-
3 Σεπτεμβρίου 2022, 23:59
Αρθρογράφος
-
4 Σεπτεμβρίου 2022, 02:29
TV Guru!

Αρχική Δημοσίευση από τον/την
hakinen
Ανήκουν στην ιδια λογοτεχνική και κατ' επέκταση τηλεοπτική κατηγορία.
Είναι τόσο συγκρίσιμα όσο τα BB και BCS. Η σχέση είναι ευθεία, άμεση και καθολική.
Αυτό είναι αντικειμενικό.
Εγω διαφωνω σε αυτο παντως...
Είναι τόσο συγκρίσιμα όσο τα BB και BCS.
Αυτο ειδικά ειναι τελειως ατοπο. Αυτες οι 2 σειρες βρισκονται αρχικα στο ιδιο συμπαν...μονο got με hotd μπορεις να συγκρινεις ετσι
Κι επισης, ακομα και στο ειδος της λογοτεχνικης φαντασιας υπαρχουν υποκατηγοριες γιατι δε μπορουν να συγκριθουν ολα μεταξυ τους. Το got διαδραματιζεται μεν σε εναν φανταστικο κοσμο, αλλα βασιζεται στον μεσαιωνα και σε ιστορικα γεγονοτα. Ειναι καπως πιο οικειο... Το Lotr απο την αλλη ειναι ενας τελειως φανταστικος κοσμος με φανταστικα οντα και ειδη πλασματων. Δεν εχουν καμια απολυτως σχεση..αλλιως τοτε να συγκρινουμε το Got και με το Χαρι Ποτερ αν τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι. Αν ειναι παντως να το συγκρινουμε με αλλες σειρες, τοτε θα ταιριαζε πιο πολυ να συγκριθει με το Wheel of time, Shannara Chronicles κλπ.
-
Likes / Thanks - 2 Thanks, 0 Likes
-
4 Σεπτεμβρίου 2022, 13:37
TV Guru!
Μέσα από την υπερβολή περί BB και BCS ήθελα να δείξω τα πάρα πολλά κοινά των δυο έργων.
Και τα δυο κατηγοριοποιούνται ως Φαντασία/Επική φαντασία/Υψηλη φαντασία κα.
Υπάρχουν και διαφορές φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχουν, αλλά τα κοινά τους είναι
πολύ περισσότερα.
Και το LotR έχει επιρροές και αντλεί έμπνευση από ιστορικά γεγονότα.
Δεν είναι προνόμιο του GoT. ASoIaF καλύτερα.
https://www.ranker.com/list/historic...s/stephanroget
Το Χαρυ Πότερ είναι φάντασυ και με εξαίρεση το γεγονός οτι και σε αυτό όπως στον Άρχοντα, έχουμε
την αναμέτρηση του καλού έναντι στο απόλυτο κακό, οι ομοιότητες τελειώνουν εδώ.
Η κύρια διαφορά των δύο έργων είναι οτι το ένα είναι ασπρόμαυρο, ενώ το άλλο γκρί.
Γι΄αυτό το χαρακτηρίζω ως πιο ενήλικο.
Σεβαστή η άποψη σου Αλεξάνδρα, όπως και όλες οι απόψεις. Ιδίως οταν εκφράζεται κόσμια, με επιχειρήματα
και χωρίς φωνές.
Απλά διαφωνούμε.
Συμφωνώ πάντως πως με το Wheel of Time η σύγκριση είναι πιο εύκολη και οι ομοιότητες προφανείς.
ΥΓ. Υπάρχει μια κοπέλα, μελος του φόρουμ, που έχει σπουδάσει το είδος. Αν διαβάζει θα μπορούσε να βοηθήσει στο θέμα.
Μαζέψτε επιτέλους τα σκυλιά απο τα μπαλκόνια σας. Ζώα!!!

-
4 Σεπτεμβρίου 2022, 22:57
TV Guru!
