθελαν να τον κρατήσουν λίγο παραπάνω απ όσο ωφελούσε τα σχέδια τους, και ούτε αυτοί ήξεραν καλά καλά γιατί. Ένα άλλο ατού του πιστεύω ότι ήταν η βλάχικη midwestern προφορά, που όσο χαζό και αν ακούγεται πιστεύω παίζει το ρόλο του, και το ίδιο πίστευα και όταν κέρδισε ο JT ή η officer Sarah πρόπερσι. Όλοι αυτοί από New York και California μες στο παιχνίδι πάντα κολλάνε υποσυνείδητα αυτή τη προφορά με το στερεότυπο του χαζού redneck που δεν έχει δει ποτέ του θάλασσα.
-Όπως και να χει πανάξιος νικητής, αλλά και εγώ ήθελα λίγο παραπάνω να το πάρει ο Davie, όσο δύσκολο και αν έμοιαζε. Και αν έχω ένα μοναδικό παράπονο από την σεζόν είναι που δεν είδαμε λίγο παραπάνω Davie. Εννοείτε δεν θα γκρινιάξω για το balanced editing αλλά κρίνοντας από το πόσο απολαυστικός ήταν ο Davie και στο jury και στο reunion μια δύο στιγμούλες εδώ και εκεί τις άξιζε. Και λογικά θα τις έχει όπως και αρκετοί άλλοι όπως ο Κρίστιαν και η Γκάμπι (άλλα όχι ο Άλεκ για τους γνωστούς λόγους). Πρόκειται για το καλύτερο original cast από εποχής Cagayan, κι αν δέκα σεζόν μετά έχει ήδη γυρίσει το μισό merge tribe, δεν βλέπω γιατί να μη γίνει το ίδιο και με το DvG αν υπάρχει Survivor μέχρι την season 47.
-Σχετικά με το feminist icon Angelina, ειλικρινά δεν έχω πλέον λόγια. Παρόλο που είναι με διαφορά η αγαπημένη μου μέχρι πριν το φινάλε θεωρούσα πως αυτή θα μείνει στη μνήμη ως η σεζόν του Κρίστιαν κι ας μην έφτασε στο φινάλε λόγω του αξέχαστου personality αλλά η Angelina δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Πάρε να βρίσκει και να χάνει το clue, πάρε το σχέδιο για το fake idol, πάρε ρεσιτάλ στο final tribal council, πάρε τη σκάλα που σύμφωνα με έγκυρες πηγές ήταν τουλάχιστον 250 μέτρα ψηλή, το ένα iconic σκηνικό πίσω απ το άλλο. Σε ένα σημείο που έχει βάλει τη σκάλα σε ένα βραχάκι 1,5 μέτρο ύψος, έχει ανέβει και ο Νικ από κάτω της λέει "εεε δε νομίζω ότι είναι γι αυτό το βραχάκι η σκάλα" είχα πεθάνει στο γέλιο. Και μου άρεσε ιδιαιτέρως που δεν την κορόιδεψαν/ έκραξαν στον τελικό, πραγματικά δεν υπήρχε καθόλου bad blood σε αυτό το jury μέχρι που τους χειροκρότησαν στο τέλος.
-Για τούς λοιπούς τρεις Goliaths του final-6 έχω να πω ότι ούτε της Κάρα ούτε του Mike το παιχνίδι με εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Για τον Μάικ και οι τρεις ψήφοι που πήρε πολλές του ήταν. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κάτι άξιο λόγου το ότι έλεγξε την boot order προς το τέλος όταν ήταν ήδη ο επιθυμητός goat όλων και όχι μόνο εξαιτίας της περιουσίας του. Για να μην πω για το εντελώς πλούσιος τύπος απεραντολογεί bit του στον τελικό όπου ήταν όλο "ήρθα για την εμπειρία", πάλι καλά που δεν τους είπε να το χέσω το εκατομμύριο σας, τόσα βγάζω το μήνα. Η Κάρα από την άλλη αν είχε πάει στον τελικό και ήταν real conteder ή το έπαιρνε θα λέγαμε μπράβο της και όπα της πολύ έξυπνο παιχνίδι, social queen κτλ. Αλλά το πρόβλημα μου με αυτό το παθητικό στιλ παιχνιδιού είναι ότι αν δεν πας τελικό η αίσθηση που σου αφήνει είναι "ε και τι έκανε η Κάρα;". Για την αόρατη απειλή Άλισον έχω ακόμα λιγότερα να πω. Είναι pretty clear ότι επειδή κέρδισε ένα challenge, ήταν γενικά συμπαθής και είχε τα λιγότερα κονέ ήταν το πιο εύκολο όνομα να πει ο καθένας στον οποιονδήποτε, το ιδανικό decoy. Γι αυτό έμενε μέσα και οι πραγματικές απειλές έφευγαν.
-Συνολικά η σεζόν ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ, δεν ξέρω για all-time ranking αλλά για την τρέχουσα δεκαετία είμαι:
S31/S37
S33
.
.
S34
S32
S36
.
.
S35
-Για την επόμενη τώρα με αυτά που είδα δεν ψήνομαι καθόλου. Προφανώς και θα τη δω αλλά ήδη ξενερώνω. Μου αρέσουν οι returnings ακόμα και ο Joe αλλά απεχθάνομαι το concept των 2-3 returnings σε καστ με newbies, χίλιες φορές τα Fans vs Favorites απ αυτό. Η μόνη τέτοια σεζόν που δεν ήταν σάπια ήταν οι Φιλλιπίνες όπου οι returning ήταν low level ονόματα. Αλλά κάτι μου λέει ότι το survivor δεν έφερε πίσω 4 μεγάλα fan favorites για να μην είναι όλη η σεζόν ραμμένη πάνω σε όποιον τους φτάσει πιο μακριά. Ετοιμάζομαι ήδη για πολλαπλά αόρατα edits. Επίσης ο τίτλος edge of extinction εντελώς χαμένο σίκουελ των Transformers, έχουμε ξεφύγει πλέον σε άλλη διάσταση με τα ονόματα.
Αναμενόμενος νικητής μεν, άξιος δε.
Θα σταθώ μόνο στην αστειότητα ότι η Angelina πήρε hate που δε θα έπαιρνε ενας άντρας αν έκανε τα ίδια. Τα ύστερα του κόσμου! Η Angelina σε όλο το παιχνίδι έψαχνε tribal να ψηφίσει και απλά δε σταμάταγε να κάνει τη μια γκάφα πίσω από την άλλη, τι hate και τρίχες κατσαρές.
Αν το λέγανε για την Gabi που όντως έφαγε αδικαιολόγητο κράξιμο γιατί έδιωξε τον Christian επειδή τάχα μου ζήλεψε να το δεχτώ. Γιατί μη μου πει κανεις πως αν είχε στραφεί ο Christian πρώτος εναντίον της δε θα τη βάφτιζαν ως θεϊκή σούπερ ουάου κίνηση και όχι κίνηση ζήλιας.
Και εγώ τη θεωρώ ως μια από τις καλύτερες σεζόν εδώ και πολλά χρόνια. Η επόμενη από την άλλη πάει για μεγάλη φόλα αλλά είμαι team Aubry από τώρα.