Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Αποτελέσματα 91 έως 100 από 101

Θέμα: The Lord of the Rings: The Rings of Power (Season 01) - Official Discussion Thread

Newbie
    Likes / Thanks
    Έχοντας διαβάσει (μελετήσει; ) το Σιλμαρίλλιον και τις Ατέλειωτες Ιστορίες (ναι, μελετήσει) είχα κάποιες προσδοκίες. Απ'την άλλη, βλέποντας πως τα πολλά λεφτά σημαίνουν μία λίστα παραγωγών να, και ξέροντας ότι οι κύριοι σεναριογράφοι είναι νεαροί της σχολής του JJ Abrams, είχα κάποιες...άλλες προσδοκίες. Και σίγουρα λόγω του ότι τα βιβλία είναι πολύ ελαφρά στην περιγραφή τους της Δεύτερης Εποχής, καταλαβαίνω ότι οι σεναριγράφοι θα πρέπει να δημιουργήσουν πολλούς διαλόγους, δευτερεύοντες χαρακτήρες, καταστάσεις, για να μην είναι η σειρά απλά ένα μάθημα ιστορίας. Άρα άρχισα να βλέπω την σειρά με περιέργεια.

1ο: μέτρια εντύπωση γενικά. Για επεισόδιο πιλότο έχει πολλά προβλήματα ρυθμού και είτε οι διάλογοι δεν είναι πολύ καλοί είτε οι ηθοποιοί δεν έχουν την απαραίτητη παρουσία. Ωραία εφέ άξια του κινηματογράφου αλλά κάτι λείπει. Στα πλην κατά την γνώμη μου γενικότερα τα ξωτικά, δεν έχουν αυτό το αιθέριο, το μαγικό, το υπεράνω, είναι απλά Άνθρωποι με μακριά αυτιά. Και το να τους βλέπεις να μαλώνουν για μικροπολιτική και να γράφουν πολιτικούς λόγους τους κάνει να χάνουν την αίγλη τους. Εντυπωσιακή η τελευταία σκηνή με
    Spoiler
    αλλά ακριβώς μετά το χαλάει με
    Spoiler

2ο: σαφώς καλύτερο, δεν είχα τα προβλήματα ρυθμού. Συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε τον κόσμο, με τους Νάνους. Συμπαθείς ο Έλροντ με τον Ντούριν τον νεότερο και με αρκετό χιούμορ. Μια σκηνή άξια του Τόλκιν με τον
    Spoiler
    Τρελή, τρελή σεναριακή σύμπτωση ότι η Γκαλάντριελ
    Spoiler
    Συμπαθητικός ο μαύρος ξωτικός και η ιρανή φλερτ του.

3ο: συνεχίζω να έχω μία αρκετά καλή εντύπωση, όχι σε όλα αλλά σε γενικές γραμμές. Μου αρέσει που με κάθε επεισόδιο εισαγάγεται ένα νέο μέρος, σαν να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο νοητός χάρτης του κόσμου που εξερευνούμε. Εδώ, το Νούμενορ, που περίμενα χρόνια να το δω - μου αρέσει η απεικόνιση των καραβιών, το πιο μεσογειακό κλίμα του νησιού, η εικόνα της πόλης που μοιάζει με το Μίνας Τίριθ με τον βράχο και το δέντρο ψηλά. Αλλά συγχρόνως είναι κάποια πράγματα που με ξενερώνουν, πρώτη πρώτη η Γκαλάντριελ
    Spoiler

Η αφήγηση έχει πολλά mystery boxes εκεί που δεν νομίζω ότι θα'πρεπε, ο Τόλκιν δεν είναι μυστηρίου - JJ Abrams πάλι δηλητηριάζεις άλλο ένα franchise! Πχ
    Spoiler

4ο: αρχίζω να ξενερώνω. Η Γκαλάντριελ μου είναι ανυπόφορη. Τα σεναριακά-σκηνοθετικά εφέ για να μας κάνουν έκπληξη δεν δουλεύουν καθόλου:
    Spoiler

5ο: χμ. Νομίζω ότι θα το χαιρόμουν περισσότερο αν δεν είχα διαβάσει Τόλκιν.
    Spoiler

Πωπω πάρα πολλές λεπτομέρεις δεν κολλάνε.
    Επίσης είναι παράξενο το πόσο πολύ σημασία στον Τόλκιν έχουν τα ταξίδια και εδώ πηγαινοέρχονται από την μία άκρη του χάρτη στην άλλη σαν αστραπή αντί να παίρνει βδομάδες ή και μήνες, μοιάζει πολύ μικρός ο κόσμος. Και το πέρασμα του χρόνου είναι παράξενο, στην ιστορία στον Νότο μοιάζουν να έχουν περάσει μόνο μερικές μέρες ενώ στην ιστορία με τα Ξωτικά και τους Νάνους σίγουρα έχουν περάσει πολλοί μήνες - βλέπε την κατασκευή του χυτηρίου του Κελέμπριμπορ. Τεσπα.

