Σιχαμένη κάμπια, θες να τους σκοτώσεις όλους.
Γκριζοσκώληκα, ψόφα κι εσύ.
Ναι ελευθέρωσαν απο τον ένα τύραννο και πήγανε στον άλλο.
Αναθεματισμένη κοντή. Που έχει γυαλίσει το μάτι σου απο την απληστία.
Μπράβο Τύριον που πέταξες έτσι την καρφίτσα. Στα μούτρα έπρεπε να της την πετάξεις.
Πάρτε τον? ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ 4 ΜΑΡΗ και να γυρνάνε γύρω γυρω σαν τον επιτάφιο. ΤΡΕΛΗ.
Κοιτάει και με μισό μάτι τον Τζον Τζον. ΟΥΣΤ απο δω.
Ο Τζον Τζον και η Άρυα έχουν καταλάβει ότι πρέπει να την σκοτώσουν.
Ωραία αυτά που είπε ο Τυριον στον Τζον. Η αλήθεια
Πάει πάει πάει προς τον θρόνο και περιμένω να πεταχτεί κάποιος να την σκοτώσει πριν κάτσει.
Κοιτα χαρά ο γύφτος. Εχασες τα πάντα για αυτό το τερατούργημα.
Ρε Τζον Τζον, ΠΑΣ ΚΑΛΑ? Ναι, πάει. Την σκότωσε. ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ. ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗΗΗΗΗΗ.
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ Μισό γιατί χορεύω Μακαρένα.
Πολυ ωραία η σκηνή με τον δράκο.
Eλα μωρή Σανσα.
ΜΗΝ μου πειράξετε τον Τζον Τζον.
Αχαχαχα μίλησε για δημοκρατία και κοντεψαμε να τους χάσουμε.
Ε ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Ποιον Μπραν ρε παιδιά? Πειτε μου ότι είναι ψέματα, πείτε μου ότι είναι όνειρο. Πειτε μου ότι είναι εφιάλτης. Ε ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Οι Unsullied. ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ UNSULLIED. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ.
Εγινε μάγκας και ο Γκριζοσκώληκας. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ.
Νόμιζα ότι το How I met your mother είχε χαλια τέλος.
Νόμιζα ότι το Dexter είχε χαλια τέλος.
Νόμιζα ότι το Lost είχε χαλια τέλος.
OXI, ηρθε ΑΥΤΟ το τελευταιο επεισόδιο και τα ξεπέρασε όλα.
Προσπαθώ ακόμα να πιστέψω αυτό που είδα και δεν μπορώ. Οι Άσπιλοι κάνανε κουμάντο. Ο ΓΚριζοσκώληκας, απαιτούσε πράγματα.
Και στον θρόνο ο Μπραν. Γιατί Παναγία μου, δεν τελείωνε το επεισόδιο δείχνοντας κάποιον ότι έβλεπε εφιάλτη? ΑΥΤΟ θα ήταν καλύτερο τέλος.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Hrisa76; 20 Μαΐου 2019 στις 09:51
Αργος και βασανιστικός θάνατος για τους Aemond, Criston, Aegon, Larys.
Εμένα μου άρεσε, εδώ που κατάντησε, δεν είχα και τρελές προσδοκίες, απλά ήθελα κάποια πιο μεγάλη ανατροπή στο τέλος ή έστω μια πιο αναλυτική ματιά στην μυθολογία της σειράς περί θεών και νεκρών.
Προφανώς και έχουν γίνει χιλιάδες πράγματα λάθος, από τότε που σταμάτησαν να ακολουθούν τον Μάρτιν(πχ σιγά μην γινόταν ποτέ στα βιβλία master of coin o Bronn - ότιναναι), αλλά εντάξει ήταν σχετικά αξιοπρεπές. Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί κάνανε ότι μπορούσαν με αυτό που τους έδωσαν οι D and D. Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές που παρόλο που είχε πάρει την κάτω βόλτα όπως προείπα η σειρά, μας χάρισαν ένα όμορφο ταξίδι.
Νόμιζα ότι το How I met your mother είχε χαλια τέλος.
Νόμιζα ότι το Dexter είχε χαλια τέλος.
Νόμιζα ότι το Lost είχε χαλια τέλος.
OXI, ηρθε ΑΥΤΟ το τελευταιο επεισόδιο και τα ξεπέρασε όλα.[/QUOTE]
Τωρα που ηρεμησα και λίγο πριν πάω για ύπνο, ας γραψω μερικές σκέψεις.
Μέχρι την στιγμή που σκοτώνει την θείτσα, το επεισόδιο είναι οκ. Είναι μέσα στα πλαίσια του λογικού. Η κοντή φυσικά και θα θέλει να σκοτώσει τον Τυριον, ο Τυριον φυσικά και θα μιλήσει στον Τζον, ο Τζον φυσικά και θα καταλάβει πως δεν υπάρχει άλλη λύση.
Απο κει κι ύστερα, νιώθω σα να έβλεπα κάτι άλλο.