Από περιέγραψε το BB και το BCS αρχικά από πού είναι ;
-
5 Σεπτεμβρίου 2022, 11:20
Αρχισυντάκτης
Επειδη δεν κατάλαβα καλα... Αν ρωτάς τι σημαίνουν, ειναι τα breaking bad και better call Saul, αν όχι απλα μην δώσεις σημασια.. Δεν καταλαβα την ερώτηση
-
Likes / Thanks - 1 Thanks, 2 Likes
-
5 Σεπτεμβρίου 2022, 21:11
Super Moderator
Πάρα πολύ εισαγωγική η πρεμιέρα για το άμαθο κοινό σαν εμένα.
Έκανα δυο μέρες να το ολοκληρώσω και δεν με τράβηξε καθόλου για να συνεχίσω αλλά από ό,τι διάβασα το δεύτερο δίνει παραπάνω πράγματα, προφανώς γι’ αυτό τα βγάλανε μαζί, όποτε θα κάνω μια προσπάθεια να το δω.
Μάλλον δεν είναι του γούστου μου αυτές οι σειρές.
-
6 Σεπτεμβρίου 2022, 00:31
TV Guru!
Με γραφικά, CGI κτλ έχουν κάνει άρρωστα πράγματα.
Άλλα κάτι είναι off.
Και νομίζω ότι δεν μου κάθεται με τίποτα καλά το casting.
SMALLVILLE 2001-2011,
thanks for the memories
13.05.2011 BELIEVE
-
Likes / Thanks - 0 Thanks, 2 Likes
-
10 Σεπτεμβρίου 2022, 04:11
TV Guru!
1.03
Λαμβανοντας υποψιν αυτα που λενε αυτοι που εχουν διαβασει τα βιβλια,,αποφασισα να το δω για ο,τι δειξουν οι rookies που το ανελαβαν,γιατι αλλιως δε βγαινει ακρη.
Δηλαδη εν ολιγοις *μια loosely inspired* σειρα απ'τα γραπτα του συγγραφεα της.Που ομως απ'τη στιγμη που ισχυουν οσα λενε οι φαν του και εστιαζοντας στα θεματα πλοκης που θεωρω τα πιο σημαντικα αν τους εχουν αλλαξει τα φωτα,η Αμαζον δεν τον τιμαει καθολου,απλα θελει να εχει ενα πασιγνωστο απ'τα βιβλια και τις ταινιες ονομα στη μαρκιζα της.
Με βαση αυτη την οπτικη οκ το 3ο ειναι καπως καλυτερο απ'τα 2 προηγουμενα
-
14 Σεπτεμβρίου 2022, 04:17
Moderator
0103
Το κακό με τη σειρά είναι ότι προχωράει αργά και δεν μας δίνει να καταλάβουμε πως κουμπώνουν όλοι μαζί οι χαρακτήρες. Και παραμένει το ερώτημα ποιος είναι Γιατί μόνο αυτό δεν έχουμε δει.
Οι πόλεις που έχει δείξει, μέχρι στιγμής με έχουν μαγέψει όπως και στις ταινίες. Για μένα αυτό ήταν ο άρχοντας, οι πανέμορφες πόλεις, η ομορφιά των Ελφ, η μαγεία που μου βγάζει. Δεν είναι ιστορία δολοπλοκιών, είναι ιστορία φαντασίας.
Δεν είναι κακή η σειρά. Αργή είναι.
-
14 Σεπτεμβρίου 2022, 15:44
TV Maniac
Το κακό με τη σειρά είναι η πολιτική του ορθότητα . Μαύρα ξωτικά μπλε Ορκ κτλ .
Δεν γίνεται σειρα της προκοπής με τετοια πλαίσια.
Άντε αύριο να παίξει Ασιάτης τον Λούθερ Κινγκ .
Στάλθηκε από το SM-A715F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Likes / Thanks - 0 Thanks, 1 Likes