Κατεβασμένες πολύ οι προσδοκίες, τουλάχιστον χαίρομαι τα visuals.

Στα θετικά η μουσική του Bear McCreary, σταθερή αξία στα ορχηστρικά soundtracks σειρών από εποχή Battlestar Galactica. Άξια συνέχεια του Howard Shore.

2. Likes el1990 liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της HristinaB
    Likes / Thanks
    1Χ05, "Partings"
    Για να είμαι δίκαιη στη σειρά, επειδή την πρώτη φορά είχα κοιμηθεί στο 85% του επεισοδίου, το ξαναείδα. Δε νομίζω ότι είχα χάσει και πάρα πολλά, για να είμαι ειλικρινής. Το ζήτημα με το μίθριλ με παραξένεψε κι εμένα, δεδομένου ότι το υλικό μας είναι γνωστό από τις ταινίες, αλλά εκεί δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πνευματική σημασία. Γενικά, όλα είναι κάπως αδιάφορα, κάπως στατικά, κάπως "κούτσου-κούτσου θα σας φτάσουμε στο φινάλε".

Η Γκαλάντριελ και ο τρόπος που κανονίζει
    Spoiler
    είναι απλά εξοργιστικός.

Δε συμπαθώ τους πρόγονους των Χόμπιτ. Απ' ό,τι φαίνεται,
    Spoiler

1Χ06, "Udun"
    Α, εδώ έχουμε το τηλεοπτικό ανάλογο των "Δύο Πύργων", που είναι και η αγαπημένη μου ταινία της τριλογίας:
    Spoiler

Θα τολμήσω αν πω ότι αυτό το επεισόδιο το διασκέδασα πιο πολύ από όλα τα προηγούμενα, μάλλον επειδή είχε περισσότερη δράση και λιγότερο διάλογο. Το θέμα είναι ότι, εκτός από τους Έλροντ-Ντούριν και τον Άνταρ, οι αλληλεπιδράσεις των υπόλοιπων χαρακτήρων μεταξύ τους δεν έχουν ούτε δύναμη ούτε ενδιαφέρον. Το Ξωτικό-πολεμιστής και η μαμά (τα ρούχα της οποίας αφενός δε λερώνονται ποτέ, αφετέρου μου θυμίζουν ανέμελη ζωγράφο στη Μονμάρτρη), για παράδειγμα, δε με πείθουν καθόλου
    Spoiler
    Και πώς να πείσουν, αφού δε δόθηκε αρκετός χρόνος στο backstory τους;

Και μετά, έχουμε κι αυτά:
    Spoiler

Με αυτά και μ' εκείνα, ο πιο ενδιαφέρων χαρακτήρας, μακράν, είναι ο Άνταρ.
    Spoiler

Τελευταία επεξεργασία από τον/την HristinaB; 23 Οκτωβρίου 2022 στις 20:48
    http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
    Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

4. Likes orodromeus liked this post
    Newbie
    Likes / Thanks
    6o: το επεισόδιο με όλη την δράση! Μου άρεσε που το συγκεκριμένο επεισόδιο διαδραματιζόταν πάνω κάτω στο ίδιο μέρος, αντί να κουράζει με τα συνεχόμενα πηγαινέλα από ιστορία σε ιστορία. Αλλά...
    Spoiler

Για να πω και τίποτα καλό, μου άρεσαν οι σκηνές μάχης με τον Άροντιρ, είναι κάτι σαν να χορός αντί για κλασική ξιφομαχία. Και το παραδέχομαι ότι είναι το πρώτο επεισόδιο που τελειώνει σε τέτοιο κλιφχάνγκερ και θες να δεις την συνέχεια καπάκι.
    Θα συμφωνήσω με την Χριστίνα, ενδιαφέρον και πρωτότυπος χαρακτήρας ο Άνταρ - βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο κολλάει με Τόλκιν ένας τόσο γκρι χαρακτήρας, απ'την άλλη η έλλειψη του "γκρι" στον Τόλκιν είναι ομολογουμένως κάτι που θα δυσκολεύει πολύ το να μεταφέρεις τα έργα του στην σημερινή τηλεόραση.
    Spoiler

7o: αν θες να προσπεράσεις διάφορες ασυναρτησίες που πλέον έχουν γίνει συνήθεια, καλό επεισόδιο.
    Spoiler