Πολύ ωραία η σκηνη με τον δράκο αλλά δεν κατάλαβα γιατι δεν πείραξε τον Τζον. Τύπου ότι κατάλαβε ότι για όλα φταίει ο αναθεματισμένος ο θρόνος? Οκ, να το δεχτώ. Μέχρι εκεί που την παίρνει και φεύγει να το δεχτώ.
Απο κει κι ύστερα, ήταν μία κακή ξεπατικωτούρα του Lord of the Rings με fan serving.
Μαζευτήκανε οι συμπεθέρες όλες μαζί. ΑΛήθεια πόσο καιρό κάνανε να έρθουν? Ξαφνικά ο Γκριζοσκώληκας, κάνει ότι θέλει και απαιτεί. Αφού λοιπόν κάνει ότι θέλει, γιατι δεν σκότωσε τον Τζον και τον Τυριον? Γιατι επρεπε να μαζευτούν οι γεροντοκόρες, τα γεροντοπαλίκαρα και οι λοιποί ξεχασμένοι και να έρθει ο Τύριον να βγάλει άλλον έναν πύρινο (ουπς) λόγο, να δείξει τον κομμουνιστή Σαμ και την αριστοκρατία που γελάει και να προσφέρει τον θρόνο των 7 βασιλειων που τελικά γίνονται 6 στον Μπραν.
Εδώ λοιπόν επιβεβαιώνω αυτό που θυμάμαι: According to the male-preference primogeniture law of inheritance followed in Westeros, Bran Stark is the rightful heir to Winterfell, ahead of Jon, a bastard, and Sansa, a female; however, Bran abdicated his lordship on the grounds that the Three-Eyed Raven cannot be the lord of anything. Bran's assertion upheld the recent status quo: Jon Snow as Warden in the North and Sansa Stark as Lady of Winterfell.
Και αφού ψηφίζουν οι συμπεθέρες σαν το συμβούλιο του Sons of Anarchy και το μόνο που λείπει είναι ο Κλει ή ο Τζαξ στο τέλος με το σφυρί και η Τζέμα, βγάνουμε τον νέο Πάπα, τον Μπραν.
Όπου δίνει άφεση αμαρτιών σε όλους, δίνει και γη στον Γκριζοσκώληκα αντί να δώσει εντολή να του βγάλουν τα έντερα και να τα κάνουν κοκορέτσι, που θα μας κάνουν κουμάντο οι Ασπιλοι και μετά αρχίζει Η ξεπατικωτούρα του τέλους του Αρχοντα.
Η ψηλή γράφει κλαιγοντας για τον μεγάλο της έρωτα. Νόμιζα ότι θα έλεγαν ότι είναι εγκυος αλλά που...
Εμφανίζουν και καλά ένα βιβλιο με τίτλο "A Song of Ice and Fire", η Σανσα γίνεται ο νέος Αραγκορν και η Άρυα σαλπάρει για δυτικά των Ινδιων. Και ο Γιαννάκης ο Πλούταρχος των φτωχώνε γυρνάει στον βορρά βορρά με τον Τόρμουντ να μην βγάζει ούτε άχνα, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ.
Αυτό που αποκόμισα από το δεύτερο μισό του επεισοδίου είναι ότι δεν ξέραμε πως να κλείσουμε την ιστορία απο ενα σημείο και μετά και καθήσαμε και διαβάσαμε τις απόψεις του κοινού και αφήσαμε ανοιχτά μέτωπα για spin off. Ξεπετάξαμε το τέλος γιατι έχουμε να ασχοληθούμε και με το Star Wars.
Είχανε 2 χρόνια για να γράψουν κάτι. Δεν θα πω ότι όλη η σεζόν ήταν χάλια. Όχι. Παρόλο που ήταν βεβιασμένα και ναι, θα έπρεπε να υπήρχαν άλλα 4 επεισόδια (και ΔΕΝ δέχομαι καμία δικαιολογία για χρηματα κτλ) αλλά δεν είχα πρόβλημα.
Αλλά το δεύτερο μισό του επεισοδίου δείχνει ότι οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.
Και δεν τα βάζω μόνο με τους δύο δημιουργούς αλλά και με τους παραγωγούς ΚΑΙ με το κανάλι. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ότι δεν ήξεραν οι παραγωγοί που βάζουν τα λεφτά τους και το κανάλι, ένα ή δύο άτομα απο το κανάλι το τέλος και είπανε "πω πω δικέ μου, τι φοβερό τέλος είναι αυτό, προχώρα".
ΔΕΝ περίμενα happy end. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ σε αυτή την ιστορία να έχεις happy end. Καλύτερα να πεθαίνανε όλοι και να έμενε μόνη της η κοντή. Καλύτερο τέλος θα ήταν αυτό.
Αλλά ΑΥΤΟ το τέλος δεν άξιζε σε μία σειρά που προσέφερε τόσα πολλά στην σύγχρονη τηλεόραση.
Αργος και βασανιστικός θάνατος για τους Aemond, Criston, Aegon, Larys.