Έχει γραφτεί άρθρο με τα δικαιώματα.
Έχει γραφτεί άρθρο με τα δικαιώματα.
superheronews.gr
superheronews.gr
Moυ άρεσε το τελευταίο επεισόδιο σε γενικές γραμμές.
Η αλήθεια είναι ότι ότανSpoiler
Θα είμαι εδώ και του χρόνου. Εχω ξεχάσει βιβλία και ταινίες και την βλέπω ξεχωριστά. Εξαρχής οι προσδοκίες μου ήταν μεγάλες μόνο για την φωτογραφία και σε αυτό δεν με απογοήτευσε. Για όλα τα υπόλοιπα, πλέον σε όλες τις σειρές κρατάω μικρό καλάθι γιατί έχω απογοητευθεί στο παρελθόν.
Στην φετινή σεζόν ευχόμαστε "να ζήσουμε να τους ξεχάσουμε" για τους Larys, Criston, Aemond, Otto Hightower, Alicent, Aegon.
Με εξαίρεση το επεισόδιο 7 που κύλησε αργά, μου άρεσε αρκετά η σεζόν κυρίως για το υπερθέαμα που μας παρουσίασε από άποψη σκηνικών, μου άρεσε επίσης και ο τρόπος που έχτισε από την αρχή τον κόσμο της.
1Χ01-02
Αγαπώ την τριλογία του Άρχοντα, θεωρώ ότι είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ενήλικο κινηματογραφικό παραμύθι του 20ού αιώνα. Η είδηση μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης σε αυτό το σύμπαν μου είχε ακουστεί ενδιαφέρουσα, ιδίως αφού είχα δει από το GoT ότι πλέον οπτικά μπορούν να γίνουν παπάδες, ακόμα και στα στενά όρια της μικρής οθόνης.
Αυτό που είδα στα δύο πρώτα επεισόδια δε μου άρεσε. Κατά πρώτον, δε με πείθει καθόλου το καστ (πλην του Νάνου Ντούριν, που, εδώ που τα λέμε, είναι σχεδόν ξεπατικωσούρα του Γκίμλι -- όπως και η φιλία του με τον Έλροντ αντικατοπτρίζει τη φιλία Γκίμλι-Λέγκολας). Στην περίπτωση της Γκαλάντριελ, ειδικά, η σύγκριση είναι και αναπόφευκτη και συντριπτική. Εδώ δεν υπάρχει ούτε ψήγμα από τη μαγεία, τη μεγαλοπρέπεια, τη χάρη, ακόμα κι αυτή την υποβόσκουσα απειλή που εξέπεμπε η Γκαλάντριελ της Μπλάνσετ, η οποία σε έπειθε ότι ήταν ένα αιθέριο, ανώτερο πλάσμα, χιλιάδων χρόνων παλιό. Η τηλεοπτική Γκαλάντριελ περισσότερη σχέση έχει με τη... Ζίνα. Και η Ζίνα, παρότι σούπερ cheesy, τουλάχιστον είχε πλάκα. Η Γκαλάντριελ είναι απλά αδιάφορη.
Κατά δεύτερον, τα όμορφα κοστούμια και τα εκπληκτικά φυσικά τοπία δε φτάνουν για να αποδοθεί η μαγεία ενός φανταστικού κόσμου. Ακόμα χειρότερα, αυτός ο κόσμος δε μοιάζει αληθινός, αλλά κατασκευασμένος σε στούντιο (βλ. τις μύτες των Νάνων, τις εμφανώς πλαστικές βαριοπούλες, το γκρεμισμένο σπίτι που έκανε μπαμ ότι ήταν σκηνικό κ.λπ.). Η σειρά δε με πήρε μαζί της. Κι αν μια σειρά επικής φαντασίας δε σε παίρνει μαζί της, κλάψ'τα Χαράλαμπε.
Τρίτον, κάποιες σεναριακές επιλογές είναι ανούσιες, όπως όλη η ιστορία με την Γκαλάντριελ στηΓέμισε απλά τηλεοπτικό χρόνο, χωρίς να προχωρήσει ουσιαστικά την ιστορία.Spoiler
Προς το παρόν, λοιπόν, το πρόσημο είναι ξεκάθαρο αρνητικό. Και δεδομένου ότι δε με νοιάζει η τύχη κανενός χαρακτήρα, δύσκολα βλέπω να αλλάζω γνώμη στη συνέχεια.
ΥΓ. Ο σύζυγος εξέφρασε την άποψη ότι ο "γίγαντας" που έπεσε από τον ουρανό είναι. Εγώ δε νομίζω ότι ταιριάζουν οι ηλικίες και πραγματικά ελπίζω να μην είναι αυτός, γιατί αυτή η ιστορία είναι από τις πιο ενοχλητικές και αργές του σεναρίου και θα ξενερώσω τη ζωή μου πολύ άσχημα.Spoiler
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
Nίκος Καζαντζάκης
1.08
Κανοντας μια ανακεφαλαιωση του φιναλε και της σεζον εχουμε τα εξης.
ΚουβάSpoiler
Επικο κουβάSpoiler
Και επισης επικο κουβά η Αμαζον συνολικα για τη σεζον γιατι δεν ειχε επ'ουδενι το μεγαλειο και τη μαγεια που θα επρεπε να εχει με βαση το franchise και το ειδος στο οποιο ανηκει.Ασε που του λειπει κατι πολυ βασικο, που κανενα γυαλιστερο εφε δε μπορει να αναπληρωσει,η ψυχη στο αποτελεσμα που εφτιαξαν.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την johny f; 16 Οκτωβρίου 2022 στις 12:09
Η μουσικη μου (FLOW MOTION) στο Youtube
https://www.youtube.com/user/johnyfl...view=0&sort=dd
1Χ03
Σαφής βελτίωση σε σχέση με τα πρώτα δύο επεισόδια -- κι αυτό οφείλεται στη μεταφορά της δράσης στοSpoiler
Maybe there's hope.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
Nίκος Καζαντζάκης
1Χ04, "The Great Wave"
Πολύ μέλι και από τηγανίτα τίποτα το επεισόδιο, σε γενικές γραμμές.
Spoiler
Maybe there's hope.
Horace Mann
Nίκος Καζαντζάκης
|