Τώρα και μια λεπτομέρεια, έχει σπόιλερ και για το που το πάνε ΑΝ ακολουθήσουν τον Τόλκιν:
    Spoiler

Για τα πρωτοχόμπιτ:
    Spoiler

Για τους Νάνους:
    Παίζει πολύ θεματική "το βάρος των πατεράδων στους ώμους των γιών τους", με τον Ντούριν και τον Έλροντ. Η αξία σου σαν άντρας (και συνήθως μόνο για άντρες μιλάμε) μετριέται στο πόσο τιμάς την προηγούμενη γενιά. Κι αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο μυθολογίας / του Τόλκιν που είναι δύσκολο να το προσαρμόσεις για το μοντέρνο κοινό. Ενδιαφέρουσα πάντως η όλη φάση με τους Ντούριν πατέρα και γιό, όλη αυτή η storyline έχει τους πιο ανεπτυγμένους χαρακτήρες της σειράς.
    Spoiler

Likes / Thanks
    1X07, "The Eye"
    Κι εκεί που έπρεπε να έχουμε
    Spoiler
    Πας κόντρα στην ίδια σου τη λογική. Κι αυτό είναι ΚΑΚΟ γράψιμο.

Τελοσπάντων, θέλοντας και μη, πας παρακάτω. (Έχουμε ξανακαταπιεί επιβίωση χαρακτήρα με σκάσιμο αντικειμένου στη μάπα. Δε μας άρεσε, αλλά πήγαμε παρακάτω.) Και παρακάτω, έχεις τα εξής πολύ απλά πράγματα να αναρωτηθείς:
    Spoiler

Σχετικά με το τελευταίο σχόλιο του orodromeus:
    Όταν ο Γκιλ-γκάλαντ εξηγούσε στον Έλροντ το πώς
    Spoiler

Α, και γιατί το επεισόδιο ονομάζεται "Το Μάτι";
    http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

7. Thanks johny f thanked for this post
    Newbie
    Likes / Thanks
    8ο και τέλος: καλό επεισόδιο από πλευράς ρυθμού και για το ότι έχει πολύ ζουμί, αλλά έχω πάρα πολλά προβλήματα με το γενικότερο σενάριο όλου του κύκλου.

Spoiler

Αυτά. Κάποιες σκόρπιες σκηνές, διάλογοι, visuals, μου άρεσαν. Αν δεν είχε σχέση με τον Τόλκιν η σειρά δεν θα ασχολιόμουν τόσο, περίμενα περισσότερα. Τελικά δεν ξέρω σε ποιόν απευθύνεται η σειρά, αυτοί που τους αρέσει ο Τόλκιν θα βρουν πολλά που θα τους πειράξουν και αυτοί που δεν έχουν διαβάσει Τόλκιν θα βρουν πολλά προβλήματα λογικής στο σενάριο. Ένα πιο νέο κοινό ίσως να μην τους πειράξουν όλα αυτά.

Πάντως δεν θα αφήσει εποχή όπως ένα Game of Thrones. Κρίμα γιατί δεν είναι κάθε μέρα που γίνονται διαθέσιμα δισεκατομμύρια δολάρια για να γίνει μια τέτοια σειρά. Και με τα ψιλά που τους περισσεύουν θα μπορούσαν να γυρίσουν κύκλους ολόκληρους από The Expanse.

Ραντεβού σε 2 χρόνια για να δούμε τα ωραία γραφικά και να γελάσουμε με την ποιότητα των σεναρίων.

Και για να ξεσκάσω λίγο:
    Spoiler

Edit: new interview με τους σεναριογράφους: https://www.vanityfair.com/hollywood...rings-of-power
    "In terms of how it’s impacted season two, we wrote most of season two before season one came out. We’re refining the last bits of it now as we’re starting to shoot. But really, the cake was kind of baked before the audience response came in." Ωχ...
    Τελευταία επεξεργασία από τον/την orodromeus; 27 Οκτωβρίου 2022 στις 21:26

Likes / Thanks
    1X08, "Alloyed"
    Με μια λέξη: σκουπίδι.

Με πολλές λέξεις: Το σενάριο δε βγάζει κανένα απολύτως νόημα κι εγώ ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι βλέπω. Πρίκουελ του Άρχοντα δεν μπορεί να είναι, γιατί τα γεγονότα είναι αλλαγμένα. Μια άσχετη σειρά, επηρεασμένη από τον κόσμο του Άρχοντα, επίσης δεν είναι, γιατί ασχολείται με την κλασική ιστορία του Σάουρον και των Δαχτυλιδιών και χρησιμοποιεί (βασικά... κακοποιεί) τους γνωστούς σε όλους μας χαρακτήρες. Οπότε, τι στο ΜΠΙΠ είναι; Η μόνη απάντηση που βγάζει νόημα είναι ότι πρόκειται για alternate universe fan fiction. Από τα κακογραμμένα, όμως. Απ' αυτά που τα διαβάζεις και ετεροντρέπεσαι (βλ.: κριντζάρεις) με τη βεβαιότητα κάποιων πρώτον ότι έχουν καταλάβει το σύμπαν για το οποίο θέλουν να γράψουν και δεύτερον ότι ξέρουν να γράφουν.

Από πού να το πρωτοπιάσεις τούτο το χάλι;

Spoiler

Έχει και συνέχεια το μαρτύριο, μη χαίρεστε.

Maybe there's hope.

Horace Mann

Nίκος Καζαντζάκης

10. Likes johny f liked this post
    Likes / Thanks
    Όχι ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα και με την άλλη ιστορία,
    Spoiler

Φριχτό, φριχτότατο το τραγούδι του τέλους. Ήταν σαν οι νότες να μην ήθελαν με τίποτα να δημιουργήσουν αρμονία.

Θα πω, όμως, και μια καλή κουβέντα: μου άρεσε πάρα πολύ το πράσινο φόρεμα της Γκαλάντριελ.

"we wrote most of season two before season one came out. But really, the cake was kind of baked before the audience response came in."
    Καλά να είμαστε και θα έχουμε πολλά να κράξουμε σε δυο χρόνια από τώρα... αν έχουμε ακόμα τη διάθεση να το δούμε.

ΥΓ. Πείτε μου αλήθεια, σοβαρά παίζουν σχόλια περί
    Spoiler
    Σοβαρά; Τι συμβαίνει με την ανθρωπότητα;;;!!;
    Maybe there's hope.

Horace Mann

Nίκος Καζαντζάκης

12. Likes johny f liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της spiross27
    Likes / Thanks
    Μόλις είδα την πρώτη σεζόν. Δεν θα συμφωνήσω με όσα διαβάζω, εγώ την σειρά την βρήκα εξαιρετική, απόλαυσα όλα τα επεισόδια μου άρεσαν οι ηθοποιοί οι χαρακτήρες η εικόνα που είχε η σειρά το στόρι με λίγα λόγια τα πάντα. Ειδικά τα 3 τελευταία επεισόδια ήταν φανταστικά.
    Spoiler
    διαβάζω εδώ ότι κάποιοι έχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, περιμένετε βρε παιδιά από την πρώτη σεζόν θα μας δώσουν όλες τις απαντήσεις το πώς και γιατί ο καθένας βρέθηκε εκεί που βρέθηκε ή γιατί αποφάσισαν να κάνουν ότι έκαναν ; Όλα σίγουρα θα απαντηθούν στην πορεία της σειράς ! Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος έκρινε πολύ αυστηρά την σειρά , δεν ξέρω βέβαια τι περίμενε ο καθένας.. εμένα με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο σαν θεατή , ανυπομονώ με το καλό για την δεύτερη σεζόν
    spiros#27

14. Likes Hrisa76 liked this post
    Newbie
    Likes / Thanks
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την HristinaB Εμφάνιση Δημοσίευσης
    Spoiler
    Εμ αυτό είναι το πρόβλημα. Αλλάζουν πράγματα εν σχέσει με τα βιβλία αλλά δεν σκέφτονται τι επιπτώσεις έχει αυτό. Καταλαβαίνω την ανάγκη για αλλαγές σε μία εφαρμογή σε τηλεοπτική σειρά, διαφορετικό μέσο, αλλά και μέσα από την λογική της σειράς δεν πολυβγαίνει νόημα.

Spoiler

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από τον/την HristinaB Εμφάνιση Δημοσίευσης
    ΥΓ. Πείτε μου αλήθεια, σοβαρά παίζουν σχόλια περί
    Spoiler
    Σοβαρά; Τι συμβαίνει με την ανθρωπότητα;;;!!;
    [/justify]
    Κι όμως. Twilight φάση.
    Spoiler

Αναμένω κι εγώ να δω πως θα χειριστούν τον 2ο κύκλο και άμα θα δώσουν απαντήσεις σε μερικές τρομερές συμπτώσεις του πρώτου κύκλου. Κρατάω ελπίδα ότι θα καλυτερεύσει, αλλά έχω πολύ μειωμένες προσδοκίες.

Αρθρογράφος Το Avatar του/της drapetisgal7
    Likes / Thanks
    superheronews.gr

Σελίδα 10 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία